Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Algemeen > Buitenland
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst Markeer forums als gelezen

Buitenland Internationale onderwerpen, de politiek van de Europese lidstaten, over de werking van Europa, Europese instellingen, ... politieke en maatschappelijke discussies.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 2 oktober 2017, 19:08   #7441
Knuppel
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 21 juni 2002
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 114.679
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tavek Bekijk bericht
Zeker dat ge niet best eens langs een psychiater moet ? Samen met knuppel ?

Overal zien jullie de "grote franstalige vrijand".
Beter je bewezen vijanden in het oog houden dan er stekeblind voor zijn.

Mensen die je mening niet delen naar de psychiater verwijzen is maar zwakjes als argument.
__________________
Panda:Er is niets mis met die uitspraak uit de mond van Toback of Francken.Uiteraard wel als dat uit de bek van PhDW zou komen.De eerste 2 zijn democraten, de laatste is een fascist.
Knuppel is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 oktober 2017, 19:09   #7442
quercus
Secretaris-Generaal VN
 
quercus's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 maart 2009
Locatie: De Verenigde Nederlanden
Berichten: 39.806
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Everytime Bekijk bericht
Probeer eens Franstalige Brusselaars te zeggen dat ze Vlamingen zijn! Ze zullen gegarandeerd met u lachen...........
Wel, in feite zijn een flink gedeelte onder hen wel degelijk Vlamingen. Maar doorgaans zijn hun ouders, grootouders, overgrootouders en betovergrootouders destijds in Brussel ingeweken en hebben ze geplooid voor de verfransingsdruk. Het was een deels administratief, deels sociologisch-cultureel verschijnsel. Vooral dan bij grootouders en overgrootouders. Het begon reeds van bij de procedure tot inschrijving in de bevolkingsregisters. Vele ambtenaren in de Brusselse gemeentelijke diensten waren franstalig en noteerden zonder omhaal de nieuwelingen als "francophone". Sommigen onder hen beseften zelfs niet dat ze als Franstaligen ingeschreven stonden. De sociologische kant van het verhaal werd dan in gang gezet. Veel van die vroegere Vlaamse inwijkelingen spraken eigenlijk alleen maar "Vloms". Geen Nederlands. Wanneer ze dan verplicht werden beetje bij beetje wat Frans aan te leren dan groeide hun zelfbewustzijn. In hun tijd stond het immers "chic"... Ook al spraken ze doorgaans zeer gebrekkig Frans met een afschuwelijk Brussels accent. Toen later in het meer welvarende Vlaanderen het Algemeen Nederlands niet alleen in het onderwijs maar ook als omgangstaal steeds meer begon door te dringen sijpelde dat ook wat door in Brussel (vooral via de noord- en de westkant van "la Capitale"). En wat bleek nu? De nakomelingen van de Vlaamse inwijkelingen van 25, 50 of 100 jaar terug ontpopten zich tot rabiate franstalige Vlamingenhaters. Het was een psychische reactie. Hun voorzaten hadden zich immers laten onderdompelen in "la francité" (sommigen zelfs met hart en ziel). Nu een stap in de andere richting zetten was voor hen blijkbaar "inconcevable". Vlaanderen vroeg hen nochtans niet om terug uitsluitend Nederlandstalig te worden. Helemaal niet. Maar zelfs een inspanning doen om zich toch een beetje van dat Algemeen Nederlands eigen te maken was voor veel van die "flamands de souche" er teveel aan. Het is in die kringen dat we de meeste rabiate, Vlamingen hatende FDF'ers (nu Défi) terugvinden. Figuren zoals Outers destijds (uitgesproken "Oetèrs"), Nols...
quercus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 oktober 2017, 19:09   #7443
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 71.769
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
Een hele hoop zelfs, maar laat ons beginnen met wie waarom géén belgicist is.
Volgens onze reuzepanda is hij geen belgicist omdat hij geen unitarist is. Dat betekent dat enkel unitaristen belgicisten zijn. Wauw!

Wetend dat de enige unitaristen BUBbels zijn, en dat ze in 2014 in héél Belgique goed 12000 stemmen haalde, telt Belgique dus nog geen half procentje belgicisten. En toch kijkt dat volkske minachtend neer op de Vlaams-nationalisten. Samengereld zijn dat ongeveer 40% van de Vlamingen.

