Politics.be Registreren kan je hier.
Problemen met registreren of reageren op de berichten?
Een verloren wachtwoord?
Gelieve een mail te zenden naar [email protected] met vermelding van je gebruikersnaam.

Ga terug   Politics.be > Algemeen > Binnenland
Registreer FAQForumreglement Ledenlijst Markeer forums als gelezen

Binnenland Onderwerpen omtrent de binnenlandse politiek kunnen hier terecht. Let er wel op dat dit subforum enkel over dergelijk algemene zaken gaat die niet thuishoren in de themafora.

Antwoord
 
Discussietools
Oud 14 november 2017, 20:52   #1
epicurist_dirk
Staatssecretaris
 
epicurist_dirk's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 maart 2003
Berichten: 2.971
Standaard Er kwam veel Kritiek op de totale anarchie, de regeringsloosheid in Brussel

Er kwam veel Kritiek op de totale anarchie , de regeringsloosheid in Brussel om de burgers, handelaars en hun goederen te beschermen!!

Op het politieoptreden na de rellen van afgelopen weekend in het centrum van Brussel. Tientallen jongeren plunderden toen winkels, staken auto's in brand en bekogelden politie en brandweer, na de kwalificatie van de nationale ploeg van Marokko voor het WK Voetbal.

De wedstrijd België-Japan word als risico geplaatst (?) maar de wedstrijd met Marokko daar was door de Brusselse PS burgemeester niets voorzien als beveiliging voor de inwoners/handelaars. (?????)

Terwijl algemeen bekend is dat steeds rellen uitbreken om te kunnen plunderen traditie is door bevolking.. Afrikaanse continent.

Politie mocht bovendien niets doen, géén enkele arrestatie = totale anarchie!!!

Wat België weer belachelijk maakt, wat de veiligheid en ordediensten weer in en kwaad daglicht plaats in de wereld.

Wat weer zal uitdijen over gans het land door paraplusysteem van de politiek die niets gaat doen en alleen maar theatraal naar elkaar schelden zoals reeds decennia gebeurd.

De van de pot-gerukte redenering van de PS burgemeester is blijkbaar: eerst de boel laten afbreken, laten leegroven en daarna via video beelden al dat crapuul dat met voorbedachten rade voorzien was met kappen en sjaals om het gezicht te camoufleren proberen herkennen!!!

Aan onze redactie zeggen agenten die er die avond bij waren, dat ze met veel te weinig waren. Zij spreken over 50 agenten >>> waarvan 22 gekwetst geraakten!!!!.

Versterking vragen verliep volgens ook niet zonder slag of stoot. "Bijstand vragen aan de federale politie of andere lokale korpsen verloopt enorm langzaam, via een te log systeem. Dat weet iedereen op het terrein", zo klinkt het.

Met veel gevoel voor theater op TV zij gisten iemand, de PS zit niet in de regering … wat let de regering om te kiezen en te stemmen voor een een gemaakte politie in Brussel.
Terwijl deze kwakkel met de vele politieke sheriffs in Brussel al decennia en probleem is dat steeds weer NIET aangepakt werd!!

MR: "Fusie Brusselse politiezones pas zinvol als die meerwaarde biedt" kan zo'n fusie alleen als de meerwaarde ervan wordt aangetoond.

"Tegen volgende zomer zou het rapport klaar zijn, en het zou verstandig zijn om met conclusies te wachten TOT NA de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar." = UITSTELLEN, uitstellen, uitstellen..Niets doen!!!

….kan zo'n fusie alleen als de meerwaarde ervan wordt aangetoond. >>>>Wat wel al jaren word aan getoond dat de Sjoemel gemeenten-gemeenschap Brussel met de vele burgemeesters en hun politiek gestuurde sheriffs steeds weer falen! Steeds weer is de uitleg van de burgemeesters meer personeel nodig,
Dus willen al die burgemeesters machtswellustig en uit grootheidswaanzin op hun eentje in hun sjoemel gebied allemaal een grote politie macht!

