Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Algemeen > Buitenland
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst Markeer forums als gelezen

Buitenland Internationale onderwerpen, de politiek van de Europese lidstaten, over de werking van Europa, Europese instellingen, ... politieke en maatschappelijke discussies.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 5 maart 2015, 16:48   #121
vuggie
Parlementsvoorzitter
 
vuggie's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 juni 2009
Berichten: 2.364
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Adrian M Bekijk bericht
Tja, wat er al niet in wil bij u ....
IMF (millions US$)
o European Union 17,512,109
o United States 16,768,050

Mogelijk u iets ontgaan, de US heeft er minder oren naar gekregen om nog langer te moeten dokken voor de militaire veiligheid van de EU landen.
Ze richten zich op het verre Oosten, de EU zal zelf voor haar veiligheid op moeten gaan draaien
Dat is dan zeker nadat ze de zooi verkloot hebben in Oekraïne.
__________________
I want to light the lights of patriotism.
Lech Walesa
vuggie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 maart 2015, 16:54   #122
Adrian M
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Geregistreerd: 6 mei 2012
Berichten: 14.071
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vuggie Bekijk bericht
De Russische afscheidingsbeweging in Oekraïne heeft zijn eigen doelen nadat Kiev na de putsch de Russische Oekraïners tot 2e rangs burgers heeft gedegradeerd.

Uit Wikipedia http://nl.wikipedia.org/wiki/Nieuw-Rusland_(regio) :

De Unie van Volksrepublieken (Russisch: Союз народных республик, Sojoez Narodnych Respoeblik), informeel meestal aangeduid als Nieuw-Rusland (Russisch: Новороссия, Novorossija), is een confederatie van volksrepublieken die uitgeroepen werden door pro-Russische separatisten in oostelijk Oekraïne.

De Unie van Volksrepublieken omvat de Volksrepubliek Donetsk, in het gebied van de oblast Donetsk, en de Volksrepubliek Loegansk, in het gebied van de oblast Loehansk, die werden uitgeroepen tijdens de pro-Russische opstand in oostelijk Oekraïne in 2014.




Noch de confederatie, noch de volksrepublieken die er deel van uitmaken, worden door enig land erkend.

De informele naam is gebaseerd op het historische Nieuw-Rusland dat bestond in de 18e eeuw onder Catharina de Grote.

Historisch feit: Tijdens de 2e stemronde van de 2010 presidentsverkiezingen in Oekraïne had de EU gezinde Tymochenko de meerderheid in de grijze gebieden en de Russisch gezinde Yanukovich de meerderheid in de gekleurde gebieden en laatstgenoemde won democratisch door de meeste stemmen op te halen.

En laten we nu eerlijk zijn, Rutte zou ook de Vlamingen steunen wanneer de Walen via een putsch in Brussel de Vlamingen tot 2e rangs burgers maakt en er het leger op afstuurt om elk verzet te breken. Doch zou hij dan heel voorzichtig en als goed staatsman moeten handelen om de toorn van de Fransen niet al te hard op Nederland te laten neerkomen.
Geloof dat laatste maar echt niet. Sinds 1830 is het voor Nederland echt wel welletjes geweest.
Zoals een voormalige min. president aangaf, de problemen van België zijn een zaak van de Belgen, niet ons pakkie aan.
Adrian M is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 maart 2015, 16:57   #123
Adrian M
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Geregistreerd: 6 mei 2012
Berichten: 14.071
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vuggie Bekijk bericht
Dat is dan zeker nadat ze de zooi verkloot hebben in Oekraïne.
Al voor dat het losbrak in de Oekraiene.
Adrian M is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 maart 2015, 18:40   #124
parcifal
Banneling
 
 
parcifal's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 februari 2003
Berichten: 26.968
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vuggie Bekijk bericht
Dat is dan zeker nadat ze de zooi verkloot hebben in Oekraïne.
Dikke zever, pure russische propaganda.

http://www.washingtonpost.com/blogs/...a-and-ukraine/

Citaat:
there is no empirical evidence for the West wanting to wrest control of Ukraine from Russia at any time since Ukraine became independent in 1991. The United States lost interest in Ukraine strategically after Kiev signed the Budapest Memorandum on Security Assurances in 1994 and agreed to give up its nuclear weapons. The European Union has never expressed even a rhetorical interest in Ukraine’s membership. And NATO failed to include Ukraine in its Membership Action Plan in the only year, 2008, that some minor rapprochement between NATO and Ukraine took place. True, the North Atlantic Council said at its Bucharest summit of April 3, 2008 that “NATO welcomes Ukraine’s and Georgia’s Euro-Atlantic aspirations for membership in NATO. We agreed today that these countries will become members of NATO.” But the first line is about as anodyne an endorsement of Ukrainian membership as one can imagine, while the second is intentionally noncommittal, employing the future tense (“will become”) without any specificity whatsoever. In fact, since 2007, Western attitudes toward Ukraine have been characterized by “Ukraine fatigue.”
parcifal is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 maart 2015, 12:54   #125
kelt
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 29 juli 2004
Berichten: 32.710
Standaard Oekraine vraagt om Westerse wapens

