Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Themafora > Partijpolitiek en stromingen
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Partijpolitiek en stromingen In dit forum kun je discussiëren over (standpunten van) politieke partijen. en (standpunten van) politieke stromingen, al dan niet vertegenwoordigd door een (niet-partijpolitieke) organisatie.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 19 december 2014, 01:58   #1
Doomy
Minister-President
 
Doomy's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2003
Locatie: Westhouk, West-Vloandern
Berichten: 5.442
Standaard N-VA is nu écht wel een traditio-partij geworden

Met N-VA zijn de politieke benoemingen terug van weggeweest. De oud-belgische CVP-staat is vervangen door de nieuw-vlaamse NVA-staat. Oude wijn in nieuwe zakken. N-VA is nu écht wel een traditio-partij geworden. Alleen wil ze het niet geweten hebben.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20141...41205_01415009

Citaat:
De N-VA spreidt haar tentakels
Vlaams-nationalisten draaien gretig mee in benoemingscarrousel

06 december 2014 | Wim Winckelmans,guy tegenbos

De N-VA posteert langzaamaan haar mannetjes diep in het Vlaamse en federale overheidsapparaat. Als het even kan met benoemingen ten koste van de Vlaamse socialisten.

Jammer voor Norbert De Batselier (SP.A). Hij had er met plezier nog enkele jaren bijgedaan als directeur bij de Nationale Bank van België, maar kreeg van de regering-Michel geen uitzondering op de leeftijdsgrens van 67 jaar, zoals enkele van zijn collega’s.

De Batselier moet plaats maken voor de zakenbankier Tom Dechaene, die op voordracht van de N-VA straks als directeur de deur van de Nationale Bank mag binnenwandelen. Een primeur is dat voor de partij van Bart De Wever. De N-VA krijgt voet aan de grond in de hoogste cenakels van het Belgische financiewezen, een oord dat een traditie van politisering door christen-democraten, socialisten en liberalen met zich meedraagt.

Dechaene is niet de eerste topbenoeming voor de N-VA in het hart van de federale instellingen. Vorig jaar mocht de partij ook al Riet Leysen als rechter naar het Grondwettelijk Hof sturen, het hoogste Belgische gerechtsbastion, dat voor de helft politiek is samengesteld. Leysen kwam er in de plaats van een rechter met liberale signatuur.

Doorbraak

Langzaamaan doorbreekt de N-VA het monopolie van de traditionele partijen bij politieke benoemingen, al kwamen de N-VA en haar voorganger de Volksunie al wel eens eerder aan de bak. Robert Reynders, eind jaren tachtig kabinetschef bij minister van Begroting Hugo Schiltz (VU), kreeg achteraf een functie als directeur bij de NBB.

Vandaag is de doorbraak fundamenteler dan eind jaren tachtig, toen de Volksunie een kleine partij was binnen de meerderheid. De N-VA heeft nu het systeem-D’hondt aan zijn kant, dat sommige functies, zoals die bij het Grondwettelijk Hof, verdeelt volgens de grootte van politieke partijen. Andere functies worden dan weer verdeeld onder de meerderheidspartijen, en ook daar heeft de N-VA als grootste partij in de federale regering flink in de pap te brokken.

Er valt in vergelijking met andere partijen nog een forse achterstand weg te werken. Infiltreren in de top van het overheidsapparaat gaat slechts langzaam aangezien echte topfuncties niet zo vaak beschikbaar komen. Zolang de N-VA in de oppositie bleef, zat ze bovendien ook niet aan de knoppen.

Langzaam

Op het Vlaamse niveau staat de partij al verder. Na tien jaar in de Vlaamse regering heeft de N-VA mensen met Vlaams-nationalistische signatuur aan de top van sommige administraties, bij agentschappen, raden van bestuur én ze heeft de gouverneur van Oost-Vlaanderen.

