Los bericht bekijken
Oud 23 maart 2009, 09:50   #91
ministe van agitatie
Eur. Commissievoorzitter
 
ministe van agitatie's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 november 2006
Berichten: 8.593
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door giserke Bekijk bericht
beste U kletst zeker meer uit uw nek! U spreekt hier over pedofilie in de katholieke kerk. Dit zijn persoonlijke misdaden van priesters. Het feit dat er in de VS massaal schadevergoedingen worden betaald, bewijst dat pedofilie maatschappelijk onaanvaardbaar is . Ook voor de kerk.
Ik spreek niet louter over de katholieke kerk. Het misbruik van kinderen is in onze contreien relatief wijdverbreid en het gebeurt doorgaans door familieleden, bekenden van de familie, enz. Het is niet eigen aan moslims of andere culturen, wel integendeel.

In de katholieke kerk was het tot voor kort zelfs bon ton. Iedereen die met de katholieke kerk in contact is gekomen kent de verhaaltjes wel van kinderen die op de kamer van mijnheer pastoor of de priester werden geroepen. Wat zich daar afspeelde was een publiek geheim en het werd tot voor kort met de mantel der kinderliefde bedekt. Het is pas onlangs dat daarover tumult wordt gemaakt en dat men die pastoors op het matje roept en dat de katholieke kerk het probleem erkent. De kerk doet overigens ook vandaag nog alle mogelijke moeite om te vermijden dat de daders juridisch gestraft worden. Vaak komen ze er van af met een overplaatsing naar een andere regio.

Maar wat ik in essentie daarover wil zeggen: het is niet eigen aan moslims, wel aan patriarchale samenlevingen zoals ook wij er één vormen.
__________________
• نريد ثورة- • we want revolution •

ministe van agitatie is offline