Want die hebben ze niet (die zouden overigens beslist al getoond geweest zijn door "de rebellen")

http://www.bbc.com/news/world-europe-31773932

De Oekrainse regering heeft ook sterk de indruk dat Russische militaire eenheden "roteren" tussen Oost-Oekraine en Rusland.Dit is ook wat men kan verwachten van een leger dat ergens "in den vreemde" een oorlog voert.

Het zou dan in direkte overtreding zijn van de huidige wapenstilstands-overeenkomst waarbij alle vreemde troepen zich terugtrekken.(Westerse troepen : NUL,Russische troepen;geschat op zowat 18000 man )

Maar veel verontrustender is wat lijkt op de verdere implementatie van de "fase 3" oorlogvoering.....In Kharkiv(in gebied onder de controle van Kiev) zijn nu al een een paar autobommen ontploft.Zulke dingen gebeuren met een doel......en de regio is zeker ook aanlokkelijk voor de "rebellerie"....

Laatst gewijzigd door kelt : 7 maart 2015 om 12:57.
kelt is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 maart 2015, 20:29   #126
vuggie
Parlementsvoorzitter
 
vuggie's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 juni 2009
Berichten: 2.364
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door parcifal Bekijk bericht
Dikke zever, pure russische propaganda.

http://www.washingtonpost.com/blogs/...a-and-ukraine/
Hieronder �*ntegraal een artikel uit de HP/De Tijd, één van de beste tijdschriften van Nederland.

Citaat:
Schaliegas: geheim achter de Oekraïne crisis?

14 september 2014 door Peter Blasic


Lang durfden Europese politici de winning van schaliegas niet te bespreken. Nu Amerika heeft laten zien hoe het land de vruchten plukt van schaliegaswinning, wil ook Europa een graantje meepikken. En het toeval wil dat Oekraïne, het oostelijke deel om precies te zijn, beschikt over grote voorraden.

Politiek gezien ligt de focus in de discussie over schaliegas op de tweespalt economische voordelen versus ecologische gevolgen van ‘fracking‘, een techniek die gebruikt wordt in de onconventionele olie- en gaswinning. Voorstanders claimen dat er grote hoeveelheden voorheen onbereikbare reserves te winnen zijn, terwijl tegenstanders wijzen op de desastreuze vervuiling van grond en water. In West-Europa hebben de meeste landen, Frankrijk en Duitsland voorop, besloten om nog even te wachten met de toepassing van fracking. Anders ligt het aan de oostelijke kant van het voormalige IJzeren Gordijn. Het eerste grote slagveld voor de Europese gasexploratie wordt Oost-Europa, waar een grotere onafhankelijkheid ten aanzien van de energieleverantie uit Rusland een belangrijk onderwerp is. Maar ook de crisis in Oekraïne is deels terug te voeren op de aanwezigheid van schaliegas.

Koude Oorlog
De Verenigde Staten hebben enige expertise opgebouwd op het gebied van de winning van schaliegas. Grote multinationals willen deze expertise te gelde maken door in Oost-Europa schaliegas te gaan winnen. Chevron, bijvoorbeeld, verkent het gaspotentieel van meer dan 3 miljoen hectare grond in Polen en Roemenië. Maar naast het verdienen van geld is er nog een tweede prikkel voor de VS om Europese landen aan te moedigen om schaliegas te winnen. Ieder kilowattuur energie opgewekt door Europees aardgas, vermindert de afhankelijkheid van Russische energie-gigant Gazprom en daarmee de Russische mogelijkheden om een nieuwe koude oorlog te voeren. Vandaar de Amerikaanse druk op Europa en ook Oekraïne om vooral schaliegas te overwegen.

Omgekeerd laten ook de Russen zich niet onbetuigd. De meeste voormalige communistische landen zijn voor hun energie sterk afhankelijk van de export van het Russische Gazprom. Rusland wil dit graag zo houden en volgens analisten van de Amerikaanse Natural Gas Alliance (ANGA), een lobbygroep voor 26 Noord-Amerikaanse firma’s die actief zijn in de winning van aardgas, financiert Rusland het verzet van milieu-groeperingen.

