PDA

View Full Version : Voorzitter van SP.A Stevaert wil belastingen niet verhogen


Groen Valkje
4 augustus 2003, 16:18
Stevaert wil belastingen niet verhogen, maar beter innen :D
4/8/2003 8)

http://www.sp.be/common/showfoto.asp?iID=971

"Als er bijkomende financiële middelen nodig zijn, gaan we niet de gewone mensen treffen door de belastingen te verhogen", zegt Steve Stevaert. Hij pleit voor pragmatisme. "We moeten alles zetten op een betere en rechtvaardigere inning van de belastingen. Op het ogenblik dat je nog niet alle belastingen correct int, kun je niet afkomen met een belastingverhoging. Want dan tref je de gewone man twee keer."



Stevaert wil de afgesproken verlaging van de personenbelasting uitvoeren. "We gaan toch niet de belastingen verhogen om ze te kunnen verlagen. Wat we wel moeten doen is de belastingen correcter innen. Dat moet voldoende geld opbrengen", zegt Stevaert.
Ook al haalt de economie volgend jaar geen groeicijfer van 1,8 procent, dan nog is dat volgens Stevaert geen reden om een belastingsverhoging door te voeren. "Liberalen die een belastingverhoging niet uitsluiten, waar gaan we dat schrijven", zegt Stevaert. "Voor de socialisten is het heel duidelijk: we hebben afgesproken dat de verlaging van de personenbelasting de komende jaren wordt doorgevoerd. Dat gaan we doen tot de laatste eurocent. Maar we gaan deze belastingverlaging niet betalen door tegelijk nieuwe belastingen te heffen, omdat de economie slecht draait. Bovendien is het voorbarig om nu al uitspraken te doen over het economisch groeicijfer in 2004. Onheilsprofetieën doen de motor van onze sputterende economie zeker niet opnieuw aanslaan", zegt hij.

Stevaert verwacht veel van de correcte inning van de belastingen. Zo zullen bedrijven bijvoorbeeld hun belastingen niet langer kunnen ontlopen via constructies met twee adressen: een postbusadres en een vestigingsplaats. Stevaert benadrukt dat ook als onze economie beter draait, de correcte inning van de belastingen prioriteit nummer één is.

SP.A viseer niet de gewone werkmensen :)
Laten we de hoge inkomens en de corrumperende zelfstandigen hard treffen die zelfs illegalen arme vreemdelingen uitbuiten 8) voor hongerloontje of enkel kost en inwoon

Tijd voor de grote vermogen aan te pakken die meer dan 80 % zouden bezitten 8O

Het Vraagteken
4 augustus 2003, 16:40
Wel, hopelijk blijft het dus NIET bij woorden. Ik geef hem overschot vab gelijk, alleen zal hij de ontduikers ook moeten VATTEN, of weg budget 2004.

"Belastingsontduiker" is een compliment in België :P :?

alpina
4 augustus 2003, 16:53
SP.A viseer niet de gewone werkmensen

In Belgie bestaan er helemaal geen gewone werkmensen. Waarom wil je de "werkmensen" toch altijd doen overkomen als arme drommels?


Laten we de hoge inkomens en de corrumperende zelfstandigen hard treffen die zelfs illegalen arme vreemdelingen uitbuiten voor hongerloontje of enkel kost en inwoon

Wat een veralgemening, net alsof iedere zelfstandige een legertje vreemdelingen in z'n kelder heeft verstopt! :roll: Laten we vooral niet consequent wezen en enkel de corrumperende zelfstandige aanpakken, de "werkmens" mag wel corrumperen of zo?

Pallieter
4 augustus 2003, 16:54
sta me toe de tekst van iemand anders op een ander forum te gebruiken:

Nadat $pa met steve stevaert op kop voor de verkiezingen elke dag op tv verkondigde dat er geen belastingsverhoging ging komen en wanneer dit dan toch het geval zou zijn het vooral niet de kleine man zou zijn die ervoor moest opdraaien werd het plots muis stil rond de koning van limburg...

