PDA

View Full Version : Heb je plannen met de sociale zekerheid?


discuz
18 maart 2007, 23:44
Hoe ziet de toekomst er uit? Hoe verandert het sociaal vangnet in de komende 30 jaar? Naar welke sociale zekerheid wil jij streven?

Hans Verreyt
20 maart 2007, 13:17
Onze uiteindelijke doelstelling is een eigen Vlaamse sociale zekerheid in een onafhankelijk Vlaanderen en dit om verschillende redenen. Sociale zekerheid is ten eerste een bijzonder belangrijk beleidsdomein in een moderne maatschappij. Een eigen sociale zekerheid zou aan Vlaanderen de kans geven zijn beleidsvisie verder gestalte te geven. Verder zouden de inkomsten van de Vlamingen dan kunnen gebruikt worden voor het financieren van een eigen actief tewerkstellingsprogramma, pensioenbeleid, gezinsbeleid en daarenboven om een eigen visie te ontwikkelen op de ziekteverzekering en de gezondheidszorg. Het verschil in uitgaven voor de gezondheidszorgen tussen Vlaanderen en Wallonië is opvallend. Zo geeft Wallonië per hoofd van de bevolking meer uit voor klinische biologie, medische beeldvorming, geneesmiddelen, raadplegingen bij specialisten en verpleegdagprijs. Vlaanderen daarentegen geeft meer uit aan verpleegkundige thuiszorg en aan rust- en verzorgingstehuizen. Het Vlaams Belang wil dat beide gemeenschappen zélf zouden moeten betalen voor die klemtoonverschillen.

discuz
21 maart 2007, 00:03
Terwijl we nu solidair zijn met Wallonië. Willen we die solidariteit niet eerder uitbreiden naar een solidaire wereld, waar iedereen kansen krijgt en kan rekenen op anderen?

Want waarom stoppen bij Vlaanderen? Ik neem aan dat de uitgaven voor gezondheidszorg ook anders zijn in Antwerpen dan in West-Vlaanderen. En in Brasschaat versus Borgerhout.