Los bericht bekijken
Oud 17 juni 2017, 20:03   #483
jad°relen°ir
Staatssecretaris
 
jad°relen°ir's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 maart 2016
Berichten: 2.846
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Diego Raga Bekijk bericht
En wat de zionistische invloed betreft voor België/Europa:

Op zoek naar de Israëllobby
https://www.apache.be/2011/09/05/op-...e-israellobby/
Man, dat is een heftig artikel..
Bedankt voor de link er naar..

Citaat:
Het is een populair zionistisch procedé: intellectuele chantage die ons ertoe moet bewegen niet met rationele standaarden naar Israël te kijken. Het is een poging om elke kritiek op Israël en het zionisme te verstikken, volgens het recept van de Israëlische staatsman Abba Eban: eens de wereld gelooft dat antizionisme en antisemitisme hetzelfde zijn, kan men elke kritiek op het Israëlische beleid wegwuiven met te herinneren aan de nazigruwelen.

(...)

Tot zover een schets van het veelkoppige, reële maar schimmige fenomeen dat de zionistische lobby is. Wat evenwel ook aandacht verdient, is het substraat van de lobby. Daarmee bedoel ik wat Peter Dale Scott ‘Deep Politics’ noemt: de verbanden tussen verborgen machtscentra en hun acties, die slechts zeer uitzonderlijk, bij grote crisissen bijvoorbeeld, aan de oppervlakte komen.
Mensen die ontzet zijn over de schandalen van de PS en het niet 'begrijpen' houden zich best ver van dit soort artikelen.. of misschien net niet, want het maakt één en ander wel duidelijk.

Nuja, anderzijds is Apache natuurlijk dé place to be voor dubieuze complotnutters met alu-hoedjes.. dus we moeten voorzichtig blijven met conclusies te maken..
jad°relen°ir is offline   Met citaat antwoorden