PDA

View Full Version : Waarom een stem op het Vlaams Belang?


Queensburry
10 januari 2006, 17:55
Ik heb al jaren de indruk dat Vlaamse politici, journalisten en andere opiniemakers teveel naar hun eigen, kleine Vlaamse navel staren als het gaat om het succes van het V.B. te verklaren.
Sinds 9/11 is de 'tijdsgeest' in de hele Westerse cultuur veranderd. De schaduw van de Islam is plotseling om ons gaan wegen maar zelden wordt het als een van de hoofdredenen van het succes van het V.B. aangehaald. Enkel binnenlandse redenen worden als verklaring aangehaald, zowel door voor- als tegenstanders.
Het V.B. zal ondertussen ook verder evolueren. Waar eerst het Vlaams-nationalisme werd vervangen door het vreemdelingenvraagstuk als hoofdthema van de partij, zal dit nu gelijdelijk opschuiven naar het 'veiligheidsvraagstuk', ook al om nieuwe veroordelingen te vermijden. Dit zal een verder succes van het V.B. in de hand werken. Telkens men het heeft over criminaliteit, zal men criminaliteit door vreemdelingen bedoelen. De oude, extreme kiezers blijven in ieder geval op het V.B. stemmen en er zullen steeds nieuw, gematigdere kiezers bijkomen door de voorzichtigere standpunten. Het V.B. zal ooit toch wel eens een standbeeld moeten oprichten voor het Centrum voor rascismebestrijding;-)
Zelf bekijk ik het objectief als een buitenstaander - op zich blijkbaar al iets raars - en als je dat doet, moet je wel erkennen dat het veiligheidsthema hét thema van het volgende decennium wordt, gevoed door het groeiende moslimfundamentalisme, de weigering van de moslims zich te integreren en de reactie daartegen, maar ook door de veroudering en vereenzaming van de bevolking, het steeds meer verspreid raken van vuurwapens en explosieven, het wegvallen van etisch-religieuse remmingen, de bevolkingsdruk, het uitvergroten van agressie tegen personen in de media, de toenemende verzuring en anonimiteit door het wegvallen van het sociaal weefsel, enz., enz.
Het bedje voor het V.B. is gespreid en het lijkt bijna onmogelijk dat ze nooit zelf als beleidspartij zullen moeten bewijzen dat iets in hun mars hebben.
Als uitsmijter van mijn uiteenzetting voeg ik er een stukje moderne reality-TV aan toe dat het voorgaande illustreert: in de USA filmen de gangs nu zelf hoe ze concurrenten met kogels doorzeven. Opgepast, dit is geen Hollywood, dit is echt: http://www.m90.org/index.php?id=10534

Boppa47
17 januari 2006, 13:01
1)Ben je tegen de allochtonen die de Vlaamse cultuur niet respecteren?

Als ik mijn kleinkinderen ga afhalen aan de school staat de ingang vol met vrouwen in lange klederen en hoofddoek, dan besef ik ook dat zij zich nooit zullen aanpassen aan onze westerse leefwijze. Men heeft het paard van Troje in huis gehaald.

2)Ben je tegen be Belgische staat ,en wil je vlaanderen op eigen benen laten staan?

Vlaanderen kan op zichzelf niet bestaan, maar het moet stoppen met de geldstroom naan Walonië, schaf de vele regeringen af en hou er een nationale over, iedere belg gelijk, geen voordelen meer voor vlaams of frans,

3)ben je misnoegt om het één of het ander en wil je een proteststem geven?

Criminelen worden in verhouding minder gestraft dan iemand die eens een verkeersovertreding begaat. Men heeft ons de snel belg wet en de multikul door de strot geduwd.

4)Wil je wat veiligere buurten door meer blauw op de straat,wat meer camera's,wat meer controles op de straat van verdachte personen?

Van mij mogen er in iedere straat meerdere staan , ik heb niets te verbergen, men mag mij ook meerdere keren per dag laten stoppen om mij te kontroleren, ik ben met alles in orde, mijn wagen is gekeurd, ik betaal rijtaks, heb een verzekering, wat is dan het probleem.

5)Omdat de huidige partijen er een zootje van aan het maken zijn?

Hun enige bezigheid is het vinden van een reden, en het maken van wetten, om een Vlaamse volkpartij de mond te snoeren uit angst dat zij te groot worden. Iedere nieuwe politieker wil wat achter zijn naam zien staan, om toch de schijn op te houden dat zij met de burger begaan zijn.

6)of andere redenen?

Politici hebben een voorbeeld functie, dus geen veelwijverij, schaf het huwelijk af en stop met die zever over eeuwige trouw en bijstand in goede en slechte dagen.

Graag Uw mening hierover

Queensburry
16 februari 2006, 23:35
Zijn de opiniemakers dan allemaal zo'n navelstaanders dat ze enkel binnenlandse redenen zoeken om het succes van het VB te verklaren? Wat met het internationale moslimextremisme? Sinds nine-eleven is de wereld niet meer hetzelfde, en natuurlijk wordt het VB daardoor slapend rijk.

jan hyoens
17 februari 2006, 09:09
Toch even bijzeggen dat wij geen vragende partij zijn inzake moslimfundamentalisme en dat je ons het best kan vergelijken met een medische wetenschapper die ook zijn bestaansreden ondergraaft door ziekten te bestrijden.

Steben
17 februari 2006, 12:17
Pff, typische dagdagelijske VB-kiezerpraat: Vlaamse Volkspartij die België moet redden van de Moslims.
En op die dag dat de Moslims eindleijk in stukjes gesneden liggen en op palen gespiekt zijn stemmen ze weer socialistisch... :twisted:

Wat een klucht!