Arme "belgicisten", waaronder Panda, maar ook Henri.
Hoe zouden dademelee, Pajoske, Tavek, Bad Attila, enz... zichzelf noemen als het geen belgicisten zijn? Staatsnationalisten?
Ligt het niet voor de hand dat het begrip waar je blijkbaar krampachtig moet naar zoeken gewoon : "Belg" is ? Is dat nu echt ZO moeilijk ?
Wij zijn normale mensen hoor. Jammer genoeg voor jou ben je nog niet geheel bekomen van de laatste stemming over het federale belgië, waar een beschamende minderheid van 37 vendeliers de baard zijn afgedaan door 106 federalisten. Bij nul onthoudingen. Game, set, match.



Nationalisme is een marginale politieke strekking, die drijft op kunstmatig gekweekte nostalgie en mythes. Maar die in de praktijk nog professionelere tsjeven blijken te zijn dan het origineel dat ze zo goed kopieerden.

Unitarisme, is politieke geschiedenis van pre-1970 en dat kent dan ook geen enkele bijval meer. Bub is even relevant als de piratenpartij, of de lijst cafébelangen.
Eigenlijk zijn het alleen nog wat nostalgici zoals knuppel en onze 'Flup van de helpdesk' die daar graag over posten.

Over hun eigen soortelijk gewicht van 37 versus 106 praten ze liefst niet, dat is te pijnlijk...
Doen alsof het niet bestaat, is dan de geprefereerde methodiek van anaal gefixeerde zeloten van het volksnationalisme. De volksnationalistische hobbyclub blijkt de erfopvolger te zijn van de hollandse rekenkunde van Willem I van 1815, maar perfectioneerde die handelwijze door niet alleen tegen de tegenstander te liegen, maar ook tegen de eigen achterban. "we zien wel na de verkiezingen", zei de Grote Leider, en het volkje klapte al kirrende in zijn handjes in beate bewondering voor het tactisch vernuft van de GL... Voorwaar een unieke prestatie in de geschiedenis van de Belgae.

Ambiorix zou waarschijnlijk eens goed lachen met deze kooplui-eunuchen moest hij zien hoe snel ze naar de tent van caesar lopen om daar te knielen in ruil voor macht en doekoes.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...
Pandareus is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 2 oktober 2017, 19:15   #7444
djimi
Secretaris-Generaal VN
 
djimi's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 januari 2006
Locatie: Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Berichten: 32.258
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dadeemelee Bekijk bericht
Ze heeft wel pech dat de beelden haar tegenspreken.

Trouwens waarom laat jij je weer misleiden door de Belgiscistische francofonie van Het Laatste Nieuws, je weet toch dat die vol met leugens staat
https://twitter.com/_leghorn_/status...en~a7615b83%2F


Er zijn ten andere ook andere beelden te vinden, van brandweermannen die zich tussen de fascisten van "Guardia Civil & Politica Nacional" enerzijds en groepen vreedzame burgers anderzijds gooien.

Of van Catalaanse lokale politieagenten die aan de fascisten van "Guardia Civil" heel voorzichtig en super-vriendelijk dienen te vragen of ze het alstublieft toch een héél klein beetje beschaafd kunnen houden dank u (zelfs al is 'beschaafd blijven' voor een fascist een bijna onmogelijke opgave, het werd ze toch maar vriendelijk gevraagd, hé).


Er zijn ook beelden van fascisten van "Guardia Civil" die vanuit mini-busjes met rubberkogels beginnen te schieten op vreedzame burgers. De helden!!!



"España una, grande, libre" is nog altijd een fascistisch rattennest. Face it.
__________________
"HELL IS EMPTY, AND ALL THE DEVILS ARE HERE."
(W. Shakespeare)
https://www.youtube.com/watch?v=FuFtfhOipNQ
https://www.youtube.com/watch?v=etviGf1uWlg

Laatst gewijzigd door djimi : 2 oktober 2017 om 19:16.
djimi is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 oktober 2017, 19:16   #7445
Jan van den Berghe
Secretaris-Generaal VN
 
Jan van den Berghe's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Waregem
Berichten: 174.729
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
Resolutie 1514 van 1960 en resolutie 2625 van 1970 zijn glashelder. Aangenomen met unanimiteit door de Verenigde Naties. Alle lidstaten stemden dus voor. Ik zou niet weten hoe je nog democratischer kunt te werk gaan dat dat hoor.
Staten die stemmen dat staten één moet blijven. Ja, echt wel overtuigend!
Jan van den Berghe is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 oktober 2017, 19:17   #7446
Jan van den Berghe
Secretaris-Generaal VN
 
