PDA

View Full Version : LSP protesteert tegen NSV-debat aan Antwerpse unief!


Commie
11 februari 2004, 00:22
De kameraden die hier eens komen kijken, moeten er alleszins aan denken om morgen te komen protesteren in 't stad! Een voorbereiding op het echte werk van 11 maart. Be there!

Blokbuster organiseert anti-NSV betoging in Antwerpen op 11 maart en protesteert tegen een debat van de NSV in de lokalen van de UA

Op 11 maart betoogt het NSV, de officieuze studentenvereniging van het Vlaams Blok, in Antwerpen. Dit neo-fascistisch clubje heeft een traditie van geweldplegingen tegen iedereen die zich verzet tegen de politiek van het patronaat en gebruikt een racistische retoriek.

In '96 schreef het NSV in haar ledenblad: "Een neger die opgegroeid is in de jungle van Afrika, die z'n eigen oorlellen uittrekt tot op de grond, die z'n eigen haar insmeert met koedrek (...) kan getraind worden om onze blanke gebruiken over te nemen, doch deze zal op intellectueel gebied nooit voldoen aan onze standaard daar onder andere zijn herseninhoud nu eenmaal kleiner is."

Dit racisme wordt heel bewust gebruikt door het Vlaams Blok en haar mantelorganisaties om de werkende bevolking te verdelen. Het Vlaams Blok trekt openlijk de kaart van het patronaat. Zoals alle traditionele partijen stelt het Vlaams Blok evengoed de winsten van de grote bedrijven veilig. Ze hebben geen antwoord op de aanvallen op de sociale verworvenheden: ze gaan niet in tegen de besparingen in het onderwijs, de aanval op het recht op een werkloosheidsuitkering, de verhoging van de pensioenleeftijd,... De NSV is de kweekvijver van de toekomstige Vlaams Blok kaders. Het is tevens de vereniging waarin de fascistische stoottroepen van het Blok zich wat radicaler mogen profileren.

We zien hoe de NSV ingezet wordt bij de huidige tactiek van het Vlaams Blok om 'respectabel' over te komen waardoor andere partijen met deze partij zouden kunnen samenwerken. Eerder ondernam Dewinter allerhande pogingen om met het Comité tegen migrantenstemrecht het cordon sanitaire te doorbreken, niet geheel toevallig vlak nadat de regeringspartijen op Vlaams niveau de steun van het Vlaams Blok inriepen om de kieshervorming erdoor te krijgen.

Nu is het de NSV die ook een stap mag zetten door het organiseren van een debat in de lokalen van de Antwerpse Universiteit (de voormalige UFSIA) met Dewinter, Johan Sauwens (CD&V), Kris Van Dijck (N-VA) en Hugo Coveliers (VLD) onder de noemer 'Forza Flandria'. Terwijl de Antwerpse universiteit eerder dit academiejaar zalen weigerde aan de Actief Linkse Studenten omdat de instelling "politiek neutraal" zou zijn, was dit nu blijkbaar geen probleem!

Wij zullen protesteren tegen het debat aan de UA komende woensdag (11 februari) en zullen aan de ingang een protestactie ondernemen. Daarmee willen we protesteren tegen de NSV, tegen de universiteit die er geen probleem mee heeft om een neo-fascistische groupuscule als de NSV een zaal ter beschikking te stellen, tegen traditionele politici die het Vlaams Blok als normale gesprekspartner aanvaarden en tegen het asociale beleid van de regering op basis waarvan het Vlaams Blok electoraal slapend rijk wordt en kan blijven groeien.

Met onze actie op 11 februari willen we tevens mobiliseren voor de anti-NSV betoging van 11 maart waarop we de noodzaak van een linkse oppositie tegen het rechtse beleid zullen benadrukken als het enige ernstige antwoord op de electorale groei van het Vlaams Blok.

Blokbuster mobiliseert concreet voor volgende acties:

> woensdag 11 februari, 19u00 Rodestraat (UFSIA): actie tegen NSV-debat in een zaal van de unief
> donderdag 11 maart, 19u00 Berchem-station. Anti-NSV betoging

De Knut
11 februari 2004, 10:21
Blijkbaar heeft onze linkse medemens toch nog één ding onthouden uit de, door hem verfoeide, lessen geschiedenis. Namelijk het communistische respect voor democratie, recht op vrije meningsuiting en het recht op vergaderen.

In de goede oude sovjetstijl willen ze deze rechten namelijk verbieden aan iedereen die het niet met hen eens is... Razend worden ze gewoon op iedereen die zich niet laat meeslepen in hun discours van fascistische complotten en het immer en overalaanwezige Vlaams Blok... Na de politie, de Gazet van Antwerpen en de stad Antwerpen hebben ze nu hun volgend "slachtoffer" gevonden in het rectoraat van de Universiteit van Antwerpen.

