PDA

View Full Version : Wat eet/drink je nu?


Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 [88] 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125

Demper
2 augustus 2013, 16:20
? Welke kerel? Welk geld? Welke broek? Welke deur? :?

Precies, ja. :roll:

Ganzenbordfan
2 augustus 2013, 17:02
Een boterham met kaas en een glas koude melk. Lekker.

cookie monster
4 augustus 2013, 01:21
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/10/26/article-2222974-017FD4B000000578-425_306x250.jpg

'n Hele doos, in minder dan 15 min. :oops:
Oink 8O

freeeeeeeet & zzzzuuuuiiiipppp :D

Supe®Staaf
4 augustus 2013, 03:05
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/10/26/article-2222974-017FD4B000000578-425_306x250.jpg

'n Hele doos, in minder dan 15 min. :oops:Je weet dat je ze niet echt lust.
Je weet dat ze niet gezond zijn.
Maar eens je er aan begint, moet de doos leeg, het pak op, de fles de nek af....

Kyrie eleison....

Belask0
6 augustus 2013, 17:35
http://1.nieuwsbladcdn.be/assets/images_upload/2013/08/06/nbo-promo-170x170-unhappysandwich.jpg

Knipp
10 augustus 2013, 16:59
Groene thee waarin ik impulsief een handvol rode bessen heb fijngeknepen.
Match.

cookie monster
11 augustus 2013, 19:00
freeeeeeeet :D

openeye
11 augustus 2013, 19:02
http://1.nieuwsbladcdn.be/Assets/Images_Upload/2010/09/21/Friet_met_stoofvlees.jpg

Belask0
11 augustus 2013, 21:34
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/969258_10151636649809807_996609001_n.jpg

groentje
11 augustus 2013, 22:00
stokbrood met préparé, sjalot en tomaat.

Boduo
11 augustus 2013, 22:55
Pasoa met veel ijs.

groentje
12 augustus 2013, 12:15
Hondshaai met mediterrane groenten.

NieuwNoors
12 augustus 2013, 12:42
Nope, ik ben in verlof.

Ik ook! :lol:

openeye
12 augustus 2013, 12:44
http://www.cerealbio.be/img/products/6e67644f-b038-4eb2-9e30-8d7243afac6a.jpg

manta
12 augustus 2013, 12:46
http://www.cerealbio.be/img/products/6e67644f-b038-4eb2-9e30-8d7243afac6a.jpg

Fréééééét... :roll:

openeye
12 augustus 2013, 12:50
Fréééééét... :roll:

5 kg kwijt op 3 weken ;-)

manta
12 augustus 2013, 12:52
5 kg kwijt op 3 weken ;-)

Da's ni moeilijk, daar zit niets in die pakjes... :?

openeye
12 augustus 2013, 13:00
Da's ni moeilijk, daar zit niets in die pakjes... :?
En dan een combinatie van alri hyperdrive 4 pillekes en die kg's vliegen eraf.

http://www.illpumpyouup.com/reviews/alri-venom-hyperdrive-3-reviews.htm

Belask0
12 augustus 2013, 14:56
http://rechtsactueel.files.wordpress.com/2013/08/abous-koekjes.jpg?w=640

Anna List
12 augustus 2013, 15:00
En dan een combinatie van alri hyperdrive 4 pillekes en die kg's vliegen eraf.

http://www.illpumpyouup.com/reviews/alri-venom-hyperdrive-3-reviews.htm

ephedra-free ... flauw :p ;-)

die naam alri moet die naar rila of rita refereren ?

openeye
12 augustus 2013, 15:13
ephedra-free ... flauw :p ;-)

die naam alri moet die naar rila of rita refereren ?

Nee, idd, zit er niet in. Maar ik waarder mijn mentale conditie meer dan de het verliezen van vet en het kweken van spieren. Dat spul is hondsgevaarlijk.

Knipp
13 augustus 2013, 19:18
Making progress.

Atlantische zalmsteak. Gestoomkookt in aluminiumfolie.
Met druppel olijfolie en rozemarijn.

Opdienen met fijngesneden ajuin en ... rode bessen.
Half sneetje brood er bij.

Marie van de koster
13 augustus 2013, 19:22
Om eens een ander smaakske te hebben had ik in een delicatessenzaak salami met walnoten gekocht. Heel lekker maar achteraf kreeg ik er maagpijn van :-(

Knipp
13 augustus 2013, 19:24
Om eens een ander smaakske te hebben had ik in een delicatessenzaak salami met walnoten gekocht. Heel lekker maar achteraf kreeg ik er maagpijn van :-(

Salami zit meestal boordevol sulfiet. No good.

openeye
13 augustus 2013, 19:24
http://bin.ilsemedia.nl/m/m1fyinrwvc22.jpg

Marie van de koster
13 augustus 2013, 19:26
Salami is sulfietenbom meestal.

Ik eet dikwijls salami, meestal de goedkoopste uit de Aldi. Maar nu wou ik mezelf eens een extraatje gunnen. Waarmee weer is bewezen dat dure koop zeker niet altijd de beste koop is!

Boduo
13 augustus 2013, 20:40
Een koele Westmalle

Knipp
13 augustus 2013, 21:19
5 kg kwijt op 3 weken ;-)

Kwijt. Zes kg op vier a vijf weken.

Zonder pillekens.

Nog 4 te gaan.

Supe®Staaf
13 augustus 2013, 22:06
http://1.bp.blogspot.com/-9qwv-dQIRlc/TbcbmdVa-TI/AAAAAAAAAFU/Pmp3aEkLZUE/s1600/corte-jamon-iberico.jpg

Belask0
15 augustus 2013, 22:29
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1150946_10151647782214807_606663644_n.jpg

De afgelopen weken is het team van 2dehands.be doorheen het hele land op zoek gegaan naar tuinmeubels. Met als doel een compleet 2dehands terras voor de Bollekesfeesten dit weekend in Antwerpen.

Het is heel mooi geworden en bovendien heeft elke stoel en tafel zijn eigen geschiedenis. De verhalen van de meubels en van hun vorige eigenaars leest u op het terras!

Achter alle spullen op 2dehands.be schuilt wel een mooi verhaal. Ook deze stoelen en tafels hebben van alles meegemaakt en komen uit alle delen van het land. Op het terras in Antwerpen kunt u deze verhalen lezen tijdens een gratis bolleke.

Gratis bolleke voor 2dehands fans!
We mogen tijdens de bollekesfeesten van De Koninck maar liefst 1.000 bollekes per dag weggeven aan bezoekers van 2dehands.be!

Print deze bon en wissel deze bij het 2dehands terras in voor een bolleke. Op = op, dus wees er op tijd bij!

Waar en wanneer
U bent van harte welkom in Antwerpen op het Steenplein:

Vrijdag 16 augustus van 13.00 tot 23.00
Zaterdag 17 augustus van 11.00 tot 23.00
Zondag 18 augustus van 11.00 tot 20.00

Tot dan en vergeet uw bon voor uw gratis Bolleke niet! :-)

openeye
16 augustus 2013, 12:50
Kwijt. Zes kg op vier a vijf weken.

Zonder pillekens.

Nog 4 te gaan.

Zittend beroep of lichamelijk actief?

Belask0
16 augustus 2013, 15:28
http://fotoclubaalst.be/wp-content/blogs.dir/1/files/excursie-brugge-2012/Brugge_2012_jan_sterckx_2.jpg
marszepein

Supe®Staaf
16 augustus 2013, 21:51
Ik weet het, 't is smeerlapperij, maar nu smaakt het me.
't Is het eerste alco-drankje van de dag.
:oops:
http://blog.eating.be/wp-content/uploads/2012/06/19.jpg

1 deel prosecco
1 deel spritz aperol
massa ijs
1 geut spa rood.

Demper
16 augustus 2013, 21:53
Gruwelijk.

Supe®Staaf
16 augustus 2013, 22:08
Gruwelijk.Laat me gerust, ik weet het.
Af en toe moet er eens iets dégoutant in.
'k Ben me ook zo eens te buiten gegaan aan ijskoude DESPERADO.
Erger kan bijna niet, of 't zou Bloedwijn van Zuster Godelieve moeten zijn.
Of TV-worstjes van ZWAN.
Te serveren met mostaard, en daarna als contrast een foie gras mi-cuit au torchon op zelfgebakken rozijnenbrood.
Groter contrast is niet denkbaar.