Maar ook daar gaat het erg langzaam. Op Vlaams niveau wordt alleen de absolute ambtelijke top nog door de politiek benoemd en het aantal vacatures daar is beperkt. Ook posten van provinciegouverneur komen niet zo makkelijk vrij. Het heeft de N-VA jaren gekost om er een te bemachtigen.

Alleen een reeks nevenposities komen regelmatig vrij. Dat de Vlaamse regering volgens het decreet binnen de zes maanden na de installatie van een nieuw Vlaams Parlement de raden van bestuur van agentschappen als De Lijn, de VRT, de VDAB of investeringsmaatschappij PMV moet vervangen, helpt.

De regering is nu volop in de weer om de nieuwe politieke krachtsverhoudingen sinds de verkiezingen, om te zetten in een verdeling van bestuursposten. Dat de N-VA daar versterkt moet uitkomen, ligt voor de hand.

Ongemakkelijk

De N-VA draait bereidwillig mee met de benoemingscarrousels, maar voelt zich daar tegelijk ongemakkelijk bij. Politieke benoemingen zijn een thema waar de partij in het verleden van walgde. Wie N-VA’ers wil horen afgeven op de nefaste benoemingscultuur, hoeft niet diep te graven.

Dan valt het moeilijk toe te geven dat ze zich daar zelf aan bezondigt. Er is de partij veel aan gelegen om het verwijt van zelfbediening te ontlopen dat ze anderen toestuurde. Bij verscheidene topbenoemingen is de N-VA ‘out of the box’ een kandidaat gaan vinden.

De aanwijzing van Jan Briers tot gouverneur van Oost-Vlaanderen is daar het bekendste voorbeeld van. ‘Iemand met maatschappelijke verdiensten’, luidde het toen, alleen lagen die verdiensten niet op het vlak van provinciale rampenplannen.

Bij de aanwijzing van Tom Dechaene bij de Nationale Bank en Riet Leysen als rechter bij het Grondwettelijk Hof gelden vergelijkbare argumenten: het gaat om onafhankelijke figuren met kennis en ervaring, maar zonder partijstempel. In het geval van Leysen is er wel een oude politieke link: zij was in de jaren tachtig adviseur van de Vlaamse minister van Begroting, Hugo Schiltz (VU).

Socialisten vervangen

De N-VA zal haar beurt om te benoemen niet laten voorbijgaan. De gretigheid om de socialisten – in N-VA-ogen de kampioenen van de politieke benoeming – te onttronen, springt in het oog. Logisch, aangezien de socialisten in de oppositie zijn beland. Hun functies kunnen worden overgenomen, en als dat niet lukt, zoals in het geval van Jobpunt Vlaanderen, gewoon geschrapt of afgeslankt.

Een reeks socialistische bestuurders en regeringscommissarissen uit hun zetel lichten en vervangen, was een van de eerste beslissingen die de nieuwe Vlaamse regering deze zomer nam. In de logica dat een regeringscommissaris een vertrouweling van de regering moet zijn, niet onlogisch, maar in de praktijk gaat het soms meer om partij- dan om regeringscommissarissen.

In de nieuwe Vlaamse benoemingstrein die eraan zit te komen, zal allicht opnieuw een socialistische topbenoeming sneuvelen. Of Jos Geuens, de voorzitter van de raad van bestuur van De Lijn en van SP.A-signatuur, aan kan blijven, is zeer de vraag.

‘Superieur toontje’

De N-VA blijft tegenstander van politieke benoemingen, maar dat wil niet zeggen dat ze haar hoge morele normen op dat vlak telkens haalt. De N-VA heeft kritiek gekregen voor de manier waarop de top van het intussen teruggeschroefde Vlaams Energiebedrijf werd vastgelegd in een politiek compromis waarbij de N-VA de raadgever energie op het kabinet van Geert Bourgeois naar het bedrijf stuurde.