Grote voorraden Oekraïne
Volgens NAK Nadra Ukrayny heeft Oekraïne de grootste schaliegasvoorraden van Europa. Burisma Holdings zocht reeds in 2010 naar potentiële investeerders om dit te ontginnen. Burisma verwierf ook de ontginningsrechten van het Dnieper-Donets Basin en het Azov-Kuban Basin. Een snelle blik op de kaart leert dat de Krim re-unificatie en het dwarsliggen van Oost-Oekraïne een gevoelige klap is voor Oost-Europa, dat zijn afhankelijkheid van Russisch gas wil verminderen. Tegelijkertijd speelt Moskou met het stimuleren van de crisis in Oekraïne een geo-politieke troefkaart uit, die garandeert dat het Westen niet onder de Russische gas-invloed uitkomt.

Het Westen probeert ondertussen grip op de schaliegasvoorraden te krijgen door financiele injecties aan Oekraïne via het IMF, maar ook door sleutelposities in de belangrijkste bedrijven voor de exploitatie van het schaliegas te bezetten. Zo zetelt Joe Biden’s zoon, Hunter Biden, samen met Devon Archer, stiefzoon van John Kerry, in de Raad van Bestuur bij Burisma Holdings in Oekraïne, geleid door de voormalige Oekraïnse minister van Ecologie en Grondstoffen, Nikolay Zlochevsky. De uitnodiging kwam van de Amerikaanse Raad van Bestuur voorzitter, Alan Apter. Via deze sleutelposities wordt de band tussen de Amerikaanse regering en de Oekraïense schaliegaswinning veilig gesteld; via Burisma komen nog meer financiele injecties en expertise voor gaswinning Oekraïne binnen.

Wie ook betrokken is bij Burisma, is de vanuit Zwitserland opererende oligarch Ihor Kolomoisky, eigenaar van Privat Group en aandeelhouder van Burisma. Kolomoisky is tevens aanvoerder van een Oekraïense privémilitie die waakt over zijn en Shell’s belangen en die wordt ingezet om gebieden te heroveren op de Russische ‘rebellen’. Deze paramilitairen zouden betrokken zijn bij het op brutale wijze doden van etnische Russen in het oorlogsgebied.

Maar ook zonder deze private militie heeft het in Cyprus geregistreerde Burisma genoeg politieke invloed in Kiev om land waar schaliegas gewonnen kan worden tot een militair doelwit te maken. Militairen uit Oekraïne hielpen bij het aanbrengen van gaswinningsinstallaties in de buurt van de Oost-Oekraïense stad Slavyansk, een stad die ze volgens persagentschap Novorossiya gedurende maanden hebben gebombardeerd: “Burgers worden onder militaire bescherming ingezet om boorinstallaties te plaatsen. Meer materiaal wordt aangevoerd en het leger omcirkelt de toekomstige gaswinningslokatie.”

Teleurstellende resultaten

Maar niet enkel in Oekraïne is schaliegas van belang. Polen is een van de landen die groot inzetten op de winning van schaliegas. Volgens John Lyman, directeur energie- en milieubeleid van de in Washington gevestigde denktank Atlantic Council, behoren Polen en Roemenië tot de Europese landen die het meest paraat staan voor de winning van schaliegas. Volgens informatie die verzameld is door de Amerikaanse geologische dienst en het Ministerie van Energie, heeft Polen de grootste reserves gas. Toch wil dat niet zeggen dat het land daarmee ook in één klap rijk is. Alleen al om de geologische omstandigheden van mogelijke gaswinplaatsen in kaart te brengen, zouden duizenden putten geboord moeten worden, een proces dat jaren kan duren.

Tegelijkertijd is het maar de vraag wat er daadwerkelijk van de schaliegaswinning terecht gaat komen. Van ‘s werelds grote energiebedrijven is enkel het Amerikaanse Chevron nog actief in de Poolse schaliegassector. De Amerikaanse gigant Exxon blies vorig jaar de aftocht, nadat testboringen slechts teleurstellende resultaten hadden gebracht. Twee andere Noord-Amerikaanse firma’s – het Canadese Talisman Energy en Marathon uit de Verenigde Staten – hebben hun operaties in Polen ook al beëindigd. Marathon zegt zijn beslissing te baseren op vruchteloze pogingen om commercieel interessante hoeveelheden gas op te sporen. Het Italiaanse ENI blies begin dit jaar de aftocht.