Demper
16 augustus 2013, 22:19
'k Ben me ook zo eens te buiten gegaan aan ijskoude DESPERADO.


http://www.ivygateblog.com/wp-content/uploads/2011/09/923-facepalm.gif

openeye
16 augustus 2013, 22:19
http://www.kantoorartikelshop.nl/layout/images/cache/2709ae38ee5a55f3fbacdf7004a9e04c

Demper
16 augustus 2013, 22:20
Of TV-worstjes van ZWAN.


Dat is nog goed te eten.
Maar dat walgelijk hollands bier van Desperados.

Ze moesten u in den bak draaien.

Supe®Staaf
16 augustus 2013, 22:50
Dat is nog goed te eten.Dat meent ge niet.:x

Maar dat walgelijk hollands bier van Desperados.=> misdaad tegen de mensheid.

Ze moesten u in den bak draaien.Al meer dan eens gebeurd, dus np.

Eduard Khil
16 augustus 2013, 22:51
westmalle tripel

Supe®Staaf
16 augustus 2013, 22:52
Foert.
Ik snok een Higland Park open.
Achttien jaar op vatsterkte.
Dilemma: een drup water erin of niet en dan héél lang op de tong laten liggen?

Eduard Khil
16 augustus 2013, 22:54
druppel lauw water is ok. En een stuk chocolat erbij

Supe®Staaf
16 augustus 2013, 22:56
druppel lauw water is ok. En een stuk chocolat erbijSjokolaa van 70% is niet echt zo slecht met whiskey hoor.
Trouwens voor mij doet iedereen met zijn drank wat hij wil.
Daar kan je me niet mee trollen hoor.

Eduard Khil
16 augustus 2013, 23:00
ik trol helemaal niet. Ik meen wat ik zeg: druppel lauw water erbij, en een stuk chocola eten bij de whisky. Ik heb zelf 30 flessen single malt staan, en maar twee flessen wodka. Best dat kameraad Stalin al een tijd dood is, want moest hij het horen, hij stuurde mij naar siberië.

Demper
16 augustus 2013, 23:03
:rofl:

Demper
16 augustus 2013, 23:06
Al meer dan eens gebeurd, dus np.

Hebt gij al in den bak gezeten?

Eduard Khil
16 augustus 2013, 23:11
Hebt gij al in den bak gezeten?

ik heb juist nog eens in mijn bak Westmalle gezeten. Schol!

Demper
16 augustus 2013, 23:13
ik heb juist nog eens in mijn bak Westmalle gezeten. Schol!

http://i.nahraj.to/f/39v.gif

Demper
16 augustus 2013, 23:17
Daar is de cipier al!

Supe®Staaf
16 augustus 2013, 23:18
Hebt gij al in den bak gezeten?Een nacht
Met tweekomma acht
En dan nog een nacht om een agent uit te lachen en met zijn hoed te gaan lopen.
Dat was maar 2,1
:oops::oops:

Supe®Staaf
16 augustus 2013, 23:20
ik heb juist nog eens in mijn bak Westmalle gezeten. Schol!Schol, Warre.
'k Heb hem toch maar puur genomen.
Een heel klein bodemke.
Ik loop er al meer dan 5 minuten mee in mijn mond.
Zalig.
Daarna hoeft een mens niks meer, en morgenvroeg smaakt ge hem nog.

Demper
16 augustus 2013, 23:21
Een nacht
Met tweekomma acht
En dan nog een nacht om een agent uit te lachen en met zijn hoed te gaan lopen.
Dat was maar 2,1
:oops::oops:

Oei, gij zijt ene die ambetant is alsem gedronken heeft.

Supe®Staaf
16 augustus 2013, 23:25
Oei, gij zijt ene die ambetant is alsem gedronken heeft.Integendeel.
Dan ben ik de vriendelijkheid zelve, ... tot ze me fysiek bedreigen.
Dan loopt het fout.
2,8 is trouwens nog niet gedronken.
Ik kan dan nog rekenen als een jonge Griekse god, heel normaal praten, en op een manier blazen dat het toestel negatief tekent, maar de bloedtest liegt natuurlijk niet...

Demper
16 augustus 2013, 23:26
http://i791.photobucket.com/albums/yy195/irving101/asdfghjkl/DancingTrollFace.gif

Eduard Khil
16 augustus 2013, 23:55
Schol, Warre.
'k Heb hem toch maar puur genomen.
Een heel klein bodemke.
Ik loop er al meer dan 5 minuten mee in mijn mond.
Zalig.
Daarna hoeft een mens niks meer, en morgenvroeg smaakt ge hem nog.

uw uitgedronken whiskyglas laten staan, en morgen eens ruiken, als de alcool volledig verdampt is. Dan ruik je immens het echte aroma van de whisky

cookie monster
17 augustus 2013, 00:36
http://i791.photobucket.com/albums/yy195/irving101/asdfghjkl/DancingTrollFace.gif
Ik wil de niet-gecensureerde versie , aub ??

http://i.nahraj.to/f/39v.gif
Da's een verdomd strontlelleke doos :(


freeeeeeeet & zzzzuuuuiiiipppp :D

Belask0
18 augustus 2013, 23:29
http://www.gayot.com/images/restaurants/happyhour/promo-top-ten.jpg

Belask0
18 augustus 2013, 23:30
http://www.molblog.nl/images/uploads/plaatje_2.jpg

Force by Jupiler

Demper
18 augustus 2013, 23:30
http://www.molblog.nl/images/uploads/plaatje_2.jpg

Force by Jupiler

Tijd da ze u in den bak steken.

Belask0
18 augustus 2013, 23:33
ontworpen by me

Knipp
19 augustus 2013, 00:10
Zittend beroep of lichamelijk actief?

Liggend :silly:

Belask0
19 augustus 2013, 14:35
http://funnyshare.org/s/28/66728-How-my-roommates-see-liquor-when-I-buy-it.gif

Universalia
19 augustus 2013, 18:59
http://img179.imageshack.us/img179/9629/00026848yl8.jpg

Er was een klein probleempje, wat niet belet dat de spaghetti heel lekker was.

cookie monster
19 augustus 2013, 20:10
http://funnyshare.org/s/28/66728-How-my-roommates-see-liquor-when-I-buy-it.gif
verrekkes handige drankfles , geraakt maar niet leeg :thumbsup: :D

Belask0
19 augustus 2013, 20:52
http://us.123rf.com/400wm/400/400/annavee/annavee1202/annavee120200021/12724934-delicious-coupe-with-chocolate-ice-fruit-and-whipped-cream-shallow-dof.jpg
coep nactarine

groentje
19 augustus 2013, 20:55
Pannenkoeken.

cookie monster
19 augustus 2013, 22:10
freeeeeeeet :D

Belask0
20 augustus 2013, 23:51
Kabeljauwhaasje in witte wijn saus Zelf bedacht recept Gebruikers opties
Internationale keuken, Ingrediënten: (4 personen) Kabeljauwhaasjes (800 - 1000 gram)Halve liter witte wijn (gewurtztraminer) Potje visfond, dille, peper, zout, citroen, creme fraiche en wat aardappelmeel

kabeljauwhaasje , is dat een konijn met vinnen ?

Marie van de koster
21 augustus 2013, 10:47
Kabeljauwhaasje in witte wijn saus Zelf bedacht recept Gebruikers opties
Internationale keuken, Ingrediënten: (4 personen) Kabeljauwhaasjes (800 - 1000 gram)Halve liter witte wijn (gewurtztraminer) Potje visfond, dille, peper, zout, citroen, creme fraiche en wat aardappelmeel

kabeljauwhaasje , is dat een konijn met vinnen ?

Nee, een vis met poten :lol:

Belask0
24 augustus 2013, 00:00
http://inapcache.boston.com/universal/site_graphics/blogs/bigpicture/statefair/bp31.jpg

groentje
24 augustus 2013, 08:01
Ciabatta met gekruide hesp.