Men sprak af om de prijs van cigaretten in 5j te laten oplopen tot 200 bef. 200bef is voor een arbeider veel meer geld als voor de rijken doch steve stevaert heb ik niet gehoord

Men sprak af om de energietax te verhogen, dit heeft vanzelfsprekend voor een arbeider meer impact als voor de rijken doch steve stevaert heb ik niet gehoord

Men sprak af om de prijs van benzine zeer sterk te doen stijgen dit heeft vanzelfsprekend voor een arbeider meer impact als voor de rijken doch steve stevaert heb ik niet gehoord

Vandaag lees ik op teletext: steve stevaert is tegen belastingverhoging... Waar heb jij de afgelopen maand gezeten populist!! Nu gaat meneer de schijnheilige uithangen en vertellen dat hij tegen belastingsverhoging is... Ik hoop dat de mensen eindelijk door hebben met welke schijnheilige met de wind draaiende kerel we te maken hebben

de partij van het volk ben je al lang niet meer stevaert enkel van de allochtonen en de linkse elite

joske
4 augustus 2003, 18:39
en hoeveel keer hebben we dat al gehoord,een betere inning van belastingen,en bij wie: van de arbeiders en gepensioneerden kent de belastingdienst hun inkomen tot op de laatste eurocent,bij de zelfstandigen dan of de vrije beroepen, allee komaan zeg,dat zijn de kiezers voor de liberalen,die willen zeker geen betere inning.nee het zullen wel belastingverhogingen worden,of zoals de gucht zei,geen belastingen maar inspanningen( weet ge er zijn geen ministriele kabinetten meer,maar wel...... u moogt het zelf invullen.een bende leugenaars zit nu aan het roer en goede verzorgers voor hun eigen vriendjes zie luc coene,ik dacht altijd dat om minister van staat te worden,men minstens 3 maand minister moest geweest zijn.ik zou willen dat men voor mij ook zoiets in petto zou kunnen hebben. :wink:

skye
4 augustus 2003, 18:57
Kijk de logica van Stevaert en de socialisten is weer ver te zoeken. Ze verhogen de uitgaven wel, maar verlagen zogezegd de inkomsten. Ze doen alsof een tekort in het budget geen kwaad kan, maar dit betekent wel gewoon dat we dit in de toekomst gaan mogen dichtbetalen. Dus gewoon het probleem verschuiven. Dit is wel heel gemakkelijk.

Plus de populistische slogan van we gaan de corrupte zelfstandige aanpakken en de eerlijke werkmens sparen, is natuurlijk wel helemaal belachelijk!

Stevaert is gewoon een platte, ranzige populist.

DE OPLOSSING: VERLAAG DE UITGAVEN!! Simpel toch?

Aangebrande Phönix
4 augustus 2003, 19:07
Stevaert is gewoon een platte, ranzige populist.

DE OPLOSSING: VERLAAG DE UITGAVEN!! Simpel toch?

Sorry, kon het niet laten... :)

Marie-José
4 augustus 2003, 19:08
Pallieter schreef:

"Vandaag lees ik op teletekst: steve stevaert is tegen belastingverhoging... Waar heb jij de afgelopen maand gezeten populist!! Nu gaat meneer de schijnheilige uithangen en vertellen dat hij tegen belastingsverhoging is... Ik hoop dat de mensen eindelijk door hebben met welke schijnheilige met de wind draaiende kerel we te maken hebben "

------------------------------------------------------------------------------------

Zeer juist Pallieter!

Ook in de voorbije legislatuur maakten de socialisten zich schuldig aan belastingverhoging!

Steden en gemeenten zagen zich genoodzaakt om massaal hun belastingen te verhogen. Uit cijfers van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten voor de periode 2001-2002 blijkt dat de SP.a van Steve -alles moet gratis- Stevaert daarbij de kroon spant: in tachtig procent van de gemeenten met een SP-a-burgemeester werd de belasting verhoogd, in gemeenten met een absolute meerderheid voor de SP.a loopt dit op tot ... honderd procent.

Bolter
4 augustus 2003, 19:36
De CD&V verklaart al maanden , zelfs van ver voor de verkiezingen van 18 mei, dat er financiele problemen op komst waren...

De CD&V werd en wordt versleten voor negativist, voor verzuurd...

Ik kan u zeggen, het beleid van de laatste jaren draagt bij tot die verzuring door ons voortdurend te vertellen dat alles prima is en tegelijkertijd beslissingen te nemen die net het tegendeel bewijzen...

Maar uiteindelijk zal de realiteit de slechts uit woorden bestaande virtualiteit achterhalen....

Het vorig beleid heeft het aangedurft om kwistig met centen om te gaan..
Zal het huidig beleid ook de durf hebben om elke Euro twee maal om te draaien voor hij wordt uitgegeven ?

Dit laatste kan stemmen kosten....

Ik vermoed wel dat ze er een tweetal jaar stevig willen tegenaangaan om dan het laatste jaar terug enkele cadeau's te kunnen uitdelen !!!