Jan van den Berghe's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Waregem
Berichten: 174.729
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bad Attila Bekijk bericht
Wauw, ik ben onder de indruk.
Zeker in het kader van een discussie over zelfsbeschikkingsrecht der volkeren.
Gewoon eventjes een vraag voor de vuist weg: vindt u de rechtstreekse democratie in Zwitserland een voorbeeld voor de rest van Europa?
Jan van den Berghe is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 oktober 2017, 19:17   #7447
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 71.769
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zipper Bekijk bericht
vergeet "communautair", het gaat over geld.
Wat had je juist niet begrepen in de geijkte term : "centennationalist" ? hmm ???
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...
Pandareus is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 2 oktober 2017, 19:19   #7448
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 71.769
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zipper Bekijk bericht
soit, een inhoudloze meeloper
Ik ben één van die belgen die parlementair door 106 en jouw soortje door 37 parlementaire zetels vertegenwoordigd worden. Je hoort dus tot een klein en onbelangrijk clubje.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...
Pandareus is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 2 oktober 2017, 19:22   #7449
djimi
Secretaris-Generaal VN
 
djimi's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 januari 2006
Locatie: Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Berichten: 32.258
Standaard

sorry, dubbel.
__________________
"HELL IS EMPTY, AND ALL THE DEVILS ARE HERE."
(W. Shakespeare)
https://www.youtube.com/watch?v=FuFtfhOipNQ
https://www.youtube.com/watch?v=etviGf1uWlg

Laatst gewijzigd door djimi : 2 oktober 2017 om 19:28.
djimi is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 oktober 2017, 19:22   #7450
djimi
Secretaris-Generaal VN
 
djimi's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 januari 2006
Locatie: Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Berichten: 32.258
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DucDEnghien Bekijk bericht
... Tot verbazing van velen sloeg hij echter al snel een democratische koers in, al heeft hij het franquisme nooit in gesproken of geschreven woord veroordeeld...

Stel u voor dat Konrad Adenauer nooit een scheef woord over 'Snorremans' had gezegd of geschreven

Wat een held, die Juan Carlos.

Weet u, ik zou hem 'geloofwaardig' hebben kunnen vinden, mocht hij de gangmaker geweest zijn van een 'grote kuis'.

De grote kuis die "España una, grande, libre" in die tijd - en ook nu nog - méér dan nodig had/heeft, is er echter niet - nog altijd niet - gekomen.

Fuck het fascistisch rattennest, dus.

Tot nader order.
__________________
"HELL IS EMPTY, AND ALL THE DEVILS ARE HERE."
(W. Shakespeare)
https://www.youtube.com/watch?v=FuFtfhOipNQ
https://www.youtube.com/watch?v=etviGf1uWlg
djimi is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 oktober 2017, 19:25   #7451
Jan van den Berghe
Secretaris-Generaal VN
 
Jan van den Berghe's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Waregem
Berichten: 174.729
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Het Oosten Bekijk bericht
U vergist zich. Nergens heb ik het geweld van de Guardia Civil goedgekeurd. Ik daag u uit het tegenovergestelde te bewijzen.

Wat ik wél beweer , is dat wanneer mensen deelnemen aan onwettige acitiviteiten waarvan ze op voorhand weten dat de overheid hiertegen manu militari gaat optreden, ze achteraf niet moeten komen klagen en grienen dat ze hier en daar een flinke por hebben moeten incasseren. Dat is wat ik heb gezegd. En daar blijf ik bij.
Nogmaals: er is niets onwettigs aan het op straat komen. Er was immers geen samenscholingsverbod aangekondigd. Als de Guardia Civil dan ook de mensen uit elkaar ranselt die voor een schoolgebouw staan, dan zie ik niet hoe men dit maar enigszins kan legitimeren.

Maar goed, uw discours is bijzonder tegenstrijdig: enerzijds het geweld afkeuren (alinea 1) maar anderzijds het normaal vinden dat er geweld wordt gebruikt (alinea 2).

Ik zie ook geen reden dat een rechtstaat anno 2017 manu militare zou moeten optreden tegen een bijeenkomst van burgers die vreedzaam (!) hun politieke mening willen uiten.
Jan van den Berghe is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 oktober 2017, 19:30   #7452
De schoofzak
Secretaris-Generaal VN
 
De schoofzak's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 juli 2004
Berichten: 80.005
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
Niet respecteren (= vrijblijvend), maar willen (=eisen) dat taalwetgeving steeds toegepast wordt, is dat niet flamingant ?
Ja, dat vind ik wel flamingant.
Maar tegelijk ook zeer naïef. Want u zult toch moeten toegeven: ze vegen er vierkant hun ongewassen kloten aan.
__________________
Vlaanderen is niet van iedereen. Vlaanderen is enkel van hen die een inspanning doen om ertoe te behoren.