Belask0
25 augustus 2013, 22:45
https://sphotos-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/1238812_215273175263621_127090441_n.jpg

Belask0
25 augustus 2013, 22:48
https://sphotos-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/1013276_215019825288956_273317037_n.jpg

Mambo
25 augustus 2013, 23:25
http://inapcache.boston.com/universal/site_graphics/blogs/bigpicture/statefair/bp31.jpg

Van links naar rechts;
1 een opengereten varken
2 een platgereden egel
3 een bord van levende maden
4 een rat

Enfin zo ziet het er uit.
Smakelijk.

Marie van de koster
26 augustus 2013, 10:24
Van links naar rechts;
1 een opengereten varken
2 een platgereden egel
3 een bord van levende maden
4 een rat

Enfin zo ziet het er uit.
Smakelijk.

Ah bah, ah foeikes toch! (Bestaat er een smiley die vies kijkt?)

Marie van de koster
26 augustus 2013, 16:08
Mijn varkensmignonetje heeft me deze middag heerlijk gesmaakt!

Belask0
29 augustus 2013, 00:04
een broodje Hocus Pocus
http://www.p-magazine.be/blog/broodjeswrapper-gaat-hard-style

Supe®Staaf
31 augustus 2013, 21:40
http://1.bp.blogspot.com/_kqte290tfWk/TUg1jFFoFxI/AAAAAAAAAAY/lUxyKkCkdGA/s1600/Cosmopolitan%252BCocktail.jpg

manta
3 september 2013, 13:42
http://m.marktplaats.nl/a/hobby-en-vrije-tijd/overige-hobby-en-vrije-tijd/m713921215-te-koop-chinese-rijsttafel-voor-2-personen.html

Voor de snelle beslissers... :?
Te koop: restanten van een Chinese rijsttafel. Gisteren afgehaald bij Chinees restaurant en we hebben nog behoorlijk wat over. Maar omdat het bij mij vannacht niet erg goed is gevallen (de welbekende maag- en darmklachten), durf ik het niet aan om de restjes vandaag op te eten. Weggooien vind ik echter zonde.

Het gaat om:
- Bami (1/3 bakje)
- Rijst (vol bakje/nieuwstaat)
- Saté (nog 2 stokjes met wat saus in een plastic bekertje met origineel cellofaantje)
- Koelojoek (weet niet of de schrijfwijze juist is, half bakje/5 balletjes)
- Bapi Pangang (1/2 bakje)
- Van die slappe groenten in dikke saus
- klein zakje sambal

Nieuwprijs is €27,50. Ik wil er minimaal €5,- voor hebben.
Graag wel vandaag, want ik heb geen ruimte meer in de koelkast. Dus het staat al sinds gisteren op de eettafel (wel met de dekseltjes erop). En het begint enigszins te ruiken inmiddels.

Wordt geleverd met de originele aankoopbon en in de originele verpakking.
Voor de snelle beslisser doe ik er nog een half potje van die zure Chinese groenten bij (gekocht bij de C1000, en nog zeker 2 maanden houdbaar).
Geen garantie mogelijk.

Honger gekregen? Mail dan snel!


Cookie Monster ???

Kylero
3 september 2013, 13:44
Aardbeien

groentje
3 september 2013, 17:23
Restje paëlla

cookie monster
3 september 2013, 20:35
http://m.marktplaats.nl/a/hobby-en-vrije-tijd/overige-hobby-en-vrije-tijd/m713921215-te-koop-chinese-rijsttafel-voor-2-personen.html

Voor de snelle beslissers... :?



Cookie Monster ???
:lol: 2dehandsfreet , het enige dat het nog mankeert , voorgekauwd :lol:

Demper
3 september 2013, 20:44
Pikante zoetzure augurken.

Lekker.

cookie monster
3 september 2013, 20:55
freeeeeeeet & zzzzuuuuiiiipppp :D

Demper
29 september 2013, 15:03
Wij gaan vanavond pitta maken.

Gisteren bij een goede slager vers gemarineerd pittavlees gekocht.
Varkensvlees, he. Deze pitta is 100% haram!

Daar zwieren we koude groentjes bij (sla, komkommer, tomaat, geraspte wortel, uitjes), zwieren er pitta saus op en we rollen het op in een wrap.

http://www.dl.be/nl/sites/default/files/styles/product_page/public/dl-pita-300ml.jpg

NieuwNoors
29 september 2013, 15:50
Kom versgemaakte tomatensoep, broodje met kaas, hesp en tomaatje.

Supe®Staaf
29 september 2013, 17:48
http://hottamales.files.wordpress.com/2007/12/creme_brulee.thumbnail.jpg?w=172&h=131

Weezer
29 september 2013, 18:01
http://hottamales.files.wordpress.com/2007/12/creme_brulee.thumbnail.jpg?w=172&h=131

*kwijl*

KoLoS
3 oktober 2013, 22:01
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/150476_440866192661373_1626321872_n.jpg

KoLoS
3 oktober 2013, 22:03
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/8466_438272472920745_437627677_n.jpg

lombas
3 oktober 2013, 22:24
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/8466_438272472920745_437627677_n.jpg

Internet Explorer... ;-)

Marie van de koster
4 oktober 2013, 09:49
Internet Explorer... ;-)

En smaakt dat een beetje die Excel? Of is Word lekkerder? Of gaat u ineens voor de grote hap met IE?
Voor mij deze middag : rijst met tomaat en een uitje!

Nietzsche
4 oktober 2013, 10:56
Broodje met rosbief.

Universalia
4 oktober 2013, 16:13
Een espresso'ke als drankje en een stukje speculoos als versnapering , meer moet dat niet zijn :cheer:

Vlad
5 oktober 2013, 06:52
Wat en had u gedacht.

Marie van de koster
5 oktober 2013, 10:17
Een espresso'ke als drankje en een stukje speculoos als versnapering , meer moet dat niet zijn :cheer:

In welk café was dat? ;-)

Savatage
5 oktober 2013, 10:57
http://suppliesformykitchen.com/wp-content/uploads/2012/11/Beef-wellington-recipe-gordon-ramsay.jpg

De vulling rond het vlees doen ze klassiek met tartaar van champignons maar met (fijngesneden) kastanjes smaakt het nog beter af. Best te serveren met een rode portosaus of rode wijnsaus.

Nietzsche
5 oktober 2013, 11:00
http://suppliesformykitchen.com/wp-content/uploads/2012/11/Beef-wellington-recipe-gordon-ramsay.jpg

De vulling rond het vlees doen ze klassiek met tartaar van champignons maar met (fijngesneden) kastanjes smaakt het nog beter af. Best te serveren met een rode portosaus of rode wijnsaus.

Mmmm, lekker hoor.

Maar hoe maak jij zoiets? (als jij zin hebt om dat hier te posten zou ik dat erg op prijs stellen).

Marie van de koster
5 oktober 2013, 11:02
http://suppliesformykitchen.com/wp-content/uploads/2012/11/Beef-wellington-recipe-gordon-ramsay.jpg

De vulling rond het vlees doen ze klassiek met tartaar van champignons maar met (fijngesneden) kastanjes smaakt het nog beter af. Best te serveren met een rode portosaus of rode wijnsaus.

Raar dat iets wat zo lekker is er op de foto toch niet denderend uitziet!

Nietzsche
5 oktober 2013, 11:10
Raar dat iets wat zo lekker is er op de foto toch niet denderend uitziet!

Niet denderend?

Ik krijg anders flink trek als ik dat zie.

Maar ik ben dan ook een regelrechte vreetschuur. :-D

Savatage
5 oktober 2013, 11:42
Mmmm, lekker hoor.

Maar hoe maak jij zoiets? (als jij zin hebt om dat hier te posten zou ik dat erg op prijs stellen).

Ik ken het recept ook nog maar een jaar hoor, ik zag het in een programma met Gordon Ramsay en ben het toen zelf beginnen te maken. Sindsdien een keer of 10 gemaakt, erg gemakkelijk hoor. Hier staat het stap voor stap uitgelegd:

http://www.youtube.com/watch?v=y1orR1HGv0s

Goed opletten dat je al het vocht uit die champignons kookt anders gaat dat vocht mengen met het bladerdeeg en krijg je een compleet mislukt gerecht. Ik gebruik trouwens rosbiefgebraad voor het vlees.

