PDA

View Full Version : Een vraagje over Europa


Groot Bakkes
1 maart 2004, 19:26
Wat wordt er fundamenteel beter als ik voor de SP.A stemmen bij de Europese (want dat is naar verluid toch een van uw stokpaardjes) verkiezingen?

Groot Bakkes
2 maart 2004, 19:50
Als u tijd zou hebben, gelieve hier dan op te antwoorden.

Astrixenobelix28
2 maart 2004, 21:33
Groot gelijk!!
In de federale verkiezingen vorig jaar viel N-VA & Agalev uit de boot (met respect voor Geert Bourgeois z'n zetel in W-Vlaanderen).
MAAAAR wie coöpteert er een groene.......

Heeft de kiezer het dan niet duidelijk gemaakt dat de groene der niet meer bij moeten?

Hoe kan zoiets?

Groot Bakkes
5 maart 2004, 18:14
Ik herhaal mijn vraag: Wat wordt er fundamenteel beter als ik voor de SP.A stemmen bij de Europese (want dat is naar verluid toch een van uw stokpaardjes) verkiezingen?

tool2kil
6 maart 2004, 11:54
Goeie vraag. Nog eentje: socialisten hebben decennia lang mee de toon aangegeven binnen de EU. Karel Van Miert heeft zelfs als Vlaamse socialist een voortrekkersrol gespeeld toen hij Europees commissaris was (en door vriend en vijand erkend werd als een zwaargewicht). Wel, is hat dan niet een beetje gratuit van nu te kankeren op de EU?

De kritiek dat de EU een econmische reus maar een sociale dwerg is, snijdt zeker hout, maar dat is mede te danken aan leidinggevende socialistische politici.

Ik weet dat Stevaert redeneert: de mensen liggen niet wakker van de EU, en de uitbreiding is moeilijk te verkopen. Maar het is natuurlijk wel een beetje té gemakkelijk om alle schuld op Europa te schuiven, terwijl men er zelf mede-verantwoordelijk voor is!
Stevaert was al zo laf om zijn migrantenstemrecht-standpunt niet te durven verdedigen (de beelden van een zielige Van Weert in de kamer waren werkelijk schrijnend...), nu wordt het al zo gedraaid dat men oppositie voert tegen het eigen Europees beleid!

En nu mijn vraag: wat wensen jullie dan te veranderen? En vooral: hoe denken jullie dat te doen? Hebben mensen als Saïd El Khadraoui al de breuk met het verleden ingezet?