In benoemingsdossiers met een hoog profiel kiest de partij nog altijd makkelijk voor een externe kandidaat, al wordt er wel over gewaakt dat die voldoende dicht bij de partij staat, maar in andere dossiers worden ook kabinetsleden en gezakte politieke kandidaten aangewezen voor een functie in een of andere administratie of bedrijf. Hoog zijn de aantallen niet, maar de praktijk is vergelijkbaar met die bij traditionele partijen.

En zelfs het wedervaren van diegenen die naast een functie grepen, spreekt boekdelen. Een kabinetslid van minister Philippe Muyters (N-VA) was gedoodverfd om Carla Galle op te volgen aan het hoofd van de sportadministratie Bloso. Tot tijdens de selectieprocedure bleek dat geen enkele kandidaat de juiste managementskwaliteiten had, ook het kabinetslid niet.

In de ogen van andere partijen is de N-VA haar maagdelijkheid in politieke benoemingsdossiers al lang kwijt. De ergernis over ‘het moreel superieure toontje’ dat de partij aanslaat, blijft groeien. Vlaams Belang zag vorige week zijn kans nog schoon om de N-VA aan te vallen op haar benoemingsflank.

Met het benoemen van kabinetsleden hoeft niets mis te zijn. Dat is ook het argument dat de N-VA inriep bij de discussie over het Vlaams Energiebedrijf. Huidig minister Liesbeth Homans (N-VA) verdedigde de benoeming ooit met het argument dat iemand die op een kabinet werkt, niet per definitie onbekwaam hoeft te zijn.

Dat is dan wel exact het argument dat ook de traditionele partijen inroepen om een kabinetslid politiek te benoemen.
__________________
Solidarnosc : "Typisch voor de meeste rechtse nationalisten. Als het gaat over de rechten van de Vlamingen ten opzichte van de Franstaligen (een arme minderheid, dus zeer dapper!), dan kan het nooit op en is het om 't er radicaalst. Maar als het gaat over de verdediging van de rechten van de Vlaamse werknemer ten opzichte van (buitenlands en binnenlands) kapitaal, dan is een mes in de rug het enigste wat ze die werknemers te bieden hebben.

westhoek.jpg

Laatst gewijzigd door Doomy : 19 december 2014 om 02:01.
Doomy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 december 2014, 02:07   #2
Lange Limburger
Banneling
 
 
Geregistreerd: 24 oktober 2014
Berichten: 1.815
Standaard

Ze zouden gek en naïef zijn Als ze zich nu niet posteerden op strategische plaatsen. In de Belgische politiek.
De vijand moet van binnenuit bestreden worden. Dat is de enig mogelijke weg.
Met dank aan de PS die dat mogelijk maakte.
En ze weten bij de PS begot heel goed dat ze zelf de schuld ervan zijn dat dit mogelijk is. Eigen schuld, dikke bult, zou ik zeggen. Vandaar dat de frustratie zo ongemeen groot is.

Laatst gewijzigd door Lange Limburger : 19 december 2014 om 02:08.
Lange Limburger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 december 2014, 02:18   #3
Doomy
Minister-President
 
Doomy's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2003
Locatie: Westhouk, West-Vloandern
Berichten: 5.442
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lange Limburger Bekijk bericht
Ze zouden gek en naïef zijn Als ze zich nu niet posteerden op strategische plaatsen. In de Belgische politiek.
De vijand moet van binnenuit bestreden worden. Dat is de enig mogelijke weg.
Met dank aan de PS die dat mogelijk maakte.
En ze weten bij de PS begot heel goed dat ze zelf de schuld ervan zijn dat dit mogelijk is. Eigen schuld, dikke bult, zou ik zeggen. Vandaar dat de frustratie zo ongemeen groot is.
Voor mij niet gelaten. Maar dan moet N-VA ophouden met te zeggen dat ze tegen politieke benoemingen is.
__________________
Solidarnosc : "Typisch voor de meeste rechtse nationalisten. Als het gaat over de rechten van de Vlamingen ten opzichte van de Franstaligen (een arme minderheid, dus zeer dapper!), dan kan het nooit op en is het om 't er radicaalst. Maar als het gaat over de verdediging van de rechten van de Vlaamse werknemer ten opzichte van (buitenlands en binnenlands) kapitaal, dan is een mes in de rug het enigste wat ze die werknemers te bieden hebben.