Blijkbaar krijgt onze linkse medemens (andere benamingen probeer ik te vermijden om de dierenbescherming niet te schoferen, u weet wel van die mensen die zich bezighouden met beschermde diersoorten...) boebels van het woordje 'debat'. Wellicht is dit woordje reeds lang vervangen, in hun orwelliaanse Newspeak, door 'dictaat'. En kunnen zij het bijgevolg niet verkroppen dat de Universiteit van Antwerpen een debat mogelijk maakt tussen VLD, CD&V, N-Va en het Vlaams Blok, in hun ogen kan dit onmogelijk een 'tegensprekelijk debat' zijn wegens alle vier "niet-linkse partijen", dus in casu slecht...

Natuurlijk is men ook nog kwaad op het rectoraat omdat zij eerder dit jaar een zaal weigerde voor een politieke meeting van LSP (zouden eerdere problemen met LSP'ers aan de basis gelegen hebben van deze weigering?!). Dat onze linkse medemens het simpele verschil tussen 'politieke meeting' en 'serieus debat' niet kennen zullen we gemakkelijkshalve maar steken op hun beperkte Newspeakwoordenschat.

Helemaal een klucht wordt het natuurlijk wanneer men de magische woorden "racist, fascist, intimidatie en politie" bovenhaalt, liefst van al gebruikt in 1 en dezelfde zin zodat de klucht meer dan duidelijk zou overkomen. Deze "zware" woorden vallen vooral wanneer iemand (van het rectoraat of politie) hen aan de geldende afspraken probeert te herinneren (hoe, waar en wanneer men pamfletten mag uitdelen voor activiteiten op de UFSIA)...

Maar om de lezers gerust te stellen u bent meer dan welkom op dit NSV-debat (als u zich natuurlijk niet laat "intimideren" door een 5-tal beschermers van de democratie...)



VOOR DE ZEKERHEID EVEN DE CONCRETE GEGEVENS VAN DIT DEBAT:

Woensdag 11 februari 2004, aanvang 20u.

Debat tussen Hugo Coveliers (VLD), Filip Dewinter (Vlaams Blok), Kris Van Dyck (N-VA) en Johan Sauwens (CD&V). Moderator: Peter De Roover (gewezen voorzitter Vlaamse Volksbeweging, VVB).

ANTWERPEN, "Universiteit Antwerpen", Stadscampus (ex-UFSIA), Rodestraat, zaal R-001.

Verdere inlichtingen bij:
0477/93 97 23
[email protected]



Ook de Gazet van Antwerpen schreef vandaag reeds over dit debat:

POLITIEKE STRIJD OP CAMPUS UNIVERSITEIT
---------------------------------------

ANTWERPEN - Woensdagavond organiseert de NSV (Nationalistische Studentenvereniging) een debat op de Universiteit Antwerpen. De Actief Linkse Studenten zien dat niet zitten. Toen ze op de campus campagne voerden tegen het debat, zou de UA de politie verwittigd hebben.

Op het NSV-debat treden onder meer Filip Dewinter (Vlaams Blok) en Hugo Coveliers (VLD) in discussie over een Vlaamse frontvorming. De Universiteit Antwerpen stelt de extreem-rechtse NSV een aula ter beschikking voor het debat.

Dat schoot de Actief Linkse Studenten in het verkeerde keelgat. Ze voerden maandag campagne tegen het geplande debat. "Verantwoordelijken van de UA trokken onze affiches af en dreigden ermee ons materiaal in beslag te nemen", aldus Jan Vlegels, voorzitter van de Actief Linkse Studenten. "Ze stuurden de politie op ons af, maar tot arrestaties kwam het niet."

De UA ontkent dat de politie verwittigd werd. "De Actief Linkse Studenten deelden pamfletten uit op de campus en dat is verboden", zegt Fabienne De Stryker van de UA. "Zij kunnen net zoals de NSV een aula krijgen, maar dan moet het om een tegensprekelijk debat gaan, met gasten van verschillende partijen."

Distel
11 februari 2004, 12:35
Op 11 maart betoogt het NSV, de officieuze studentenvereniging van het Vlaams Blok, in Antwerpen. Dit neo-fascistisch clubje heeft een traditie van geweldplegingen tegen iedereen die zich verzet tegen de politiek van het patronaat en gebruikt een racistische retoriek.