Savatage
5 oktober 2013, 11:42
Raar dat iets wat zo lekker is er op de foto toch niet denderend uitziet!

Probeer het gerust eens uit, je zal aangenaam verrast zijn ;-)

Libro
5 oktober 2013, 12:34
Een tas warme melk met suiker en twee koffielepels oploskoffie.

cookie monster
11 oktober 2013, 15:10
http://www.cookingchanneltv.com/recipes/recipe-beauty-shots-before-and-after.html?affiliate=blocker&omnisource=SEM&c1=Slideshows&c2=Taboola :lol:

freeeeeeeet & zzzzuuuuiiiipppp :D

De Prodigy
11 oktober 2013, 15:53
Ik ga lekker afsluiten om bij mijn schoonouders stoofvlees met friet te gaan eten.


https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTOjWb0R0deSkBAaxR5kiHp1uvA6-TGT0oeuxo0pK5pBgr9a1HZ

Demper
11 oktober 2013, 22:20
Maar ik ben dan ook een regelrechte vreetschuur. :-D

:rofl:

http://www2.macleans.ca/wp-content/uploads/2010/10/really-fat-guy-on-computer.jpg

bembem
11 oktober 2013, 23:19
Ik heb dat ook eens geprobeerd en het smaakte teveel naar melk. Geef mij toch maar een klassieke caffè latte.


Voor mij ook een caffe latte pls :-)

KoLoS
12 oktober 2013, 00:11
http://www.zestz.nl/wp-content/uploads/picture-524.jpg

KoLoS
14 oktober 2013, 16:53
Methyleugenol is een chemische stof die in de natuur voorkomt in de etherische olie

Supe®Staaf
14 oktober 2013, 18:47
http://www.aceros-de-hispania.com/image/spanish-serrano-ham/serrano-ham-presentation.jpg

NieuwNoors
14 oktober 2013, 19:06
Een kom ajuinsoep, vers gemaakte (door mijne man, haha ) met geraspte kaas..........HHHMMM.

KoLoS
14 oktober 2013, 19:16
in café De Scheve Kwafuur ?

groentje
14 oktober 2013, 20:30
Pistoleeke met préparé, ajuin en tomaat. Simpele geneugten des levens.

hikikomori85
14 oktober 2013, 20:32
http://25.media.tumblr.com/tumblr_mdlv49Y3JI1rl0wr3o1_500.gif

cookie monster
15 oktober 2013, 03:05
Een kom ajuinsoep, vers gemaakte (door mijne man, haha ) met geraspte kaas..........HHHMMM.
Doorheen uw man ?? 8O

btw:
freeeeeeeet :D

Knipp
15 oktober 2013, 10:29
Gedroogde veenbessen.

Boduo
15 oktober 2013, 10:32
Een kom ajuinsoep, vers gemaakte (door mijne man, haha ) met geraspte kaas..........HHHMMM.

Mannen zijn nog altijd de beste koks...

:lol:

Supe®Staaf
15 oktober 2013, 21:09
http://pjmedia.com/tatler/files/2013/08/saltines.jpg

manta
17 oktober 2013, 23:04
Géén calamares

8O :-D 8O


http://www.gva.be/nieuws/in-de-rand/aid1473218/varkensanus-verkocht-als-inktvisringen.aspx

8O 8O 8O


Varkensanus verkocht als inktvisringen


8O 8O 8O



Het werd lange tijd afgedaan als een verzinsel, maar een rapport van de EU zou nu aantonen dat er wel degelijk varkensanus op de markt komt die als inktvisringen verkocht wordt. EU-parlementslid Esther de Lange voerde een onderzoek en concludeert dat de geruchten kloppen.


"Gefrituurde inktvisringen worden geregeld van varkensanus gemaakt. Daarom eet ik Calamaris alleen nog aan zee", zegt ze in het dagblad BN De Stem. Ze pleit voor een grootschalig onderzoek, net zoals dat er kwam bij fraude rond paardenvlees in lasagnes.


8O 8O 8O


Ik drink dus rustig m'n kopje saliethee met thijm en honing leeg en ga slapen...
Smakelijk voor degenen die nog honger hebben hé. Toedeloe...;-)

Supe®Staaf
17 oktober 2013, 23:15
Geen calamares, maar wel een schelleke hesp. :roll:

Demper
17 oktober 2013, 23:21
Géén calamares

8O :-D 8O


http://www.gva.be/nieuws/in-de-rand/aid1473218/varkensanus-verkocht-als-inktvisringen.aspx

8O 8O 8O


Varkensanus verkocht als inktvisringen


8O 8O 8O






8O 8O 8O


Ik drink dus rustig m'n kopje saliethee met thijm en honing leeg en ga slapen...
Smakelijk voor degenen die nog honger hebben hé. Toedeloe...;-)

WTF :rofl:

Dat zullen wel die calamares in deeg zijn.

Demper
17 oktober 2013, 23:22
Geen calamares, maar wel een schelleke hesp. :roll:

Zit daar ook varkensanus in?

KoLoS
18 oktober 2013, 00:17
fastfood pannekoeken , kreeg er weer een zure oprisping van

Demper
18 oktober 2013, 15:29
Een mergpijpje

pintjeeuh
18 oktober 2013, 23:17
Rode wijn! Mmmmm

bembem
18 oktober 2013, 23:28
koffie met melk!

bembem
19 oktober 2013, 01:30
en broodjes met boursin en bearnaisesaus Yum!

Supe®Staaf
19 oktober 2013, 14:54
Zit daar ook varkensanus in?Hesp is de kont zelf, bioloog!

Demper
19 oktober 2013, 14:57
Hesp is de kont zelf, bioloog!

Hebt ge zo al nekeer in een schelleke hesp kleine gaatjes gezien?
Dat is van de spuiten die ze krijgen.

Supe®Staaf
19 oktober 2013, 15:18
Hebt ge zo al nekeer in een schelleke hesp kleine gaatjes gezien?
Dat is van de spuiten die ze krijgen.Oei, dan hebben ze mijn Emmenthaler beestig gedrogeerd.

Demper
19 oktober 2013, 15:24
Oei, dan hebben ze mijn Emmenthaler beestig gedrogeerd.

Jaja, lach het maar weg!
Weet gij dat ze varkensoren in frikadon draaien.

Nietzsche
19 oktober 2013, 15:27
Jaja, lach het maar weg!
Weet gij dat ze varkensoren in frikadon draaien.

Wanneer ga jij weer eens een wrap eten?

Supe®Staaf
19 oktober 2013, 15:27
Jaja, lach het maar weg!
Weet gij dat ze varkensoren in frikadon draaien.
Niks verloren laten gaan.
Ik eet oren ook puur in de hutsepot.
En staart.
En een lekker vette poot.

Demper
19 oktober 2013, 15:28
Wanneer ga jij weer eens een wrap eten?

Vanavond.
Met pittavlees in. En looksaus.
En koude groenten.
Niet gaan halen he, zelf maken.
Lekker.

Demper
19 oktober 2013, 15:31
Niks verloren laten gaan.
Ik eet oren ook puur in de hutsepot.
En staart.
En een lekker vette poot.

Daar ben ik geen fan van.

Supe®Staaf
19 oktober 2013, 16:50
Vanavond.
Met pittavlees in. En looksaus.
En koude groenten.
Niet gaan halen he, zelf maken.
Lekker.
:rofl:

Supe®Staaf
19 oktober 2013, 16:59
Ik maak een hertekalffileetje met een donkerbruine saus van zelfgetrokken fond.
Pomme Duchesse.
Geglaceerde worteltjes.
Gegrillde pompoen.
Een rijpere rode Beaune erbij.

Als dessert speculoos-ijs en daarbij een medium Gewürztraminer.
Om af te ronden kleine espressookes (échte en géén janettekoffie van nespresso) met een sloot grappa van barolo.

Haja, mijn voorgerecht: een zelfgemaakte kippeleverpastei, op gegrillde
boterhammekes gesmeerd waarbij ik de rest van de aperitief zal uitdrinken: een heel betaalbare doch uiterst verfijnde Champagne uit Ay.