westhoek.jpg
Doomy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 december 2014, 03:28   #4
Knuppel
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 21 juni 2002
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 115.049
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Doomy Bekijk bericht
Voor mij niet gelaten. Maar dan moet N-VA ophouden met te zeggen dat ze tegen politieke benoemingen is.
Met dat te zeggen moet de N-VA inderdaad ophouden.
DOEN moet ze het! Net zoals alle andere partijen, en dit nét zolang tot de politieke benoemingen die de traditionele partijen onder elkaar verdeelden ongedaan zijn gemaakt.
Ofwel is iedereen bereid er een eind aan te maken, ofwel niemand.
__________________
Panda:Er is niets mis met die uitspraak uit de mond van Toback of Francken.Uiteraard wel als dat uit de bek van PhDW zou komen.De eerste 2 zijn democraten, de laatste is een fascist.
Knuppel is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 december 2014, 04:44   #5
Doomy
Minister-President
 
Doomy's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2003
Locatie: Westhouk, West-Vloandern
Berichten: 5.442
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
Met dat te zeggen moet de N-VA inderdaad ophouden.
DOEN moet ze het! Net zoals alle andere partijen, en dit nét zolang tot de politieke benoemingen die de traditionele partijen onder elkaar verdeelden ongedaan zijn gemaakt.
Ofwel is iedereen bereid er een eind aan te maken, ofwel niemand.
Je geeft dus toe dat je zelf een traditio bent geworden. "De anderen doen het ook" is precies het argument van traditio-partijen pro politieke benoemingen. En omdat de ene altijd naar de andere wijst blijven de politieke benoemingen bestaan.

Toen jullie zelf nog een klein partijtje waren fulmineerden jullie tegen de politieke benoemingen van anderen. Nu jullie zelf de macht hebben vinden jullie de eigen politieke benoemingen doodnormaal. Het valt mij op hoe snel jullie al jullie Grote Principes die jullie hier jarenlang hebben verkondigd hebben laten vallen eenmaal jullie zelf de grootste waren, zelf de macht hadden, en zelf aan de vetpotten van de macht zaten.

Jullie verschillen in niets meer met de CVP van weleer toen die nog de grootste was : zelfde arrogantie van de macht, zelfde tsjeverige schijnheiligheid, zelfde onverdraagzaamheid tegenover andersdenkenden, zelfde autoritaire bazigheid tegenover tegenspraak, zelfde paranoia tegenover al wat "anders" is, ... Veel NVA-ers zijn trouwens overgelopen CVP-ers. Het lijkt wel "Animal Farm" van George Orwell, waarbij de varkens die de boer van de boerderij hadden verjaagd even machtsbelust werden als de boer toen ze zelf de baas werden van de boerderij.