Vreemd. Bij de NSV-betoging vorig jaar in Leuven waren het nochthans niet de NSVers die keet hebben geschopt...

Anja Deschoemacker
11 februari 2004, 15:03
Op 11 maart betoogt het NSV, de officieuze studentenvereniging van het Vlaams Blok, in Antwerpen. Dit neo-fascistisch clubje heeft een traditie van geweldplegingen tegen iedereen die zich verzet tegen de politiek van het patronaat en gebruikt een racistische retoriek.

Vreemd. Bij de NSV-betoging vorig jaar in Leuven waren het nochthans niet de NSVers die keet hebben geschopt...

Onderstaande feiten zijn u wellicht ook bekend?

1/ 9 november 1992. Een 40-tal NSV'ers, waaronder het huidige Antwerpse Blok-gemeenteraadslid Rob Verreycken ondernemen een aanval op de studenten van de eerste kan Pol en soc bij het einde van een les van professor Doom (RUG). De NSV ging tot geweld over nadat studenten weigerden pamfletten aan te nemen. Een aantal studenten raakt gewond. (Schamper nr. 341)

2/ 22 februari 1994. In de cafetaria van de VUB komt het tot een gevecht tussen studenten en NSV'ers nadat die laatsten onder het scanderen van de slogan 'chargeren' aanvallen. (De Morgen, 23 februari 1994)

3/ 20 maart 1994. Een groep van een 15-tal rechtse militanten valt in Antwerpen een auto met 4 Marokkanen aan. Drie ervan lopen verwondingen op, de belagers ziet men het secretariaat van de NSV binnenvluchten. (De Morgen, 21 april 1994)

4/ 27 januari 1997. Bij een vergadering van het Gentse Politiek en Filosofisch Konvent (overkoepeling van politieke studentenverenigingen) dient de NSV een aanvraag tot erkenning in. Op de vergadering verklaren de NSV'ers o.a. dat homoseksualiteit niet normaal is, dat Nelson Mandela beter dood was geweest omdat hij een "communist" en een "moordenaar" was. Toen de NSV-aanvraag werd weggestemd, verlieten de 5 vertegenwoordigers de zaal. Buiten werden ze door een 30-tal andere NSV'ers opgewacht die hierop de uitgang een tijdlang afsloten waardoor de studenten niet meer buiten konden.

5/ 10 maart 1998. Aan de Gentse studentenresto 'De Brug' worden anti-fascisten die weigeren een NSV-pamflet aan te nemen, lastig gevallen door NSV'ers. Die belagen één van de anti-fascisten, Blokbuster-lid Els Deschoemacker. Daarop kwam Eric Byl op verbale wijze tussen. 5 NSV'ers sprongen op Eric en sleurden hem bij zijn haar tegen de grond. Ze sloegen en schopten hem, waarop hij medische verzorging nodig had op de spoedafdeling van het Jan Palfijn-ziekenhuis. De persoon die Eric Byl een blauw oog geslagen had, was niemand minder dan de toenmalige NSV-praeses Bart De Langhe...

6/ 16 maart 1998. Enkele Gentse NSV'ers versturen een e-mail bericht gericht aan Geert Cool en Els Deschoemacker: "Ik had een droom, dat ooit, op en zonnige lentedag, (20 april misschien) (20 april is de geboortedag van Adolf Hitler, nvdr.) alle volksverraders, en vooral jij, geertje samen met elsje, zullen hangen aan de hoogste bomen in Gent. Dat wij onder de heilige vlag zullen feesten omdat de definitieve overwinning, van een nog steeds niet afgelopen oorlog, aan ons zal toebehoren. Wij, de erfgenomen van Van Severen en Tollenaere, van Machiavelli en Mussolini, van Chamberlain en van Schaemelou, van Franco en... En je weet: sommige dromen zijn geen bedrog, zoals andere realiteiten dit wil zijn (de 6 miljoen). Lang leve de Dietse diktatuur! (met Suid-Afrika natuurlijk) Geertje: sidder en beef!! Ga, ga! En krepeer!". Op 20 april 1998 werden enkele linkse studenten bij het verlaten van het studentenhuis aangevallen door NSV'ers...

7/ 3 oktober 2000. 15 NSV'ers vallen een vergadering van de Gentse Actief Linkse Studenten binnen om een boertig staaltje agressie tentoon te spreiden. Ze probeerden onmiddellijk een stapel brochures, lidkaarten, affiches, pamfletten,... mee te graaien. Daarbij werden slagen uitgedeeld.

8/ 5 maart 2002. Rond 18u komt het tot een handgemeen tussen NSV'ers en een linkse activist in Gent. De NSV'ers slaan een linkse activist in het gezicht. Eén NSV'er wordt opgepakt door de politie.