Stratcat
4 augustus 2003, 19:51
Stevaert wil belastingen niet verhogen, maar beter innen :D (...)
Stevaert verwacht veel van de correcte inning van de belastingen. Zo zullen bedrijven bijvoorbeeld hun belastingen niet langer kunnen ontlopen via constructies met twee adressen: een postbusadres en een vestigingsplaats.


Waar heeft Stevaert het over?
Kent Stevaert iets van belastingen?
Is dit zoiets als Vandenbroucke die in 1994 beweerde dat er een bepaling in het Wetboek van Inkomstenbelastingen was ingevoerd die alle achterpoortjes sloot?

Maar laat ons positief blijven: 10/10 voor marketing!
De liberalen belastingverlaging afpakken, il faut le faire (al moet gezegd, Degucht heeft precies ook wel last van de warmte...)

basil
4 augustus 2003, 20:01
"Als er bijkomende financiële middelen nodig zijn, gaan we niet de gewone mensen treffen door de belastingen te verhogen", zegt Steve Stevaert. Hij pleit voor pragmatisme.

Zoals iedereen weet rookt de 'gewone' mens niet en hij rijdt evenmin met de auto.
Vooruit met 't populisme!!! 8)

skye
4 augustus 2003, 20:06
Stevaert is gewoon een platte, ranzige populist.

DE OPLOSSING: VERLAAG DE UITGAVEN!! Simpel toch?

Sorry, kon het niet laten... :)
Vuur met vuur bestrijden, hé! :wink: :P

solidarnosc
4 augustus 2003, 20:17
Ik vind het wel grappig dat een liberaal er aan denkt om de beslastingen te verhogen maar dat een 'socialist' er tegen is. Nu om het met de woorden van grote smurf te zeggen. Socialisme zal 'prettig' zijn of niet. :roll:

solidarnosc
4 augustus 2003, 20:25
De CD&V verklaart al maanden , zelfs van ver voor de verkiezingen van 18 mei, dat er financiele problemen op komst waren...

De CD&V werd en wordt versleten voor negativist, voor verzuurd...

Ik kan u zeggen, het beleid van de laatste jaren draagt bij tot die verzuring door ons voortdurend te vertellen dat alles prima is en tegelijkertijd beslissingen te nemen die net het tegendeel bewijzen...

Maar uiteindelijk zal de realiteit de slechts uit woorden bestaande virtualiteit achterhalen....

Het vorig beleid heeft het aangedurft om kwistig met centen om te gaan..
Zal het huidig beleid ook de durf hebben om elke Euro twee maal om te draaien voor hij wordt uitgegeven ?

Dit laatste kan stemmen kosten....

Ik vermoed wel dat ze er een tweetal jaar stevig willen tegenaangaan om dan het laatste jaar terug enkele cadeau's te kunnen uitdelen !!!

Om eerlijk te zijn moet je erbij zeggen dat de CD&V en dan vooral haar ex-voorzitter het niet heeft aangedurfd om daar in de campagne echt de nadruk op te leggen (wat begrijpelijk is). Ik herinner me nog een debat op de rode staatszender waar hij bijna begon te flippen toe het konijn (VLD) een papiertje bovenhaalde waar stond (wellicht geschreven door iemand met gezond verstand binnen de CD&V) dat er aan gedacht moest worden om de belastingsvermideringen niet door te voeren. De Clerck heeft toen telkens herhaald dat het niet waar was en dat de CD&V ook de belastingen zou vermidenderen �* la VLD. Stevaert zat er ook bij en keek toe en lachtte.

pwvb
4 augustus 2003, 20:32
Kijk eens aan, Stevie Wonder spreekt weer.
Om het weer eens simpel samen te vatten: Ik kom weer simpel in het nieuws,vooral niet te moeilijke woorden en iets dat de simpele ziel gemakkelijk slikt.
Ter info:er is een verschil tussen belasting verhoging en lastenverhoging beste steve. Een belastingsverhoging is mijns inziens verkeerd(cf. de laffer-curve) maar in laagconjunctuur enigszins 'aanvaardbaar'.Een lastenverhoging zou pas echt verkeerd zijn want er moeten veel jobs gercreerd worden.Dat vrolijke steve weer de helft van de waarheid vertelt is niet verwonderlijk en dat de mensen die hard werken en wat meer verdienen moeten opdraaien voor de laagconjunctuur=>Populisme and it s(m)ells!!!
Als je de belg z'n zwart geld wilt vinden dan gaat dat een eindeke meer kosten dan je denkt+arbeidsintensief en gebeurt niet van vandaag op morgen.Maar tegen dan wel alweer een nieuw verhaaltje zeker.
Met populistische groeten
Pwvb stunt :wink:

Bolter
4 augustus 2003, 20:45
Om eerlijk te zijn moet je erbij zeggen dat de CD&V en dan vooral haar ex-voorzitter het niet heeft aangedurfd om daar in de campagne echt de nadruk op te leggen (wat begrijpelijk is). Ik herinner me nog een debat op de rode staatszender waar hij bijna begon te flippen toe het konijn (VLD) een papiertje bovenhaalde waar stond (wellicht geschreven door iemand met gezond verstand binnen de CD&V) dat er aan gedacht moest worden om de belastingsvermideringen niet door te voeren. De Clerck heeft toen telkens herhaald dat het niet waar was en dat de CD&V ook de belastingen zou vermidenderen �* la VLD. Stevaert zat er ook bij en keek toe en lachtte.

Inderdaad...
Daar had Verhofstadt De Clerck liggen..
Het heeft de CD&V daar stemmen gekost in die laatste debatten !!
En de derde hond ging er met het been vandoor !!

Maar voorheen had de CD&V al regelmatig laten blijken dat het de verkeerde kant uitging voor wat betreft de financiele situatie van de schatkist.

Terzijde , Verhofstadt wou naderhand aan niemand het betreffende document tonen...
Wie weet was het niet hetzelfde papiertje als datgene waar hij in het parlement mee zwaaide betreffende de misdaadcijfers...

Een papiertje voor alle werk....

Microbe
4 augustus 2003, 21:20
Terzijde , Verhofstadt wou naderhand aan niemand het betreffende document tonen...
Wie weet was het niet hetzelfde papiertje als datgene waar hij in het parlement mee zwaaide betreffende de misdaadcijfers...

Een papiertje voor alle werk....

Ook terzijde, hieruit concludeer ik dat u de Knack niet leest, want het was uit dit tijdschrift dat Verhofstadt zijn inspiratie haalde; De Clerck had daar immers persoonlijk verkondigd dat er belastingsverhogingen noodzakelijk waren. Overigens ging Verhofstadt dat papiertje volgens mijn nooit voorgelezen hebben, maar was het enkel bedoeld om de reactie van De Clerck hierop te peilen, hetgeen uitermate goed gelukt is in het voordeel van Verhofstadt.

Wat betreft Stevaert, die wil idd weer eens den populaire uithangen tegenwoordig en verkondigt voor de zoveelste keer wat het volk graag hoort, namelijk dat er geen belastingen gaan komen. Overigens, er wordt veel meer ruchtbaarheid gegeven aan het feit dat Stevaert geen verhoging wil, dan toen De Gucht verkondigde dat er een verhoging moest komen. Steve zal persoonlijk de media opgebeld hebben, veronderstel ik....

Aangebrande Phönix
4 augustus 2003, 21:21
Bijzonder grappige situatie in een show waar een onvermoeibaar publiek het niet kon laten telkenmale een der "grijze eminenties" een uitspraak deed de handjes bij mekaar te brengen of zelfs te vervallen in kinderlijk boe-geroep. Ene jongeling in het lijf van een 50-jarige die, zwaaiend met enkele papiertjes zijn tegenstrever de stuipen op het lijf jaagt in die mate dat deze over zijn West-Vlaamse woorden begint te struikelen en een donderpreek uitbrabbelt die niet misstaan had in een parochiekerk uit de 19e eeuw. Hoogtepunt van schaapachtig geblaat, vergeef mij, o oranje vrienden, maar dit was echt te goed.

Aangebrande Phönix
4 augustus 2003, 21:29
Terzijde , Verhofstadt wou naderhand aan niemand het betreffende document tonen...
Wie weet was het niet hetzelfde papiertje als datgene waar hij in het parlement mee zwaaide betreffende de misdaadcijfers...

Een papiertje voor alle werk....

Ook terzijde, hieruit concludeer ik dat u de Knack niet leest, want het was uit dit tijdschrift dat Verhofstadt zijn inspiratie haalde; De Clerck had daar immers persoonlijk verkondigd dat er belastingsverhogingen noodzakelijk waren. Overigens ging Verhofstadt dat papiertje volgens mijn nooit voorgelezen hebben, maar was het enkel bedoeld om de reactie van De Clerck hierop te peilen, hetgeen uitermate goed gelukt is in het voordeel van Verhofstadt.