--------------------

citaat uit Wikipedia :
http://nl.wikipedia.org/wiki/Animal_Farm
"Na een revolutie op een boerderij, waarbij de mensen verjaagd worden, nemen de varkens, die de doctrine van Animalisme hebben ontwikkeld en de revolutie hebben geleid, geleidelijk aan de touwtjes in handen op het bedrijf. Twee varkens, Napoleon en Sneeuwbal, raken verwikkeld in een machtsstrijd die in de uitwijzing van Sneeuwbal culmineert. Het leven op het landbouwbedrijf wordt harder en harder voor de rest van de dieren. De varkens leggen steeds meer controles aan hen op terwijl ze voor zichzelf voorrechten opeisen. Uiteindelijk is alles dat van de ‘Principes van Animalisme’ overblijft de regel dat “alle dieren gelijk zijn, maar sommige meer gelijk zijn dan andere.” Elke stap van deze ontwikkeling wordt gerechtvaardigd door propaganda. Met een groep wrede honden als stok achter de deur, drukt Napoleon zijn zin door en zorgt hij voor een gemakkelijk leven voor zichzelf. De varkens gaan op twee benen lopen. In de laatste scène van het boek bekijken de dieren de varkens en mensen, maar kunnen geen verschil meer zien."
__________________
Solidarnosc : "Typisch voor de meeste rechtse nationalisten. Als het gaat over de rechten van de Vlamingen ten opzichte van de Franstaligen (een arme minderheid, dus zeer dapper!), dan kan het nooit op en is het om 't er radicaalst. Maar als het gaat over de verdediging van de rechten van de Vlaamse werknemer ten opzichte van (buitenlands en binnenlands) kapitaal, dan is een mes in de rug het enigste wat ze die werknemers te bieden hebben.

westhoek.jpg

Laatst gewijzigd door Doomy : 19 december 2014 om 04:59.
Doomy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 december 2014, 04:58   #6
Hypochonder
Secretaris-Generaal VN
 
Hypochonder's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 december 2008
Berichten: 21.895
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lange Limburger Bekijk bericht
Ze zouden gek en naïef zijn Als ze zich nu niet posteerden op strategische plaatsen. In de Belgische politiek.
De vijand moet van binnenuit bestreden worden. Dat is de enig mogelijke weg.
Met dank aan de PS die dat mogelijk maakte.
En ze weten bij de PS begot heel goed dat ze zelf de schuld ervan zijn dat dit mogelijk is. Eigen schuld, dikke bult, zou ik zeggen. Vandaar dat de frustratie zo ongemeen groot is.
Ze zouden inderdaad gek zijn mochten ze de sossen niet overal buiten bonjouren. Het is trouwens al een grote verandering dat nva niet uitsluitend politiek gekleurde figuren benoemd, dat is een stijlbreuk in vergelijking met de traditionelen. Hoe groter de frustratie bij links, hoe loever ik dergelijke zaken zie gebeuren. Wat moet een figuur als De Batselier trouwens als directeur van de nationale bank? Bewijzen dat spa geen kloten heeft gedaan op het vlak van zogenaamde herverdeling van de rijkdom?
Hypochonder is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 december 2014, 05:01   #7
Doomy
Minister-President
 
Doomy's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2003
Locatie: Westhouk, West-Vloandern
Berichten: 5.442
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hypochonder Bekijk bericht
Ze zouden inderdaad gek zijn mochten ze de sossen niet overal buiten bonjouren. Het is trouwens al een grote verandering dat nva niet uitsluitend politiek gekleurde figuren benoemd, dat is een stijlbreuk in vergelijking met de traditionelen. Hoe groter de frustratie bij links, hoe loever ik dergelijke zaken zie gebeuren. Wat moet een figuur als De Batselier trouwens als directeur van de nationale bank? Bewijzen dat spa geen kloten heeft gedaan op het vlak van zogenaamde herverdeling van de rijkdom?
Geef dan gewoon toe dat je niet tegen politieke benoemingen bent als je er zelf beter van wordt.
__________________
Solidarnosc : "Typisch voor de meeste rechtse nationalisten. Als het gaat over de rechten van de Vlamingen ten opzichte van de Franstaligen (een arme minderheid, dus zeer dapper!), dan kan het nooit op en is het om 't er radicaalst. Maar als het gaat over de verdediging van de rechten van de Vlaamse werknemer ten opzichte van (buitenlands en binnenlands) kapitaal, dan is een mes in de rug het enigste wat ze die werknemers te bieden hebben.

westhoek.jpg
Doomy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 december 2014, 05:16   #8
Doomy
Minister-President
 