“Het Poolse schaliegas bestaat alleen in de media, want in de realiteit gebeurt niets”, verkondigde Grzegorz Pytel, energie-expert bij het Sobieski Instituut. Ook de Poolse regering zelf temperde het oorspronkelijke enthousiasme. Eerdere schattingen over de hoeveelheid schaliegas werden gereduceerd met bijna 90 procent.

Als iets soortgelijks ook in Oekraine zou blijken, dan zou dat een flinke tegenvaller zijn voor de Westerse strategie om los te komen van Russische gasafhankelijkheid. Aan de andere kant zouden de Poolse reserves ook nu nog zo groot zijn dat het land gasreserves voor decennia zou hebben. Dat alleen al maakt dat het investeren in schaliegas voor Polen een topprioriteit blijft. Ondanks de recente tegenslagen – investeerders die zich terugtrekken, beperktere reserves, slechte testresultaten – is de wens om onafhankelijker te zijn van Russische energie en invloed te groot om te negeren. Hetzelfde is van toepassing op Oekraine, waar de mogelijkheid om schaliegas te winnen zeker ook een drijfveer is voor het Westen -maar ook voor Rusland- om invloed uit te oefenen op de situatie in het land.

http://www.hpdetijd.nl/2014-09-14/sc...kraine-crisis/
__________________
I want to light the lights of patriotism.
Lech Walesa
vuggie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 maart 2015, 08:22   #127
cato
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Geregistreerd: 5 november 2013
Berichten: 14.074
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kelt Bekijk bericht
Want die hebben ze niet (die zouden overigens beslist al getoond geweest zijn door "de rebellen")

http://www.bbc.com/news/world-europe-31773932

De Oekrainse regering heeft ook sterk de indruk dat Russische militaire eenheden "roteren" tussen Oost-Oekraine en Rusland.Dit is ook wat men kan verwachten van een leger dat ergens "in den vreemde" een oorlog voert.

Het zou dan in direkte overtreding zijn van de huidige wapenstilstands-overeenkomst waarbij alle vreemde troepen zich terugtrekken.(Westerse troepen : NUL,Russische troepen;geschat op zowat 18000 man )

Maar veel verontrustender is wat lijkt op de verdere implementatie van de "fase 3" oorlogvoering.....In Kharkiv(in gebied onder de controle van Kiev) zijn nu al een een paar autobommen ontploft.Zulke dingen gebeuren met een doel......en de regio is zeker ook aanlokkelijk voor de "rebellerie"....
Poetin wenst de zaak te stabiliseren.
citaat VK:
Rusland bereid te praten over VN-missie Oekraïne

Rusland is bereid te praten over het sturen van een vredesmissie van de VN voor de Oost-Oekraïense regio Donbass. Dat zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, vandaag.

Bewerkt door: redactie 16 maart 2015, 15:49 Bron: ANP 6

Een missie kan volgens Lavrov belangrijk zijn het vredesproces in de regio te bewaken. Dat kunnen de Verenigde Naties doen, als de rebellen in de streek en de regering in Kiev ermee instemmen, aldus Lavrov.

De belangrijkste partijen bij het conflict kwamen in februari in de Wit-Russische hoofdstad Minsk een staakt-het-vuren in Oost-Oekraïne overeen. Het blijkt een broos bestand. De Oekraïense president Petro Porosjenko heeft vandaag op bezoek in Berlijn beklemtoond dat er geen alternatief voor het akkoord van Minsk is. De Duitse bondskanselier Angela Merkel zei dat het bestand nog steeds niet aan de gestelde eisen voldoet.

http://www.volkskrant.nl/dossier-oor...kamaiType=FREE

Laatst gewijzigd door cato : 17 maart 2015 om 08:23.
cato is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 17 maart 2015, 12:18   #128
parcifal
Banneling
 
 
parcifal's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 februari 2003
Berichten: 26.968
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vuggie Bekijk bericht
Hieronder �*ntegraal een artikel uit de HP/De Tijd, één van de beste tijdschriften van Nederland.
De Financial times :

http://www.ft.com/cms/s/0/76b41d9c-8...44feabdc0.html


Citaat:
Chevron pulls out of shale gas project in Ukraine
Roman Olearchyk in Kiev


US energy giant Chevron has told Ukraine that it will pull out of a $10bn shale gas exploration project agreed last year, officials said, in a further blow to the country’s war-torn economy and its hopes for an alternative to Russian gas imports.
Valery Chaly, deputy head of Ukraine’s presidential administration, on Monday said he had received “signals” the company wanted to withdraw from the strategically important project.

