PDA

View Full Version : Advocaat Belliraj ontkent


Gun
18 maart 2008, 09:08
Abdelkader Belliraj zou nooit bekend hebben dat hij eind jaren tachtig zes moorden in België heeft gepleegd. Belliraj zou zelfs geen informant van de Staatsveiligheid geweest zijn. Dat beweert althans zijn advocaat tegenover de VRT-redactie.

Belliraj verschijnt maandag opnieuw voor de onderzoeksrechter in Marokko, waar hij half februari werd aangehouden. De Marokkaanse Belg, die in het Oost-Vlaamse Evergem heeft gewoond, zou de leider zijn van een terreurnetwerk.

Belliraj heeft met Mohammed Ziane een nieuwe advocaat. Die zegt dat Belliraj nooit zes (onopgehelderde) moorden in België bekend heeft, maar dat de beschuldiging zou gebaseerd zijn op de woorden van een medegevangene.

Ook met een overval op een geldtransport in Luxemburg zou Belliraj niets te maken hebben.

Ziane erkent dat zijn cliënt Pakistan en Afghanistan heeft bezocht, maar dat gebeurde naar verluidt op eigen initiatief. Belliraj stelde daar zijn netwerk van contacten ter beschikking van de Belgische kroon.

"Mijn cliënt is fier dat hij Belg is en vindt het zijn taak om zijn land te dienen, maar hij is geen agent, informant of ambtenaar bij de Belgische Staatsveiligheid", luidt het.Zooooooooooo voorspelbaar ...

België én Europa moeten meegezogen worden in de terreurdreiging ...

KrisKras
18 maart 2008, 09:41
Zooooooooooo voorspelbaar ...

België én Europa moeten meegezogen worden in de terreurdreiging ...

Wilders zal ook meehelpen met zijn film in spé