Los bericht bekijken
Oud 7 October 2017, 00:24   #8651
Knuppel
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 21 June 2002
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 80.019
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Het Oosten Bekijk bericht
Neen, maar als - ik zeg dus wel 'als'...- hetgeen hieronder staat de waarheid is, dan wordt het uitkijken geblazen voor CataloniŽ .


Een van de eerste bedrijven die CataloniŽ heeft verlaten was Naturhouse welke gevolgd werd door diverse andere grote multinationals zoals Oryzon Genomics die naar Madrid gaat, Eurona die ook naar Madrid verhuist en Proclinic Expert die het fiscale hoofdkantoor in Zaragoza gaat opzetten. Er gaan geruchten dat een van de grootste economische motoren, de SEAT fabriek in Martorell, ook nadenkt over een vertrek uit CataloniŽ als deze regio een republiek wordt. SEAT kan het zich niet permitteren om binnen een ďlandĒ te blijven welke niet bij de Europese Unie en eurozone hoort. SEAT heeft echter officieel nog niet hun positie bevestigd maar ook niet ontkent. Sinds het begin van het afscheidingsproces zijn er meer dan 2.500 bedrijven verdwenen uit CataloniŽ omdat ze de toekomst niet positief zien. De kans is aanwezig dat de komende dagen en weken nog veel meer bedrijven CataloniŽ kunnen verlaten maar dat hangt allemaal af van wat er gaat gebeuren

Laat ons dus maar hopen voor de Catalanen dat de soep niet zo heet wordt gegeten als ze hier wordt opgediend.
Waarom zou jij dat hopen? Je vreest toch niet dat de Francomannetjes, met steun van de Europese Unie, gaspacho zullen maken van de Catalanen omdat ze het recht op zelfbeschikking opeisen?
__________________
Dalibor: Leopold II? Die heeft helemaal niets uitgestoken in Congo. Hij is er namelijk nooit geweest.
Knuppel is offline   Met citaat antwoorden