Los bericht bekijken
Oud 3 October 2017, 15:10   #25
Oma
Burger
 
Oma's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 February 2010
Berichten: 169
Standaard

Yellowstone heeft niet 1 maar drie supervulkanen en wees maar zeker als er eentje gaat, volgt de rest ook en dan wordt de halve wereldbol naar de hel geblazen.....om maar te zwijgen over wat andere gevolgen kunnen zijn voor de aarde als planeet zoals een ping-pong bal worden in de ruimte...

Nasa is trouwens van plan om de core van de vulkaan proberen af te koelen door...boringen met water...euh, dat zou weleens een trigger kunnen zijn om net dat te veroorzaken wat ze willen vermijden: een uitbarsting.
Citaat:
Het NASA plan behelst het druppelsgewijs afkoelen van de vulkaan door een 10 kilometer diepe tunnel naar de magmakamer te boren, en daar onder hoge druk water in te pompen. Het water zou als 350 graden hete stoom weer terugkeren, en op deze wijze de vulkaan heel langzaam afkoelen. Door in de kap over de magmakamer te boren, kan deze echter barsten, waardoor er schadelijke gassen vrijkomen en de vulkaan juist getriggerd wordt.

De vorige Amerikaanse regering hield in 2014 serieus rekening met een spoedige uitbarsting, en gaf honderden miljarden dollars uit voor slechts 10 jaar lopende contracten met ArgentiniŽ, BraziliŽ en AustraliŽ, voor de opvang van mogelijk miljoenen Amerikaanse vluchtelingen na zoín verwoestende catastrofe, die in ťťn klap een einde aan de VS kan maken en het hele noordelijke halfrond in een Ďnucleaire winterí kan storten, die vrijwel niemand zal overleven.
__________________
Drie dingen kunnen maar kort verborgen blijven:
de zon, de maan en de waarheid.

Laatst gewijzigd door Oma : 3 October 2017 om 15:11.
Oma is offline   Met citaat antwoorden