Wat betreft Stevaert, die wil idd weer eens den populaire uithangen tegenwoordig en verkondigt voor de zoveelste keer wat het volk graag hoort, namelijk dat er geen belastingen gaan komen. Overigens, er wordt veel meer ruchtbaarheid gegeven aan het feit dat Stevaert geen verhoging wil, dan toen De Gucht verkondigde dat er een verhoging moest komen. Steve zal persoonlijk de media opgebeld hebben, veronderstel ik....

Och, vergeef onze Steve dat bespelen (sommigen beweren manipuleren, zo ver ga ik niet, daarvoor pakt ie het te aimabel aan) van de media. Akkoord dat ie vooraf zijn oneliners inoefent en ze voldoende herhaalt (toen ie 5 shows per dag moest doen zei ie ook 5 keer diezelfde oneliner), nu ja, hij is niet de enige die dat doet. Hij is wel de enige die het doet op zulk een schaal. Maar wat verwachten jullie dan in een land waar de "gemiddelde inwoner" over elke belangrijke politicus of elke belangrijke gebeurtenis slechts een halve zin onthouden wil. Zorg dan dat het een prettige is, dan onthoudt ie hem misschien tot in het kieshokje... Enfin, dit is slechts een tijdelijk verschijnsel, zoals ie zelf trouwens toegeeft. "Politiek is te vermoeiend" en hij "kijkt uit naar de dag dat ie het achter zich kan laten".

Bolter
4 augustus 2003, 21:33
Bijzonder grappige situatie in een show waar een onvermoeibaar publiek het niet kon laten telkenmale een der "grijze eminenties" een uitspraak deed de handjes bij mekaar te brengen of zelfs te vervallen in kinderlijk boe-geroep. Ene jongeling in het lijf van een 50-jarige die, zwaaiend met enkele papiertjes zijn tegenstrever de stuipen op het lijf jaagt in die mate dat deze over zijn West-Vlaamse woorden begint te struikelen en een donderpreek uitbrabbelt die niet misstaan had in een parochiekerk uit de 19e eeuw. Hoogtepunt van schaapachtig geblaat, vergeef mij, o oranje vrienden, maar dit was echt te goed.

Het is je vergeven...


Alleen ambetant dat diegenen die het hardst geroepen hebben dat er geen verhoging komt uiteindelijk nu weer vier jaar de lakens mogen uitdelen.. Om te beginnen met...belastingsverhogingen..

En hoe Stevaert ook reageert..
Als de economie niet draait zal de regering op zoek kunnen gaan naar centen..
Of dat nu is via besparingen of via belastingen... We zullen het voelen...

Aangebrande Phönix
4 augustus 2003, 21:49
Het is je vergeven...


Alleen ambetant dat diegenen die het hardst geroepen hebben dat er geen verhoging komt uiteindelijk nu weer vier jaar de lakens mogen uitdelen.. Om te beginnen met...belastingsverhogingen..

En hoe Stevaert ook reageert..
Als de economie niet draait zal de regering op zoek kunnen gaan naar centen..
Of dat nu is via besparingen of via belastingen... We zullen het voelen...

Ach, troost je, weldra krijgen de Christen-democraten nog een kans, en aangezien de publieke opinie 4 jaar doof is geweest voor de oppositie (de oorzaken zijn waarschijnlijk al tal van keren belicht geweest) ziet het er niet naar uit dat de regering ineens haar leven zal beteren en stoppen met knoeien (wat ze overduidelijk doen), en krijgt de oppositie (lees: CD&V, want het VB zit op zijn gat, zit daar goed en blijft bijgevolg zitten (niet dat ze bij machte zijn het anders aan te pakken)) dus de kans het anders aan te pakken. Ik denk dat ze geleerd hebben uit de periode dat Stefaan voorzitter was en het dus beter zullen aanpakken.
Niets dan lovende woorden dus, maar zoals je weet moet je oppassen van sociaal-democratische knuffels.

advocadus
5 augustus 2003, 14:34
Stevaert ?

Is dat die cafébaas van Limburg die een agalev-madame coöpteerde terwijl de partij (het partijtje) niet eens de kiesdrempel had gehaald ?

Betrouwbare figuur hé !?

Suits You, Sir!
5 augustus 2003, 14:35
Stevaert ?

Is dat die cafébaas van Limburg die een agalev-madame coöpteerde terwijl de partij (het partijtje) niet eens de kiesdrempel had gehaald ?

Betrouwbare figuur hé !?

Zijn handelen heeft hem bij mij in de buurt dan ook veel bewondering opgeleverd... :D