Los bericht bekijken
Oud 2 mei 2017, 09:57   #58
pajoske
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
pajoske's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 september 2006
Locatie: Maaskaant/Limburg/Europe
Berichten: 15.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Witte Kaproen Bekijk bericht
Wij zullen eens lachen als Vlaanderen Onafhankelijk zal zijn
Dat zal dan wel groen lachen worden. Want Vlaanderen onafhankelijk= einde van Vlaanderen. Want Vlaanderen,( met de huidige oppervlakte, gemeenschappelijke politiek en gesubsidieerde cultuur), bestaat maar dank zij België. Eens die band opgeheven wordt is het gedaan en zal Vlaanderen verdampen.

BTW wat BDW voorstelt in zijn boek, is geen onafhankelijk Vlaanderen maar een confederalisme met twee. Waarom denkt gij?

Maar dat zal niet pakken. België met twee, waar één partner altijd de meerderheid heeft is niet leefbaar.

Er zijn een aantal mogelijkheden.

1- die van BDW=gedoemd te eindigen in ruzie.
2- met Vlaanderen, Brussel en Wallonië: werkt niet omdat de Duitstaligen (net als voorbeeld BDW) aan de kant geschoven worden.
3- met vier. Dat is ook niet houdbaar op termijn. Het is moeilijk met 4, totaal verschillende van inwonersaantal, gewesten beslissingen te nemen.
4- België verdampt, en de deelgebieden worden ingepalmd door de buurlanden. Of de naties worden dermate onbelangrijk dat alleen nog de kleine plaatselijke belangen hier genomen worden. Al de rest beslist Europa.
5- De enige kans op onafhankelijk overleven van Vlaanderen/België is een staat naar echt Zwitsers model, met een groot aantal (rond 20-30) kantons met zeer veel eigen bevoegdheden.

Laatst gewijzigd door pajoske : 2 mei 2017 om 09:59.
pajoske is offline   Met citaat antwoorden