Dies
11 februari 2004, 15:44
Kan er mij iemand uitleggen hoe een debat iemand kan schaden? Waarom m.a.w. een betoging/protest tegen dit debat nodig is?
Vrije meningsuiting is voor sommigen precies niet zo'n belangrijk verworven recht?!

Pelgrim
11 februari 2004, 15:47
Ik kan hierin die van Blokbuster toch ook niet echt volgen. Als die van de NSV een debat willen organiseren, waarom mogen zij dat niet? Laat die lui daar maar doen, zolang ze geen wetten overtreden kan me dat niets schelen. Misschien zou je wel eens een debat mét de NSV kunnen organiseren ipv te betogen. :wink:

De Knut
11 februari 2004, 15:59
Onderstaande feiten zijn u wellicht ook bekend?

blablabla...


Slechts 8 feiten op 10 jaar? Komaan, u kan toch veel beter.

De aanslag op de WTC-torens, de tweede wereldoorlog, de ontploffing van ruimteveer Columbia, de hongersnood in Eritrea.
Allemaal de schuld van NSV'ers. Ze hebben het mij zelf gezegd in een anonieme mail.
En dat terwijl die brave LSD'ers nooit een vlieg kwaad doen.....


:roll:

zorroaster
11 februari 2004, 17:08
Ik gun het de NSV'ers en ALS'ers om hun privé-oorlogjes uit te vechten en zichzelf daar heel stoer bij te voelen.
Maar waarom naar een debat gaan met vertegenwoordigers van vier partijen een "fascistenmeeting" genoemd moet worden in hun posters die ze vandaag ronddeelden, vind ik toch maar vreemd.

Ben ik een fascist geworden als ik daarheen ga? Naar een publiek debat met vier verschillende sprekers? Ik herinner me nochtans dat fascisten niet erg van debatten hielden...
Nu ja, ik vertrek zometeen, ik ben benieuwd. Plezier alvast gegarandeerd...

zorroaster
12 februari 2004, 00:46
Het was trouwens een erg leuk debat, goed gemodereerd en aangenaam om te zien.
Iedereen gelukkig dus: De LSP'ers hebben zich met hun toeter kunnen uitleven en zijn blij kunnen gaan slapen met de gedachte dat ze vanavond de democratie weer gered hebben, en ik heb een fijne debatavond beleefd.

Wat kan de wereld soms mooi zijn...

GC
12 februari 2004, 11:09
Mijn verslag op de lsp-site:

Protest tegen NSV-meeting aan Antwerpse unief

Gisteravond voerden een 60-tal jongeren actie aan de Antwerpse universiteit waar de NSV (studentenclub van het Vlaams Blok) een meeting voor haar moederpartij organiseerde.

Het Vlaams Blok wil er alles aan doen om gezien te worden als een "normale", "aanvaardbare" en "democratische" partij. Daartoe kreeg ze eerder een enorm cadeau van de Vlaamse regeringspartijen die beroep deden op het Blok om een twee-derde meerderheid te krijgen voor de kieshervorming. Dit doorbreken van het cordon sanitaire werd onmiddellijk gevolgd door het opzetten van een zogenaamd "breed" comité tegen migrantenstemrecht waarin ook een paar politici van andere partijen werden betrokken.

De NSV in Antwerpen moest gisteren een volgende stap in die logica zetten. Om aanvaardbaar te zijn, moet je immers in debat kunnen treden met andersdenkenden en vooral met gevestigde politici. Bijgevolg werden Johan Sauwens (CD&V), Hugo Coveliers (VLD) en Kris Van Dijck (N-VA) uitgenodigd om te debatteren met Filip Dewinter. Alle drie de ex-VU'ers hadden er blijkbaar geen probleem mee om op deze manier een rol te spelen in de verkiezingscampagne van Dewinter en het Vlaams Blok.

Voor de NSV was het debat zelf minder belangrijk. Er mocht wel wat geleuterd worden over de nood aan een "Forza Flandria", een bundeling van rechtse krachten. Maar het belangrijkste voor hen was het feit dat het debat plaats vond. Het feit dat ze dit zullen gebruiken om hun zogenaamde "deftige" imago te versterken.

Anti-fascisten protesteren

Wij beslisten om te protesteren teneinde duidelijk te maken dat het Vlaams Blok wat ons betreft geen normale, aanvaardbare partij is. Door een protestactie te doen, was het tegelijk mogelijk om ervoor te zorgen dat het Blok niet zomaar zonder problemen een verkiezingsmeeting kan houden aan de Antwerpse universiteit.

