PDA

View Full Version : Vader van baby D mag dochter niet zien


roderidder
24 oktober 2007, 21:33
De Nederlandse rechter oordeelde vandaag dat het verzoek tot omgang tussen de biologische vader en baby D niet ontvangkelijk is.

Quote:Slechts onder de omstandigheid dat sprake is van ‘family life’ wordt omgang in het belang van een kind geacht. Ten aanzien van verzoeker staat vast dat hij de biologische vader van [D.] is. Om in dat geval ‘family life’ aan te nemen dient naast dit biologische vaderschap sprake te zijn van bijkomende omstandigheden waarbij het gaat om de fe�*telijke band die de desbetreffende persoon met het kind heeft
...
Quote:Op grond van het voorgaande is naar het oordeel van de rechtbank dan ook geen sprake van ‘family life’ tussen de biologische vader en [D.] en dient de biologische vader op die grond niet ontvankelijk verklaard te worden in zijn verzoek tot vaststelling van een omgangsregeling met [D.].


http://zoeken.rechtspraak.nl/resultpage.aspx?snelzoeken=true&searchtype=ljn&ljn=BB6360&u_ljn=BB6360 (http://zoeken.rechtspraak.nl/resultpage.aspx?snelzoeken=true&searchtype=ljn&ljn=BB6360&u_ljn=BB6360)

kortweg: Moeders kunnen het vaderschap betwisten, net zo lang dat het niet meer hoeft omdat er dan al "te lang geen contact is tussen vader en kind".


RR

migrantenjong
24 oktober 2007, 22:00
Als er een stinkende lowlife-aarbaajderpapa ineens komt, dan is het goed dat de moeder weigert.