While Mr Chaly stressed that Kiev was keen to continue negotiations, Chevron said in a statement that it was “premature for us to comment,” adding “we have just delivered to the government of Ukraine our response”.
The cancellation comes months after Royal Dutch Shell, which also signed a multibillion-dollar production sharing agreement last year, froze shale gas exploration in eastern Ukraine amid fighting between government forces and Russian-backed separatists.
parcifal is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 maart 2015, 08:39   #129
kelt
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 29 juli 2004
Berichten: 32.710
Standaard

Ik ben benieuwd hoe lang het nog zal duren voordat Kiev gedwongen zal worden om de realiteit te aanvaarden dat de Krim,en die gebieden in Oost-Oekraine, nu verloren zijn voor de republiek,TENZIJ...(zie verder..)

De Oekrainse strijkrachten en milities hebben zich behoorlijk goede vechters getoond maar ze zijn in rechtstreekse confrontatie met het Russische leger en met milities die ongetwijfeld steeds beter in een "Russisch carcan" geplaatst worden.....en ze hebben geen bondgenoten en geen voldoende wapens....

Kiev zit op de knieen........
De enige manier waarop iets als "Oekraine" binnen zijn huidge grenzen maar minius de Krim (dat is een gegeven) zou kunnen verder doen is als lid van de Euraziatische Unie waar het Kremlin aan bouwt...


Indien dat niet aanvaard wordt verwacht ik nog voor de zomer een verder aanvallen van de "rebellerie" richting Kharkiv en mogelijk Marionopol..


.....en daar staan enkel wat onderbetaalde,onderbewapende en mogelijk gedesillusioneerde Oekrainse soldaten in de weg, geleid vanuit Kiev door een steeds onpopulairder en gefractioneerder regering.....
Dit is ook oorlogsvoering,achter de schermen,het Kremlin maakt gebruik van het feit dat het de situatie bij de tegenstander heel goed kent en een groot deel van diens bevolking al op de hand heeft......Frau Merckel en den "Francois" hebben geen schijn van kans tegen de Tsaar....De economische sancties hebben wel degelijk effect,maar blijkbaar niet op de gewenste manier.

Laatst gewijzigd door kelt : 20 maart 2015 om 08:43.
kelt is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 april 2015, 17:52   #130
Anselmo
Eur. Commissievoorzitter
 
Anselmo's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 februari 2003
Locatie: Antwerpen
Berichten: 9.045
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door parcifal Bekijk bericht
Dikke zever, pure russische propaganda.

http://www.washingtonpost.com/blogs/...a-and-ukraine/
En dat de Russen iets van desinformatie afweten bewijst weer dit geval :


Citaat:

Berichten over 'vreselijke dood van Oekraïens meisje' compleet verzonnen

http://www.standaard.be/cnt/dmf20150409_01621966
__________________
Ik begin stilaan respect te krijgen van Franco…Een brave man die tegen de communisten vocht.
Gipsy 26/28 1 2018
"Dat is het enige waar wij, moslims, echt goed in zijn: de schuld bij anderen leggen."
Nadine Al Budair, Saoedische journaliste in de krant Al-Rai (Koeweit) op 15 december 2015.
“Moslims, wat doen die behalve klagen en kebab verkopen?” Jihadexpert Montasser Alde’emeh 10/2016
Anselmo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 april 2015, 12:56   #131
kelt
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 29 juli 2004
Berichten: 32.710
Standaard

Dat er aan "Oekrainse zijde" louche milities optreden was al geweten.We kunnen enkel maar vrezen voor het leven en welzijn van mensen die door hen gevangen worden genomen.

Maar ook aan de "Russische" kant zijn er problemen.
http://www.army-technology.com/news/...mnesty-4550061

Amnesty International heeft inmiddels gegevens genoeg om te stellen dat ook aan die kant er overtredingen zijn van de conventies.Een of andere idioot is er zelfs in geslaagd om minstens één krijgsgevangene te vermoorden NADAT er filmbeelden van hem waren gemaakt terwijl hij,(enigszins beschadigd welsiwaar),nog in leven was en schept er zelfs over op hoe er nog meer gedood zijn..(hoe dom kun je zijn? ).Het lijk is teruggegeven aan de familie en die weten nu dat hun geliefde niet gesneuveld is(hetgeen mogelijk nog wat verteerbaar is als potentieel lot van een militair) maar koudweg vermoord.

