Los bericht bekijken
Oud 9 maart 2014, 00:50   #287
Jacob Van Artevelde
Europees Commissaris
 
Jacob Van Artevelde's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 mei 2008
Locatie: LEUVEN / DIETSLAND / DE HERENIGDE NEDERLANDEN
Berichten: 7.933
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hollander Bekijk bericht
En jij die iedereen hier verbindt met fascisten en bruinhemden uit de vorige eeuw, zelfs als je geen ENKEL idee hebt wat zij voorstaan, moet daarover klagen.
Dubbel zo erg daar hij tevens bewijst niet eens te weten waar die verschillende fascisten(groepen) precies voor stonden die hij opnoemde:

Vooreerst de algemene associatie van kollaboratie die hij hiermee op kleuterlijke wijze maar met docentenpretentie maakt, en dat oreert met de houding van iemand die het warm water heeft uitgevonden.
Zeer pijnlijk natuurlijk, daar dat dus hoegenaamd niet opgaat voor Van Severen en eigenlijk slechts in zeer beperkte mate voor het eveneens door hem genoemde Zwart Front.
Bovendien gingen tal van Grootnederlanders in het verzet en dat zowel Grootnederlenders van fascistische als van niet-fascistische gezindheid.

Ten tweede de associatie van Grootnederlandisme met die groepen.
De door hem genoemde nationaal-socialisten waren helemaal niet Grootnederlands. De nazi's wilden immers een Grootduits Rijk met inbegrip van o. a. België en Nederland en Grootnederlanders willen een onafhankelijke Dietse staat. Het ene sluit het andere volkomen uit.
De nazi's verboden dan ook elk Diets streven en Dietse aktie.

Globaal genomen kan men ook niet stellen dat het NSB Grootnederlands was.
Eigenlijk geldt dat slechts voor een zeer beperkt gedeelte van het NSB namelijk Mussert himself, die daarover overhoop lag met andere tenoren van de partij. In 41 zweerde Mussert trouw aan Hitler en daarmee zweerde hij de facto letterlijk het Grootnederlandisme af.

Wie het volgende schrijft noem ik dus inderdaad een docent van mijn kloten:
Citaat:
In het spoor van de glorierijke voorgangers in de jaren 30 dus...fascisten, nationaal-socialisten, VNV, NSB, Zwart Front, Van Severen. Kortom, een verachtelijke kliek collaborateurs die jouw hersenspinsel grondig hebben geperverteerd
Maar dat is nog niet alles. Het is hier maar een forummeke, maar als diezelfde docent geschiedenis zou doceren zou dat gelijk staan met revisionisme (Van Severen = kollaborateur) en met geschiedenisvervalsing door bewust en te kwader trouw dingen weg te laten en dus halve waarheden te verkondigen. (Zie wat hij verzwijgt en waarop ik wijs in mijn vorige post, nr. 270)

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mauste Bekijk bericht
Hoe meer je in het nauw gedreven wordt, hoe gemener en vulgairder je wordt. Enfin, maskers vallen altijd vroeg of laat af.
Het masker dat afvalt is dat van Mauste, en wat we daarachter te zien krijgen is echt niet mooi om aan te zien. Het is het grimmige, verkrampte gezicht van iemand die mordikus zijn eigen kleine gelijk wil halen en daarbij geen geschiedenisvervalsing schuwt.
__________________
Geen Gezeik: Dietsland Eén Rijk! Mijn vaderland is mijn moedertaal.
Immigranten bepalen de toekomstige taalbalans en taalspreiding in Belgie!
Als de Nederlandstalige Gemeenschap ooit de stem, de liefde, en de steun van een groot deel van de vreemdelingen in Brussel kan winnen, kan Brussel weer een Nederlandstalige stad worden.

Laatst gewijzigd door Jacob Van Artevelde : 9 maart 2014 om 01:18.
Jacob Van Artevelde is offline   Met citaat antwoorden