PDA

View Full Version : Twijfels rondom de motieven van de moordenaar.


Derk de Tweede
13 mei 2006, 08:25
Hans Van Themsche, de moordenaar van de zwarte vrouw en blanke baby in Antwerpen zou geen skinhead zijn, maar een zgn. Gothic.
De jongens zijn veelal gekleed in zwart en met zwart geverfd lang haar.
Ook ben ik benieuwd naar de ware inhoud van zijn afscheidsbrief, daaruit zou blijken dat wellicht andere motieven een rol hebben gespeeld.
Op het internaat waar hij gehuisvest was was hij ontslagen, wellicht toch een voledig ontspoorde jongen.
Maar zeker ben ik er niet van, de berichtgeving daarover is tegenstrijdig.
Er zijn binnenkort gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. Politici zullen deze afschuwelijke moorden met beide handen aangrijpen om het VB een kopje kleiner te maken.
Wel staat voor mij vast dat de wapenwet in Belgie geheel in dienst staat van de Waalse fabrikanten van wapentuig en dat maakt de Waalse en Federale regering medeverantwoordelijk voor dit afschuwelijke drama. In mijn dorp vermoorde een politieman zijn vrouw en drie kinderen en sloeg daarna de hand aan zichzelf.
Ook Pim Fortuyn werd daar vermoord door iemand uit de Groene beweging, bij toeval was ik getuige van deze moord.
Dus alle politiemensen en alle Groenen zijn hierdoor gevaarlijke terroristen?

Bhairav
13 mei 2006, 08:26
Was ie dan geen skinhead vanop de moment dat hij zijn haar afschoor. Hetmoet namelijk ergens beginnen...

Derk de Tweede
13 mei 2006, 08:36
Was ie dan geen skinhead vanop de moment dat hij zijn haar afschoor. Hetmoet namelijk ergens beginnen...
Ik vind dat zijn afscheidsbrief openbaar moet worden gemaakt.

Bhairav
13 mei 2006, 08:41
Ik ook, dat inspireert andere skinheads en zo krijgt het VB een slechtere naam.

Zwarte Spion
13 mei 2006, 08:42
Hij is geen lid van het Vlaams Belang dus ook die denkpiste mag je laten vallen! Het Vlaams Belang heeft in de verste verte iets te maken met deze gruwelijke daden!

Bhairav
13 mei 2006, 08:44
Maakt ni uit, als ze maar een slechte naam krijgen.

Derk de Tweede
13 mei 2006, 08:52
Hij is geen lid van het Vlaams Belang dus ook die denkpiste mag je laten vallen! Het Vlaams Belang heeft in de verste verte iets te maken met deze gruwelijke daden!
De partij Groen Links heeft meer te maken met de moord op Fortuyn dan deze afschuwelijke en zeer verwerpelijke moorden.
Toen Fortuyn dood werd verklaard bouwde de afdeling Wageningen van Groen Links een groot straatfeest om dat te vieren.

Stef Leeuwenhart
13 mei 2006, 09:20
Maakt ni uit, als ze maar een slechte naam krijgen.Dat is inderdaad de lijfspreuk geworden van alle politici als je zo de media doorneemt, laag.

Bhairav
13 mei 2006, 09:23
Laag, hoog...
Dit is de realiteit.

Stef Leeuwenhart
13 mei 2006, 09:50
Ja de huidige maatschappij blinkt uit aan gebrek van eergevoel en zelfrespect. Op een valse wijze handelen om je doel te bereiken wordt zelfs door onze "democratische" politici gepromoot.

Bhairav
13 mei 2006, 09:55
MAW een slachtofferrol hebben is een garantie voor democratie?

Stef Leeuwenhart
13 mei 2006, 09:57
MAW een slachtofferrol hebben is een garantie voor democratie?Neen wat heeft een slachtofferrol hier in hemelsnaam mee te zien? Het cordon weg en de democratie zijn beloop laten gaan dat is garantie voor democratie. Moeilijk is het toch niet hé...

Bhairav
13 mei 2006, 09:59
Alles.

Griffin
13 mei 2006, 09:59
De man was duidelijk gestoord, anders doe je zoiets niet. Maar het is dank zij jarenlange haatcampagnes tegen bepaalde bevolkingsgroepen en de onmogelijkheid om daar open over te discussiëren dat hij zijn haat tegen "allochtonen" gericht heeft. De vraag is natuurlijk of hij in een andere sfeer niet gewoon een ander "type" mensen had vermoord.

Stef Leeuwenhart
13 mei 2006, 10:01
De man was duidelijk gestoord, anders doe je zoiets niet. Maar het is dank zij jarenlange haatcampagnes tegen bepaalde bevolkingsgroepen en de onmogelijkheid om daar open over te discussiëren dat hij zijn haat tegen "allochtonen" gericht heeft. De vraag is natuurlijk of hij in een andere sfeer niet gewoon een ander "type" mensen had vermoord.Hij zou lange tijd gepest geweest door allochtonen dat zou, volgens hemzelf, de voedingsbodem van zijn haat tegenover vreemdelingen geweest zijn.

duveltje382
13 mei 2006, 10:09
Ik vrees één ding,ook slecht reclame is reclame!!!
Wat als nu blijkt dat die jonge mens een SPA partijkaartje had,en lach niet hoor ik ken Polen die er uit zien als Marokkaan

Griffin
13 mei 2006, 10:10
Hij zou lange tijd gepest geweest door allochtonen dat zou, volgens hemzelf, de voedingsbodem van zijn haat tegenover vreemdelingen geweest zijn.
Wat dan weer volledig wordt tegengesproken door zijn klasgenootjes. Onzin dus. De man is gewoon gestoord en ergens in zijn hersenen speelde "de allochtoon" als zondebok dank zij de sfeer waarin ze vanalles worden verweten en van een eerlijke discussie geen sprake kan zijn.

