Los bericht bekijken
Oud 13 maart 2009, 12:10   #6
IronChef
Minister-President
 
IronChef's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 februari 2009
Berichten: 4.993
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Rmimzaa Bekijk bericht
de islam is niet het lezen van een paar verzen uit de koran, zonder ze te begrijpen natuurlijk, maar het is een geloof.
de islam is geloof, geloof in god, deze god is de schepper, volgens de islam geloof je in god de enige god die niet verwerkt en die is niet verwerkt, niets buiten de god is god of goddelijk of heeft recht aanbeden te worden.
bidden, vasten, andere religieuze prakijken en over heelal en schepping denken, vervolgens de schepper god gedenken zijn de belangrijkste fundamenten van de islam.

in de islam ga je niet extreem in de richting van het materialisme, en je gaat ook niet extreem in de richting van spiritualiteit totdat je jezelf begint te straffen of het leven de rug toekeren, de islam is een weg tussen.


wat betreft u vragen en de aangehaalde verzen, ben jij volgens mij een ander vers vergeten, namelijk (koran 49:9)
9. Indien twee partijen van gelovigen beginnen te vechten treft dan een schikking onder hen, maar indien één hunner tegen de andere in overtreding is, bestrijdt dan de overtredende partij totdat zij tot de verordening van Allah terugkeert. En indien zij terugkomt, sluit dan een rechtvaardige vrede en behandelt hen billijk. Voorwaar, Allah heeft de rechtvaardigen lief.

volgens de koran mogen de moslims (hier wordt de leider bedoelt, de regering, de staat en niet ieder moslim mag beginnen strijden of straffen of een oordeel gaan uitvoeren en de rol van rechter en rechtbank te spelen) niet alleen ongelovigen maar ook gelovigen bestrijden.

wat? waarom? hoe? welke gelovigen of welke ongelovigen?
dat zijn de belangrijkste vragen natuurlijk die je moet stellen indien je beetje nadenkt, om dergelijke verzen te begrijpen moet je ze volledig volledig in de juiste historische context plaatsen.

ik geef je twee verzen uit de koran die door jou aangehaalde verzen beperken, controleren, uitleggen en bepalen

eerste is uit (koran 60:8)
Allah verbiedt u niet, degenen, die niet tegen u om de godsdienst hebben gevochten, noch u uit uw huizen hebben verdreven, goed te doen en rechtvaardig te behandelen; voorzeker, Allah heeft de rechtvaardigen lief.

tweede is

helemaal in het begin wouden de moslims niet gaan strijden alhowel de aanvallen van hun vijanden verder gingen, de moslims kregen nog geen toestemming via de openbaring , daarna is die wel gekomen

(koran 22:39)
Toestemming om te vechten is gegeven aan degenen tegen wie gevochten wordt, omdat hun onrecht is aangedaan, voorzeker Allah heeft de macht hen bij te staan.
Degenen die ten onrechte uit hun huizen werden verdreven alleen omdat zij zeiden: "Onze Heer is Allah." - En indien Allah sommige mensen niet met behulp van anderen tegenhield, zouden ongetwijfeld kloosters, kerken, synagogen en moskeeën, waarin dikwijls de naam van Allah wordt herdacht, afgebroken zijn. Allah zal ongetwijfeld degene ondersteunen die Hem helpt - Allah is inderdaad Sterk, Almachtig.

je komt met vers uit de koran om uit te leggen hoe islam dit dat in de naam van de koran doet

ik pak de koran en ik reciteer dat vers

en dan blijkt dat jouw bewering niet waar is

__________________
ab lo dolchor qu'al cor mi vai
IronChef is offline   Met citaat antwoorden