PDA

View Full Version : Het is niet "quid NVA" het is "quid resoluties Vlaams Parlement"


De schoofzak
28 augustus 2007, 15:57
We weten natuurlijk niet wat op de tweede en/of volgende bladzijden van Dehane stonden.

Maar "quid NVA" is een bewijs dat Dehane al lang uit de mode is.

Want de vraag is eer wat er presies in de weg staat: en dat zijn de resoluties van het Vlaams parlement.

Daarover is gestemd, door een flink aantal verkozenen, uit een waaier van Vlaamse partijen.

Of zie ik dat verkeerd? (natuurlijk niet, maar we moeten ons toch bezig houden met over iets te zeveren, en bovendien is 't nog just ook)

Den Terme en het Weverke, maar ook het Zomerke houden hun juiste koers maar best in het oog.

Savatage
28 augustus 2007, 16:17
Ik had het eerst gelezen als "quit NVA". Dat was wat spectaculairder geweest :-(

Jo Creten
28 augustus 2007, 18:33
di 28/08/07 - CDH-voorzitster Joëlle Milquet wil de deelstaten betrekken bij de gesprekken over een grote staatshervorming. Zowel de Vlaamse minister-president Kris Peeters (CD&V) als zijn Waalse collega Rudy Demotte (PS) staan open voor een gesprek.Toch wel straf dat uitgerekend Mevrouw Milquet met dit voorstel komt en uiteraard, voor een staatshervorming telt de mening van álle Belgen, dus ook die van de deelstaat-regeringen, de hoogste vertegenwoordiging van de gewesten. (Is er een juridisch verschil tussen een gewest en een deelstaat?)

De rol van de ministers-presidenten van die deelstaat-regeringen was de laatste tijd niet veel meer dan die van een gouverneur. Ik vind het wijs om hen meer op de voorgrond te brengen. Kris Peeters kan dan de resoluties uit het Vlaamse regeerakkoord meebrengen. Rudy Demotte zal uiteraard de Waalse eisen verdedigen. Maar zij hoeven niet in een gemeenschappelijke regering te stappen. En voor sommige punten uit de onderhandeling kan dat een voordeel zijn.

De schoofzak
28 augustus 2007, 18:42
Bwa, één van de redenen dat Milket niet naakt en alleen in het bad durft duiken, is dat zij daarvoor afgestraft zou worden in 2009.
Als zij erin lukt om een indruk te wekken dat Di Pupo ook mee in het bad gesprongen is, dan scheelt dat een slok op de borrel.

Ik zie haar initiatief als een soort voorbereiding van een opening, of een poging om een opening mogelijk te maken.

DenKempenzoon
28 augustus 2007, 18:50
Bwa, één van de redenen dat Milket niet naakt en alleen in het bad durft duiken, is dat zij daarvoor afgestraft zou worden in 2009.
Als zij erin lukt om een indruk te wekken dat Di Pupo ook mee in het bad gesprongen is, dan scheelt dat een slok op de borrel.

Ik zie haar initiatief als een soort voorbereiding van een opening, of een poging om een opening mogelijk te maken.

Inderdaad, Demotte kan uit fatsoen sowieso niet anders dan komen 'praten'... das al een begin zal ze denken...

Jo Creten
28 augustus 2007, 19:00
't Klopt dat Milquet al de hele tijd een afstraffing door de PS (in 2009) vreest. Bon, het zullen de kiezers zijn die daarover beslissen. Maar dat is daar de realiteit.

In Vlaanderen heeft de NV-A de unieke kans om zich in de schijnwerpers te werken, ook al zijn ze relatief gezien een van de kleinere partijen.

Gelijkaardig geldt in Wallonië voor CDh, dat ze als kleinere partij toch de meest strategische onderhandelingspositie hebben. Ze hebben de MR al bijna volledig buiten beeld gewerkt. Door nu, onrechtstreeks, de PS aan het woord te laten, proberen ze de verkiezingsoverwinning van de MR verder te relativeren.

De vraag blijft wie zich u als eerste schaakmat zet. De NV-A heeft al onder schaak gestaan. Niet vanwege de CD&V, maar vanwege Open VLD die ook hun kans om in beeld te komen verkeken zagen. Bart De Wever weet dat en zal nu wel op zijn tellen passen.

Rene Artois
28 augustus 2007, 21:19
Toch wel straf dat uitgerekend Mevrouw Milquet met dit voorstel komt en uiteraard, voor een staatshervorming telt de mening van álle Belgen, dus ook die van de deelstaat-regeringen, de hoogste vertegenwoordiging van de gewesten. (Is er een juridisch verschil tussen een gewest en een deelstaat?)

Met het heen en weerspringen tussen de verschillende niveaus van de laatste tijd is dat overbodig. Waarom niet ook de provincies en gemeenten erbij betrekken? Het lijkt de zoveelste poging van Milquet om toch maar de PS in het spel te krijgen.

Jo Creten
29 augustus 2007, 00:46
Dat was ook onze analyse.