PDA

View Full Version : Al-Qaeda beschikt over kernbommen


Hanne
22 maart 2004, 12:46
De Telegraaf 22/3/04

'Volgens Al-Zawahiri heeft al-Qaeda kernbommen'
SYDNEY - De tweede man van de terreurgroep al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, heeft gezegd dat het netwerk beschikt over kernbommen die zijn gekocht op de zwarte markt in Centraal-Azië. Dat heeft een Pakistaanse journalist gemeld in een uitzending van de Australische omroep BBC, die maandagavond wordt getoond.


De journalist, Hamid Mir, zegt dat hij Osama bin Laden en Al-Zawahiri in 2001 heeft gesproken. Op de vraag of al-Qaeda over kernwapens beschikt lachte Al-Zawahiri, volgens Mir: "Als je 30 miljoen Amerikaanse dollars hebt en naar de zwarte markt in Centraal-Azië gaat, contact zoekt met welke ontevreden Sovjet-wetenschapper dan ook, dan zijn er tientallen handige kofferbommen beschikbaar."

Al-Zawahiri zou destijds ook hebben gezegd dat al-Qaeda mensen heeft gestuurd naar Moskou, Tasjkent en andere Centraal-Aziatische steden om te onderhandelen en kernbommen te kopen.

Antoon
22 maart 2004, 12:49
Od deze informatie juist is blijft onduidelijk. Vast staat dat de moslim-terroristen met eel ijver op zoek zijn naar een 'vuile bom' om ze zo snel mogelijk ergens in de wereld tot ontploffing te brengen.

Van een goddelijke opdracht gesproken. :evil: