PDA

View Full Version : Wapenleveringen: een regeringscrisis?


Leo Delcroix
26 augustus 2002, 15:21
De paars-groene regering werd deze week in verlegenheid gebracht door het uitlekken van het bericht m.b.t. de wapenleveringen aan Nepal, India en Pakistan. Daar deze landen in (burger)oorlog verkeren, zijn deze wapenleveringen zeer omstreden. De Europese gedragscode en de wet van 1991 laten dit in feite niet toe. Is dit feit, waarbij de groenen en de socialisten wel zeer bleekjes voor de dag komen, de moeit om er een regeringscrisis voor over te hebben?

Pieterjan
26 augustus 2002, 15:28
We slaan binnen Europa weer een mal beeld. Een heel onzuiver beeld, waarin we meer dan ooit bekeken worden als het malafide kleine broertje. Aan Italiƫ kunnen we nog niet tippen maar we komen aardig in de buurt.

Zoals elders reeds gepost op het forum stond beschreven in Michels webstek dat er een burgeroorlog aan de gang was. Net na zijn tv-verklaring (het is geen burgeroorlog!) heeft hij die internetverklaring ingetrokken. Hij draait met de wind. Er komt veel geld aan te pas en plots is alles ok. Er wordt ruchtbaarheid aan het nieuw gegeven en plots is alles ok. De internationale gemeenschap kijkt toe en plots is alles ok. Beetje vreemd.... :roll:

Guderian
29 augustus 2002, 01:39
Wat een vraag...
Natuurlijk is heel deze zaak een regeringscrisis!!! Ze hebben verdomme een misdrijf gepleegd! Volgens de wet is het verboden wapens te leveren aan landen waar interne spanning heerst die ZOU KUNNEN uitmonden in een conflict. In Nepal is dat conflict reeds geruime tijd een feit.