Er werd geprotesteerd tegen de Antwerpse unief die toelating gaf voor het NSV-debat. Dezelfde unief weigert ons systematisch zalen voor meetings en stuurde eerder deze week nog de politie af op studenten die campagne voerden voor het protest tegen de NSV-meeting. Achteraf ontkende de Antwerpse unief dat zij de politie gevraagd hadden. Moest dat al waar zijn, rekenen we er op dat de unief fel zal protesteren tegen het feit dat de politiediensten privaat domein betreden hebben zonder toelating van de verantwoordelijken!

Er werd ook geprotesteerd tegen het NSV, de studenten van het Blok. Die proberen zich in Antwerpen voor te doen als deftige jongens. Het zijn ook vooral snobs uit betere middens. Maar NSV is meer dan dat: de organisatie heeft een traditie van geweld, racisme,... In onze brochure over de NSV wordt daar dieper op ingegaan.

Als de NSV zich zomaar kan organiseren, zal deze groepering zich gesterkt voelen en verdere stappen durven ondernemen. Protest is belangrijk om te verhinderen dat het zelfvertrouwen van die neo-fascisten zou gesterkt worden waardoor ze in het offensief zouden kunnen gaan. Tot wat zo'n "offensief" kan leiden, hebben we gezien in de aanloop naar de anti-NSV betoging in Gent in 1998: toen werden verschillende linkse militanten in het ziekenhuis geklopt, werden linkse vergaderingen verstoord,... Een jaar eerder eindigde een extreem-rechts offensief in Brugge zowaar met een bomaanslag van één van de minder snuggere exemplaren van het Vlaams Blok. Die pleegde een bomaanslag op zichzelf om ons te beschuldigen, maar moest al snel toegeven dat hij zelf de dader was. Blok-voorzitter Frank Vanhecke moest zich reppen om afstand te nemen van de betrokkene...

Dat soort toestanden willen wij verhinderen door ervoor te zorgen dat NSV, Vlaams Blok,... op straat niet in het offensief kunnen gaan.

Vrije meningsuiting?

Een aantal critici meenden dat we met een dergelijke protestactie zouden ingaan tegen de vrije meningsuiting. "Laat hen toch debatteren", zegden ze. Dat is een kortzichtige visie die geen enkele rekening houdt met wat de inzet van het NSV-"debat" was. Het ging niet om het uitwisselen van ideeën, het lanceren van spitsvondige replieken op politici van andere partijen of het proberen ontdekken van gelijkenissen tussen standpunten van verschillende partijen.

Neen, de bedoeling van de meeting was het versterken van de "aanvaardbaarheidsfactor" van het Vlaams Blok met het oog op de komende verkiezingen. De bedoeling was om door het organiseren van zo'n "aanvaardbaar" debat het zelfvertrouwen van de eigen troepen te versterken. Ook al moesten ze voor dat "aanvaardbaar" debat beroep doen op oude fascisten zoals Luc Vermeulen van Voorpost om de ordedienst te organiseren...

Vrije meningsuiting is volgens sommigen een abstract concept waarbij geen enkele rekening wordt gehouden met wat de materiële gevolgen zijn. Een idee dat door een groep overgenomen wordt, kan echter een materiële factor worden in de samenleving waarbij het geen theoretische "mening" meer is. Een mening zien als een losstaand gegeven op zich is dan ook een bijzonder vreemde benadering. Het kan een normaal concept zijn voor zover die mening binnen de grenzen van de heersende ideologie valt, maar zelfs dan is het geen losstaand gegeven.

Aangezien wij van oordeel zijn, mee op basis van eigen ervaringen, dat extreem-rechts bij gebrek aan protest zichzelf gesterkt voelt en kan overgaan tot een agressievere aanpak, zien we niet in hoe onze protestactie tegen het NSV-debat een beperking van de vrije meningsuiting zou geweest zijn. Integendeel!

Anti-NSV betoging op 11 maart: linkse oppositie is nodig

Met de actie gisteren wilden we ook het startschot geven van onze mobilisatie voor de anti-NSV betoging van 11 maart. Na de actie aan de UFSIA trokken we kort door de studentenbuurt terwijl we slogans scandeerden en hielden we een geïmproviseerde meeting in de Agora van het UFSIA. Na drie dagen mobiliseren kregen we 60 actievoerders bijeen. Dat is een goede start van de campagne voor de betoging van 11 maart. Daar willen we met een grote groep jongeren en anti-fascisten betogen zodat duidelijk gemaakt wordt dat wij niet aanvaarden dat de NSV zomaar door onze stad kan optrekken.