Derk de Tweede
13 mei 2006, 13:24
Hij zou lange tijd gepest geweest door allochtonen dat zou, volgens hemzelf, de voedingsbodem van zijn haat tegenover vreemdelingen geweest zijn.
De Belgische media en politiek is wel erg selectief in hun verontwaardiging.
Hier een reeks incidenten, soms ook racistisch van aart, gepleegd door alochtonen:

Gazet van Antwerpen, 26 mei 2005
Man bedreigt giechelende meisjes met bijl
Een jongeman vond het niet grappig dat meisjes in zijn buurt stonden te lachen. Blijkbaar voelde de man zich uitgelachen. Hij liep achter de meisjes aan met een bijl in de hand. De meisjes stonden rond 12.40u op de Boomsesteenweg met elkaar te praten en te gibberen. Een 21-jarige van Marokkaanse origine voelde zich beledigd en liep op de groep meisjes af met een bijl in de hand. De meisjes vluchtten weg, de agressieveling riep hen toe dat hij hen wel zou opwachten na schooltijd. De politie werd verwittigd en kon de verdachte oppakken.
Naast de bijl had hij ook nog een pistool op zak. Omdat hij al bekend stond voor andere bedreigingen, werd hij opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket. De onderzoeksrechter liet de man voorwaardelijk vrij.

De Standaard, 6 juni 2005
Asielzoeker vermoordt priester
BRUSSEL - Een uitgeprocedeerde Litouwse asielzoeker heeft zich zondagochtend op een gruwelijke manier gewroken voor zijn uitwijzing. De man sneed pastoor Robert De Leener (54) in zijn huis in Watermaal-Bosvoorde de keel over, terwijl de 88-jarige moeder van de priester toekeek. De priester had zijn moordenaar meer dan vier jaar geleden van straat gehaald.

Het Nieuwsblad, 16 juni 2005
Man krijgt drie messteken omdat hij fiets niet wil afstaan
Op de parking van het warenhuis Delhaize in Ronse gebeurde dinsdagavond een brutale steekpartij. Een man, die weigerde zijn fiets af te staan aan een allochtoon, werd prompt met een mes aangevallen. Het slachtoffer kreeg twee messteken in de borst en één in het been. Dat gebeurde onder de ogen van zijn zoontje. Het slachtoffer liep geen levensbedreigende verwondingen op en slaagde erin om naar het ziekenhuis te fietsen.

Het Laatste Nieuws, 26 september 2005
19-jarige overvaller krijgt 5 jaar effectief in Brussel
Het Brusselse hof van beroep heeft maandag de 19-jarige Mohammed M. veroordeeld tot 5 jaar effectieve celstraf voor verschillende overvallen die hij pleegde toen hij nog minderjarig was.
35 gewelddadige overvallen: M. stond onder meer terecht voor ongeveer 35 gewelddadige overvallen en de aanranding van een minderjarige. Hij bekende alle gewelddadige overvallen, maar bleef de aanranding steeds ontkennen. Eerder had de rechtbank hem vrijgesproken voor dat zedenfeit, maar het hof van beroep volgde dat vonnis niet en achtte de beklaagde wel schuldig aan die feiten.
Tankstations: De jongeman pleegde tussen maart en juni 2004 gewapende overvallen op een twintigtal tankstations in het Brusselse. Op het moment van de overvallen was M. minderjarig. Op 16 juni 2004 kon de politie de jongeman op heterdaad betrappen. Hij bekende uiteindelijk alle feiten.
Een andere reeks feiten werd gepleegd in 2002. Toen werden onder meer een Di-winkel, twee Tiercé Ladbroke-agentschappen en een juwelierszaak het mikpunt van de gewelddadige overvallen.

De Standaard, 11 oktober 2005
Klant bedreigt cafébaas met bijl
Een caféganger die op een Bingo-automaat aan het spelen was in een café in Sint Joost ten Node, heeft gisteren de uitbater bedreigd met een bijl.
De 52-jarige Ahmed was woest omdat de stroom was uitgevallen in het café en zijn spelletje dus onderbroken werd. De politie is echter tijdig kunnen tussenbeide komen en heeft de agressieve klant opgepakt. Hij is ter beschikking gesteld van het parket.

