Los bericht bekijken
Oud 5 november 2011, 23:53   #42
poekieJ
Parlementsvoorzitter
 
Geregistreerd: 8 juni 2010
Berichten: 2.164
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vlijmscherp Bekijk bericht
bron: http://www.nrc.nl/nieuws/2011/11/02/...r-aanval-iran/

Dit zou wel eens zeer slecht kunnen uitvallen. Zelfs volgens hun eigen intelligentiediensten ga je hier niets mee verhelpen maar is de kans groot dat ze iets starten waar ze zelf het einde niet van weten.

Ze rekenen er natuurlijk wel op dat de USA de scherven zal opruimen.

Ik had dit topic nog niet gezien, maar ik kwam wel iets dergelijks tegen op Heute.de. http://www.heute.de/ZDFheute/inhalt/...365699,00.html



Het werd hier geloof ik ergens aangehaald dat de Amerikanen na 10 jaar oorlogen nu wel oorlogsmoe zijn, en dat klopt ook mijns inziens. Maar als ik het afgelopen jaar analyseer dan probeert men deze oorlogsmoeheid precies toch te counteren door enkele 'militaire successen" te boeken.
Het uitschakelen van Bin Laden mag hier zeker toe gerekend worden. Het zonodig een oorlog beginnen tegen Libië, wat nu blijkbaar één van de grootste successen van de NATO (en dus ook voor de Amerikanen) blijkt te zijn en het definitief terugtrekken van de laatste troepen uit Irak is ook de afsluiting van het Irakees hoofdstuk.

Het einde van de Irak oorlog, het elimineren van het brein achter 9/11 en een korte, succesvolle oorlog tegen Libië lijken mij de gedroomde opstap naar een volgend conflict. Oorlogsmoeheid weegt immers niet zo zwaar wanneer men een winnaar lijkt te zijn.
poekieJ is offline   Met citaat antwoorden