De grendel-grondwet moet wijken om eindelijk de broodnodige veranderingen te kunnen doorvoeren. Nadien kan de grondwet herstemd worden. Dat is nog gebeurd.

Ik heb de partij gesticht op drie lijnen: Vlaams en Europees, vrij en verantwoordelijk, en sterk en sociaal. Vandaag is dat de grondstroom in Vlaanderen. Geert Bourgeois (N-VA)
De schoofzak is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 2 oktober 2017, 19:33   #7453
pajoske
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
pajoske's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 september 2006
Locatie: Maaskaant/Limburg/Europe
Berichten: 15.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door marie daenen Bekijk bericht
Hoe komt het dat er geen nee-campagne is??? Was die verboden misschien???
Weet gij dat niet? Hebben uw geheime bronnen u niet ingelicht? Daar was geen geld voor. In tegenstelling met de ja-campagne die financieel gesteund werd door de Amerikanen, of waren het de Russen? Die vreemde mogendheden hebben heel wat geld veil om Europa, hun economische vijanden, zo veel mogelijk in de problemen te brengen....

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door marie daenen Bekijk bericht
En dan nog, in Catalonië, is er in tegenstelling met la Belgique geen opkomstplicht... dus iedereen die tegen was kon, indien hij te lui was om neen te stemmen, gewoon thuis blijven...
Is het u misschien ontgaan dat er bij een onwettelijke referendum geen wettelijke regels zijn?

Laatst gewijzigd door pajoske : 2 oktober 2017 om 19:34.
pajoske is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 oktober 2017, 19:33   #7454
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 71.769
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
Erger. Wie een land, eender welk land, tot elke prijs wil samenhouden is een staatsnationalist.
Tot elke prijs ? Welneeee.... Het volstaat om de nodige parlementaire meerderheid te vinden om het land te hervormen. Jammer genoeg voor jou slaagt jouw kliekje daar systematisch niet in, wat een aannemelijke verklaring is voor de rivieren vol zure zeik die er vanuit de vendeliershoek stroomt.
Willem I heeft indertijd veel verkloot, maar nu anno 2017 zou je toch al zo ver moeten geëvolueerd zijn dat je weet dat je échte meerderheden moet halen ? Dat je niet zomaar zoals de bezetter toen het bord kunt herschrijven om mensen te verknechten ?

Niet dat ik verwacht dat je het zult willen vatten, maar vandaag kregen jullie vendeliers een belangrijke les. Als zelfs de schoolmeester van de Vlaemsche Volks Beweging die met een dik mandaat weggekocht is door N-VA in ruil voor façilitering van de partijboodschap en die de scalp van zijn (wel) principiële voorganger Hendrik Vuye aan zijn gordel heeft hangen zoals een laffe hond moet komen vertellen in De Standaard dat de catalaanse scheet in een fles hen geen regeringscrisis waard is, dan kan krijg je een spiegel te zien. Een spiegel die toont hoeveel het "volksnationalisme" hen waard is, voorbij de perimeter van hun eigen invloedssfeer en hun eigen dikke (Belgische...) wedde. Antwoord : niets...
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...
Pandareus is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 2 oktober 2017, 19:34   #7455
Jan van den Berghe
Secretaris-Generaal VN
 
Jan van den Berghe's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Waregem
Berichten: 174.729
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Anna List Bekijk bericht
u illustreert mooi wat bij mij plaatsvervangende schaamte genereert.

ik zag gisteren de Guardia Civil een hele dag genadeloos intimmeren op mensen met de handen in de lucht.

wat op zich volstaat voor mij om als mens gechokeerd en gedegouteerd te zijn.

maar als je daar dan toch nog juridisch/semantisch over zou willen gaan ... er was geen samenscholingsverbod op straat, en ook daar gebruikte de GC heel de dag buitensporig geweld...een heel onwettige activiteit, me dunkt.
De vraag is trouwens of - zoals HO veronderstelt - een referendum organiseren enerzijds en er aan deelnemen anderzijds juridisch wel onder dezelfde noemer valt. De organisatie van het referendum is illegaal, maar is deelnemen dat eigenlijk...? Indien dat laatste het geval is, dan zou iedere deelnemer opgepakt moeten worden, niet?!
Jan van den Berghe is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 oktober 2017, 19:37   #7456
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 71.769
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Xenophon Bekijk bericht
We krijgen dus nooit federale partijen zoals in echte federale landen?