Demper
19 oktober 2013, 17:03
:rofl:

Zonder sperma he man!
Deugeniet!

Ik maak een hertekalffileetje met een donkerbruine saus van zelfgetrokken fond.
Pomme Duchesse.
Geglaceerde worteltjes.
Gegrillde pompoen.
Een rijpere rode Beaune erbij.

Als dessert speculoos-ijs en daarbij een medium Gewürztraminer.
Om af te ronden kleine espressookes (échte en géén janettekoffie van nespresso) met een sloot grappa van barolo.

Haja, mijn voorgerecht: een zelfgemaakte kippeleverpastei, op gegrillde
boterhammekes gesmeerd waarbij ik de rest van de aperitief zal uitdrinken: een heel betaalbare doch uiterst verfijnde Champagne uit Ay.

Uw vrouw heeft nogal chance.
Maak je de Pomme Duchesse ook zelf of diepvries?

Supe®Staaf
19 oktober 2013, 17:50
Uw vrouw heeft nogal chance.
Maak je de Pomme Duchesse ook zelf of diepvries?Vers!

Zipper
19 oktober 2013, 17:53
Ik maak een hertekalffileetje met een donkerbruine saus van zelfgetrokken fond.
Pomme Duchesse.
Geglaceerde worteltjes.
Gegrillde pompoen.
Een rijpere rode Beaune erbij.

Als dessert speculoos-ijs en daarbij een medium Gewürztraminer.
Om af te ronden kleine espressookes (échte en géén janettekoffie van nespresso) met een sloot grappa van barolo.

Haja, mijn voorgerecht: een zelfgemaakte kippeleverpastei, op gegrillde
boterhammekes gesmeerd waarbij ik de rest van de aperitief zal uitdrinken: een heel betaalbare doch uiterst verfijnde Champagne uit Ay.

hoe dikwijls per week, eet je zo rijkelijk (rijkelijk aan calorieën) ??

Supe®Staaf
19 oktober 2013, 17:59
hoe dikwijls per week, eet je zo rijkelijk (rijkelijk aan calorieën) ??Minstens één keer.
Soms twee.
Geregeld drie
Af en toe vier.
In feestperiodes soms vaker.

Ik graaf mijn graf niet met mijn handen,
Maar met vork en mes en met mijn tanden.

;-)

Supe®Staaf
19 oktober 2013, 18:01
En nu moet ik echt aan de slag.
De glazen moeten nog een wreef krijgen.
Voor de rest is alles onder controle.
Binnen een half uurke stormt een clubje vreetzakken en zuipers binnen.

Zipper
19 oktober 2013, 18:05
Minstens één keer.
Soms twee.
Geregeld drie
Af en toe vier.
In feestperiodes soms vaker.

Ik graaf mijn graf niet met mijn handen,
Maar met vork en mes en met mijn tanden.

;-)

ik vrees het ook een beetje. Laat af en toe toch maar eens uw cholesterol-gehalte in uw bloed nakijken (om narigheden als tromboses of hartproblemen te vermijden)

Demper
19 oktober 2013, 21:36
ik vrees het ook een beetje. Laat af en toe toch maar eens uw cholesterol-gehalte in uw bloed nakijken (om narigheden als tromboses of hartproblemen te vermijden)

Laat hem toch doen.
De pensioenkas zal hem dankbaar zijn.

Nietzsche
19 oktober 2013, 21:41
ik vrees het ook een beetje. Laat af en toe toch maar eens uw cholesterol-gehalte in uw bloed nakijken (om narigheden als tromboses of hartproblemen te vermijden)

Je gaat dood van teveel water drinken.

NieuwNoors
19 oktober 2013, 21:54
Je gaat dood van teveel water drinken.

Klopt! Maar ook van Heineken............:-D

Nietzsche
19 oktober 2013, 21:55
Klopt! Maar ook van Heineken............:-D

Heineken.......

Dat is geen bier.

Supe®Staaf
20 oktober 2013, 00:44
Laat hem toch doen.
De pensioenkas zal hem dankbaar zijn.
Ik moet jullie teleurstellen.
Ondanks mijn liederlijke levenswijze, zijn mijn bloedwaarden gelijk aan, of beter, dan die van een jonge Griekse God!!!
Ik ben nu een ietsiepietsie te beschonken om details te verstrekken, maar jullie zullen me nog decennialang onderhouden, nadat ik stop met voor mezelf te arbeiten...

http://www.dexuberance.com/wp-content/uploads/2011/12/dionysos1.jpg

Yes, that's me!

KoLoS
20 oktober 2013, 14:42
caramelsaus

Savatage
20 oktober 2013, 14:58
Dit weekend voor het eerst eens een banaan geflambeerd en gegeten met vanilla ijs. Heerlijke combinatie.

Demper
20 oktober 2013, 15:01
Ik moet jullie teleurstellen.
Ondanks mijn liederlijke levenswijze, zijn mijn bloedwaarden gelijk aan, of beter, dan die van een jonge Griekse God!!!
Ik ben nu een ietsiepietsie te beschonken om details te verstrekken, maar jullie zullen me nog decennialang onderhouden, nadat ik stop met voor mezelf te arbeiten...

http://www.dexuberance.com/wp-content/uploads/2011/12/dionysos1.jpg

Yes, that's me!

Zwijgen en eten gij! :evil:

Supe®Staaf
20 oktober 2013, 16:23
Uw vrouw heeft nogal chance.

Niet alleen in de keuken... ;-)

Demper
20 oktober 2013, 16:26
Niet alleen in de keuken... ;-)

Drink nu maar snel een glaasje room! :twisted:

http://www.kennislink.nl/system/files/000/059/291/medium/glas-melk.jpg

Supe®Staaf
20 oktober 2013, 16:37
Drink nu maar snel een glaasje room! :twisted:

http://www.kennislink.nl/system/files/000/059/291/medium/glas-melk.jpgNeen, dank je.
Draai het maar door uw 'pittasaus'
:twisted:

maddox
20 oktober 2013, 17:25
Net een prachtbord schep (http://nl.wikipedia.org/wiki/Willebroek)en frietjes gegeten.

Supe®Staaf
20 oktober 2013, 18:36
Pappardelle met groene kruiden, champignons, spek, tomato fritto.
Glaasje champagne.
Nog eentje.
Pfffffff, de rest van de fles.

Supe®Staaf
20 oktober 2013, 18:36
Dit weekend voor het eerst eens een banaan geflambeerd en gegeten met vanilla ijs. Heerlijke combinatie.
Waarmee heb je geflambeerd?

Demper
20 oktober 2013, 21:25
Pappardelle met groene kruiden, champignons, spek, tomato fritto.
Glaasje champagne.
Nog eentje.
Pfffffff, de rest van de fles.

Pasta met spek is echt overheerlijk.
Maar dan moet het wel gerookt spek zijn.

Supe®Staaf
20 oktober 2013, 21:30
Pasta met spek is echt overheerlijk.
Maar dan moet het wel gerookt spek zijn.Gerookt spek is best ok, maar soms is zout spek zeker niet slechter.
Enkel het zoete daar kan je weinig mee aanvangen.
Tenzij om als een groot stuk met andere kruiden in zijn geheel op de BBQ of in de oven te maken.

Demper
20 oktober 2013, 21:32
Omdat Superstaaf mij zit uit te lachen omdat we hier eens pitta eten, hebben we vandaag iets beters gemaakt.

Varkensgebraad (met een PERFECTE cuisson!) met champignons in whisky-roomsaus met kroketjes.

Supe®Staaf
20 oktober 2013, 22:08
Varkensgebraad (met een PERFECTE cuisson!) Dat moogt ge mij eens uitleggen, want daar ben ik echt geen held in.

met champignons in whisky-roomsaus met kroketjes.
Klinkt verdomd smakelijk.
Een beetje een vergeten klassiek weekendmenu.
Licht feestelijk.
Wijnsuggestie: een kruidige doch poerdroge witte Loirewijn (Pouilly Fumé, Sancerre, Chévergny) of als het wat molliger mag: een Anjou.
De muscadet zal wat licht uitvallen tegen uw rijkelijke champignonsaus

KoLoS
20 oktober 2013, 22:26
wat is het vlaams voor cuisson ?

groentje
20 oktober 2013, 22:31
Bij de Thai eend gaan eten.