Mogelijk(hopelijk eigenlijk...) heeft de Russische geheime dienst ondertussen al "definitieve maatregelen" genomen om de carriere van die rebel met "dringende voorbedachtheid" te beeindigen,want dit is NIET het soort verhaaltjes waar Moskou nu,nu ze het heft in handen hebben, behoefte aan heeft....

Ik dacht niet dat het de bedoeling is van Moskou om een soort "Doomsday-scenario" uit te voeren zoals IS dat graag in het MO doet....

Laatst gewijzigd door kelt : 12 april 2015 om 13:03.
kelt is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 april 2015, 13:58   #132
parcifal
Banneling
 
 
parcifal's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 februari 2003
Berichten: 26.968
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kelt Bekijk bericht
Dat er aan "Oekrainse zijde" louche milities optreden was al geweten.We kunnen enkel maar vrezen voor het leven en welzijn van mensen die door hen gevangen worden genomen.
Die louche milities zijn ondertussen wel geintegreerd in het reguliere leger, gevangenen (als die er al zijn) zullen dus conventioneel worden behandeld volgens de geneve-richtlijnen.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kelt Bekijk bericht
Maar ook aan de "Russische" kant zijn er problemen.
http://www.army-technology.com/news/...mnesty-4550061

Amnesty International heeft inmiddels gegevens genoeg om te stellen dat ook aan die kant er overtredingen zijn van de conventies.Een of andere idioot is er zelfs in geslaagd om minstens één krijgsgevangene te vermoorden NADAT er filmbeelden van hem waren gemaakt terwijl hij,(enigszins beschadigd welsiwaar),nog in leven was en schept er zelfs over op hoe er nog meer gedood zijn..(hoe dom kun je zijn? ).Het lijk is teruggegeven aan de familie en die weten nu dat hun geliefde niet gesneuveld is(hetgeen mogelijk nog wat verteerbaar is als potentieel lot van een militair) maar koudweg vermoord.

Vreemd dat je dit nu pas oppikt en nog verbaasd bent ook. De rebellenleider 'Motorola' heeft publiek bekend dat hij 15 oekraiense POW's heeft afgeknald en dat hij er geen reet mee inzit.
Hij doet uiteraard gewoon het werk waarvoor moskou hem heeft aangeworven en betaald. Wat dacht je dan? Dit zijn in essentie criminele leden van bepaalde groeperingen die vechten voor behoud van privileges en positie en die nu betaald worden door het Kremlin. Maffia-figuren aangeworven voor een tijdelijke opdracht. Denk je dat die een boodschap hebben aan regeltjes?

http://www.independent.co.uk/news/wo...-10167912.html

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kelt Bekijk bericht
Mogelijk(hopelijk eigenlijk...) heeft de Russische geheime dienst ondertussen al "definitieve maatregelen" genomen om de carriere van die rebel met "dringende voorbedachtheid" te beeindigen,want dit is NIET het soort verhaaltjes waar Moskou nu,nu ze het heft in handen hebben, behoefte aan heeft....

Ik dacht niet dat het de bedoeling is van Moskou om een soort "Doomsday-scenario" uit te voeren zoals IS dat graag in het MO doet....
Je leeft nog altijd in een staat van onschuldige ontkenning he?
Dit kan het kremlin en de FSB geen fluit schelen, voor hun part mag hij er elke week 15 vermoorden, zolang het de goede partij is die hij vermoord, blijven ze hem 2000 dollar per maand betalen en krijgt hij zelfs eerste keuze bij het vrouwvolk van zijn district.
Je moet echt denken in termen van maffia en een feodaal systeem zoals we hier hadden 1000 jaar geleden. Dan ga je het op de duur begrijpen.

Hier zie je de misdadiger vorig jaar bij zijn trouwpartij

parcifal is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 mei 2015, 06:52   #133
kelt
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 29 juli 2004
Berichten: 32.710
Standaard

http://www.standaard.be/cnt/dmf20150524_01696098

Het is onvermijdelijk dat een oorlog die actueel niet "heet" is ,dan maar met andere methoden voortgezet wordt.Ook met het opruimen van leidende figuren middels bomaanslagen.

Trouwens,het zal me benieuwen of die aanslag het werk was van Oekrainse diensten, of als het om een "interne afrekening" van het rebellendom ging.

