PDA

View Full Version : Scrambled eggs


PollyCorrect
12 juli 2008, 11:59
Ik probeer al jaren om op lekkere wijze mozzarella te verwerken in omelet.

En steeds weer is het resultaat dat er een laagje water in de pan overblijft, en de mozzarella is herleid tot een soort eetbare kauwgummie.

Nou ja! Waarom maak ik niet gewoon een pizza? Maar ik ben dol op scrambled eggs op zaterdag bij de brunch, en heb altijd een enorme voorraad buffala mozza, en ik blijf maar denken dat er een manier moet zijn!

PollyCorrect
12 juli 2008, 12:01
Dit is het te gekste scrambled eggs recept dat ik ooit gezien heb.
Wou dat ik het ook kon proeven.

http://www.youtube.com/watch?v=XC8kUxULqBU

Andro
12 juli 2008, 12:13
Ik probeer al jaren om op lekkere wijze mozzarella te verwerken in omelet.

En steeds weer is het resultaat dat er een laagje water in de pan overblijft, en de mozzarella is herleid tot een soort eetbare kauwgummie.

...!

Doe je er een koffielepeltje ( gelijk met de rand ) maizena in, als je ze beide verwerkt ?

Dronkoers
12 juli 2008, 12:14
Doe je er een koffielepeltje ( gelijk met de rand ) maizena in, als je ze beide verwerkt ?

Oef, ik dacht "Hmm, Andro en scrambled eggs, volgens mij gaat het niet over eten", maar 't valt mee ;-)

Andro
12 juli 2008, 12:19
Oef, ik dacht "Hmm, Andro en scrambled eggs, volgens mij gaat het niet over eten", maar 't valt mee ;-)

Hmm... nee laat maar. ;-)

Dronkoers
12 juli 2008, 12:35
Hmm... nee laat maar. ;-)

:-D

Vinzcent
12 juli 2008, 15:40
SOS Piet staat paraat! :-P

PollyCorrect
12 juli 2008, 19:01
maar serieus.. Maizena in omelet? :?

moser
12 juli 2008, 19:25
Als het om mozarella gaat geen paniek , moser est la! (geef toe , goed gevonden ;-) )

Ik zou mozarella nooit in een omelet doen ... :|

Eerder op een stukje toast met een sneetje gandaham.

Of in een croque monsieur met zalm er tussen.

Maar bon polly wil omelet met mozarella, dus zal het omelet met mozarella zijn : Volgens mij moet je zolang mogelijk wachten met de mozarella toe te voegen. Dus pas op het einde van de baktijd de sneetjes mozarella toevoegen. Enfin , tenzij je dat al deed , dan weet ik het ook niet meer :? :-P

PollyCorrect
12 juli 2008, 19:32
;-) ik heb alles geprobeerd, Moser Ella! Lang erin en kort erin, het wordt altijd waterig en de kaas taai.

Boeh! Misschien mee ophouden dan. Op pizza kan je anders nooit fout gaan met mozzer.

moser
12 juli 2008, 19:34
;-) ik heb alles geprobeerd, Moser Ella! Lang erin en kort erin, het wordt altijd waterig en de kaas taai.

Boeh! Misschien mee ophouden dan. Op pizza kan je anders nooit fout gaan met mozzer.
http://lacuillerenbois.canalblog.com/archives/2006/05/04/1787492.html

Ik vind wel het recept niet. Maar dat is met patatten erbij en al. Ziet er wel lekker uit.

PollyCorrect
12 juli 2008, 19:44
Hmm, merci beaucoup, Moser est l�*!

Derk de Tweede
12 juli 2008, 20:16
Scrambled eggs was the working title of Macca's Yesterday :-D

Groentje-18
12 juli 2008, 21:58
;-) ik heb alles geprobeerd, Moser Ella! Lang erin en kort erin, het wordt altijd waterig en de kaas taai.

Boeh! Misschien mee ophouden dan. Op pizza kan je anders nooit fout gaan met mozzer.


Ik stond laatst ook voor een verrassing toen ik diepgevroren mozarella snel in de micro deed om hem te ontdooien. Het resultaat was een kleverige taaie brei ... :?

Het is een erg vochtige kaas en bij pizza zal de temperatuur hoog genoeg zijn, zodat het vocht verdampt denk ik. Dus misschien pan wat langer laten staan en sterk verhitten, zodat het vocht verdampt.

Dronkoers
13 juli 2008, 02:12
maar serieus.. Maizena in omelet? :?

...
Kaas in eieren? :?

Andro
13 juli 2008, 06:19
maar serieus.. Maizena in omelet? :?

Ja, serieus, probeer het maar eens uit.

Duupje
13 juli 2008, 07:02
Eitjes bakken, oven opwarmen, schijfjes mozza op eitjes leggen, eventjes in de oven. Klaar. Smakelijk !