Tegelijk willen we met die actie ook een stap verder gaan. Het zal niet volstaan om te betogen, er zal ook nood zijn aan de uitbouw van een stevige oppositie tegen het huidige beleid. Het Blok kan electoraal groeien op basis van ongenoegen. Dat ongenoegen zal niet bepaald afnemen met de jacht op de werklozen die nu geopend wordt, of met de privatiseringsplannen van de regering. Wij moeten ons organiseren om het ongenoegen om te zetten in actie. Passief verzet kan leiden tot een foertstem bij de verkiezingen, maar actief verzet kan leiden tot de ontwikkeling van een echte oppositie, een linkse oppositie.


Geert Cool

solidarnosc
12 februari 2004, 11:10
Onderstaande feiten zijn u wellicht ook bekend?

blablabla...


Slechts 8 feiten op 10 jaar? Komaan, u kan toch veel beter.

De aanslag op de WTC-torens, de tweede wereldoorlog, de ontploffing van ruimteveer Columbia, de hongersnood in Eritrea.
Allemaal de schuld van NSV'ers. Ze hebben het mij zelf gezegd in een anonieme mail.
En dat terwijl die brave LSD'ers nooit een vlieg kwaad doen.....


:roll:

Dat zijn er in ieder geval al meer dan dat van alle studentenverenigingen van alle politieke stromingen in Vlaanderen samen. En dat zijn nog enkel de feiten die ons bekend zijn.

zorroaster
12 februari 2004, 17:08
Gisteravond voerden een 60-tal jongeren actie aan de Antwerpse universiteit waar de NSV (studentenclub van het Vlaams Blok) een meeting voor haar moederpartij organiseerde.



Zestigtal? Als je het over de ingang van de Rodestraat hebt, denk ik dat de groep roodbejasten daar toch eerder rond de dertig dan de zestig lag. Flink wat lawaai, inderdaad, maar zeker geen zestig. De NSV-ordedienst (zelden zo'n grote skinheads gezien 8O ...) was in elk geval niet onder de indruk.
En jongeren? Dan zaten er toch enkele flink kalende en goed besnorde jongeren bij moet ik zeggen...

En doe in 's vredesnaam toch niet zo hypocriet, Geert. Wat was jullie actie anders dan je eigen campagne op gang trekken?
Je vindt dat het debat een onderdeel was van de VB-campagne, maar je gebruikt zelf vrolijk deze gelegenheid om de LSP te profileren.
Ik heb in de aula waar ik zat een nogal drammerige jongen van de ALS het podium zien beklimmen en een vijf minuten lang horen oproepen om mee te komen betogen die avond. De professor stond erbij en keek ernaar. Ga je me dan echt wijsmaken dat de UA jullie met de zware middelen heeft geboycot?

En tertio: De UFSIA dient niet om partijpolitieke meetings te organiseren, gebruik daar je eigen stamcafé voor. Een debat, waarin een gamma van gevarieërde sprekers met elkaar en de zaal in debat gaan, is iets helemaal anders. Niets let de ALS om hetzelfde te doen.
Maar het is véél gemakkelijker om op anderen te hakken dan zelf iets te doen, niet?

GC
12 februari 2004, 18:13
Gisteravond voerden een 60-tal jongeren actie aan de Antwerpse universiteit waar de NSV (studentenclub van het Vlaams Blok) een meeting voor haar moederpartij organiseerde.



Zestigtal? Als je het over de ingang van de Rodestraat hebt, denk ik dat de groep roodbejasten daar toch eerder rond de dertig dan de zestig lag. Flink wat lawaai, inderdaad, maar zeker geen zestig. De NSV-ordedienst (zelden zo'n grote skinheads gezien 8O ...) was in elk geval niet onder de indruk.
En jongeren? Dan zaten er toch enkele flink kalende en goed besnorde jongeren bij moet ik zeggen...

En doe in 's vredesnaam toch niet zo hypocriet, Geert. Wat was jullie actie anders dan je eigen campagne op gang trekken?
Je vindt dat het debat een onderdeel was van de VB-campagne, maar je gebruikt zelf vrolijk deze gelegenheid om de LSP te profileren.
Ik heb in de aula waar ik zat een nogal drammerige jongen van de ALS het podium zien beklimmen en een vijf minuten lang horen oproepen om mee te komen betogen die avond. De professor stond erbij en keek ernaar. Ga je me dan echt wijsmaken dat de UA jullie met de zware middelen heeft geboycot?