Demper
20 oktober 2013, 22:46
Dat moogt ge mij eens uitleggen, want daar ben ik echt geen held in.

Dat is nochtans, ondanks wat velen denken, zeer simpel.
Maar je moet de regels strikt volgen. En je oven goed kennen.

Het begint natuurlijk bij een stuk vers vlees van goede kwaliteit.
Er zit nogal veel verschil op die stukjes in de supermarkten.
Maar aan uw menu te zien, weet je dat maar al te goed. ;-)

De eerste stap is het dichtschroeien van het vlees.
Dat doe je in flink veel boter met een scheut olijfolie.
Het vlees eerst goed kruiden met peper en zout.
Boter goed heet laten worden.
En hier maken mensen 2 belangrijke fouten.
1) Ze schroeien het niet hard genoeg. (het moet echt goed bruin zijn!)
2) Ze denken dat zo een stuk vlees enkel een boven en onderkant heeft.
Een varkensgebraad heeft 6 zijden.
Alle 6 moeten goed dichtgeschroeid worden!!!!
Als je dat niet doet, lost het vlees zijn sap langs die zijde(n)!!!!

Na het dichtschroeien moet het in de oven.
Temperatuur: 150°. En geen graadje meer.
Boven en onderwarmte, zeker geen hetelucht!
180° is te agressief, het vlees spant te hard op en lost al zijn sappen.
De tijd hangt af van uw oven en uw persoonlijke smaak.
Begin met +/- 35 minuten per kilo.
Dan gaat het nog een heel klein beetje roos zijn, wat essentieel is voor een smakelijk stuk varkensvlees.
Maar zeker niet meer rauw.
En zo sappig dat je met een schel de vloer kan dweilen.
Ja, ik heb het over varkensvlees.

De laatste stap is dat het vlees moet rusten.
15 minuten onder aluminiumfolie.
En geen minuut minder.
Doe je dat niet, dan zal het vlees al zijn sappen lossen bij het snijden.
Dat vlees heeft namelijk tijd nodig om te ontspannen, zodat al de sappen over het hele stuk verdeeld worden.
Door de hitte worden die sappen namelijk naar de buitenkant geduwd.

Klinkt verdomd smakelijk.
Een beetje een vergeten klassiek weekendmenu.
Licht feestelijk.
Wijnsuggestie: een kruidige doch poerdroge witte Loirewijn (Pouilly Fumé, Sancerre, Chévergny) of als het wat molliger mag: een Anjou.
De muscadet zal wat licht uitvallen tegen uw rijkelijke champignonsaus

Champignons in whisky-roomsaus zijn echt goddelijk.
Op voorwaarde dat er genoeg look en een ferme scheut Worcester in zit.
Dan gebeurt er iets onbeschrijfelijks kwa smaak.
Mijn ouders zouden nooit een whisky drinken, maar als ik dat maak (en ik voeg veel whisky toe) zouden ze de pan uitlikken.

groentje
21 oktober 2013, 20:39
Iets uitgeprobeerd, ajuinstoemp (ajuin lichtjes laten bruinen) met kaas, en een koteletje. Met een tripel Schapenkop van 't Paenhuys.

Supe®Staaf
21 oktober 2013, 21:20
Dat is nochtans, ondanks wat velen denken, zeer simpel.
Maar je moet de regels strikt volgen. En je oven goed kennen.

Het begint natuurlijk bij een stuk vers vlees van goede kwaliteit.
Er zit nogal veel verschil op die stukjes in de supermarkten.
Maar aan uw menu te zien, weet je dat maar al te goed. ;-)

De eerste stap is het dichtschroeien van het vlees.
Dat doe je in flink veel boter met een scheut olijfolie.
Het vlees eerst goed kruiden met peper en zout.
Boter goed heet laten worden.
En hier maken mensen 2 belangrijke fouten.
1) Ze schroeien het niet hard genoeg. (het moet echt goed bruin zijn!)
2) Ze denken dat zo een stuk vlees enkel een boven en onderkant heeft.
Een varkensgebraad heeft 6 zijden.
Alle 6 moeten goed dichtgeschroeid worden!!!!
Als je dat niet doet, lost het vlees zijn sap langs die zijde(n)!!!!

Na het dichtschroeien moet het in de oven.
Temperatuur: 150°. En geen graadje meer.
Boven en onderwarmte, zeker geen hetelucht!
180° is te agressief, het vlees spant te hard op en lost al zijn sappen.
De tijd hangt af van uw oven en uw persoonlijke smaak.
Begin met +/- 35 minuten per kilo.
Dan gaat het nog een heel klein beetje roos zijn, wat essentieel is voor een smakelijk stuk varkensvlees.
Maar zeker niet meer rauw.
En zo sappig dat je met een schel de vloer kan dweilen.
Ja, ik heb het over varkensvlees.

De laatste stap is dat het vlees moet rusten.
15 minuten onder aluminiumfolie.
En geen minuut minder.
Doe je dat niet, dan zal het vlees al zijn sappen lossen bij het snijden.
Dat vlees heeft namelijk tijd nodig om te ontspannen, zodat al de sappen over het hele stuk verdeeld worden.
Door de hitte worden die sappen namelijk naar de buitenkant geduwd.



Champignons in whisky-roomsaus zijn echt goddelijk.
Op voorwaarde dat er genoeg look en een ferme scheut Worcester in zit.
Dan gebeurt er iets onbeschrijfelijks kwa smaak.
Mijn ouders zouden nooit een whisky drinken, maar als ik dat maak (en ik voeg veel whisky toe) zouden ze de pan uitlikken.Ik zie al waar mijn fout ligt: de oventemperatuur en de gaartijd.
Ik ben op een of andere wijze geen fanatieke gebruiker van de oven, tenzij voor gebak, misschien omdat daar steeds heel precieze temperaturen, tijden en standen bij vermeld worden.
Volgende keer ga ik zeker uw recept uitproberen in plaats van putteke winter aan een bbq te staan grillen (wat ik dan wel perfect kan, desnoods met een heel varken ;-))

Demper
21 oktober 2013, 22:04
http://mijnslager.info/images/overige_producten/tappas/Originelen/kta86301%20Paprika_con_Carne-O.jpg

Pepers gevuld met roomkaas.

Supe®Staaf
22 oktober 2013, 05:41
http://mijnslager.info/images/overige_producten/tappas/Originelen/kta86301%20Paprika_con_Carne-O.jpg

Pepers gevuld met roomkaas.Die hebben precies ook de grill gezien, niet?

Rollercoaster
22 oktober 2013, 05:54
Ik eet momenteel koffie en drink boterhammen.

KoLoS
22 oktober 2013, 11:55
http://album.hbvl.be/imgpath/000/000/631/717/id631717-photos-550x500-n.jpg

groentje
22 oktober 2013, 22:16
Schandalig, maar na een uitvoerige avond op café (ook een witloofsoep gegeten), met o.a. Moinette, Zinnebir en Rochefort 10, had ik nog goesting in iets vettigs. Dus een friet met stoofvleessaus en een viandel is het geworden.

Demper
22 oktober 2013, 22:17
Die hebben precies ook de grill gezien, niet?

Nee.

Mambo
23 oktober 2013, 00:27
wat is het vlaams voor cuisson ?

gansdeboelsamen

bembem
23 oktober 2013, 21:49
Daarnet: chipolata met appelmoes mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!

En nu heb ik zo'n zin in een stukje van die speculaaspop die ik gisteren in de Carrefour zag (maar neit heb meegnomen omdat er palmvet inzit!!), arghhhhhhhhhhh! Dat zal mij leren!!! :rofl: :rofl:

Morgen ga ik 'm halen, palmvet of niet :-)

groentje
23 oktober 2013, 22:44
Preisoep. Delhaize gaf de gesneden prei bijna weg, met een ajuin, look en kruiden, en een bouillonblokje wordt dat een fijn soepje.

