Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Algemeen > Buitenland
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst

Buitenland Internationale onderwerpen, de politiek van de Europese lidstaten, over de werking van Europa, Europese instellingen, ... politieke en maatschappelijke discussies.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 11 oktober 2017, 15:39   #9721
Anselmo
Eur. Commissievoorzitter
 
Anselmo's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 februari 2003
Locatie: Antwerpen
Berichten: 9.074
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jan van den Berghe Bekijk bericht
En wat meer is, Servië beschouwt Kosovo tot op heden nog steeds als een integraal deel van de eigen staat. Voor Servië is Kosovo niet onafhankelijk.
ter bevestiging


Voivodina en Kosovo maakten deel uit van Servië in de socialistische federatie van Joegoslavië.

De Kosovo werd via de "Vrede van London" (1913) aan Servië toegewezen als een integraal onderdeel van ...Servië. Albanië daarentegen werd onafhankelijk verklaard.

__________________
Ik begin stilaan respect te krijgen van Franco…Een brave man die tegen de communisten vocht.
Gipsy 26/28 1 2018
"Dat is het enige waar wij, moslims, echt goed in zijn: de schuld bij anderen leggen."
Nadine Al Budair, Saoedische journaliste in de krant Al-Rai (Koeweit) op 15 december 2015.
“Moslims, wat doen die behalve klagen en kebab verkopen?” Jihadexpert Montasser Alde’emeh 10/2016

Laatst gewijzigd door Anselmo : 11 oktober 2017 om 15:52.
Anselmo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 oktober 2017, 15:41   #9722
fox
Secretaris-Generaal VN
 
fox's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 februari 2007
Berichten: 31.239
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zeus Bekijk bericht
Omdat de Kosovaren (voor 95 procent etnische Albanezen) gewelddadig en politiek werden onderdrukt door de Serviërs en dus recht hadden op extern zelfbeschikkingsrecht.

De Catalanen hebben sinds de post-Franco democratie in Spanje wél verregaande autonomie gekregen (intern zelfbeschikkingsrecht), hebben wél gelijke rechten en zijn wél evenredig vertegenwoordigd in het Spaanse bestuur en hebben bijgevolg dus geen extern zelfbeschikkingsrecht conform resolutie 1514.
Resolutie 1514 gaat over kolonialisme. Natuurlijk heeft dat niks van doen met Catalonie, maar evenmin met Kosovo.
__________________
In de psychologie staat machiavellisme voor een bepaald soort persoonlijkheidsstoornissen. Niets in dit land is machiavellistischer dan de PS. Niets is zo asociaal als de PS-politiek. Grote armoede! Slecht onderwijs! Hollande achterna! Het verliezende kamp in de laatste verkiezingen!
fox is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 oktober 2017, 15:48   #9723
Dadeemelee
Secretaris-Generaal VN
 
Dadeemelee's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 mei 2015
Locatie: Vlaams-Brabant
Berichten: 70.002
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door fox Bekijk bericht
Resolutie 1514 gaat over kolonialisme. Natuurlijk heeft dat niks van doen met Catalonie, maar evenmin met Kosovo.
Je kan op ruwweg 3 manieren onafhankelijk worden:

1) Volledig legaal (cfr grondwet) of met wederzijdse instemming
2) Eénzijdig legaal in geval van kolonisatie of onderdrukking
3) Eénzijdig militair

Kosovo zit tussen 2 en 3.

Maar elk van de 3 gevallen zijn mogelijk.
Dadeemelee is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 oktober 2017, 15:57   #9724
Tavek
Banneling
 
 
Geregistreerd: 11 januari 2004
Berichten: 66.569
Standaard

Aangezien er geen sprake is van kolonisatie of onderdrukking in Catalonie blijven er nog maar twee over he.

Welke wordt het !
Tavek is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 oktober 2017, 16:04   #9725
robert t
Europees Commissaris
 
Geregistreerd: 26 januari 2005
Berichten: 7.440
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
Het is net alsof de hele 5% staatsnationalisten die dit forum rijk is plots in groep is wakker geworden. Hoe zou d?*t komen?
Klopt. Euforie alom. Wanneer iemand van dit zootje een pro-Spanje berichtje plaatst wordt hij/zij onmiddellijk bijgetreden door een andere belgicist. Er loopt hier zelfs een pipo rond die zich kreupel gaat lachen als art. 155 van kracht wordt. Dat er dan onvermijdelijk zware rellen zullen uitbreken waarbij zwaargewonden of doden zullen mee gepaard gaan is de minste van zijn zorgen. De man zegt ook dat de toekomst van zijn kinderen belangrijker is dan de autonomie van Catalonië. Van egoIsme gesproken!

De aanvoerders van de belgicisten rijden op een paard uit de film "Monty Python and the holy grail". Gelukkig hebben zij geen enkele invloed op de gebeurtenissen waarvan niemand de uitkomst kent. Maar dat ze in hun nopjes zouden zijn bij zware rellen is een feit. De voorvechters van meer autonomie zijn hun onbekend maar het gedacht alleen al dat er op volksnationalisten gemot wordt bezorgt hen een orgasme. Wat vandaag in Barcelona gebeurt kan morgen ook in Antwerpen is hun leuze. De vergelijking gaat niet volledig op maar de intentie is er waarschijnlijk wel. Wait and see.
robert t is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 oktober 2017, 16:10   #9726
Pandareus
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 72.214
Standaard

DS maakte een analyse waarom Rajoy het spel zo principieel speelt.

Citaat:
De Spaanse premier Mariano Rajoy speelt met het idee om artikel 155 in werking te zetten. Over een dialoog met Catalonië zegt hij niets. Rajoy kan zich niet permitteren om de softie te zijn.

De Spaanse regering wijkt geen duimbreed van haar standpunt. Haar bewegingsruimte wordt bepaald door de wetteksten. Daarin staat – vrij vertaald – dat Spanje een ondeelbare eenheid is en dat iemand die de onafhankelijkheid uitroept een strafbare daad stelt.

Premier Mariano Rajoy heeft nu aan de Catalaanse minister-president gevraagd of hij gisteravond wel of niet de onafhankelijkheid heeft uitgeroepen. Daarover bestaat nogal wat verwarring. Carles Puigdemont had gisteravond in het Catalaanse parlement meegedeeld dat hij het mandaat had om de onafhankelijkheid van Catalonië uit te roepen, maar dat hij vroeg om enkele weken te wachten zodat er nog ruimte is voor onderhandelingen met de centrale regering in Madrid. Later ondertekende hij het document dat de onafhankelijkheid van Catalonië uitroept. Nog later liet een woordvoerder van de Catalaanse regering weten dat die ondertekening een ‘symbolische daad’ was.

Er hangt dus een dikke nevel over de wettelijke vraag of Catalonië zich nu van Spanje heeft afgescheurd. In zijn statement vanochtend zei premier Rajoy dat hij aan de Catalanen heeft gevraagd om duidelijkheid te scheppen. Op basis van dat antwoord, kan de Spaanse regering verdere stappen nemen.

Madrid hoort de vraag om dialoog niet

Een ding is alvast wél duidelijk: het tweede gedeelte van de toespraak van de Catalaanse minister-president, namelijk dat stuk waarin hij oproept tot dialoog met de Spaanse regering, is in Madrid in dovemansoren gevallen. Zij maakt zich klaar om de duimschroeven boven te halen om de separatistische Catalanen te tonen dat de Spaanse wetten geen vodje papier zijn.

De formele vraag aan Catalonië wat het schouwspel van gisteravond precies betekende, is de eerste noodzakelijke stap om artikel 155 in werking te stellen. Daarmee kan Madrid een aantal regionale bevoegdheden in handen nemen om de autonome regio weer op het wettelijke pad te brengen.

Waarom speelt premier Rajoy het zo hard?

In eerste instantie heeft hij de wet aan zijn kant. De Catalaanse regering heeft eenzijdig de onafhankelijkheid uitgeroepen, terwijl de rechters van het Grondwettelijk Hof haar duidelijk hadden gemaakt dat ze ongrondwettelijk handelden. De Spaanse premier is trouwens een jurist in hart en nieren. De letter van de wet is de leidraad van zijn handelingen.

Mariano Rajoy is ook het boegbeeld van een partij die voor de eenheid van Spanje staat. De Partido Popular biedt onder haar rechtervleugel onderdak aan mensen voor wie een federaal Spanje onbespreekbaar is. Mocht Rajoy ook maar een duimbreed toegeven aan de separatisten, dan krijgt hij geheid een storm van protest over zich tijdens de partijvergaderingen van de PP. De Partido Popular is trouwens niet de enige die de afscheuring van Spanje geen goed idee vindt. De meeste Spanjaarden, buiten Catalonië, begrijpen niet waarom de Catalanen zo nodig op eigen benen willen staan. Om maar te zeggen: Rajoy heeft een groot draagvlak voor zijn principiële houding.

Mariano Rajoy is ook een politicus. In zijn strijd met de Catalaanse minister-president Puigdemont kijken ambitieuze jonge honden over zijn schouder toe. Hij kan zich niet permitteren om de softie te zijn en mee te gaan op het pad dat de Catalaanse separatisten willen volgen. Hij moet met een rechte rug en met de wetboek in de hand op zijn standpunt blijven staan, en eisen dat de Catalaanse minister-president Puigdemont eerst de wet moet respecteren vooraleer hij aan tafel mag zitten.

Wat gaat er nu gebeuren?

Premier Rajoy wacht op het ondubbelzinnige antwoord van de Catalaanse regering op de vraag of ze de onafhankelijkheid heeft uitgeroepen. Mocht dat antwoord ja zijn (dat wordt spannend: willen de Catalanen de mist rond hun onafhankelijkheidsverklaring optrekken?), dan kan premier Rajoy aan de senaat de toestemming vragen om artikel 155 in werking te stellen, waarmee Madrid een aantal bevoegdheden van de Catalaanse autoriteiten tijdelijk naar zich toe kan trekken.
bron : http://www.standaard.be/cnt/dmf20171011_03125386

Zal Puigdemont het ondubbelzinnig antwoord geven waar Rajoy naar vraagt ? Dan weet hij 100% zeker dat art 155 zal ingeroepen worden en dan is zijn carrière over. Zal hij het bij een diplomatiek antwoord houden ? Bij wat intenties en vragen naar dialoog ? Dan kan hij Rajoy zijn reden tot activering van 155 voor zijn neus wegkapen.
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel Bekijk bericht
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...
Pandareus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 oktober 2017, 16:14   #9727
De schoofzak
Secretaris-Generaal VN
 
De schoofzak's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 juli 2004
Berichten: 80.254
Standaard

De reactie van de EU is andermaal teleurstellend.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20171011_03125437

Ik zie geen aanbod om te helpen een dialoog op te starten.

Evengoed zie ik niet in waarom Puigdemont tussen nu en enkele weken een antwoord zou geven op de non-vraag van de zoon van Franco.
Rustig afwachten en blijven herhalen: wij willen een opbouwende dialoog in een democratische sfeer zonder militaire dreigementen ... bla bla ....
__________________
Vlaanderen is niet van iedereen. Vlaanderen is enkel van hen die een inspanning doen om ertoe te behoren.

De grendel-grondwet moet wijken om eindelijk de broodnodige veranderingen te kunnen doorvoeren. Nadien kan de grondwet herstemd worden. Dat is nog gebeurd.

Ik heb de partij gesticht op drie lijnen: Vlaams en Europees, vrij en verantwoordelijk, en sterk en sociaal. Vandaag is dat de grondstroom in Vlaanderen. Geert Bourgeois (N-VA)
De schoofzak is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 oktober 2017, 16:16   #9728
vanderzapig
Europees Commissaris
 
vanderzapig's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 juni 2013
Berichten: 6.898
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Henri1 Bekijk bericht
Is er ondertussen al een doorbraak ?
Reeds jaren 24/7 online beschikbaar. Hier een goeie van Derk Jan Eppink:

Het moreel failliet van de ‘Europese waarden’
vanderzapig is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 oktober 2017, 16:19   #9729
Het Oosten
Secretaris-Generaal VN
 
Het Oosten's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 juli 2010
Berichten: 44.797
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door robert t Bekijk bericht
Klopt. Euforie alom. Wanneer iemand van dit zootje een pro-Spanje berichtje plaatst wordt hij/zij onmiddellijk bijgetreden door een andere belgicist. Er loopt hier zelfs een pipo rond die zich kreupel gaat lachen als art. 155 van kracht wordt. Dat er dan onvermijdelijk zware rellen zullen uitbreken waarbij zwaargewonden of doden zullen mee gepaard gaan is de minste van zijn zorgen. De man zegt ook dat de toekomst van zijn kinderen belangrijker is dan de autonomie van Catalonië. Van egoIsme gesproken!

De aanvoerders van de belgicisten rijden op een paard uit de film "Monty Python and the holy grail". Gelukkig hebben zij geen enkele invloed op de gebeurtenissen waarvan niemand de uitkomst kent. Maar dat ze in hun nopjes zouden zijn bij zware rellen is een feit. De voorvechters van meer autonomie zijn hun onbekend maar het gedacht alleen al dat er op volksnationalisten gemot wordt bezorgt hen een orgasme. Wat vandaag in Barcelona gebeurt kan morgen ook in Antwerpen is hun leuze. De vergelijking gaat niet volledig op maar de intentie is er waarschijnlijk wel. Wait and see.


Geef toe, een eerder ontgoochelende dag gisteren voor de Vlaams-nationalistjes van allerlei pluimage. Eerder zelfs een bittere dag.

Troost u, volgende zondag gaat het heel mooi weer worden.

Laatst gewijzigd door Het Oosten : 11 oktober 2017 om 16:35.
Het Oosten is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 oktober 2017, 16:24   #9730
Anselmo
Eur. Commissievoorzitter
 
Anselmo's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 februari 2003
Locatie: Antwerpen
Berichten: 9.074
Standaard

504
__________________
Ik begin stilaan respect te krijgen van Franco…Een brave man die tegen de communisten vocht.
Gipsy 26/28 1 2018
"Dat is het enige waar wij, moslims, echt goed in zijn: de schuld bij anderen leggen."
Nadine Al Budair, Saoedische journaliste in de krant Al-Rai (Koeweit) op 15 december 2015.
“Moslims, wat doen die behalve klagen en kebab verkopen?” Jihadexpert Montasser Alde’emeh 10/2016

Laatst gewijzigd door Anselmo : 11 oktober 2017 om 16:36.
Anselmo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 oktober 2017, 16:24   #9731
Anselmo
Eur. Commissievoorzitter
 
Anselmo's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 februari 2003
Locatie: Antwerpen
Berichten: 9.074
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dadeemelee Bekijk bericht
Naast het feit dat er voor Catalonië geen sprake is van kolonisatie of onderdrukking heeft Catalonië geen internationale steun (wat Kosovo wel heeft).

Catalonië zal dus niet onafhankelijk worden. Helaas pindakaas.
Het is ontstellend te moeten vaststellen dat men vandaag niet meer weet wat de "Spaanse Burgeroorlog" teweeg heeft gebracht en wat dat voor de Catalaanse bevolking heeft betekend.
Neem 5 minuten tijd en neem kennis van dit :

https://nl.wikipedia.org/wiki/Spaanse_Burgeroorlog

Catalonië is - na Galicië, Asturië en het Baskenland,- eerst in 1939 door de nationalisten - een verzameling van de carlisten, falangisten, alfonsistische monarchisten, de Katholieke Kerk (Opus Dei) en rechtse officieren - veroverd na verbitterde gevechten en de bombardementen door Mussolini/Hitler.

Al in 1931 verklaarden de fascistische falangisten dat Catalonië nooit onafhankelijk mocht zijn.

Tot op heden blijven zij hun politiek trouw gebleven dank zij hun erfgenamen in het Koninklijk Paleis en de regering
__________________
Ik begin stilaan respect te krijgen van Franco…Een brave man die tegen de communisten vocht.
Gipsy 26/28 1 2018
"Dat is het enige waar wij, moslims, echt goed in zijn: de schuld bij anderen leggen."
Nadine Al Budair, Saoedische journaliste in de krant Al-Rai (Koeweit) op 15 december 2015.
“Moslims, wat doen die behalve klagen en kebab verkopen?” Jihadexpert Montasser Alde’emeh 10/2016

Laatst gewijzigd door Anselmo : 11 oktober 2017 om 16:35.
Anselmo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 oktober 2017, 16:25   #9732
DucDEnghien
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Geregistreerd: 27 juli 2011
Berichten: 14.308
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door De schoofzak Bekijk bericht
De reactie van de EU is andermaal teleurstellend.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20171011_03125437

Ik zie geen aanbod om te helpen een dialoog op te starten.

Evengoed zie ik niet in waarom Puigdemont tussen nu en enkele weken een antwoord zou geven op de non-vraag van de zoon van Franco.
Rustig afwachten en blijven herhalen: wij willen een opbouwende dialoog in een democratische sfeer zonder militaire dreigementen ... bla bla ....
Zowel Polen, Duitsland, Italië, Frankrijk en Portugal hebben vandaag hun blijvende steun aan de Spaanse regering bevestigd.

http://www.lalibre.be/dernieres-depe...70be70bcee36bc
DucDEnghien is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 oktober 2017, 16:38   #9733
The Paulus Experience
Secretaris-Generaal VN
 
The Paulus Experience's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 oktober 2003
Locatie: Jem Enfous
Berichten: 23.176
Standaard

Volgens mij wordt het artikel 155 en dat was het dan voor de hele affaire.
Resultaat: minder autonomie voor de Catalanen
Binnen 20 jaar nog eens proberen?
Zelfde resultaat.
__________________
De oorzaken van liberalisme staan uitgebreid beschreven in de DSM-5

Een dag niet gelachen is een dag dichter bij uw N-VA lidmaatschap.

De motivatie van een N-VA kiezer: https://forum.politics.be/showpost.p...7&postcount=54
The Paulus Experience is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 oktober 2017, 16:40   #9734
Everytime
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 3 februari 2004
Locatie: Bruxelles
Berichten: 32.896
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door robert t Bekijk bericht
Klopt. Euforie alom. Wanneer iemand van dit zootje een pro-Spanje berichtje plaatst wordt hij/zij onmiddellijk bijgetreden door een andere belgicist. Er loopt hier zelfs een pipo rond die zich kreupel gaat lachen als art. 155 van kracht wordt. Dat er dan onvermijdelijk zware rellen zullen uitbreken waarbij zwaargewonden of doden zullen mee gepaard gaan is de minste van zijn zorgen. De man zegt ook dat de toekomst van zijn kinderen belangrijker is dan de autonomie van Catalonië. Van egoIsme gesproken!

De aanvoerders van de belgicisten rijden op een paard uit de film "Monty Python and the holy grail". Gelukkig hebben zij geen enkele invloed op de gebeurtenissen waarvan niemand de uitkomst kent. Maar dat ze in hun nopjes zouden zijn bij zware rellen is een feit. De voorvechters van meer autonomie zijn hun onbekend maar het gedacht alleen al dat er op volksnationalisten gemot wordt bezorgt hen een orgasme. Wat vandaag in Barcelona gebeurt kan morgen ook in Antwerpen is hun leuze. De vergelijking gaat niet volledig op maar de intentie is er waarschijnlijk wel. Wait and see.
En wie zegt u dat dit zou gebeuren? Geweld zou tot helemaal niets leiden.

Laatst gewijzigd door Everytime : 11 oktober 2017 om 16:46.
Everytime is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 oktober 2017, 16:44   #9735
Anselmo
Eur. Commissievoorzitter
 
Anselmo's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 februari 2003
Locatie: Antwerpen
Berichten: 9.074
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The Paulus Experience Bekijk bericht
... en dat was het dan voor de hele affaire.
.
Daar ligt nu juist de vergissing van de staatsnationalisten.
De roep zal alleen versterken en de tredmolen sneller draaien.
__________________
Ik begin stilaan respect te krijgen van Franco…Een brave man die tegen de communisten vocht.
Gipsy 26/28 1 2018
"Dat is het enige waar wij, moslims, echt goed in zijn: de schuld bij anderen leggen."
Nadine Al Budair, Saoedische journaliste in de krant Al-Rai (Koeweit) op 15 december 2015.
“Moslims, wat doen die behalve klagen en kebab verkopen?” Jihadexpert Montasser Alde’emeh 10/2016
Anselmo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 oktober 2017, 16:46   #9736
Anselmo
Eur. Commissievoorzitter
 
