PDA

View Full Version : Over Hans Van de Cauter


flyingrhyno
13 januari 2007, 00:21
http://www.unionbelge.be/images/voorzitter2.JPG

Hans Van de Cauter werd geboren te Brussel op 11 januari 1973.

Op 18-jarige leeftijd vatte hij zijn Rechtenstudies aan, hij volgde zijn kandidatuurjaren aan de Katholieke Universiteit Brussel (K.U.B.), tegelijkertijd volgde hij aan de Faculteit van de St. Louis, te Brussel, cursussen Frans in het kader van zijn tweetalige kandidatuur. Terwijl, 2 jaar later, de meeste van zijn studiegenoten naar de Katholieke Universiteit Leuven (K.U.L.) trokken, zette hij zijn studies verder aan de “Univversité Catholique de Louvain” (U.C.L.), waar hij zijn licenties beëindigde. Op 4 oktober 1996 legde hij de eed af als advocaat aan de balie.
In 2005 behaalde hij het aanvullend diploma “Economisch Recht” aan de Vrije Universiteit van Brussel (V.U.B.), nog niet voldaan behaalt hij in 2006 zijn “certificaat voor de vastgoedsector” aan de Solvay school.

Op 1 juli 2000 onderneemt men een poging een pro-Belgische partij op te richting, ze krijgt de naam Nieuw België (N.B.), maar deze is geen lang leven beschoren.

In 2001 is hij eveneens kortstondig lid van Vivant.
Ontgoocheld door het gebrek aan belgicisme binnen deze partij richt hij zijn eigen Centrumpartij voor nationale eenheid, de B.U.B., op, waarvan hij tevens voorzitter is.
Hij probeert van België terug een eenheidsstaat te maken, die op basis van de 9 provincies wordt gedecentraliseerd. Hij gelooft niet in het federalisme, dat, volgens hem, het land meer laat opsplitsen