KoLoS
24 oktober 2013, 15:15
http://www.hbvl.be/ahimgpath/assets_img_gvl/2013/10/24/2749148/nieuw-sterkste-bier-ter-wereld-is-opnieuw-schots-id5009862-620x400.jpg
bier van 67 promille

groentje
24 oktober 2013, 21:35
De fles Maeght van Gottem was geïnfecteerd, als een fles reageert als een vat dat af is, dan scheelt er iets mee. Zonde wel.
Dan maar een fles Cuvée Angélique van Glazen Toren gekraakt.

KoLoS
24 oktober 2013, 21:51
http://cms4.proximedia.com/files/17707/MediaArchive/papegoai1.jpg

KoLoS
24 oktober 2013, 21:51
http://cms4.proximedia.com/files/17707/MediaArchive/papegoai1.jpg

Supe®Staaf
25 oktober 2013, 19:58
http://reachingutopia.com/wp-content/uploads/2013/06/glass-of-water.jpg

Sober avondje kan geen kwaad.

Demper
25 oktober 2013, 21:53
http://reachingutopia.com/wp-content/uploads/2013/06/glass-of-water.jpg

Sober avondje kan geen kwaad.

Ge zou beter een glaasje room drinken!
Met een scheutje geklaarde boter!

Supe®Staaf
25 oktober 2013, 22:29
Ge zou beter een glaasje room drinken!
Met een scheutje geklaarde boter!In desserten heb ik absoluut geen bezwaar tegen room in al zijn vormen, maar in sauzen hypothekeert het vaak de smaakintensiteit.
En als je dan bedenkt wat er in sommige roomsauzen gespoten wordt...
Neen, geef mij maar een met boter gemonteerde saus.
Of een simpele emulsie zoals mayonnaise, béarrnaise of Hollandaise.

Demper
25 oktober 2013, 22:32
In desserten heb ik absoluut geen bezwaar tegen room in al zijn vormen, maar in sauzen hypothekeert het vaak de smaakintensiteit.
En als je dan bedenkt wat er in sommige roomsauzen gespoten wordt...
Neen, geef mij maar een met boter gemonteerde saus.
Of een simpele emulsie zoals mayonnaise, béarrnaise of Hollandaise.

Dat is nu iets waar ik enorm tegen ben. Overal boter in smijten. In een risotto bvb. is dat absoluut niet nodig. Gebruik dan mascarpone naast de parmezaan.

Supe®Staaf
25 oktober 2013, 22:35
Dat is nu iets waar ik enorm tegen ben. Overal boter in smijten. In een risotto bvb. is dat absoluut niet nodig. Gebruik dan mascarpone naast de parmezaan.Ik spreek enkel over een klontje in bepaalde sauzen.
Dat lijkt me heel wat interessanter dan een zware ingekookte roomsaus die je nooit meer op smaak krijgt, of het ware met drank, en dat, ja dat is echt voor amateurs.

Demper
25 oktober 2013, 22:38
Ik spreek enkel over een klontje in bepaalde sauzen.
Dat lijkt me heel wat interessanter dan een zware ingekookte roomsaus die je nooit meer op smaak krijgt, of het ware met drank, en dat, ja dat is echt voor amateurs.

:lol:

Ik heb nog nooit het probleem gehad dat ik een roomsaus niet op smaak krijg.
Integendeel, het verenigt alle smaken en is net nodig om een volle smaak te bekomen.

Supe®Staaf
25 oktober 2013, 22:46
:lol:

Ik heb nog nooit het probleem gehad dat ik een roomsaus niet op smaak krijg.
Integendeel, het verenigt alle smaken en is net nodig om een volle smaak te bekomen.Doe gewoon de test.
Gaar om het even welk stuk vlees of gevogelte langzaam op een bedje van groentenjulienne, en zift het vocht dat eraf komt.
Reduceer een deel en bind met room, en reduceer de rest die je achteraf met boter monteert (geen beurre manié hee!)
Je zal versteld staan waar het meeste smaak inzit.
(Ik geloofde het ook niet, tot ik de test deed)

bembem
26 oktober 2013, 00:34
koffie + melk :-)

Supe®Staaf
26 oktober 2013, 08:23
koffie + melk :-)Waarom toch....koffie drinken als je het niet lust?
Je jaagt onnodig de prijs omhoog voor de ware liefhebbers.

groentje
26 oktober 2013, 23:04
Maar met melk is koffie wél lekker... Zo één van die zeldzame gevallen waar de som van 1+1 meer is dan 2...

Marie van de koster
27 oktober 2013, 12:00
Seffens een goei omeletje met een ajuintje erin. 't Zal smaken :-)

Supe®Staaf
27 oktober 2013, 12:39
Seffens een goei omeletje met een ajuintje erin. 't Zal smaken :-)Een rauw gesnipperd ajuintje op het laatste erin of eerst aanstoven en dan de eieren erover?

maddox
27 oktober 2013, 13:58
Kasteelbiertje bruin.

Supe®Staaf
3 november 2013, 17:17
http://www.shopfocus.nl/media/images/ads/24/bakkerij-producten_dsc_5732.jpg

Demper
3 november 2013, 17:34
http://www.shopfocus.nl/media/images/ads/24/bakkerij-producten_dsc_5732.jpg

Citroencake?

Supe®Staaf
3 november 2013, 17:46
Citroencake?Een banale viervierde op grootmoeders wijze.
Even doorspoelen met een glaasje champagne.
http://sidebmag.com/wp-content/uploads/2012/01/champagne.jpg
Geen grote naam, maar het generische product van Delhaize.
Voor zijn geld héél smakelijk.

Demper
3 november 2013, 17:48
Een banale viervierde op grootmoeders wijze.
Even doorspoelen met een glaasje champagne.
http://sidebmag.com/wp-content/uploads/2012/01/champagne.jpg
Geen grote naam, maar het generische product van Delhaize.
Voor zijn geld héél smakelijk.

Ik dacht al dat een banale cake niet goed genoeg is voor u.
Al een geluk dat je het compenseerde met champagne. :-)

Supe®Staaf
3 november 2013, 17:59
Ik dacht al dat een banale cake niet goed genoeg is voor u.
O, jawel.
Ik doe er nooit iets in als ik er bak.
Eieren, suiker, bloem, bakpoeier, boter.
Geen kloterij met citroenzesten, chocoladecallets, rozijnen, geconfijte onzin,...


Al een geluk dat je het compenseerde met champagne. :-)
Het leven is te kort om slechte wijn te drinken.
En 'k heb vandaag al véél teveel espresso naar binnen laten lopen.

cookie monster
3 november 2013, 18:40
gansdeboelsamen
:lol:

freeeeeeeet :D

Lekker simpel en gortig:

Supe®Staaf
3 november 2013, 19:46
:lol:

freeeeeeeet :D

Lekker simpel en gortig:Een vegetarisch dagje ingelast?

hikikomori85
3 november 2013, 19:48
snottebellen

cookie monster
3 november 2013, 19:50
Een vegetarisch dagje ingelast?
betrapt , kut :( :D

Marie van de koster
3 november 2013, 20:46
Een rauw gesnipperd ajuintje op het laatste erin of eerst aanstoven en dan de eieren erover?

Eerst aanstoven en dan de eieren erover :-)

Supe®Staaf
3 november 2013, 20:54
snottebellen

Gelieve wat preciezer te zijn als je een recept doorgeeft....

Gele?
Groene?
Zachte?
Harde?
Gerold als bolletje of als worstje?
Van vooraan uit de neus gepulkt of opgehaald van tegen de keel?
Uit de zakdoek gelepeld of in het vuistje gesnoten en opgelikt?

Supe®Staaf
3 november 2013, 20:54
Eerst aanstoven en dan de eieren erover :-)Okay.
Tx, Marie.

cookie monster
3 november 2013, 21:08
Gelieve wat preciezer te zijn als je een recept doorgeeft....

Gele?
Groene?
Zachte?
Harde?
Gerold als bolletje of als worstje?
Van vooraan uit de neus gepulkt of opgehaald van tegen de keel?
Uit de zakdoek gelepeld of in het vuistje gesnoten en opgelikt?
mmmm :D

Een potje gestoofde snotkeutels :lol:

Demper
5 november 2013, 23:41
Vandaag een heerlijke, verse carbonara gegeten met penne.

