PDA

View Full Version : Marokko zoekt verdachten in Brussel en Amsterdam


Hanne
18 maart 2004, 11:42
GVA 18/3/04
De Marokkaanse veiligheidsdiensten spitsen hun onderzoek toe op een mogelijke connectie tussen de auteurs van de terreuraanslagen in Madrid en Marokkaanse moslimfundamentalisten die in Brussel zijn gevestigd.
Volgens bronnen van de antiterrorisme-cel in Rabat zijn de onderzoekers ervan overtuigd dat de "planning en financiering van de aanslagen" gebeurde in Brussel. Dat meldt de Catalaanse krant El Periódico woensdag.

De informatie komt van de correspondent van El Periódico in Tanger. Wat enkele dagen geleden nog een twijfelgeval was, is nu een zekerheid: de Marokkaanse veiligheidsdiensten hebben namen en pseudoniemen van de verdachten vergeleken en vonden gelijklopende identiteiten van de verdachten in Madrid en Brussel. Volgens specialisten in moslimterreur bevindt zich in Brussel sinds de jaren '80 de harde kern van het Marokkaanse radicalisme in Europa, aldus nog de krant.

Volgens dezelfde bronnen zou de video waarop de aanslag in Madrid wordt opgeëist naar alle waarschijnlijkheid "gemaakt zijn in Brussel of Amsterdam". Bovendien wordt ervan uitgegaan dat Aboe Doujan al Afgani, de man die op de video de aanslagen opeist, zich schuilhoudt in radicale milieu's in Brussel of Amsterdam, meldt El Periódico. Bovendien zou Aboe Doujan "de vader van de rook" betekenen, en in de boodschap die aan de krant al Quds Al Arabi werd gezonden is er sprake van "het eskadron van de rook van de dood", wat ertoe heeft geleid dat beide opeisingen, in de krant en op video, van dezelfde groep komen, aldus nog het Catalaanse dagblad.

Mustapha
18 maart 2004, 11:49
ja?

Dixie
18 maart 2004, 12:22
pasop mustapha ze zoeken je ...

illwill
18 maart 2004, 13:34
ja?

Is weer niet waar zeker volgens jou?