En tertio: De UFSIA dient niet om partijpolitieke meetings te organiseren, gebruik daar je eigen stamcafé voor. Een debat, waarin een gamma van gevarieërde sprekers met elkaar en de zaal in debat gaan, is iets helemaal anders. Niets let de ALS om hetzelfde te doen.
Maar het is véél gemakkelijker om op anderen te hakken dan zelf iets te doen, niet?

Je hebt blijkbaar niet echt goed geteld hoor. Mijn indruk was dat we met 40 tot 50 waren, maar na het effectief tellen bleek het 56 of 57 te zijn (vandaar "een 60-tal"). Het is dus echt geen overdrijving als je er rekening mee houdt dat niet iedereen constant op de actie gebleven is of op tijd was. Qua jongerengehalte was ik wellicht de oudste aanwezige op de actie en ik kan je geruststellen: bij veel traditionele partijen hebben ze "jongerenvoorzitters" die ruimschoots mijn leeftijd overtreffen ;-)

De NSV-ordedienst leek me beperkt uit te vallen: een paar Voorposters en wat NSV-snobs.

De UA ontkent nu dat het de politie gevraagd heeft om op haar terreinen te komen nadat onze leden er campagne begonnen te voeren. Dat is positief en we hopen dat de unief zich stevig uitspreekt tegen de ontoelaatbare politie-interventie die er dus was. Natuurlijk hebben wij er ons juist niets van aangetrokken om stil te staan bij wat nu al dan niet politiek correct is aan de UA, en hebben we gewoon onze campagne verdergezet en zijn we inderdaad in de lessen gaan spreken. Dat lijkt ons nuttiger dan te prediken voor eigen publiek.

De UFSIA moet consequent zijn: ofwel niemand ofwel iedereen. Het kan niet dat ze aan het Blok wel een zaal geven voor een debat, aan Prego (niet toevallig Spirit van Lionel?) een zaal voor een niet-tegensprekelijke meeting en aan de ALS zeggen dat er geen zaal mogelijk is omdat ze 'neutraal' zijn!

Wij hebben geprotesteerd, niet om onze campagne te lanceren. Die is al gelanceerd en deze actie doorkruiste ons goed uitgewerkt campagneplan. Als jij er geen probleem mee hebt om een bijdrage te leveren aan de verkiezingscampagne van het Blok is dat uw zaak, maar ik vind dat alle drie die ex-VU'ers die er in debat gingen met Dewinter een blunder van formaat gemaakt hebben.

De leeuw
12 februari 2004, 19:11
Het was inderdaad een vrij goed debat en die commies aan de ingang waren wel grappig. Goede reclame, zoals De Roover ook opmerkte. 60 man dat betwijfel ik maar soit dat doeter niet écht toe. Jullie arriveerden trouwens zo laat geert, de politie was er al. Maar kom we ontmoeten elkaar op 11maart opnieuw zeker. Tot dan en veel plezier!

PS: ik vind het spijtig dat jullie tegen de jaarlijkse NSV-betoging betogen enkel omdat deze betoging georganiseerd wordt door de NSV want beken het of niet , dit is de hoofdrede!

zarathustra
13 februari 2004, 07:31
'een stevige oppositie uitbouwen...'

op basis van wat? Dingetjes als de LSP, SAP, PvdA, hebben helemaal geen draagvlak..

geraken jullie met zen allen zelfs aan de 2 % ?

Koenraad Maesschalck
13 februari 2004, 22:20
Dinsdagavond 10 februari was ik als student in de Brug (studentenrestaurant van de Gentse Unief) bezig met m'n avondmaal toen plots de lichten in het gebouw uitvielen. Op hetzelfde moment bleek een "anti-NSV meeting" van de ALS (sectair extreem-links studentenclubje, =Blokbuster, =LSP, =Int. Verzet) bezig in het gebouw. Bij navraag bleek de electriciteit in het ganse gebpouw te zijn afgesloten. :lol: :lol: :lol:
De NSV weet van niks.

Gentenaar
13 februari 2004, 22:24
Gepaste bijeenkomstplaats voor jullie betoging, Koenraad...

GC
13 februari 2004, 22:29
Dinsdagavond 10 februari was ik als student in de Brug (studentenrestaurant van de Gentse Unief) bezig met m'n avondmaal toen plots de lichten in het gebouw uitvielen. Op hetzelfde moment bleek een "anti-NSV meeting" van de ALS (sectair extreem-links studentenclubje, =Blokbuster, =LSP, =Int. Verzet) bezig in het gebouw. Bij navraag bleek de electriciteit in het ganse gebpouw te zijn afgesloten. :lol: :lol: :lol:
De NSV weet van niks.