Ge moet daarvoor geen spekblokjes gebruiken, maar flinterdun gerookt ontbijtspek.
Goed veel parmezaan bij en een goeie slok room.
Enkele blaadjes sla erbij en het is compleet.
Zo simpel maar toch zo lekker.

groentje
6 november 2013, 15:29
Broodje met omelet. En cappuccino.

cookie monster
6 november 2013, 23:15
freeeeeeeet :D
Afrader :(

Een doos party mix opwarmen in de micro ,
en vervolgens helemaal opeten :? 8O :lol:
Geeft een raar gevoel op de maag :-o :lol:

bembem
7 november 2013, 00:34
O, jawel.
Ik doe er nooit iets in als ik er bak.
Eieren, suiker, bloem, bakpoeier, boter.
Geen kloterij met citroenzesten, chocoladecallets, rozijnen, geconfijte onzin,...





Jaja, space cake deugniet :-P

bembem
7 november 2013, 00:37
freeeeeeeet :D
Afrader :(

Een doos party mix opwarmen in de micro ,
en vervolgens helemaal opeten :? 8O :lol:
Geeft een raar gevoel op de maag :-o :lol:


Je bedoelt mét de doos? :lol:

Supe®Staaf
7 november 2013, 09:52
Jaja, space cake deugniet :-PDat zit al in de boter, en telt niet... ;-)

cookie monster
8 november 2013, 03:30
Je bedoelt mét de doos? :lol:
HAPsoluut :lol:
De doos alleen smaakte naar karton :oops:

Ik heb kort daarop direkt wat joegert gesmikkeld ,
en kees was klaar , probleem opgelost :thumbsup:

bembem
8 november 2013, 05:26
HAPsoluut :lol:
De doos alleen smaakte naar karton :oops:

Ik heb kort daarop direkt wat joegert gesmikkeld ,
en kees was klaar , probleem opgelost :thumbsup:


I love this :rofl: !!!

cookie monster
10 november 2013, 15:47
:D

zzzzuuuuiiiipppp :D

groentje
10 november 2013, 18:35
Groene thee met honing.

KoLoS
10 november 2013, 19:01
Groene thee
past best bij een groentje ..

groentje
10 november 2013, 19:18
Ik had al zwarte thee gedronken bij het 11.11.11-ontbijt, deze morgen. En koffie. Eigenlijk zocht ik gewoon iets waar ik honing in kon doen.

Castor Troy
10 november 2013, 21:55
Tarwegras en spirulina

groentje
10 november 2013, 22:52
2 pistolets met rosbief, peper, tomaat en een augurkje.

Boduo
10 november 2013, 22:59
Een Westmalle Tripel + een Franse kaas.

maddox
10 november 2013, 23:07
Glas Matheus Rosé en een pot bonen met worst

Marie van de koster
11 november 2013, 11:10
Het duurt nog zolang voor het middag is en ik sterf van de honger dus een wafeltje van Jules Destrooper :-)

cookie monster
11 november 2013, 14:20
freeeeeeeet :D

KoLoS
11 november 2013, 14:24
jumbo bokworst , klinkt verleidelijk ..

groentje
11 november 2013, 14:36
Restjes. Braadkip gebakken met wat tomaat en ajuin, chutney en augurkjes voor wat extra groen, op tagliatelle. Achteraf beschouwd had ik misschien beter rijst genomen, maar het valt best mee.

bembem
11 november 2013, 19:35
Restjes. Braadkip gebakken met wat tomaat en ajuin, chutney en augurkjes voor wat extra groen, op tagliatelle. Achteraf beschouwd had ik misschien beter rijst genomen, maar het valt best mee.


yum yum yummm! :-)

Hier is de spaghetti met bolognaisesaus klaar, dat wordt smullen!

groentje
11 november 2013, 20:43
De ingrediënten gekocht voor morgen. Gerookte zalm, witloof en krielaardappeltjes. Nu nog een blonde Keizer Karel aan het drinken.

From_Vlaanderen
11 november 2013, 22:56
Pintje, Grimbergen, Duvel, toen kwam mijn broer langs met zelfgemaakte muntvodka, Duvel.

groentje
12 november 2013, 19:32
Onglet �* l'échalotte.

Bad Tölz
15 december 2013, 16:45
Boterham met wat mayo, mosterd, geraspte wortel, kaas en omelet.

cookie monster
15 december 2013, 22:05
freeeeeeeet :D

Boduo
15 december 2013, 23:10
Een Marie Brizard

groentje
19 december 2013, 02:56
Strepsils aan het zuigen. De tapas in Spanje waren beter. Ach, zelfs het bier was er beter dan die pillen...

bembem
19 december 2013, 03:00
freeeeeeeet :D


Miam! Lekker! Ik heb er ook zin in!! (maar geen pindakaas in huis..) :-(

Supe®Staaf
19 december 2013, 09:19
Onglet �* l'échalotte.Een topper!!!

Tarwegras en spirulinaIs spirulina dat lekkere zeewier-poeder?

2 pistolets met rosbief, peper, tomaat en een augurkje.Geen lik mosterd?

Glas Matheus Rosé en een pot bonen met worstUitmuntend idee.
Dat ga ik vanavond eten.
Maar geen rosé erbij.
Een eenvoudige doch forse rode Minervois zal het ook wel doen.


En dan nu mijn favoriete ontbijt op werkdagen:
http://koffieofthee.net/img/espresso.jpghttp://koffieofthee.net/img/espresso.jpghttp://koffieofthee.net/img/espresso.jpg

groentje
19 december 2013, 09:24
Niks tegen mosterd, maar bij rosbief wil ik alleen maar wat peper en zout.

Supe®Staaf
19 december 2013, 09:44
Niks tegen mosterd, maar bij rosbief wil ik alleen maar wat peper en zout.Bij warme rosbief: akkoord.
Maar als hij koud is, dan is mosterd het eerste waar ik aan denk.
Hoewel ik dat anders nooit misbruik.
Moet ergens een Pavloviaanse reactie op een of ander food-atavisme zijn.
:-(

Boduo
19 december 2013, 17:28
Een Marie Brizard

groentje
20 december 2013, 21:06
Nog een koffiekoek die over was van vanochtend. Over een uurtje of 2: witloofsoep, met een beboterd stuk stokbrood.

Supe®Staaf
20 december 2013, 21:09
Vasten.
Geen zin in eten, geen zin in drinken.

Havanna
20 december 2013, 21:14
Vasten.
Geen zin in eten, geen zin in drinken.

Zelfgemaakte hamburger/uiringen van 100% runder, jonge worteltjes met look, puree van aardappelen/prei met beetje kaas.

Derk de Tweede
20 december 2013, 21:16
http://verbrugh.delicatessenaanhuis.nl/components/com_virtuemart/shop_image/product/Griekse_Yogurt_Y_4d0d50e5157c2.jpg

Boduo
21 december 2013, 16:04
Een tas koffie met enkele muntchocolaatjes v.d. Aldi.

groentje
21 december 2013, 16:18
Moet nog eens nadenken.

Demper
21 december 2013, 16:26
Moet nog eens nadenken.

Klinkt lekker.

Havanna
21 december 2013, 16:27
Moet nog eens nadenken.
Heb je daar het recept voor?

groentje
21 december 2013, 16:31
Yep, 2 scheppen grijze materie, wat bloed(worst), en rust.

Demper
21 december 2013, 16:32
Waar koop je rust?

groentje
21 december 2013, 16:36
Bij de ijzerboer. En ik was nog een belangrijk ingrediënt vergeten: speeksel, waar de mond van vol loopt wanneer ik aan al dat lekkers loop te denken. Probleem is zoals steeds: niet kunnen kiezen...

Havanna
21 december 2013, 16:38
Bij de ijzerboer. En ik was nog een belangrijk ingrediënt vergeten: speeksel, waar de mond van vol loopt wanneer ik aan al dat lekkers loop te denken. Probleem is zoals steeds: niet kunnen kiezen...
Simpele oplossing

http://www.youtube.com/watch?v=z-SCLfmyrxg