Het Nieuwsblad, 23 januari 2006
Minderjarige dood na messteek
In Molenbeek is het zaterdagavond een tijd onrustig geweest na de moord op een jongen van 16. Hij kreeg ruzie met vier of vijf andere jongeren. Iemand stak hem in de keel. De jongen stierf in het ziekenhuis. Het parket van Brussel bevestigt dat de moord rond 18u30 heeft plaatsgevonden in de Heyvaertstraat in Molenbeek. De 16-jarige jongen van Afrikaanse origine kreeg ruzie met een groep van vier of vijf andere jongeren van Noord-Afrikaanse origine. De ruzie ontspoorde in een gevecht. Daarbij trok iemand een mes en stak het slachtoffer in de keel.
De jongen verloor erg veel bloed en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed hij in de loop van de avond. De daders sloegen op de vlucht en zijn spoorloos. Daarna verzamelde zich een grote groep jongeren op de plaats van de feiten. Het kwam bijna tot rellen. De federale politie kwam ter plaatse om de gemoederen te bedaren.
De Brusselse onderzoeksrechter ging ter plaatse voor een onderzoek. Het moordwapen werd teruggevonden. Het gaat om een ordinair plooimes. Volgens het parket van Brussel gaat het waarschijnlijk om een uit de hand gelopen ruzie, maar het sluit een afrekening niet uit. Het slachtoffer stond niet bekend als lid van een jongerenbende.

Gazet van Antwerpen, 26 januari 2006
Doktersassistente in H. Hartziekenhuis in Leuven neergestoken
In het Leuvense H.Hartziekenhuis heeft donderdagnamiddag een gewezen patiënt een doktersassistente neergestoken. De vrouw zou ernstig gewond zijn. De dader is ingerekend.
De feiten zijn gepleegd door een 31-jarige man van vreemde nationaliteit, zo laat het parket van Leuven weten. Hij is van het Leuvense maar heeft geen vast verblijf. Hij werd voordien behandeld door de assistente. Vorige week heeft er zich tussen beiden een discussie voorgedaan omdat de vrouw hem een middel weigerde. Naar verluidt zou het gaan om methadon, wat laat vermoeden dat de man een drugsprobleem had.
De man wordt voorlopig verdacht van poging tot doodslag. Of er sprake is van voorbedachtheid, wordt nog onderzocht.

Op 20 maart 2006 werd een persoon aangerand en gewond door 2 messteken op het Victor Hortaplein te Brussel. De twee daders waren van het Noord-Afrikaanse type en hadden vermoedelijk als doel het slachtoffer te doden.

Het Belang van Limburg, 23 april 2006
Jonge Kongolees met machete in Sint-Joost
Een jonge Kongolees van 16 jaar is zaterdag opgepakt in Sint-Joost-ten-Node voor verboden wapendracht. De jongeman had een hakmes van maar liefst 60 centimeter bij zich.
De zestienjarige leefde in ons land, maar zonder ouderlijk toezicht. De tiener was toevertrouwd aan een oom die in België woont. Het parket van Brussel heeft volgens de politie geen bijzondere maatregelen getroffen voor de jongen.

Het Laatste Nieuws, 26 april 2006
Ben Masaoud schuldig aan wapenbezit in gevangenis
De correctionele rechtbank van Brussel heeft Abderrahman Ben Masaoud (32) schuldig bevonden aan het bezit van een alarmpistool in de gevangenis van Vorst. De vervolging wordt echter opgeslorpt door zijn eerdere veroordeling door het hof van assisen van Brussel.
Ben Masaoud werd in oktober 2005 door het assisenhof tot 25 jaar opsluiting veroordeeld wegens opzettelijke slagen en verwondingen met de dood van politie-inspecteur Marc Munten (42) als gevolg. Die werd in de omgeving van Leuven neergeschoten.

Jazeker
13 mei 2006, 13:25
Wat dan weer volledig wordt tegengesproken door zijn klasgenootjes. Onzin dus. De man is gewoon gestoord en ergens in zijn hersenen speelde "de allochtoon" als zondebok dank zij de sfeer waarin ze vanalles worden verweten en van een eerlijke discussie geen sprake kan zijn.

Eigenlijk viseerde hij allochtonen omdat hij vroeger zwaar gepest werd door allochtonen.

Ploertendoder
13 mei 2006, 13:45
De man was duidelijk gestoord, anders doe je zoiets niet. Maar het is dank zij jarenlange haatcampagnes tegen bepaalde bevolkingsgroepen en de onmogelijkheid om daar open over te discussiëren dat hij zijn haat tegen "allochtonen" gericht heeft. De vraag is natuurlijk of hij in een andere sfeer niet gewoon een ander "type" mensen had vermoord.

Het kunnen natuurlijk ook de jarenlange haatcampagnes tegen de autochtonen geweest zijn he.

Mitgard
13 mei 2006, 13:50
Eigenlijk viseerde hij allochtonen omdat hij vroeger zwaar gepest werd door allochtonen.

en ik werd vroeger gepest door ne rosse.
nochtans voel ik niet de behoefte om nu een paar roodharigen te gaan afknallen.

Jazeker
13 mei 2006, 13:55
en ik werd vroeger gepest door ne rosse.
nochtans voel ik niet de behoefte om nu een paar roodharigen te gaan afknallen.

Zie andere post van mij :

"Het raciale aspect wordt verklaard door de pesterijen die hij onderging toen ie jonger was. Dat dat aspect dan ineens belangrijk wordt in het hoofd van iemand die flipt, dat is voer voor psychologen die nog moeten geboren worden."

http://forum.politics.be/showpost.php?p=1703568&postcount=7

Derk de Tweede
13 mei 2006, 13:57
Het kunnen natuurlijk ook de jarenlange haatcampagnes tegen de autochtonen geweest zijn he.

Ook op Nerlandse fora is de moordaanslag ook het gesprek van de dag, naast de vermeende leugens van Ayaan Hirsi Ali.
En ook bij ons een tweedeling, zij die denken dat het VB een puur racistische partij is, maar ook echte allochtonenhaters.
Jammer dat zovelen van beide kampen hun onderbuikgevoelens laten meespelen.

marjan
13 mei 2006, 14:43
Toch een bedenking bij deze verwerpelijke daad van deze achttienjarige: hij woont in Antwerpen (Wilrijk) en zit op internaat in Roeselare, een paar honderd kilometer verder.... Hij gaat (ging ) er naar de landbouwschool, waar hij de richting 'dierenverzorging' volgde. Waarom gaat die jongen les volgen op een paar honderd kilometer van zijn thuis als er in Antwerpen (Stabroek) een uitstekende landbouwschool is waar men ook de richting 'dierenverzorging' (beroepssecundair) kan volgen. Deze landbouwschool heeft een eigen busdienst om deze jongeren overal in de Antwerpse regio op te halen. Wellicht zijn bij de dader de stoppen doorgeslagen en is er een problematische voorgeschiedenis en waarschijnlijk ook een persoonlijkheidsstoornis (zoals een gerechtspsychiater deze morgen nog zei op de radio). Dat de opvoeder op het internaat niets heeft gemerkt aan de jongen is wel opmerkelijk en duidt wellicht op het tekort aan begeleidend personeel in 'witte beroepsscholen' om leerlingen met problemen te begeleiden, om signalen tijdig te kunnen onderkennen.

Het is een feit dat in overwegend 'witte' beroepsscholen de klassen overvol zitten voor de theoretische lessen en dat er GEEN leerlingbegeleiders zijn, hoewel daar ook veel leerlingen zitten met erg problematische thuissituaties en andere complexe problematieken. Het gewoon beroepsonderwijs wordt erg stiefmoederlijk behandeld en het wordt tijd dat er meer middelen en personeel worden voorzien voor een degelijke begeleiding en opvolging van deze leerlingen (misschien had aldus het vreselijke bloedbad in Antwerpen kunnen worden voorkomen). Feit is ook dat in 'multiculturele' of wat men noemt 'concentratiescholen', héél veel middelen, personeel, leerlingbegeleiders, allerlei begeleiders van diverse externe diensten zijn en dat deze elkaar soms voor de voeten lopen en bovendien zijn er ontelbare projecten, teveel om op te noemen, in deze scholen (deze pampering werkt trouwens contra-productief).
In overwegend 'witte' beroepsscholen is er GEEN enkel extra project en is er GEEN personeel om jongeren met problemen te ondersteunen en te begeleiden: oplossing van de problemen bestaat erin om deze jongeren van de school weg te sturen. En dan is men verwonderd dat zo'n jongeren wraakgevoelens en nijd gaan koesteren, depressief worden, door het lint gaan... Het gewoon beroepsonderwijs is in het hele onderwijssysteem in Vlaanderen het zwakke, broertje dat GEEN extra middelen krijgt.
(Niets vergoeilijkt deze laffe moordpartij, het is enkel een pleidooi voor een betere begeleiding van jongeren in het gewoon beroepsonderswijs.)

Jan van den Berghe
13 mei 2006, 15:00
In overwegend 'witte' beroepsscholen is er GEEN enkel extra project en is er GEEN personeel om jongeren met problemen te ondersteunen en te begeleiden ...

Ik ken de landbouwschool van Roeselare en ik kan uw bewering volledig tegenspreken. Er zijn weldegelijk projecten om leerlingen met allerlei moeilijkheden te helpen; er is eveneens een intensieve leerlingenbegeleiding.

Boadicea
13 mei 2006, 15:52
Het kunnen natuurlijk ook de jarenlange haatcampagnes tegen de autochtonen geweest zijn he.

Tuurlijk, goed geprobeerd. De haatcampagnes die allochtonen tegen autochtonen voeren, geleid door de Verhofstadtgroep, beginnen hun vruchten af te werpen. De sfeer raakt hoe langer hoe meer gespannen en er beginnen doden te vallen.
Weermaals schiet men op de boodschapper, het VB, dat hiervoor al jaren waarschuwt.

marjan
13 mei 2006, 17:47
Wel Jan kan je mij dan eens precies uitleggen waaruit die projecten bestaan in die beroepsschool in Roeselare en hoeveel leerlingbegeleiders er zijn voor meer dan 1000 leerlingen.......In elk geval is de jonge dader onvoldoende begeleid geworden, wat natuurlijk zijn daden, waarvoor hij verantwoordelijk is; niet verklaart.
Ik stel in de praktijk gewoon vast dat er in het gewoon beroepsonderwijs te weinig of geen personeel is voor de begeleiding en opvang van leerlingen met problemen en dat er in Antwerpse multiculturele of concentratiescholen bijna DUBBEL zoveel personeel is (en dan reken ik nog niet al die extra externe krachten uit de integratiesector die ook in deze scholen aan wezig zijn en betuttelen dat het een lieve lust is; wat contraproductief werkt) als in overwegend witte scholen; voor zover die er nog zijn. Een school in Roeselare, het diepe Vlaanderen, valt ook in niets te vergelijken met een school in een wereldstad als Antwerpen.

Flippend Rund
13 mei 2006, 17:52
Wel Jan kan je mij dan eens precies uitleggen waaruit die projecten bestaan in diie beroepsschool in Roeselare en hoeveel leerlingbegeleiders er zijn voor meer dan 1000 leerlingen.......In elk geval is de jonge dader onvoldoende begeleid geworden, wat natuurlijk zijn daden, waarvoor hij verantwoordelijk is; niet verklaart.
Ik stel in de praktijk gewoon vast dat er in het gewoon beroepsonderwijs te weinig of geen personeel is voor de begeleiding en opvang van leerlingen met problemen en dat er in Antwerpse multiculturele of concentratiescholen bijna DUBBEL zoveel personeel is (en dan reken ik nog niet al die extra externe krachten uit de integratiesector die ook in deze scholen aan wezig zijn en betuttelen dat het een lieve lust is; wat contraproductief werkt) als in overwegend witte scholen; voor zover die er nog zijn. Een school in Roeselare, het diepe Vlaanderen, valt ook in niets te vergelijken met een school in een wereldstad als Antwerpen.

die arme arme jongen heeft gewoon niet genoeg begeleiding gehad...

Jan van den Berghe
13 mei 2006, 18:37
Wel Jan kan je mij dan eens precies uitleggen waaruit die projecten bestaan in die beroepsschool in Roeselare en hoeveel leerlingbegeleiders er zijn voor meer dan 1000 leerlingen.......In elk geval is de jonge dader onvoldoende begeleid geworden, wat natuurlijk zijn daden, waarvoor hij verantwoordelijk is; niet verklaart.

U kent de school niet, bijgevolg kunt u niets zeggen over de mate waarin de jongen werd begeleid. Daarenboven gaat u er verkeerdelijk van uit dat een begeleiding altijd slaagt en dat begeleide jongeren niet meer verkeerd lopen. Ook dat is een totaal foutieve veronderstelling. Ga maar eens aankloppen bij bijvoorbeeld het deeltijds onderwijs in de beroepsschool van Poperinge en Brugge. Die jongeren worden heel goed gevolgd, maar toch slagen er ieder jaar meerdere in verkeerd te lopen. Dat is ook zo met de opvoeding: de meeste ouders proberen het beste te doen, wat evenwel niet betekent dat ieder kind op beide pootjes terecht komt.

Er is één vaste leerlingbegeleider per graad. Daarnaast zijn er in die graad meerdere leerkrachten die vrijwillig een leerling in het bijzonder begeleiden in samenspraak met de vaste leerlingbegeleider (de zogenaamde "zorgcoördinator"). Een leerlingbegeleider moet niet eigengereid tewerk gaan, maar doet dat steeds in samenwerking met die zorgcoördinator, de raad van graadcoördinatoren en, zo nodig, ook het CLB. Bij grote moeilijkheden wordt het CLB aangesproken en wordt contact gelegd met andere instellingen.

Jan van den Berghe
13 mei 2006, 18:38
Ik stel in de praktijk gewoon vast dat er in het gewoon beroepsonderwijs te weinig of geen personeel is voor de begeleiding en opvang van leerlingen met problemen en dat er in Antwerpse multiculturele of concentratiescholen bijna DUBBEL zoveel personeel is (en dan reken ik nog niet al die extra externe krachten uit de integratiesector die ook in deze scholen aan wezig zijn en betuttelen dat het een lieve lust is; wat contraproductief werkt) als in overwegend witte scholen; voor zover die er nog zijn. Een school in Roeselare, het diepe Vlaanderen, valt ook in niets te vergelijken met een school in een wereldstad als Antwerpen.

Natuurlijk niet, daar scholen met grote aantallen migranten de zogenaamde GOK-uren krijgen. Scholen met zorgende functie kunnen evenwel bijkomende BPT-uren.

marjan
13 mei 2006, 19:03
Beste Jan
Ik zou je topch eens aanraden om je eens diep onder te dompelen in de realiteiten van de grootstad, realiteiten die totaal verschillend zijn van het leven in een dorp in het diepe West-Vlaanderen. Jongeren inde grootstad doen totaal andere en veel meer ervaringen op dan jongeren die opgroeien in West-Vlaanderen. wat in de grootstad verandert op vijf jaar tijd, daar doet een gemiddeld Vlaams plattelandsdorp vijftig jaar over.
de grenzen die in antwerpse scholen worden gesteld zijn wel wat rekbaarder dan deze in een school in West-Vlaanderen. als

marjan
13 mei 2006, 19:03
Beste Jan
Ik zou je topch eens aanraden om je eens diep onder te dompelen in de realiteiten van de grootstad, realiteiten die totaal verschillend zijn van het leven in een dorp in het diepe West-Vlaanderen. Jongeren inde grootstad doen totaal andere en veel meer ervaringen op dan jongeren die opgroeien in West-Vlaanderen. wat in de grootstad verandert op vijf jaar tijd, daar doet een gemiddeld Vlaams plattelandsdorp vijftig jaar over.
de grenzen die in antwerpse scholen worden gesteld zijn wel wat rekbaarder dan deze in een school in West-Vlaanderen. als men

marjan
13 mei 2006, 19:03
Beste Jan
Ik zou je topch eens aanraden om je eens diep onder te dompelen in de realiteiten van de grootstad, realiteiten die totaal verschillend zijn van het leven in een dorp in het diepe West-Vlaanderen. Jongeren inde grootstad doen totaal andere en veel meer ervaringen op dan jongeren die opgroeien in West-Vlaanderen. wat in de grootstad verandert op vijf jaar tijd, daar doet een gemiddeld Vlaams plattelandsdorp vijftig jaar over.
de grenzen die in antwerpse scholen worden gesteld zijn wel wat rekbaarder dan deze in een school in West-Vlaanderen. als men hier een

Jan van den Berghe
13 mei 2006, 19:07
Beste Jan
Ik zou je topch eens aanraden om je eens diep onder te dompelen in de realiteiten van de grootstad, realiteiten die totaal verschillend zijn van het leven in een dorp in het diepe West-Vlaanderen. Jongeren inde grootstad doen totaal andere en veel meer ervaringen op dan jongeren die opgroeien in West-Vlaanderen. wat in de grootstad verandert op vijf jaar tijd, daar doet een gemiddeld Vlaams plattelandsdorp vijftig jaar over.
de grenzen die in antwerpse scholen worden gesteld zijn wel wat rekbaarder dan deze in een school in West-Vlaanderen. als

En? Dit gaat toch niet over de scholen in de grootsteden. Dit gaat om de begeleiding van een jongeren in een West-Vlaamse school. U vroeg uitleg. Ik heb uitleg gegeven.

Derk de Tweede
13 mei 2006, 19:27
Beste Jan
Ik zou je topch eens aanraden om je eens diep onder te dompelen in de realiteiten van de grootstad, realiteiten die totaal verschillend zijn van het leven in een dorp in het diepe West-Vlaanderen. Jongeren inde grootstad doen totaal andere en veel meer ervaringen op dan jongeren die opgroeien in West-Vlaanderen. wat in de grootstad verandert op vijf jaar tijd, daar doet een gemiddeld Vlaams plattelandsdorp vijftig jaar over.
de grenzen die in antwerpse scholen worden gesteld zijn wel wat rekbaarder dan deze in een school in West-Vlaanderen. als men hier een
Vergis je niet over de mentaliteit van het platteland. Na de moord op Theo van Gogh brak juist in de kleinere dorpen in Noord-Brabant de pleuris uit, in Amsterdam bleef het opmerkelijk rustig.
In op het vm eilandje Urk is het drugsprobleem groter dan in vrijwel alle grote steden.
Nou heeft Antwerpen wel de naam - net als Rotterdam - een harde stad te zijn met een grote allochtonengemeenschap.

marjan
13 mei 2006, 19:37
Beste Jan,
Ik zou je aanraden om je eens onder te dompelen in de realiteiten van de grootstad, realiteiten die totaal verschillend zijn van het leven in jouw dorp in West-Vlaanderen. Jongeren ontwikkelen in een wereldstad een ander profiel door de vele uiteenlopende, diverse en verschillende realiteiten waarmee ze in de grootstad worden geconfronteerd en de vele en snelle ervaringen die ze opdoen. Een gemiddelde plattelandsjongen van achttien is naïf en wereldvreemd ten opzichte van een jongere die is opgegroeid in de grootstad. Wat in de metropool verandert op vijf jaar tijd, daar doet een vlaams plattelandsdorp
Dat er in multiculturele scholen bijna DUBBEL zoveel personeel is als in overwegend witte scholen is gewoon een FEIT. Ga het ZELF vaststellen als je het niet gelooft. Zo zijn er in 'multiculturele' scholen vier of meer begeleiders voor nauwelijks 250 leerlingen ' (in een witte school hooguit één per 250 leerlingen of zelfs meer dan 500). En dan laten we alle speciale projecten en begeleiding in deze scholen buiten beschouwing, bovenop de vele GOK-uren. Bovendien hanteert men in die multiculturele scholen andere normen. Als men daar al een leerling zou buiten gooien voor het roken van een sigaret, dan zouden er op het einde van het schooljaar niet veel meer op de schoolbanken zitten. Vergeet niet dat er in de grootstad ook kleine crimineeltjes (jongeren die stelen, ingezet worden door volwassenen voor nachtelijke roof tochtjes....) schoollopen. Ook een dealertje kan soms nog op respijt rekenen en wordt vaak op school gehouden. Er is immers leerplicht en ook deze jongeren hebben recht op onderwijs. Het wordt pas bizar als men merkt dat deze jongeren soms op school worden gepamperd in plaats van ze degelijk op te voeden. Natuurlijk moeten deze jongeren net als iedereen kansen krijgen, hangt ervan af wat men met de geboden kansen doet.

marjan
13 mei 2006, 19:40
Beste Jan,
Ik zou je aanraden om je eens onder te dompelen in de realiteiten van de grootstad, realiteiten die totaal verschillend zijn van het leven in jouw dorp in West-Vlaanderen. Jongeren ontwikkelen in een wereldstad een ander profiel door de vele uiteenlopende, diverse en verschillende realiteiten waarmee ze in de grootstad worden geconfronteerd en de vele en snelle ervaringen die ze opdoen. Een gemiddelde plattelandsjongen van achttien is naïf en wereldvreemd ten opzichte van een jongere die is opgegroeid in de grootstad. Wat in de metropool verandert op vijf jaar tijd, daar doet een gemidddeld plattelandsdorp vijftig jaar over.
Dat er in multiculturele scholen bijna DUBBEL zoveel personeel is als in overwegend witte scholen is gewoon een FEIT. Ga het ZELF vaststellen als je het niet gelooft. Zo zijn er in 'multiculturele' scholen vier of meer begeleiders voor nauwelijks 250 leerlingen ' (in een overwegend witte school hooguit één per 250 leerlingen of zelfs meer dan 500). En dan laten we alle speciale projecten en begeleiding in deze scholen buiten beschouwing, bovenop de vele GOK-uren. Bovendien hanteert men in die multiculturele scholen andere normen. Als men daar al een leerling zou buiten gooien voor het roken van een sigaret, dan zouden er op het einde van het schooljaar niet veel meer op de schoolbanken zitten. Vergeet niet dat er in de grootstad ook kleine crimineeltjes (jongeren die stelen, ingezet worden door volwassenen voor nachtelijke rooftochtjes....) schoollopen. Ook een dealertje kan soms nog op respijt rekenen en wordt vaak op school gehouden. Er is immers leerplicht en ook deze jongeren hebben recht op onderwijs. Het wordt pas bizar als men merkt dat deze jongeren soms op school worden gepamperd in plaats van ze degelijk op te voeden. Natuurlijk moeten deze jongeren net als iedereen kansen krijgen, hangt ervan af wat men met de geboden kansen doet.

marjan
13 mei 2006, 20:09
Wees gerust, ik ken de mentaliteit van een plattelandsdorp maar al te goed (ben er zelf in opgegroeid). Maar telkens opnieuw beland je daar vanuit de grootstad in een andere wereld, een wereld waar men men heel veel zaken niet begrijpt, niet kan vatten bij gebrek aan contact en confrontatie met andere realiteiten en andere, uiteenlopende situaties...

Black Cat
13 mei 2006, 20:19
Hij is geen lid van het Vlaams Belang dus ook die denkpiste mag je laten vallen! Het Vlaams Belang heeft in de verste verte iets te maken met deze gruwelijke daden!

Hij was sympathisant (volgens medeleerlingen), zijn vader militant, zijn tante politica, zijn grootvader Oostfronter. Hij noemt zichzelf racistisch en bezoekt extreem-rechtse/racistische sites.

Het VB verspreidt haat-talk.

Het verband is duidelijk, wat niet wil zeggen dat de daden daartoe kunnen herleid worden. Maar de VB-connectie is overduidelijk.

k9
13 mei 2006, 20:44
Hans Van Themsche, de moordenaar van de zwarte vrouw en blanke baby in Antwerpen zou geen skinhead zijn, maar een zgn. Gothic.

Skinhead naar eigen zeggen dacht ik.

daaruit zou blijken dat wellicht andere motieven een rol hebben gespeeld.

Nope geen motieven.


Op het internaat waar hij gehuisvest was was hij ontslagen, wellicht toch een voledig ontspoorde jongen.
Voor roken, niet echt zo ontspoord, en alles werd gedaan om ervoor te zorgen dat hij zijn schooljaar normaal kon voltooien (hij kon dus gewoon verder les volgen en het jaar erop terugkomen.)


Wel staat voor mij vast dat de wapenwet in Belgie geheel in dienst staat van de Waalse fabrikanten van wapentuig en dat maakt de Waalse en Federale regering medeverantwoordelijk voor dit afschuwelijke drama.

Euh? Beetje gebrainwashed, alles is schuld van de walen? Nee hoor wapenwet zal hier weinig an veranderen, dan had hij een auto in een groep allochtonen gereden met misschien nog meer doden.

Fille van de Foor
13 mei 2006, 20:51
Hij was sympathisant (volgens medeleerlingen), zijn vader militant, zijn tante politica, zijn grootvader Oostfronter. Hij noemt zichzelf racistisch en bezoekt extreem-rechtse/racistische sites.

En zeggen dat in andere gevallen één enkele glimp van het gelaat op een kwalitatief meer dan ondermaats videobeeld wél voldoende was om pertinente uitspraken te doen over de identiteit én de motieven van een dader. Maar da's wel al héél lang geleden...

k9
13 mei 2006, 20:54
Beste Jan,
Ik zou je aanraden om je eens onder te dompelen in de realiteiten van de grootstad, realiteiten die totaal verschillend zijn van het leven in jouw dorp in West-Vlaanderen. Jongeren ontwikkelen in een wereldstad een ander profiel door de vele uiteenlopende, diverse en verschillende realiteiten waarmee ze in de grootstad worden geconfronteerd en de vele en snelle ervaringen die ze opdoen. Een gemiddelde plattelandsjongen van achttien is naïf en wereldvreemd ten opzichte van een jongere die is opgegroeid in de grootstad.

Nu zelf niet aief doen he? De tijd dat plattelandmensen daar ook bleven is al een tijdje voorbij. die jongens gaan naar de stad uit en studeren daar.


Dat er in multiculturele scholen bijna DUBBEL zoveel personeel is als in overwegend witte scholen is gewoon een FEIT. Ga het ZELF vaststellen als je het niet gelooft. Zo zijn er in 'multiculturele' scholen vier of meer begeleiders voor nauwelijks 250 leerlingen ' (in een overwegend witte school hooguit één per 250 leerlingen of zelfs meer dan 500). En dan laten we alle speciale projecten en begeleiding in deze scholen buiten beschouwing, bovenop de vele GOK-uren.
En? Het onderwijs is opgezet dat de meest behoevende kinderen het meest hulp krijgen, wat is daar mis mee?


Bovendien hanteert men in die multiculturele scholen andere normen.

Niet echt, leerplan is leerplan.



Als men daar al een leerling zou buiten gooien voor het roken van een sigaret, dan zouden er op het einde van het schooljaar niet veel meer op de schoolbanken zitten.

Je snapt niet waar het om gaat, hij vloog van het internaat, maar niet uit de school. Roken in de gebouwen daar is ten strengste verboden wegens brandgevaar.



Vergeet niet dat er in de grootstad ook kleine crimineeltjes (jongeren die stelen, ingezet worden door volwassenen voor nachtelijke rooftochtjes....) schoollopen. Ook een dealertje kan soms nog op respijt rekenen en wordt vaak op school gehouden. Er is immers leerplicht en ook deze jongeren hebben recht op onderwijs. Het wordt pas bizar als men merkt dat deze jongeren soms op school worden gepamperd in plaats van ze degelijk op te voeden. Natuurlijk moeten deze jongeren net als iedereen kansen krijgen, hangt ervan af wat men met de geboden kansen doet.

Als men die jongeren kan bereiken door pamperen: so be it, beter een bepamperde jongen op het goede pad, dan een genegeerde op het slechte.

daiwa
13 mei 2006, 21:49
Hij bezoekt extreem-rechtse/racistische sites.



En jij doet dat niet?

Black Cat
13 mei 2006, 22:05
En jij doet dat niet?

Bedoel je dit forum?

daiwa
13 mei 2006, 22:09
Bedoel je dit forum?


Nee.
Bij mijn weten is dit geen rascistische site.

Black Cat
13 mei 2006, 22:15
Nee.
Bij mijn weten is dit geen rascistische site.

Als je met bezoeken bedoelt: als "militant", wel neen. Daar blijf ik weg.

In die zin is mijn opmerking over de dader bedoeld.

daiwa
13 mei 2006, 22:19
Als je met bezoeken bedoelt: als "militant", wel neen. Daar blijf ik weg.

In die zin is mijn opmerking over de dader bedoeld.


Ik bedoelde als bezoeker, niet als militant.
Ik mag dus aannemen dat jij ook die rascistische sites bezoekt?

Black Cat
13 mei 2006, 22:31
Ik bedoelde als bezoeker, niet als militant.
Ik mag dus aannemen dat jij ook die rascistische sites bezoekt?

Eigenlijk ook dat niet: dwz niet op geregelde basis.

Ik denk dat ik de keren dat ik een racistische site heb bezocht, op twee handen kan tellen: om te lezen wat er verkondigd wordt, of soms gewoon bij toeval door te surfen met een zoekmachine.

Ik kan dus niet zeggen dat ik nooit een extreem-rechtse site geopend heb: occasioneel, bij uitzondering, en ter informatie. Meer niet.

Bij de dader, veronderstel ik toch, bedoelt men op geregelde basis en als sympathisant.

daiwa
13 mei 2006, 22:53
Eigenlijk ook dat niet: dwz niet op geregelde basis.

Ik denk dat ik de keren dat ik een racistische site heb bezocht, op twee handen kan tellen: om te lezen wat er verkondigd wordt, of soms gewoon bij toeval door te surfen met een zoekmachine.

Ik kan dus niet zeggen dat ik nooit een extreem-rechtse site geopend heb: occasioneel, bij uitzondering, en ter informatie. Meer niet.

Bij de dader, veronderstel ik toch, bedoelt men op geregelde basis en als sympathisant.


Ik denk dat 99% van de forumgangers hier zulke sites al eens bezoekt al is het maar uit nieuwsgierigheid.

Maar stel nu eens, en ik zeg stel nu dat iemand van die leden hier een wandaad begaat op een allochtoon gaat het gerecht ook sporen vinden van die bezoekjes op die sites en kan men gemakkelijk verkondigen dat hij rascistische sites bezocht, ook al is hij totaal geen rascist.
Maar bij de publieke opinie zal het wel zo overkomen.

Om alle misverstanden te vermijden, ik spreek de moordenaar niet goed hé.

carlgustaaf
13 mei 2006, 23:57
Ik ook, dat inspireert andere skinheads en zo krijgt het VB een slechtere naam.mischien was het een anarchist die zich in skinhead vermomt heeft om het VB zwart te maken?

Jazeker
14 mei 2006, 00:53
Bij de dader, veronderstel ik toch, bedoelt men op geregelde basis en als sympathisant.

De web cache van een computer houdt echt niet bij of je als sympathisant of als toevallig passant langskomt.

filosoof
14 mei 2006, 01:00
Ik ook, dat inspireert andere skinheads en zo krijgt het VB een slechtere naam.Kan dat nog slechter?:-o