Laatst gewijzigd door kelt : 24 mei 2015 om 06:55.
kelt is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 mei 2015, 10:37   #134
parcifal
Banneling
 
 
parcifal's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 februari 2003
Berichten: 26.968
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kelt Bekijk bericht
http://www.standaard.be/cnt/dmf20150524_01696098

Het is onvermijdelijk dat een oorlog die actueel niet "heet" is ,dan maar met andere methoden voortgezet wordt.Ook met het opruimen van leidende figuren middels bomaanslagen.

Trouwens,het zal me benieuwen of die aanslag het werk was van Oekrainse diensten, of als het om een "interne afrekening" van het rebellendom ging.
Het wordt gezegd dat hij 1 russische order teveel naast zich heeft neergelegd en daardoor door russische commando's is opgeruimd, commando's zoals oekraiene er vorige week een paar heeft opgepakt overigens.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20150522_01694832

Ofwel door andere rebellen, ook goed mogelijk, blijkbaar is de sterfkans in DLR en DNR groter door eigen mensen dan door het Oekraiense leger.

Ook wordt gezegd dat russische oorlogsverslaggevers zich begeven in de richting van Lugansk, duidelijk dat er daar dus iets staat te gebeuren.

https://twitter.com/olliecarroll/sta...20059454676992

Laatst gewijzigd door parcifal : 24 mei 2015 om 10:40.
parcifal is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 mei 2015, 13:32   #135
Jean-Pierre
Staatssecretaris
 
Jean-Pierre's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 juni 2002
Locatie: Zaventem
Berichten: 2.682
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vuggie Bekijk bericht
...Noch de confederatie, noch de volksrepublieken die er deel van uitmaken, worden door enig land erkend. zie http://forum.politics.be/showpost.ph...&postcount=112
Dat is volledig bepaald door de politiek van een administratie en financiële concerns binnen de Verenigde Staten... maar zeker niet door een democratische beslissing. Net zomin als de Europese Unie is begonnen met diplomatieke initiatieven tot toenadering met Kiev en een boycot tegen Rusland. Misschien kan iemand mij eens uitleggen hoe "WIJ" "besloten" hebben tot die boycot? Werden er hoorzittingen ingericht inzake de wenselijkheid van deze politieke initiatieven ...en om de bevolking uit te leggen waarom ze geen fruit meer konden (of mochten) verkopen? Of is democratie alleen maar een ding om te paaien? Is een oorlog soms niet belangrijk genoeg om daarvoor de bevolking te raadplegen?

Nergens in de kranten heb ik gelezen waarom Kosovo "democratisch" afgescheiden werd en waarom de afscheiding van de "Krim" niet democratisch was... Hierbij merkte ik dat eventuele reacties op artikels hierover bij De Tijd en De Standaard zelfs verwijderd werden - kwestie van de evenwichtigheid van de uitgedrukte meningen te bewaren? Ofwel als gevolg van censuur?

Conclusie: Wie beslist wie wat zal erkennen?... en waarom? Daarover heeft Van Rompuy (die ons toch in deze oorlog heeft binnengeloodst) nooit enige verklaring gegeven.
Jean-Pierre is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 mei 2015, 13:47   #136
Jean-Pierre
Staatssecretaris
 
Jean-Pierre's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 juni 2002
Locatie: Zaventem
Berichten: 2.682
Standaard

© - VIKTOR DRACHEV / AFP 12 mrt 2014 http://www.express.be/joker/nl/brain...hot/203365.htm

Even wat informatie over de democratische aanstelling van de Oekraïense overheid. Het is duidelijk dat de Europese Unie op geen enkel vlak ook maar iets te beslissen had in Oekraïne.

‘Fuck the EU’ is de zin die het Westen is bijgebleven van een via YouTube gelekt telefoongesprek dat de Amerikaanse vice-staatssecretaris voor Europese en Euraziatische Zaken Victoria Nuland met de Amerikaanse ambassadeur in Kiev had. Wie een maand later het gesprek nog eens beluisterd kan enkel vaststellen dat de voorstellen die door Nuland worden gedaan, ondertussen minutieus zijn opgevolgd.

De Amerikanen zagen « Klitsch » (ex-wereldkampioen boksen Vitali Klitschko) liever niet als premier en hadden een voorkeur voor « Yats » (Arseniy Yatsenyuk). Ook voor de neonazi’s van Svoboda (Vrijheid) en Pravy Sektor - de terroristische arm van de Euromaidanbeweging - moest plaats gemaakt worden in de nieuwe regering.