Doomy's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2003
Locatie: Westhouk, West-Vloandern
Berichten: 5.442
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Doomy Bekijk bericht
Toen jullie zelf nog een klein partijtje waren fulmineerden jullie tegen de politieke benoemingen van anderen. Nu jullie zelf de macht hebben vinden jullie de eigen politieke benoemingen doodnormaal.
... niet te vergeten : jullie eigen postjespakkerij en jullie eigen politieke zelfbediening vinden jullie ook normaal.
__________________
Solidarnosc : "Typisch voor de meeste rechtse nationalisten. Als het gaat over de rechten van de Vlamingen ten opzichte van de Franstaligen (een arme minderheid, dus zeer dapper!), dan kan het nooit op en is het om 't er radicaalst. Maar als het gaat over de verdediging van de rechten van de Vlaamse werknemer ten opzichte van (buitenlands en binnenlands) kapitaal, dan is een mes in de rug het enigste wat ze die werknemers te bieden hebben.

westhoek.jpg
Doomy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 december 2014, 05:19   #9
Hypochonder
Secretaris-Generaal VN
 
Hypochonder's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 december 2008
Berichten: 21.895
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Doomy Bekijk bericht
Geef dan gewoon toe dat je niet tegen politieke benoemingen bent als je er zelf beter van wordt.
Iemand die aanhanger is van de meest corrupte, frauduleuze en misdadige partij uit de Belgische geschiedenis is volledig misplaatst om anderen hierop te wijzen.
Hypochonder is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 december 2014, 05:19   #10
Doomy
Minister-President
 
Doomy's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2003
Locatie: Westhouk, West-Vloandern
Berichten: 5.442
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door zwartduiker Bekijk bericht
Ben je altijd zo moeilijk van begrip?
Kun je niet gewoon toegeven dat je politieke benoemingen, postjespakkerij, en politieke zelfbediening niet erg vindt als je eigen kliek er zelf beter van wordt?
__________________
Solidarnosc : "Typisch voor de meeste rechtse nationalisten. Als het gaat over de rechten van de Vlamingen ten opzichte van de Franstaligen (een arme minderheid, dus zeer dapper!), dan kan het nooit op en is het om 't er radicaalst. Maar als het gaat over de verdediging van de rechten van de Vlaamse werknemer ten opzichte van (buitenlands en binnenlands) kapitaal, dan is een mes in de rug het enigste wat ze die werknemers te bieden hebben.

westhoek.jpg
Doomy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 december 2014, 05:21   #11
Doomy
Minister-President
 
Doomy's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2003
Locatie: Westhouk, West-Vloandern
Berichten: 5.442
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hypochonder Bekijk bericht
Iemand die aanhanger is van de meest corrupte, frauduleuze en misdadige partij uit de Belgische geschiedenis is volledig misplaatst om anderen hierop te wijzen.
Ik ben geen aanhanger van welke traditio-partij dan ook. Integendeel : ik vind dat N-VA evengoed als PS een machtsgeile traditio-partij is. Beide partijen stikken van de omhooggevallen parvenu's.
__________________
Solidarnosc : "Typisch voor de meeste rechtse nationalisten. Als het gaat over de rechten van de Vlamingen ten opzichte van de Franstaligen (een arme minderheid, dus zeer dapper!), dan kan het nooit op en is het om 't er radicaalst. Maar als het gaat over de verdediging van de rechten van de Vlaamse werknemer ten opzichte van (buitenlands en binnenlands) kapitaal, dan is een mes in de rug het enigste wat ze die werknemers te bieden hebben.

westhoek.jpg

Laatst gewijzigd door Doomy : 19 december 2014 om 05:22.
Doomy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 december 2014, 05:23   #12
Doomy
Minister-President
 
