Los bericht bekijken
Oud 11 april 2024, 07:53   #12
Hoofdstraat
Secretaris-Generaal VN
 
Hoofdstraat's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 april 2017
Berichten: 23.349
Standaard

Rowling voelt zich ook gesterkt door het onderzoek. Ze strijdt al jaren tegen de Schotse regering die verregaande wetten heeft betreft genderidentiteit.

https://www.hln.be/celebrities/j-k-r...ven~a97ca5a63/

Daarnaast is ze ook openlijk tegen het toestaan van gendertransities voor minderjarigen. Daar ging ze deze week nog eens extra op in na de publicatie van een onderzoek door Dr. Hilary Cass, die vaststelde dat kinderen in het VK opvallend snel toestemming kregen om puberteitsblokkers te gebruiken, gebaseerd op ‘erg zwak bewijs’. “We zijn kinderen leed aan het aandoen”, aldus Rowling. “Hier staat zwart op wit dat angstaanjagend veel kinderen hun transitie achteraf wil terugdraaien, omdat we hen té snel toestemming geven om er eentje te ondergaan.”

Nadat de nieuwe wet werd doorgevoerd, werden er meteen bijna 8.000 klachten wegens haatspraak ingediend. De meesten daarvan, zo bevestigde de lokale politie, waren gericht aan Rowling. Ze hebben de klachten echter onderzocht en constateerden dat de uitspraken van Rowling niet onwettig waren. “We zullen dus geen verdere actie ondernemen”, klonk het. Die beslissing wordt door de conservatieve Schotten, die tegen de nieuwe wet zijn, gezien als een overwinning.

“Ik hoop dat elke vrouw in Schotland die wenst te spreken over de realiteit en het belang van biologisch geslacht, zich hierdoor gesterkt voelt”, reageerde Rowling
Hoofdstraat is offline   Met citaat antwoorden