PDA

View Full Version : DE ECHTE CARTOON DIE DE WOEDE OPWEKTE..(+Hacer Duzgün)


marjan
9 februari 2006, 14:04
De echte cartoon die de woede opwekte is de wereld ingestuurd door een Deense imam.

De Deense imam Ahmad Abu Ladan, leider van de Islamic Society in Denemarken, ging rond (zijn reis werd gefinancierd door Syrië) in het Midden-Oosten met de twaalf Deense prenten en drie niet nader gespecificeerde 'cartoons, en waarvan één die een varkenskop uitbeeldt.
Die iman wist heel goed waarmee hij bezig was (namelijk bewust opruien) en wist ook goed wat de gevolgen ervan konden zijn.

Als Europa wat ZELFRESPECT zou tonen (in plaats van te buigen voor de waanzin) zou er nu een internationaal aanhoudingsmandaat tegen deze imam komen, wegens opzettelijk ophitsen van een hele geloofsgroep en met de gekende gewelddaden als gevolg.

Wat de woede opwekte (lees en zie verder op volgende website...)
http://www.elsevier.nl/nieuws/buitenland/nieuwsbericht/asp/artnr/85702/index.html


Verder citeren we Hacer Düzgun van de executieve die in een debat met Urbain Vermeulen (die zowel intellectueel als op gebied van achtergrondkennis ver boven haar uitstak) zei, ‘dat wereldvrede belangrijker is dan de cartoons’. Daarmee bedoelt ze eigenlijk dat die cartoons belangrijk genoeg zijn om een oorlog te ontketenen, maar dat totaal gehersenspoelde, redeloze, kortzichtige en ultraconservatieve meisje beseft natuurlijk niet de impact van haar woorden. Relativeren kan ze al evenmin en dit is erg bedenkelijk.
Zo zien we dat de in West-Europa levende moslims eigenlijk degenen zijn die bewust of onbewust, gewild of niet, elders gewelddadige conflicten uitlokken (en in de toekomst wellicht ook in onze contreien).
De kern van het probleem ligt in de redeloosheid, het compromisloze, het obscurantisme , het antimodernisme waarin moslims hier (een deel van hen toch en zeker hun woordvoerders en adepten) gevangen zitten. Verstarring en verstening van het denken (de islamitische richtlijnen komen van god en zijn dus ONVERANDERLIJK (én daterend uit de 7de eeuw)… en dus onbespreekbaar, laat staan dat men iets in vraag zou stellen. Dit is potentieel gevaarlijk, want NIET ZELF DENKEN laat het kwade toe gewoon zijn gangen te gaan. De verkrampte manier waarop moslimwoordvoerders hier op de cartoons reageren is buiten alle proporties, oneindig gelamenteer over ‘gekwetste’ ego’s (maar dezelfde moslims houden nooit rekening met de gevoelens van anderen) wijzen enkel op onvolwassenheid en het niet kunnen omgaan met de realiteiten anno 21 ste eeuw.

GEKWETSTE EGO’S die zich identificeren met een figuur …uit de 7 de eeuw en net hier wringt het schoentje. De ‘religieuze identiteit’, wordt hier in moslimkringen gepromoot: het koppelen van identiteit aan religie. Net dit maakt deze mensen onverdraagzaam en doet hen buiten alle proporties reageren bij de minste kritische (en vaak terechte) opmerking over islam. Deze trend zal nog tot heel wat problemen en conflicten leiden. Mo van zijn voetstuk halen en ophouden met het zich ‘identificeren’ met die profeet of zijn religie zou onze moslims wel wat zin voor ZELFRELATIVERING, ZELFREFLECTIE EN ZIN VOOR HUMOR kunnen bijbrengen (én daardoor toekomstige conflicten vermijden). Afstand nemen van het absolutisme van deze profeet en het absolutisme van de teksten in de koran en hadith, bieden enige waarborg op een vreedzaam samenleven. Jammer genoeg zien we net het tegengestelde gebeuren. De teksten worden steeds meer letterlijk gelezen en gehanteerd en vele moslims hier menen tot in het absolute hun islamitische richtlijnen te moeten doortrekken in het openbare leven. De arrogante en respectloze manier waarop dit gebeurt en het proselitisme waarmee we hier worden geconfronteerd, is heel verontrustend. De Moslim Wereld Liga Nederland stelt in haar folder (die hier door vzw's, zoals onder meer Ayat wordt verspreid stelt dat 'de enige norm die geldt de goddelijke norm is en dat Zijn (Allah's) wetten voor iedereen gelijk zijn en dat HIJ BOVEN DE WET STAAT'.