Terwijl alle ordediensten samen, de manschappen die in Brussel werken al het grootste aantal van België, MAAR weeral duidelijk NIET samen werken!!!

Wat dus in houd: de “gemeente” politie alleen zijn wel met voldoende, maar niet bij rellen. Dus indien de politie een gemaakt is in Brussel zijn ze Zeker met meer dan genoeg manschappen.

Maar ja dan kan het paraplusysteem door de burgemeesters niet meer open geschoven worden, kan kiesvee niet meer ingelijfd worden bij HUN politieke politie eenheid!.

Bovendien in het verleden was de “gemeente” politie ook niet instaat rellen aan te pakken wand dan werd steeds de Rijkswacht voorzien en aangesteld om rellen te breken. >>>Neutraal<<< Arrestaties te doen zonder politieke inmenging van wie wel en niet gearresteerd werd.

"Fusie Brusselse politiezones onnozel noemen, is bijzonder kort door de bocht"
CD&V en N-VA zijn het niet eens met criminologe Els Enhus van de VUB, die stelt dat een fusie van de zes Brusselse politiezones zinloos is zonder een fusie van de 19 gemeenten van het Hoofdstedelijk Gewest. De Brusselse parlementsleden Brigitte Grouwels (CD&V) en Johan Van den Driessche (N-VA) zeggen dat zo'n fusie wel zin heeft als de Brusselse minister-president bevoegd wordt voor de gefuseerde politie.
"Binnen CD&V-Brussel hebben we over deze problematiek al veel eerder nagedacht", reageert Brigitte Grouwels (CD&V). "We willen uiteraard niet dat de eenheidspolitie onder leiding komt van de 19 burgemeesters, maar wel onder leiding van de Brusselse minister-president. De politieraad wordt dan weer gevormd door het Brussels Hoofdstedelijk Parlement.
Ook Johan Van den Driessche (N-VA) vindt dat de politiebevoegdheden naar de Brusselse minister-president moeten gaan: "De bevoegdheden van de burgemeesters kunnen zo worden teruggeschroefd en bijvoorbeeld tot de wijkwerking worden beperkt."

"Eerste prioriteit is het oppakken van de daders" Man, man, man....Na anarchie… even theatraal als bij de gekaakte woning door Roma, die te huur staat in Gent. Waardoor veel mensen “TE HUUR” niet meer aan hun woning durven hangen uit vrees dat dit als en magneet werkt om te kraken!!!

In Brussel hebben de Brusselse afgevaardigden van de politievakbonden samengezeten met Brussels PS burgemeester Philip Close, na de rellen van afgelopen weekend. Daar is beslist dat de focus deze week moet liggen op de arrestaties. "Geen enkele agent is tevreden over afgelopen weekend, dat is duidelijk. Nu is de eerste prioriteit wel de daders te vatten", zegt woordvoerder Olivier Slosse van de politiezone Brussel.
"TE laat de put gevuld als het kalf verdronken is" = Theatrale larie dus!!!!
Zoals onderzoek Commissies... uitstellen, niest doen!!! anarchie verzekerd!!!!
__________________
Al heb ik dyslexie, toch probeer ik mijn denken te beschrijven. Ik droom van een kanton systeem hier, met veilig vlot functioneel
directe referendum kiezen met GSM gecombineerd met itsme veiligheid. Minimale federale toestand zoals in het democratische goed politiek, economische functionerende Zwitserland. Waardoor ik tot nu toe geen enkele partij kan steunen.
epicurist_dirk is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 november 2017, 21:48   #2
epicurist_dirk
Staatssecretaris
 
epicurist_dirk's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 maart 2003
Berichten: 2.971
Standaard

Las elders het volgende:

Nu blijkt zelfs dat Close zaterdagavond afwezig was (zou op een rugby-wedstrijd in Frankrijk aanwezig geweest zijn) en geen enkele verantwoordelijkheid had gedelegeerd. Dat stuk PS-onbenul is dus op alle gebied totaal O N B E K W A A M , en dient eigenlijk vervolgd voor schuldig verzuim. (bron : "de afspraak" - Canvas)
Eerste Schepen Alain Courtois zat er maar beteuterd bij, en illustreerde perfect de totale onbekwaamheid van heel het Brussels College.
__________________
Al heb ik dyslexie, toch probeer ik mijn denken te beschrijven. Ik droom van een kanton systeem hier, met veilig vlot functioneel
directe referendum kiezen met GSM gecombineerd met itsme veiligheid. Minimale federale toestand zoals in het democratische goed politiek, economische functionerende Zwitserland. Waardoor ik tot nu toe geen enkele partij kan steunen.
epicurist_dirk is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 november 2017, 08:40   #3
marie daenen
Banneling
 
 
Geregistreerd: 2 december 2013
Berichten: 35.535
Standaard

Hela, het zijn niet de nieuwkomers die het probleem zijn maar de verharde racistische houding van de Vlamingen die hard moet aangepakt worden...

http://www.knack.be/nieuws/belgie/za...ad-925779.html
marie daenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 november 2017, 09:05   #4
Elio di Supo
Banneling
 
 
Geregistreerd: 13 november 2007
Locatie: The Swamp
Berichten: 28.231
Standaard

Marokkanen mogen plunderen, Roma Mogen kraken. Gelukkig dat die nieuwe wet er nu komt die het kraken gaat verbieden. Uit pure nostalgie moest feestenburgemeester Termont wel even kwijt dat hij toch wel een beetje sympathie koestert voor dat kraken.

Dus daarom een beetje dura lex sed lex voor Daniel. Laten we een beetje begrip hebben voor die mens die van zijn hart een steen gaat moeten maken.
Elio di Supo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 november 2017, 09:20   #5
Anna List
Banneling
 
 
Geregistreerd: 28 september 2004
Berichten: 106.558
Standaard

hoopgevend nieuws :

Citaat:
"Zou hooliganisme een vorm van integratie kunnen zijn?"

Auteur Fikry El Azzouzi
Anna List is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 november 2017, 09:27   #6
fox
Secretaris-Generaal VN
 
fox's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 februari 2007
Berichten: 31.071
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Anna List Bekijk bericht
hoopgevend nieuws :
De auteur in kwestie heeft niet veel begrepen van wat hooliganisme nu eigenlijk is. Hoewel het soms nog gebeurd dat er schade is zoals in Brugge-Antwerp, gaat dat tegenwoordig voornamelijk om elkaar afkloppen. Tot Antwerp terug zijn opwachting maakte in de eerste klasse, was het fenomeen van vandalisme bij voetbalwedstrijden serieus onder controle.

Wat in Brussel gebeurd is, had helemaal niks met hooliganisme of voetbal te maken. Het ging enkel en alleen over een groep allochtonen die weet dat er wetteloosheid heerst in Brussel en simpelweg een excuus zocht om te plunderen en de boel af te breken.
__________________
In de psychologie staat machiavellisme voor een bepaald soort persoonlijkheidsstoornissen. Niets in dit land is machiavellistischer dan de PS. Niets is zo asociaal als de PS-politiek. Grote armoede! Slecht onderwijs! Hollande achterna! Het verliezende kamp in de laatste verkiezingen!
fox is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 november 2017, 11:09   #7
Sukkelaar
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Geregistreerd: 18 april 2006
Berichten: 10.570
Standaard

:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door marie daenen Bekijk bericht
Hela, het zijn niet de nieuwkomers die het probleem zijn maar de verharde racistische houding van de Vlamingen die hard moet aangepakt worden...



http://www.knack.be/nieuws/belgie/za...ad-925779.html
Sukkelaar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 november 2017, 11:11   #8
Sukkelaar
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Geregistreerd: 18 april 2006
Berichten: 10.570
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Elio di Supo Bekijk bericht
Marokkanen mogen plunderen, Roma Mogen kraken. Gelukkig dat die nieuwe wet er nu komt die het kraken gaat verbieden. Uit pure nostalgie moest feestenburgemeester Termont wel even kwijt dat hij toch wel een beetje sympathie koestert voor dat kraken.

Dus daarom een beetje dura lex sed lex voor Daniel. Laten we een beetje begrip hebben voor die mens die van zijn hart een steen gaat moeten maken.
Termond is duidelijk een linkse en socialist. Arme Gentenaren.
Sukkelaar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 november 2017, 12:05   #9
Xenophon
Secretaris-Generaal VN
 
Xenophon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 september 2009
Berichten: 98.185
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Anna List Bekijk bericht
hoopgevend nieuws :
Integratie is het niet, het is eerder de volgende stap in het (bijna onbewuste) proces om te zien hoe ver men kan gaan.

Ik moet zeggen, dat schijnt goed te lukken.

Want de politie stond er bij en keek er naar.
__________________
Citaat:
Ta gueule!
Xenophon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 november 2017, 13:56   #10
Skobelev
Secretaris-Generaal VN
 
Skobelev's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 maart 2013
Locatie: Kinshasa aan de Dender
Berichten: 36.243
Standaard

Wat denken jullie....is een huiszoeking bij deze niet gepast? Als hij daar zo met machinegeweren staat te pronken?

https://www.hln.be/de-krant/-alles-a...uwen~afc59d37/
Skobelev is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 november 2017, 14:04   #11
Zipper
Secretaris-Generaal VN
 
Zipper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 maart 2009
Berichten: 52.847
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Skobelev Bekijk bericht
Wat denken jullie....is een huiszoeking bij deze niet gepast? Als hij daar zo met machinegeweren staat te pronken?

https://www.hln.be/de-krant/-alles-a...uwen~afc59d37/
echt een smoel om matrakken op te roderen
__________________
"Je kan niet zeggen dat de zwart-gele leeuw een symbool van de collaboratie is. (klik)" (Bruno De Wever - historicus)






Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht
Voor mijn part wordt Brussel en omstreken voor 90% islamitisch!
Zipper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 november 2017, 14:06   #12
Svennies
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 8 april 2008
Locatie: Mechelen
Berichten: 22.819
Standaard

Ach Jinnih Beels kan er ook wat van....

Citaat:
Relschoppers zijn relschoppers. Beoordeel mensen nu eindelijk eens op hun gedrag, niet op hun afkomst.
https://www.hln.be/nieuws/binnenland...elen~a870c974/

Zou madam al weten dat de Italianen hun uitschakeling aan datzelfde WK op een héél andere manier hebben beleefd....

Hebben die zich hier tegenover onze maatschappij baldadig gedragen na hun verliesmatch....

Nogal een groot verschil tussen beide bevolkingsgroepen waarvan er maar één uitblinkt in baldadigheid....
Svennies is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 november 2017, 14:07   #13
Zipper
Secretaris-Generaal VN
 
Zipper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 maart 2009
Berichten: 52.847
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Skobelev Bekijk bericht
Wat denken jullie....is een huiszoeking bij deze niet gepast? Als hij daar zo met machinegeweren staat te pronken?

https://www.hln.be/de-krant/-alles-a...uwen~afc59d37/
ik denk niet dat hij die thuis zal bewaren
__________________
"Je kan niet zeggen dat de zwart-gele leeuw een symbool van de collaboratie is. (klik)" (Bruno De Wever - historicus)






Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht
Voor mijn part wordt Brussel en omstreken voor 90% islamitisch!
Zipper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 november 2017, 14:12   #14
Anna List
Banneling
 
 
Geregistreerd: 28 september 2004
Berichten: 106.558
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Xenophon Bekijk bericht
Integratie is het niet, het is eerder de volgende stap in het (bijna onbewuste) proces om te zien hoe ver men kan gaan.

Ik moet zeggen, dat schijnt goed te lukken.

