Los bericht bekijken
Oud 1 maart 2009, 20:38   #4
ministe van agitatie
Eur. Commissievoorzitter
 
ministe van agitatie's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 november 2006
Berichten: 8.593
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sus Iratus Bekijk bericht
als puntje dus bij paaltje komt, blijft er dus van die Arabische broederlijkheid en soldidariteit bitter weinig over.

Waarmee dus maar weer eens ten overvloede aangetoond is dat de overige Arabische wereld vierkant schijt heeft aan de Palestijnen en ze enkel en alleen gebruikt voor eigen (propaganda)doeleinden. Net zoals het overgrote deel van in het westen woonachtige moslims trouwens,
Wat had je gedacht? Dat die dictatoriale en reactionaire regimes de doorgaans progressieve en sociale Palestijnen een warm hart toedragen? Dat is niet zo en het is ook nooit zo geweest.
De Palestijnse beweging heeft altijd uitgeblonken in een naar Arabische normen bijzonder progressief (soms zelfs revolutionair) elan. Dat gold voor diverse fracties van de PLO. En ook Hamas heeft haar populariteit in grote mate te danken aan haar sociale inzet voor gezondheidszorg, onderwijs, huisvesting, enz.

Het zijn allemaal zaken die in veel Arabische dictaturen niet aan de orde zijn en waar de koningen, sheiks of 'presidenten voor het leven' meer geven om hun relaties met de VS en hun eigen bankrekening dan om hun bevolking, laat staan om de Palestijnen die alles ondergraven waar de reactionaire Arabische dictators voor staan.

Dat de Palestijnen niet geliefd zijn bij de Arabische heersers, zegt veel over de praktijken van die Arabische heersers en het feit dat die van de Palestijnen er diametraal tegenover staan.
__________________
• نريد ثورة- • we want revolution •

ministe van agitatie is offline