Anselmo's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 februari 2003
Locatie: Antwerpen
Berichten: 9.074
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Everytime Bekijk bericht
En wie zegt u dat dit zou gebeuren?
Men kan de haat en de brutaliteit van de falange nooit overschatten.
__________________
Ik begin stilaan respect te krijgen van Franco…Een brave man die tegen de communisten vocht.
Gipsy 26/28 1 2018
"Dat is het enige waar wij, moslims, echt goed in zijn: de schuld bij anderen leggen."
Nadine Al Budair, Saoedische journaliste in de krant Al-Rai (Koeweit) op 15 december 2015.
“Moslims, wat doen die behalve klagen en kebab verkopen?” Jihadexpert Montasser Alde’emeh 10/2016
Anselmo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 oktober 2017, 16:50   #9737
Witte Kaproen
Secretaris-Generaal VN
 
Witte Kaproen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 september 2013
Berichten: 30.796
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The Paulus Experience Bekijk bericht
Volgens mij wordt het artikel 155 en dat was het dan voor de hele affaire.
Resultaat: minder autonomie voor de Catalanen
Binnen 20 jaar nog eens proberen?
Zelfde resultaat.
Rajoy dreigt wel met artikel 155 ,maar durft het blijkbaar niet gebruiken.
Dat is nu wel voor iedereen duidelijk geworden .

Tijdswinst voor de sluwe Catalanen.

Ondertussen zijn de Catalaanse diplomaten volop bezig om in het buitenland zoveel mogelijk landen te zoeken die hen willen erkennen.

Laatst gewijzigd door Witte Kaproen : 11 oktober 2017 om 16:55.
Witte Kaproen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 oktober 2017, 16:53   #9738
The Paulus Experience
Secretaris-Generaal VN
 
The Paulus Experience's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 oktober 2003
Locatie: Jem Enfous
Berichten: 23.176
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Anselmo Bekijk bericht
Daar ligt nu juist de vergissing van de staatsnationalisten.
De roep zal alleen versterken en de tredmolen sneller draaien.
Welke tredmolen?
Als er geen autonomie meer is...
__________________
De oorzaken van liberalisme staan uitgebreid beschreven in de DSM-5

Een dag niet gelachen is een dag dichter bij uw N-VA lidmaatschap.

De motivatie van een N-VA kiezer: https://forum.politics.be/showpost.p...7&postcount=54
The Paulus Experience is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 oktober 2017, 16:54   #9739
The Paulus Experience
Secretaris-Generaal VN
 
The Paulus Experience's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 oktober 2003
Locatie: Jem Enfous
Berichten: 23.176
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Witte Kaproen Bekijk bericht
Rajoy dreigt wel met artikel 155 ,maar durft het blijkbaar niet gebruiken.
Dat is nu wel voor iedereen duidelijk geworden .

Tijdswinst voor de sluwe Catalanen.

Ondertussen zijn de Catalaanse diplomaten volop bezig om in het buitenland laden te zoeken die hen willen erkennen.
Hij laat het aan de Catalanen om het te gebruiken of niet.
Rajoy heeft officieel de wet aan zijn kant, of besef je dat niet?
__________________
De oorzaken van liberalisme staan uitgebreid beschreven in de DSM-5

Een dag niet gelachen is een dag dichter bij uw N-VA lidmaatschap.

De motivatie van een N-VA kiezer: https://forum.politics.be/showpost.p...7&postcount=54
The Paulus Experience is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 oktober 2017, 16:58   #9740
Bad Attila
Secretaris-Generaal VN
 
Bad Attila's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 juni 2005
Locatie: Brussel
Berichten: 21.945
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eduard Khil Bekijk bericht
volgens die link van tve zijn ze wel degelijk bezig een onafhankelijkheidsverklaring te tekenen. Vreemde dinges, ik kan niet helemaal meer volgen
Een onafhankelijkheidsverklaring is iets anders dan onafhankelijkheid zelf. De verklaring is een symbolisch essentiële stap in het proces, maar verandert niks in de praktijk.

Catalonië is vandaag dus niet onafhankelijk, en zal het misschien nooit worden, ondanks de verklaring.
__________________
Met democratie maak je van een paard, een Romeinse consul.
Bad Attila is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord



Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:35.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be