Doomy's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2003
Locatie: Westhouk, West-Vloandern
Berichten: 5.442
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door zwartduiker Bekijk bericht
Dat is niet van erg vinden, dat is een vorm van gezond verstand.
En diep in je binnenste weet je dat ook.
Ik stel vast dat NVA-ers dit gewoon niet kunnen toegeven omdat ze zichzelf nog altijd als anti-traditio verzetshelden zien. Terwijl ze van anderen eisen dat ze heiliger zijn dan de paus (of dit toch in ieder geval in het verleden deden), zitten ze hun eigen katjes die ze in het donker knijpen op een tsjeverige manier te vergoelijken.
__________________
Solidarnosc : "Typisch voor de meeste rechtse nationalisten. Als het gaat over de rechten van de Vlamingen ten opzichte van de Franstaligen (een arme minderheid, dus zeer dapper!), dan kan het nooit op en is het om 't er radicaalst. Maar als het gaat over de verdediging van de rechten van de Vlaamse werknemer ten opzichte van (buitenlands en binnenlands) kapitaal, dan is een mes in de rug het enigste wat ze die werknemers te bieden hebben.

westhoek.jpg

Laatst gewijzigd door Doomy : 19 december 2014 om 05:26.
Doomy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 december 2014, 05:33   #13
Doomy
Minister-President
 
Doomy's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 januari 2003
Locatie: Westhouk, West-Vloandern
Berichten: 5.442
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door zwartduiker Bekijk bericht
Eén door de n-va ingenomen plaats is een plaats van minder vriendespolitiek.
En NVA-ers doen natuurlijk niet aan vriendjespolitiek? Zij staan daar allemaal onthecht boven? Hoe verklaar je dan al die opportunistische overlopers bij N-VA die als beloning leuke postjes krijgen, vaak tot ergernis van de militanten van het eerste uur?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door zwartduiker Bekijk bericht
Het is toch niet omdat je tegen coco-cola bent dat je dit niet zult drinken als je in de woestijn 3 dagen zonder drank zit en een bak cola vindt?
En de N-VA is dus een bak cola in de woestijn?
__________________
Solidarnosc : "Typisch voor de meeste rechtse nationalisten. Als het gaat over de rechten van de Vlamingen ten opzichte van de Franstaligen (een arme minderheid, dus zeer dapper!), dan kan het nooit op en is het om 't er radicaalst. Maar als het gaat over de verdediging van de rechten van de Vlaamse werknemer ten opzichte van (buitenlands en binnenlands) kapitaal, dan is een mes in de rug het enigste wat ze die werknemers te bieden hebben.

westhoek.jpg

Laatst gewijzigd door Doomy : 19 december 2014 om 05:38.
Doomy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 december 2014, 07:43   #14
Hypochonder
Secretaris-Generaal VN
 
Hypochonder's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 december 2008
Berichten: 21.895
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Doomy Bekijk bericht
Ik stel vast dat NVA-ers dit gewoon niet kunnen toegeven omdat ze zichzelf nog altijd als anti-traditio verzetshelden zien. Terwijl ze van anderen eisen dat ze heiliger zijn dan de paus (of dit toch in ieder geval in het verleden deden), zitten ze hun eigen katjes die ze in het donker knijpen op een tsjeverige manier te vergoelijken.
Nonsens. N-VA doet het wel degelijk anders maar dit kan gewoonweg niet van vandaag op morgen volledig anders. En als ze die posten niet grijpen dan blijven die in handen van sossen graaiers die niks anders doen dan tegenwerken.
Hypochonder is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 december 2014, 07:45   #15
hamac
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
hamac's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 mei 2014
Locatie: Limbabwe
Berichten: 15.807
Standaard

Herinner je je Danny Pieters nog? Jarenlang geijverd voor het terugdringen van de uitstapvergoedingen in het parlement maar de trado's keken de andere kant op.
Toen hij dan maar de middenvinger opstak kwam het ineens in een stroomversnelling.

Toen de PS jarenlang een oorlogskas kon aanleggen was er geen vuiltje aan de lucht. Nu N-VA haar kas ziet aandikken begint men zich af te vragen of het wel zo gezond is.

