Los bericht bekijken
Oud 21 november 2004, 23:08   #12
Jan van den Berghe
Secretaris-Generaal VN
 
Jan van den Berghe's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Waregem
Berichten: 175.017
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door thePiano
[font=Arial]Over de gevolgen van een eventueel opheffen van het cordon sanitaire zegt Marc Swijngedouw (KUL,KUB): "Voor een LPF-scenario waarbij je het Vlaams Blok tracht te verbranden aan de macht (zoals met de Lijst Pim Fortuyn is gebeurd) is GEEN ethische grond te vinden. Het Vlaams Blok is een ondemocratische partij, die een klein deel van de bevolking wil marginaliseren en discrimineren. Toegepast op Antwerpen zou dat concreet betekenen dat je een etnische minderheid van 40 000 (!) mensen voor een periode van zes jaar vogelvrij zou verklaren. Dat is moreel niet aanvaardbaar." [/font]
Misschien kan dat heerschap mij dan eens verklaren wat de "ethische grond" dan wel was om een partij als de LPF in de regering op te nemen.

Voor de rest hallucineert dat heerschap wel volledig: er worden geen mensen vogelvrij verklaard. Er wordt alleen een streng immigratie- en integratiebeleid gevoerd. Als zovele mensen daardoor plotseling betrokken raken, wil dat zeggen dat het huidige integratiebeleid wel volledig gefaald heeft.
Jan van den Berghe is offline