Want de politie stond er bij en keek er naar.
de enig mogelijke conclusie is dan ook ... het kan nog een paar stappen verder!
Anna List is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 november 2017, 14:15   #15
Zipper
Secretaris-Generaal VN
 
Zipper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 maart 2009
Berichten: 52.847
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Anna List Bekijk bericht
de enig mogelijke conclusie is dan ook ... het kan nog een paar stappen verder!
Misschien het Marokkaanse elftal uitnodigen voor een "oefen-matchke" ??
__________________
"Je kan niet zeggen dat de zwart-gele leeuw een symbool van de collaboratie is. (klik)" (Bruno De Wever - historicus)






Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht
Voor mijn part wordt Brussel en omstreken voor 90% islamitisch!
Zipper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 november 2017, 15:02   #16
Xenophon
Secretaris-Generaal VN
 
Xenophon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 september 2009
Berichten: 98.185
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Skobelev Bekijk bericht
Wat denken jullie....is een huiszoeking bij deze niet gepast? Als hij daar zo met machinegeweren staat te pronken?

https://www.hln.be/de-krant/-alles-a...uwen~afc59d37/
Foto's maken is nu niet echt verboden denk ik.
__________________
Citaat:
Ta gueule!
Xenophon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 november 2017, 15:03   #17
Xenophon
Secretaris-Generaal VN
 
Xenophon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 september 2009
Berichten: 98.185
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Anna List Bekijk bericht
de enig mogelijke conclusie is dan ook ... het kan nog een paar stappen verder!
Precies.
__________________
Citaat:
Ta gueule!
Xenophon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 november 2017, 16:00   #18
Sukkelaar
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Geregistreerd: 18 april 2006
Berichten: 10.570
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door epicurist_dirk Bekijk bericht
Er kwam veel Kritiek op de totale anarchie , de regeringsloosheid in Brussel om de burgers, handelaars en hun goederen te beschermen!!

[/b]

Terecht zou ik zeggen maar kritiek is niet genoeg. De Brusselaars moeten bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen hun stemgedrag veranderen. Pas dan kan er iets veranderen.
Sukkelaar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 november 2017, 16:11   #19
Zipper
Secretaris-Generaal VN
 
Zipper's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 maart 2009
Berichten: 52.847
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sukkelaar Bekijk bericht
Terecht zou ik zeggen maar kritiek is niet genoeg. De Brusselaars moeten bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen hun stemgedrag veranderen. Pas dan kan er iets veranderen.
gezien het hoge aantal islamieten zal er in Brussel nauwelijks iets veranderen volgend jaar, tenzij nog meer autochtone Brusselaars die stad zullen verlaten.
Brussel lijkt stilaan meer op een islamitisch kalifaat, dan op de Europese hoofdstad.
__________________
"Je kan niet zeggen dat de zwart-gele leeuw een symbool van de collaboratie is. (klik)" (Bruno De Wever - historicus)






Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Another Jack Bekijk bericht
Voor mijn part wordt Brussel en omstreken voor 90% islamitisch!

Laatst gewijzigd door Zipper : 15 november 2017 om 16:11.
Zipper is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 november 2017, 16:55   #20
Svennies
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 8 april 2008
Locatie: Mechelen
Berichten: 22.819
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zipper Bekijk bericht
gezien het hoge aantal islamieten zal er in Brussel nauwelijks iets veranderen volgend jaar, tenzij nog meer autochtone Brusselaars die stad zullen verlaten.
Brussel lijkt stilaan meer op een islamitisch kalifaat, dan op de Europese hoofdstad.
Het is zo te lezen weeral koekenbak in Brussel.....

Citaat:
Er zijn opnieuw rellen aan de gang in Brussel, aan het Muntplein. Beelden tonen hoe honderden mensen op straat lopen, een politiecombi omsingelen en met dingen gooien. Dat meldt VTM NIEUWS. De rellen zouden ontstaan zijn nadat de politie tussenkwam bij de opnames van een hiphopvideoclip. De politie moest zich zelfs terugtrekken omdat er met voorwerpen naar de agenten werd gegooid.
Aanleiding zou een uit de hand gelopen flashmob zijn. Dat verneemt de redactie van Bruzz bij de Brusselse politie. Er is bijstand gevraagd bij de Federale politie.

https://www.hln.be/nieuws/binnenland...geld~a77a8a48/
Svennies is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:00.


Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be