PDA

View Full Version : 'Foto's moeten van websites'


werkgroep morkhoven
25 april 2006, 12:52
http://img96.imageshack.us/img96/6430/n060423stillemars4b4zt.th.jpg

Om de moordenaars van Joe Van Holsbeeck op het spoor te komen, lieten de federale politie en het parket tal van foto's van de gezochte minderjarigen die voorkwamen op verschillende videobanden verspreiden.

Het is dank zij de publicatie van deze foto's dat zij de moordenaars konden vatten.De federale politie en het parket eisen nu echter dat al de foto's van de websites verwijderd worden. Men baseert zich daarbij op de wet op de jeugdbescherming van 8 april 1965, artikel 80, lid 2.

De federale politie en het parket gaven de foto's echter ook door aan de verschillende nieuwsredacties van kranten en televisie met de vraag om de foto's bekend te maken. Verschillende kranten publiceerden de foto's op hun website on line.

Moet iederéén nu vervolgd worden omdat de federale politie en het parket tijdens hun speurtocht naar de gezochte minderjarigen de wet op de Jeugdbescherming hebben overtreden ? Men wist immers dat het om minderjarigen ging.

De signalen die men van de zogenaamde Stille Mars heeft ontvangen, waren blijkbaar niet sterk genoeg...

--------------------------

Foto’s mogen niet meer getoond worden

BRUSSEL - Het parket van Brussel en de federale politie vragen dat alle videobeelden en foto’s van de twee verdachten in de zaak Joe Van Holsbeeck verwijderd worden van de websites of dat de gezichten van de verdachten volledig onherkenbaar worden gemaakt. De beelden of foto’s mogen ook niet meer verspreid worden tijdens nieuwsberichten op tv of in kranten zonder dat de gezichten volledig onherkenbaar zijn gemaakt.

Volgens de wet op de jeugdbescherming (8 april 1965, artikel 80, lid 2) is de publicatie en de verspreiding verboden van teksten, tekeningen, foto's of beelden waaruit de identiteit kan blijken van minderjarigen die vervolgd worden of tegen wie een maatregel is genomen, aldus Els Cleemput, woordvoerster van de federale politie, in een persbericht.

,,Het onderzoek door de federale gerechtelijke politie van Brussel heeft nu uitgewezen dat de twee verdachten die te zien zijn op de videobeelden, minderjarig zijn. Deze beelden mogen dus niet langer verspreid worden en zijn al verwijderd uit de opsporingsberichten op de website van de federale politie'', besluit de mededeling.

De Standaard, dinsdag 25 april 2006

Nick_
25 april 2006, 12:55
Cf. (http://forum.politics.be/showthread.php?t=50170)

Tegendradigaard
25 april 2006, 12:56
als ze volgens de wet kunnen veroordeeld worden als meerderjarigen dan mogen ze ook getoond worden. dat vind ik dervan.

Arnold
25 april 2006, 12:57
Eerst lezen, dan eventueel een nieuw topic starten als er nog niks over te vinden is. http://forum.politics.be/showthread.php?t=50170

mvg,
Arnold.