Die hebben we... Wat we niet meer hebben zijn echt unitaire partijen, wat niet meer dan logisch is gezien onze politieke keuzes rond kieskringen en bevoegdheidsdomeinen.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...
Pandareus is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 2 oktober 2017, 19:37   #7457
Dadeemelee
Secretaris-Generaal VN
 
Dadeemelee's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2015
Locatie: Vlaams-Brabant
Berichten: 69.688
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door De schoofzak Bekijk bericht
Ja, dat vind ik wel flamingant.
Maar tegelijk ook zeer naïef. Want u zult toch moeten toegeven: ze vegen er vierkant hun ongewassen kloten aan.
Als flamingant vertrouw ik op de Vlaamse en Federale regering om te zorgen dat de taalwetten gerespecteerd worden. Niet voor niets is de grootste partij in beide regeringen een flamingante partij
Dadeemelee is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 oktober 2017, 19:37   #7458
Jan van den Berghe
Secretaris-Generaal VN
 
Jan van den Berghe's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Waregem
Berichten: 174.729
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
Ik verdedig de actie van de overheid om haar beslissing om het referendum niet te laten doorgaan ook af te dwingen. Ik verdedig het feit dat de overheid niet toelaat dat mensen de toegang proberen te beletten aan de politie, dat is onaanvaardbaar. Ik verdedig het gebruik van de matrak en/of rubberkogels buiten op straat tegen betogers niet. Leg mij geen woorden in de mond aub.
De zelfverklaarde democraat Pandaman in volle actie. De maskers vallen af. Vanuit eenzelfde logica kan je moeiteloos de huiszoekingen tijdens WO II rechtvaardigen om Joden op te sporen. Dezelfde denkwijze: de wet, ongeacht enige morele bedenking.
Jan van den Berghe is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 oktober 2017, 19:37   #7459
Gipsy
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Geregistreerd: 26 november 2013
Berichten: 19.572
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door djimi Bekijk bericht
https://twitter.com/_leghorn_/status...en~a7615b83%2F


Er zijn ten andere ook andere beelden te vinden, van brandweermannen die zich tussen de fascisten van "Guardia Civil & Politica Nacional" enerzijds en groepen vreedzame burgers anderzijds gooien.

Of van Catalaanse lokale politieagenten die aan de fascisten van "Guardia Civil" heel voorzichtig en super-vriendelijk dienen te vragen of ze het alstublieft toch een héél klein beetje beschaafd kunnen houden dank u (zelfs al is 'beschaafd blijven' voor een fascist een bijna onmogelijke opgave, het werd ze toch maar vriendelijk gevraagd, hé).


Er zijn ook beelden van fascisten van "Guardia Civil" die vanuit mini-busjes met rubberkogels beginnen te schieten op vreedzame burgers. De helden!!!



"España una, grande, libre" is nog altijd een fascistisch rattennest. Face it.
Ocharme zijn luchtballetjes ook al "rubberkogels"?
Gipsy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 oktober 2017, 19:38   #7460
Tavek
Banneling
 
 
Geregistreerd: 11 januari 2004
Berichten: 66.569
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jan van den Berghe Bekijk bericht
De vraag is trouwens of - zoals HO veronderstelt - een referendum organiseren enerzijds en er aan deelnemen anderzijds juridisch wel onder dezelfde noemer valt. De organisatie van het referendum is illegaal, maar is deelnemen dat eigenlijk...? Indien dat laatste het geval is, dan zou iedere deelnemer opgepakt moeten worden, niet?!
Wat denk je zelf ? een referendum, georganiseerd door private partijen, zonder formele organisatie (iedereen kon eenderwaar stemmen), zonder controle, zonder wettelijke basis, met een bizar lage opkomst voor zoiets belangrijks, zonder fatsoenlijke campagne....

Indien men dat in Belgie zou doen, zou je het ook verwerpen. Maar omdat de catalanen uw vriendjes zijn, en tegen de grote spaanse vijand zijn, past het in uw kraam. Niet meer, niet minder.

Ik geloof zelfs die uitslag niet van 90 %. Als iemand 2 miljoen stembrieven heeft gedrukt en vervalst, dat kan zomaar. Omdat de overheid het niet organiseert en niet controleert. Wie kan mij garanderen dat dat fatsoenlijk verlopen is ? Dat mensen niet dubbel zijn gaan stemmen ?
Tavek is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:55.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be