Door mee te doen aan de carrousel verhinderen ze niet alleen dat de trado's de postjes bezetten, maar doen ze hen pijn waar het pijn doet.
Hoe meer men mort, des duidelijker wordt het dat N-VA onder het vel van de trado's begint te kruipen.
Het staat de trado's vrij te ijveren voor transparantie in de door henzelf gecreëerde achterkamerpolitiek.

Fight fire with fire. Oftewel, de trado's worden bestreden met eigen wapens en eigen ongeschreven wetten.
__________________
"Tact is the ability to tell someone to go to hell in such a way that they look forward to the trip" - Winston Churchill
hamac is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 december 2014, 07:52   #16
vlijmscherp
Secretaris-Generaal VN
 
vlijmscherp's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 april 2006
Locatie: Zele
Berichten: 44.670
Standaard

zo lang het systeem bestaat, moet je er in meedraaien, willen of niet. Ik weet nu niet of ze hard hun best gedaan hebben om het af te schaffen, maar in zie niet in waarom ze naïef zouden moeten zijn.
__________________
multiculturele samenleving: de vrijheid van elk individu om zijn cultuur te beleven binnen de grenzen van de wetten van het land.
We moeten blijven hopen, blijven geloven in het goede in de mens. Anders lopen we ons vast in een cynisch, zelfdestructief wereldbeeld waar een wit-zwart denken regeert.
vlijmscherp is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 december 2014, 08:08   #17
non-conformist
Europees Commissaris
 
non-conformist's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 september 2013
Berichten: 6.210
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vlijmscherp Bekijk bericht
zo lang het systeem bestaat, moet je er in meedraaien, willen of niet. Ik weet nu niet of ze hard hun best gedaan hebben om het af te schaffen, maar in zie niet in waarom ze naïef zouden moeten zijn.
M.a.w. ook rechts wil dat je een lakei wordt.
non-conformist is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 december 2014, 08:13   #18
hamac
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
hamac's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 mei 2014
Locatie: Limbabwe
Berichten: 15.807
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door non-conformist Bekijk bericht
M.a.w. ook rechts wil dat je een lakei wordt.
De ene lakei is de andere niet. Zo vindt de ene groep lakeien het niet zo leuk dat de andere groep hen aan het buitenbonjouren is.
Nog even en de teleurgestelde groep lakeien vragen zelf om orde in de door hen gecreëerde chaos.
__________________
"Tact is the ability to tell someone to go to hell in such a way that they look forward to the trip" - Winston Churchill
hamac is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 december 2014, 08:27   #19
Sukkelaar
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Geregistreerd: 18 april 2006
Berichten: 10.570
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
Met dat te zeggen moet de N-VA inderdaad ophouden.
DOEN moet ze het! Net zoals alle andere partijen, en dit nét zolang tot de politieke benoemingen die de traditionele partijen onder elkaar verdeelden ongedaan zijn gemaakt.
Ofwel is iedereen bereid er een eind aan te maken, ofwel niemand.
NVA = Nieuwe Vlaamse Arrivisten. Van het ogenblik af dat de peilingen aangaven dat NVA aan het winnen was, werd vooral in de gemeentepolitiek, een toevloed aan kandidaten en leden opgemerkt. Dan zag men hetzelfde fenomeen bij de Vlaamse verkiezingen om ten slotte te eindigen bij de federale.

En zolang NVA bekwame personen benoemt zie ik daar niets verkeerds in; wat onaanvaardbaar is of zou zijn, wordt het wanneer zuiver partijcreaturen verkozen worden.
Sukkelaar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 december 2014, 08:30   #20
Sukkelaar
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Geregistreerd: 18 april 2006
Berichten: 10.570
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Doomy Bekijk bericht
Ik ben geen aanhanger van welke traditio-partij dan ook. Integendeel : ik vind dat N-VA evengoed als PS een machtsgeile traditio-partij is. Beide partijen stikken van de omhooggevallen parvenu's.
Ik gebruik niet het woord parvenu's maar wel arrivisten.
Sukkelaar is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:18.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be