PDA

View Full Version : ecologisch en anti-globalistisch rechts


IlluSionS667
26 maart 2007, 08:51
Als rechtse anti-globalist en ecologist had ik graag gehad dat u een goed geargumenteerde mening gaf over de volgende bewegingen :

nationaal anarchisme (S Y N T H E S I S (http://www.rosenoire.org/index.php), Folk & Faith (http://www.folkandfaith.com/))
nieuw-rechts (TeKoS (http://delta-stichting.blogspot.com/), Gréce (http://www.grece-fr.net/))
groen rechts (Groen Rechts (http://groenrechts.homestead.com/rechtsrevolutionair.html))
nationaal-bolschevisme (NBP-USA (http://www.freewebs.com/nationalbolshevikparty/))Ook had ik graag geweten wat u vindt van samenwerking tussen anti-globalistische ecologisch rechts en anti-globalistisch ecologisch links. Mijns inziens is er meer dat ons bindt dan wat ons scheidt en wordt elke poging tot samenwerking vooral afgeblokt door de linkse intolerantie (http://forum.politics.be/showthread.php?p=2558007#post2558007) tav andersdenkenen.

Pluche
26 maart 2007, 12:50
Ik geloof nooit dat onze 'groene' jongen op u vragen reageert, weddden dat hij nog nooit van nationaal-bolchevisme heeft gehoord.
PS mij kan je niet verdenken van intolerantie Illusions, ik heb samen met u een MSN groep opgericht, maar het hokjesdenken is te sterk in dit land, vandaar ook de anti-NSV betoging enzoverder.

1handclapping
26 maart 2007, 20:15
Groen nationaal bolsjewisme is vaneigens een fak idee !

Stefaan Van Hecke
27 maart 2007, 01:13
Juist Pluche, veel reacties wil ik niet kwijt op die vragen. Ik ken die groeperingen niet en eerlijk gezegd heb ik ook niet veel zin om me er al te veel in te verdiepen. Want het is duidelijk uit welke hoek dit komt. Je moet maar eens doorklikken op Groen rechts. De eerste foto die je er ziet is van Bert Eriksson. Dat zegt genoeg zeker ? De stijl van de site lijkt trouwens verdacht veel op die van het NSV. Bye bye...

born2bewild
27 maart 2007, 04:28
Sectaristisch links denkt dat ze met weg te lopen van discussies een plebisciet kunnen verwerven. Een cordon op internet werkt niet mijnheer. Zelfs in China gaan ze dat ontdekken.
U kan wat opsteken van Fox News.

>>Want het is duidelijk uit welke hoek dit komt.Dat zegt genoeg zeker ?

nee. dat zegt niet genoeg. Zeker niet.
alhoewel...

IlluSionS667
27 maart 2007, 08:55
Juist Pluche, veel reacties wil ik niet kwijt op die vragen. Ik ken die groeperingen niet en eerlijk gezegd heb ik ook niet veel zin om me er al te veel in te verdiepen. Want het is duidelijk uit welke hoek dit komt. Je moet maar eens doorklikken op Groen rechts. De eerste foto die je er ziet is van Bert Eriksson. Dat zegt genoeg zeker ?

Ik heb thuis de biografie van Chaim Weizmann (eerste president van Israel), "Das Kapital" van Karl Marx, Hitler's "Mein Kampf", Paul Brunton's "A Hermit in the Himalayas" en nog heel wat andere boeken rond filosofie, politiek en esoterie vanuit de meest gevariëerde perspectieven broederlijk in dezelfde ruimte staan.

In tegenstelling tot u probeer ik mij te verdiepen in alle politieke filosofieën om zo op een objectieve manier een zoektocht naar de meest rechtvaardige en harmonische politieke filosofie te ondergaan. Door per definitie ideologieën aan één kant van het politieke spectrum te bevechten zonder ook maar de moeite te doen om enig dieper inzicht te krijgen, toont u uw eigen bekrompenheid en intolerantie. Daarenboven bent u nog eens enorm hypocriet, vermits het precies bekrompenheid en intolerantie zijn die "rechtse" mensen worden verweten.

Nationaal-anarchisten en nationaal-bolschevisten zien zichzelf trouwens helemaal niet als "rechts" en hebben meer gemeen met respectievelijk anarchisten en communisten dan wat er hun scheidt. Desondanks vinden zij hun inspiratie soms eerder bij een Georg Strasser dan bij een Friedrich Engels. De meeste nationaal-anarchisten en nationaal-bolschevisten zijn toruwens hoegenaamd geen sympathisanten van Hitler, Himmler en Rosenberg. Zij zien deze als de vernietigers van het ware nationaal-socialisme dat (volgens hen) door de SA vertegenwoordigd werd.

Enerzijds verheugt het mij dat links haar ware bekrompen aard laat zien. Anderzijds vind ik het spijtig dat die bekrompenheid het vormen van een brede volkse coalitie tegen de plutocratie onmogelijk maakt.

King of beggars and fleas
30 maart 2007, 02:59
juist illusion

stefaan reageert hier door zich oogkleppen op te zetten, ik vrees dat het een linkse ziekte is waaraan ikzelf merkwaardig genoeg niet lijd

het lezen van mein kampf heeft me immers idd niet tot het nazisme bekeert, me "de vijand" integendeel veel beter leren kennen

ik leerde van hem onder andere dat hij veel vlotter ter taal was dan marx, da s kapitaal is veel te onleesbaar - en dan die stomme eikel met zijn baard op de cover zeg :roll:

ook zijn analyse van de politici vond ik best wel koddig

Max van Dietschland
30 maart 2007, 21:02
Enerzijds verheugt het mij dat links haar ware bekrompen aard laat zien. Anderzijds vind ik het spijtig dat die bekrompenheid het vormen van een brede volkse coalitie tegen de plutocratie onmogelijk maakt.

Dat is juist wat u zegt.

Trouwens wat kan groen! doen voor het leefmilieu. Je kan echt maar iets doen voor het milieu door middel van autoritaire maatregelen. Door een staat die gezag afdwingt aan haar bevolking en bovenal een stevige invloed heeft in de economie.

Daarom vind ik Groenrechts wel een goede beweging. Zelf ben ik als radicaal katholiek wel een stuk conservatiever (niet in de zin van het bestaande behouden, maar durven dingen uit het verleden opnieuw boven te halen) dan de mensen van Groen rechts. Ik deel wel hun gezond volksnationalisme en hun ecologisch programma.