Bovendien zijn de vaststellingen van het onderzoeksbureau dat enquêtes (verschenen in GVA) uitvoerde bij jonge moslims in Vlaanderen, problematisch en beloven weinig goeds voor de toekomst, tenzij men NU het roer omgooit en blijft reageren op een vastberaden manier en NIET laat raken aan verworven rechten en vrijheden.

Ook de resultaten van een onderzoek uitgevoerd door de universiteit van Antwerpen, naar de ‘islambeleving bij hooggeschoolde moslimjongeren’, zijn onrustbarend. Zo blijkt uit de antwoorden van de respondenten dat de islambeleving erg conservatief is en uiterst rechts-reactionair. De respondenten klagen er bovendien over dat ‘er hier geen islamitisch kader is’, ze voelen zich ‘bedreigd’ door de cultuur van andersdenkenden, de keuze voor een ‘religieuze identiteit’ is vaak gebaseerd op onvrede, ze voelen een spanningsveld ten aanzien van de waarden van de hen omringende westerse, seculiere maatschappij, de hoofddoek wordt vaak gedragen als een ‘politiek statement’ en als ‘verzet’ tegen de decadentie van de ‘westerse’ maatschappij, ze willen zich ‘onderscheiden’ en benadrukken dat ze behoren tot de ‘moslimgemeenschap’, ze distantiëren zich van de ‘losbandige’ autochtonen, men wil de islam ontdoen van culturele aspecten (die net een matigende invloed hebben) om te komen tot de islam die puur, zuiver en onbedorven is.
Dit laatste is zeker problematisch: het is net deze ‘zuivere’ islam (een wereldwijde contrareformatie) die terug gaat naar de fundamenten zoals gelegd in de 7de eeuw en die nu in Europa de fundamenten van de democratie langzaam maar zeker aan het ondermijnen is (door misbruik van grondwettelijke vrijheden) en die de hoeksteen vormt voor ideologieën zoals die onder meer worden gehanteerd door de (terro) Hofstadtgroep.

De weg naar de verlichting is duidelijke nog niet ingeslagen, integendeel.

Het christendom is tot de rede en verlichting gekomen door kritische tegenwind gestart bij de hervormers, er volgden verlichtingsfilosofen, revoluties en er was zelfs een godsdienstoorlog nodig om het christendom naar het licht te brengen. De geschiedenis dreigt zich te herhalen als we alles op zijn beloop laten en geen stevig signaal uitzenden dat duidelijk stelt dat ABSOLUTISME VAN RELIGIEUZE WETTEN, regressie, antimodernisme en obscurantisme NIET thuishoren in een hoogontwikkelde samenleving anno 2006.

Misschien is het juist goed dat die cartoonkwestie NU uitbreekt. Het zal de ogen openen van velen die het nog niet hadden gezien en misschien kunnen we Europa op die manier nog tijdig redden van de waanzin van de 7de eeuw (die hier nu wordt gepredikt)...

En mogen we onze moslims vragen om wat SERENITEIT aan de dag te leggen en een minimum aan RESPECT TE TONEN VOOR ANDERSDENKENKENDEN in plaats van op een respectloze en arrogante manier te koop te lopen met een ideologie en deze altijd en overal te willen uitdragen, zonder eens rekening te houden met de gevoelens van andersdenkenden.
En vooral, leer toch RELATIVEREN EN WEES REDELIJK

Mahdi
10 februari 2006, 21:47
zeer zinnige tekst

thnx mj

Tegendradigaard
11 februari 2006, 09:26
zeer zinnige tekst inderdaad.

Ik zou nog willen toevoegen dat diegenen die nu nog altijd niet (willen ???) inzien hoe gevaarlijk de islam is het pas zullen beseffen als het zwaard van de gerechtigheid hun keel zal doorsnijden of die van hun dierbaren of die van hun kinderen.....of die hun kinderen...

Tegendradigaard
11 februari 2006, 09:26
of als ze in stukken gereten worden door een of andere idioot die zichzelf opblaast in naam van die mohamed...

Bhairav
11 februari 2006, 09:36
Ge zou het nog willen.

Brandaan
11 februari 2006, 11:01
zeer zinnige tekst inderdaad.

Ik zou nog willen toevoegen dat diegenen die nu nog altijd niet (willen ???) inzien hoe gevaarlijk de islam is het pas zullen beseffen als het zwaard van de gerechtigheid hun keel zal doorsnijden of die van hun dierbaren of die van hun kinderen.....of die hun kinderen...

uhh..... In de tekst gaat het over respect en relativering....... Zou u dat ook niet eens in praktijk brengen?