Denk je dat wij licht nodig hebben om te discussiëren? Alleszins is het nuttig dat je hier zowat een bekentenis komt doen ;-)
De echte anti-NSV meeting in Gent moet overigens nog plaatsvinden. Ik zou eens in m'n agenda moeten zien wanneer die juist was.

Koenraad Maesschalck
13 februari 2004, 22:30
Gepaste bijeenkomstplaats voor jullie betoging, Koenraad...

Vind ik ook, redelijk goed in de studentenbuurt gelegen.

Gentenaar
13 februari 2004, 22:31
...Al is het jammer dat er geen Ezelmarkt bestaat...

Koenraad Maesschalck
13 februari 2004, 22:32
Alleszins is het nuttig dat je hier zowat een bekentenis komt doen ;-)
8O excuseer???? Ik denk dat u niet goed gelezen hebt.

De echte anti-NSV meeting in Gent moet overigens nog plaatsvinden.
Nog één? Hola, de NSV moet echt wel een probleem zijn voor jullie... :lol:

Gentenaar
13 februari 2004, 22:32
Geintje, Koenraad, moeten we tegen kunnen he?!
Jij haalt ook graag geintjes uit, lees ik hierboven...

GC
13 februari 2004, 22:35
Alleszins is het nuttig dat je hier zowat een bekentenis komt doen ;-)
8O excuseer???? Ik denk dat u niet goed gelezen hebt.


Bedoelde je niet dat die LSP'ers in staat zijn om meetings te doen waar de vonken van afspringen?

Koenraad Maesschalck
13 februari 2004, 22:36
Geintje, Koenraad, moeten we tegen kunnen he?!
Welk geintje?
Ach ja, de plaatsnaam! Sorry, ik ben maar een Canvaskijker en moet mij dus nog wat aanpassen aan jullie proletarische VTM-humor. Duizend maal excuses! 8)

Jij haalt ook graag geintjes uit, lees ik hierboven...
Hoezo?

Koenraad Maesschalck
13 februari 2004, 22:37
8O excuseer???? Ik denk dat u niet goed gelezen hebt.


Bedoelde je niet dat die LSP'ers in staat zijn om meetings te doen waar de vonken van afspringen?

U mag gissen naar mijn bedoelingen. :wink: :D


----------------------------------------------------------

zarathustra
14 februari 2004, 13:48
De echte anti-NSV meeting in Gent moet overigens nog plaatsvinden. Ik zou eens in m'n agenda moeten zien wanneer die juist was.

in plaats van ergens VOOR te zijn.. nee, overal tegen :roll:

GC
14 februari 2004, 17:37
De echte anti-NSV meeting in Gent moet overigens nog plaatsvinden. Ik zou eens in m'n agenda moeten zien wanneer die juist was.

in plaats van ergens VOOR te zijn.. nee, overal tegen :roll:

Zoals je kunt zien op de affiche hieronder, zijn we voor een linkse oppositie ;-)

http://blokbuster.antifa.net/2004/stopnsvaff.jpg

Koenraad Maesschalck
14 februari 2004, 19:09
:lol:

Grappig om te zien en te lezen.

Vooreerst zoals Zarathustra terecht aanhaalt, is de ALS/LSP blijkbaar vooral TEGEN zaken: stop dit, stop dat, een verbodsteken,...
Voorts staat er ook een grandioze kemel in de tekst. De NSV is helemaal niet "de studentenclub van het Vlaams Blok"! Ik ken verschillende NSV'ers die niks van het Blok moeten weten en die zich afkeren voor partijpolitiek. Ik ken er ook die NVA-gezind zijn.
Voorts zitten er veel Vlaams Blok-studenten in gewone studentenclubs die zich niet met politiek bezig houden of in het KVHV. Ook daarvan ken ik er vele.

solidarnosc
14 februari 2004, 20:04
:lol:

Grappig om te zien en te lezen.

Vooreerst zoals Zarathustra terecht aanhaalt, is de ALS/LSP blijkbaar vooral TEGEN zaken: stop dit, stop dat, een verbodsteken,...
Voorts staat er ook een grandioze kemel in de tekst. De NSV is helemaal niet "de studentenclub van het Vlaams Blok"! Ik ken verschillende NSV'ers die niks van het Blok moeten weten en die zich afkeren voor partijpolitiek. Ik ken er ook die NVA-gezind zijn.
Voorts zitten er veel Vlaams Blok-studenten in gewone studentenclubs die zich niet met politiek bezig houden of in het KVHV. Ook daarvan ken ik er vele.

Zegt een partijlid van een partij die op dit ogenblik miljoenen uitgeeft in een campagne tegen het stemrecht voor migranten. 8) :wink: