PDA

View Full Version : De Rode Ridder: Veel te warm om te werken…


FMisplon
27 augustus 2003, 13:59
Veel te warm om te werken….

Het is veel te warm om te werken was deze weken een veel gehoorde uitspraak...

Vele jongeren zouden echter een gat in de lucht springen als ze deze weken hadden mogen werken. De internationale crisis treft ook Belgie..., vele jongeren staan al meer dan een schooljaar klaar om hun steentje bij te dragen in de maatschappij, echter onze economie laat ze in de kou staan, en geeft deze jongeren het gevoel waardeloos te zijn. Deze jongeren willen hun eitje kwijt, maar niemand wil hen aannemen,...en er staat nu weer er een nieuwe reeks jongeren klaar om de maatschappij verder te helpen nu hun laatste verlof als student voorbij is .... ook voor dezen ziet het er niet zo goed uit, want er zijn nog zoveel wachtenden voor hen ...

De crisis treft iedereen, het maakt echt niet uit of deze jongeren hoog of laag geschoold zijn, beide gebieden worden zwaar getroffen,...

Dit terwijl er in gevangenissen en de post, maar ook in andere bedrijven gestaakt wordt dat er te weinig personeel is??

Een logisch mens zou deze problemen met elkaar verbinden, Neem een paar jongeren aan, en beide problemen zullen smelten voor de zon. De bedrijfswereld heeft echter een andere logica, de logica van de winst, mensen aannemen is te duur, en dan worden de winsten te klein,.... Pers de mensen die je hebt maar uit tot de laatste druppel,...

Natuurlijk, de schuld steken op de bedrijfswereld is gemakkelijk, zelfs te gemakkelijk, er zijn duidelijk 2 verantwoordelijken voor deze malaise in de arbeidswereld.

Enerzijds zijn er de sociale lasten die een werknemer ‘duur’ maken in onze maatschappij, anderzijds is er natuurlijk de perfiede drang van de bedrijfswereld naar steeds meer winst, ten koste van de arbeider van wie steeds meer gevraagd wordt, die steeds meer uren moet klaarstaan voor het bedrijf voor steeds minder geld...

Daarom moet enerzijds de last om onze sociale maatschappij te handhaven, gedeeltelijk verschoven worden van de arbeiders en de producenten, naar de consumenten, door een belasting op kapitalen of door invoering van belastingen op milieubelastende activiteiten, zodat de arbeid goedkoper kan worden in Belgie.

Anderzijds moeten bedrijven ook op hun verantwoordelijkheid gewezen worden, de winstdrive is goed maar het mag niet perfide worden, ....
Er moet een grotere sociale dimensie komen voor bedrijven, zij moeten worden verplicht om te kiezen tussen hogere belasting op de winsten zodat weer de sociale lasten van anderen lager kunnen of meer arbeiders aan het werk te zetten, omdat vooral jongeren een baan en inkomsten nodig hebben om hun leven te starten (aankoop huis, auto, meubels, etc,...). Dit zou dan ook weer de werkdruk kunnen verlagen want de laatste druppel moet niet uit de arbeider, echt niet, dat doet de hitte nu wel,....

De Rode Ridder

damawallaby
28 augustus 2003, 10:06
Onnozele rooie kwiet, de kaviaarsocialisten hebben in alle regeringen gezeten en zijn medeverantwoordelijk voor de hoogste belastingdruk en sociale lastenkosten van de gehele wereld. Ondernemingen worden opgezet om winst te maken, net zoals een werknemer werkt om zich goederen en diensten te verwerven, en voor het ogenblik moeten ondernemingen alles doen om te overleven en personeel in dienst te houden De enige ondernemingen die nog ferme winsten maken zijn banken, verzekeringen en Belgacom/Proximus. Firma's waar jullie politieke parasieten overal een zitje in hebben en dus van de winst meeprofiteren en dit op de kap van de volgens jullie "uitgebuite" werknemer.

De Rode Ridder
28 augustus 2003, 13:49
Idd het is de fout van de socialisten dat men de last voor de sociale vooruitgang te veel bij de werknemers heeft gelegd en te weinig uit andere potten heeft gehaald, (niet volledig de schuld, want belastingen op andere dinegn zijn taboe voor de rechterzijde, Liberalen, Blokkers, etc...)
Maar dat men bedrijven enkel dienen om winst te maken, is niet waar, bedrijven hebben eerst en vooral een sociale rol, productie van noodzalijke dingen, vreatie van werkgelegenheid, en winst zou slechts een aansporingsmiddel moeten zijn, em dat belgacom en de post winst maken, dat is nieuws voor mij, meestal hoor ik dat door die politieke inmenging die firma's juist verlieslatend zijn, en dat alle banken en verzekeringen in overheidshanden zijn, dat is nieuws voor mij, ...[/quote]

stof
30 augustus 2003, 09:33
ik kan het niet laten even te reageren op vorig stuk...
met de mening dat bedrijven in de eerste plaats dienen om een sociale rol te vervullen ben ik helemaal niet akkoord. Wel is het zo dat men bedrijven een sociale rol aanmeet maar dat is de omgekeerde wereld daar de intentie van een ondernemer bij het opstarten niet ligt bij het vervullen van die sociale rol. Ik ontken niet dat bedrijven een sociale rol hebben maar dit is een gevolg uit het feit dat ze er zijn en niet omgekeerd!!
De enige verenigingen/vennootschappen die worden opgestart met het doel een sociale rol te vervullen zijn vzw's en consoorten. Als ze belangrijk genoeg zijn worden ze nog gesponsord door de staat ook maar merendeels stellen ze niet veel voor op bedrijfseconomisch vlak en het aantal uitzonderlijke ondernemers die tijdens hun carrière op het idee komen om aan 'ethisch ondernemen' staan altijd al zo ver dat ze het kunnen inpassen in de rest van de doelstellingen. Eens er geen geld meer is stopt het verhaal van ethisch ondernemen onmiddelijk daar de doelstelling van een ondernemer niet strookt met de sociale rol die het toebedeeld krijgt!

mvg

damawallaby
31 augustus 2003, 11:04
Karel van Miert was laatstelijk president van Universiteit Nyenrode. Zijn voornaamste nevenfuncties zijn: commissaris bij Koninklijke Philips NV en bij Wolters Kluwer NV, lid Aufsichtsrat RWE en FRAPORT, lid Raad van Bestuur Agfa-Gevaert en Persgroep, lid van de Advisory Board van Goldmann Sachs International, Ely Lilly (VS), Guidant (VS) en lid van de Adviesraad van Rabobank Nederland. Hij was partijleider van de Socialistische Partij in België, lid van het Europese en van het Belgische Parlement, vice-voorzitter van de Socialistische Internationale, lid en vice-voorzitter van de Europese Commissie. Hij is Belgisch Minister van Staat. Karel van Miert is geboren in 1942 en heeft de Belgische nationaliteit. Hij is sedert 2001 commissaris bij DHV; zijn huidige zittingstermijn loopt tot 2004.

zit ook al in de linkse media

Laatst aangepast door albalonga op Za 30 Aug 2003, 19:38, in totaal 1 keer bewerkt

damawallaby
31 augustus 2003, 11:05
Zeg Eugene, wat hebben die parlementsleden te maken met deze topic? Of wil je deze topic naar de prullemand? Start een topic op over de "verdienste" van die parlementeren.

Dit zal ook wel interessant zijn;

VDB pappa van mooie Freya, met haar grote mond, eiste wel een degelijk postje, om z'n ministerzeteltje af te geven aan dochterlief.

Graatiis Steve had een pasklare oplossing, papa lief, is gebombardeerd tot beheerder van BIAC, loon navenant ongeveer 1 miljoen € per jaar, dat hij de ballen van de luchtvaart kent, speelt geen rol, dat BIAC moet overleven speelt geen rol, dat het sossen vriendje maar een vetbetaald jobke heeft, DAT SPEELT EEN ROL. Dieven.

damawallaby
3 september 2003, 13:40
En nu rooien ridder? Te warm? :lol:

lamenielachen
27 oktober 2003, 07:22
Ik heb veel begrip voor de problematiek van geen werk hebben, zeker voor jongeren. Anderzijds blijven er nog veel oningevulde vacatures, maar niet iedereen wil alles doen..?
Als ondernemer tracht je winst te maken aldus arbeid verschaffend, niet andersom.
Lees ik, weer andere lasten en lasten op het kapitaal? Kritiek op de ondernemers?
Besef, dat de rijken, rijk zullen blijven. In onze landen is de welvaart hoog dank zij investeringen door "het kapitaal", de wil om te werken door de bevolking en een gunstig bedrijfsklimaat. Zij die zo naÏf zijn te denken dat je de rijken hun centen kan pakken zullen bedrogen uitkomen. Die jongens gaan toch gewoon waar ze dat niet doen en wij zullen in de kou komen te staan. Steeds méér, zoals nu aan de gang. Zie Ford Genk, voorlopig het laatste voorbeeld.
Trouwens waarom zou ik iets willen dat ik niet verdien of niet van mij is?
Dat onze overheden eens wat gaan besparen op hun werking en minder aan zich zelf gaan besteden. Uit de voegen gegroeide bedrijven saneren ook als de kosten te hoog worden of de concurentie te scherp, dan we zijn al een stuk verder en kunnen al onze sociale verworvenheden rechtop blijven staan. Lullen kan iedereen, de schuld anderen toespelen is één van de sterke punten van ons beleid en de vakbonden.
Pak toch echter de bron van al onze rijkdommen, het kapitaal, niet aan! Zie nu weer de fiscale amnestie, eerst belasten dat iedereen gaat lopen en nu bedelen om dat geld weer terug te krijgen.
Noch een bedrijfsonvriendelijke regering, noch de vakbonden kunnen de economische realiteit veranderen, alhoewel ze de indruk geven van wel.
Of, droom verder, dat is Rusland ook overkomen en als dat geen sociaal land was, gekant tegen alles wat kapitalisme was, ook daar waren de partijbonzen het best betaald, zelfingenomen godalmachtig en was het één en al verspilling en corruptie op dat niveau!