De aanstelling van een regering door een coup (wat niets afdoet aan het corrupte karakter van zijn voorganger, noch aan de bewonderingswaardige strijd van de Oekraïense burgers voor meer individuele vrijheid...), die in onze contreien als een democratische overwinning wordt voorgesteld... De bejubeling van een reeks fascisten die in Kiev aan de macht zijn gekomen... Zelfs onze media krijgen het steeds moeilijker om de Oekraïense maskerade aan het volk te verkopen...

Laatst gewijzigd door Jean-Pierre : 24 mei 2015 om 13:48.
Jean-Pierre is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 mei 2015, 13:30   #137
vuggie
Parlementsvoorzitter
 
vuggie's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 juni 2009
Berichten: 2.364
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jean-Pierre Bekijk bericht
Dat is volledig bepaald door de politiek van een administratie en financiële concerns binnen de Verenigde Staten... maar zeker niet door een democratische beslissing. Net zomin als de Europese Unie is begonnen met diplomatieke initiatieven tot toenadering met Kiev en een boycot tegen Rusland. Misschien kan iemand mij eens uitleggen hoe "WIJ" "besloten" hebben tot die boycot? Werden er hoorzittingen ingericht inzake de wenselijkheid van deze politieke initiatieven ...en om de bevolking uit te leggen waarom ze geen fruit meer konden (of mochten) verkopen? Of is democratie alleen maar een ding om te paaien? Is een oorlog soms niet belangrijk genoeg om daarvoor de bevolking te raadplegen?

Nergens in de kranten heb ik gelezen waarom Kosovo "democratisch" afgescheiden werd en waarom de afscheiding van de "Krim" niet democratisch was... Hierbij merkte ik dat eventuele reacties op artikels hierover bij De Tijd en De Standaard zelfs verwijderd werden - kwestie van de evenwichtigheid van de uitgedrukte meningen te bewaren? Ofwel als gevolg van censuur?

Conclusie: Wie beslist wie wat zal erkennen?... en waarom? Daarover heeft Van Rompuy (die ons toch in deze oorlog heeft binnengeloodst) nooit enige verklaring gegeven.
Toen Clinton m.b.v. de EU op de Balkan kwam schoffelen, was er al kritiek op hem vanwege de precedent werking dit zou kunnen hebben.

Dit is een grove en grote onderschattingsfout geweest evenals het bombarderen van de Chinese ambassade in Belgrado.
__________________
I want to light the lights of patriotism.
Lech Walesa

Laatst gewijzigd door vuggie : 25 mei 2015 om 13:31.
vuggie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 juni 2015, 19:56   #138
kelt
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 29 juli 2004
Berichten: 32.710
Standaard lente.....de vogeltjes fluiten...

http://www.bbc.com/news/world-europe-33022807

Het heeft eigenlijk vrij lang geduurd,die "wapenstilstand",maar nu wordt er alweer stevig geknokt in gebied dat eigenlijk aan de "Oekrainse" kant van de bestandslijn ligt....

Het was natuurlijk te verwachten dat de "rebellerie" zou proberen nog verder door te stoten,zelfs met gebruikmaking van argumenten als zou het eerder een "prevcentief" soort aanvallen zijn omdat anders de "oekrainers" wel eens snode plannen zouden kunnen hebben...

In ieder geval,Kiev heeft niet meer het initiatief,het zijn de "rebellen" die het militair tempo kunnen bepalen,en Kiev kan alleen maar hopen dat zijn strijdkrachten de lijn kunnen houden....

Laatst gewijzigd door kelt : 5 juni 2015 om 19:58.
kelt is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 juni 2015, 22:23   #139
Piero
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Piero's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 februari 2010
Locatie: Nederland
Berichten: 15.464
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kelt Bekijk bericht
In ieder geval,Kiev heeft niet meer het initiatief,het zijn de "rebellen" die het militair tempo kunnen bepalen,en Kiev kan alleen maar hopen dat zijn strijdkrachten de lijn kunnen houden....
Het bloedvergieten gaat door.
De EU zal Poetin hierop moeten aanspreken en dreigen met militair ingrijpen.
De sancties zullen worden verzwaard.
Piero is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 juni 2015, 22:47   #140
Dadeemelee
Secretaris-Generaal VN
 
Dadeemelee's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2015
Locatie: Vlaams-Brabant
Berichten: 69.683
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Piero Bekijk bericht
Het bloedvergieten gaat door.
De EU zal Poetin hierop moeten aanspreken en dreigen met militair ingrijpen.
De sancties zullen worden verzwaard.
Het is een vrijheisstrijd. Waarom wil jij die Russische vrijheidsstrijders onder het juk van die corrupte fascistische maffiosi uit Kiev brengen?
Dadeemelee is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:45.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be