(werkt hier altijd;-))

Ke Nan
13 juli 2008, 07:42
- een aardappel in dunne schijfje snijden
- fetahkaas met een vork vergruizelen(geen pap van maken)
- enkele geklutste eieren in een kommetje

Gooi de vergruizelde fetah in het kommetje geklutste eieren. Roer ze goed door elkaar.
Bak de schijfjes aardappel in een pan tot ze goudbruin zijn.
Voeg dan de inhoud van het kommetje bij de aardappels in de pan. Strooi er nog wat peper op en smullen maar !!!

Jaani_Dushman
13 juli 2008, 21:15
Dit is het te gekste scrambled eggs recept dat ik ooit gezien heb.
Wou dat ik het ook kon proeven.

http://www.youtube.com/watch?v=XC8kUxULqBU8O

Dit moet het absoluut meest degoutante gerecht zijn, dat ik ooit tegengekomen ben.

En waarom zien die eieren okerkleurig ipv geel?
Om even de vergelijking te maken, de eieren van ons Aurore tegenover zijn eieren...

Jaani_Dushman
13 juli 2008, 21:16
...
Kaas in eieren? :?Mozarella heb ik nooit geprobeerd. Ik gebruik altijd gruyere.

toccata
13 juli 2008, 21:18
kippen zijn tof
niets boven eitjes van eigen kippen

Jaani_Dushman
13 juli 2008, 21:25
kippen zijn tof:cheer:

Dronkoers
13 juli 2008, 23:07
Mozarella heb ik nooit geprobeerd. Ik gebruik altijd gruyere.

OK, nu moet ik gaan kotsen :-(

Groentje-18
15 juli 2008, 21:15
Ik denk wel dat gruyère daar meer voor gebruikt wordt dan de hier vroeger weinig bekende mozarella (deze thread maakt duidelijk waarom). Maar zelf ben ik niet iemand die omeletjes met vanalles combineert.

Dronkoers
15 juli 2008, 21:17
Groentje-18 gevraagd bij de Tooghangers! :mrgreen:

Groentje-18
15 juli 2008, 21:22
Schenken ze daar ook cocktails? Of witte zoete wijn?

Dronkoers
15 juli 2008, 21:27
Schenken ze daar ook cocktails? Of witte zoete wijn?

Alles met alkohol ;-)
Of ben je daar nog nooit binnengeweest? 8O

Jaani_Dushman
15 juli 2008, 21:28
Ik denk wel dat gruyère daar meer voor gebruikt wordt dan de hier vroeger weinig bekende mozarella (deze thread maakt duidelijk waarom). Maar zelf ben ik niet iemand die omeletjes met vanalles combineert.Als ik enkele proefondervingelijk goedgekeurde additieven mag voorstellen:
Gruyerekaas, spekjes, hesp, salami, ajuin/sjalot, tomaten (gedroogde of verse), gehakt, courgetten, aubergines, boontjes, erwtjes, lente-uitjes, paprika, aardappel,...

Ik kijk eigenlijk gewoon in de frigo wat we liggen hebben. Smijt dat in een pan, en giet er nadien enkele geklutste eitjes over. :-P

Dronkoers
15 juli 2008, 21:29
Als ik enkele proefondervingelijk goedgekeurde additieven mag voorstellen:
Gruyerekaas, spekjes, hesp, salami, ajuin/sjalot, tomaten (gedroogde of verse), gehakt, courgetten, aubergines, boontjes, erwtjes, lente-uitjes, paprika, aardappel,...

Ik kijk eigenlijk gewoon in de frigo wat we liggen hebben. Smijt dat in een pan, en giet er nadien enkele geklutste eitjes over. :-P

:-D

...zo herkenbaar eh :-P

Groentje-18
15 juli 2008, 21:30
Alles met alkohol ;-)
Of ben je daar nog nooit binnengeweest? 8O

Ik heb daar al heel veel heel enge verhalen over gehoord. :(

Jaani_Dushman
15 juli 2008, 21:31
Ik heb daar al heel veel heel enge verhalen over gehoord. :(En reken maar dat ze allemaal waar zijn! :-P

Dronkoers
15 juli 2008, 21:33
Ik heb daar al heel veel heel enge verhalen over gehoord. :(

:-D

Ach, die zijn allemaal niet waar, allemaal brave kaartersclubkes enzo ;-)

Dronkoers
15 juli 2008, 21:34
En reken maar dat ze allemaal waar zijn! :-P

:-D

Allez lap, moet ik u nog een bus petrol geven? :-D

Weezer
15 juli 2008, 21:34
Als ik enkele proefondervingelijk goedgekeurde additieven mag voorstellen:
Gruyerekaas, spekjes, hesp, salami, ajuin/sjalot, tomaten (gedroogde of verse), gehakt, courgetten, aubergines, boontjes, erwtjes, lente-uitjes, paprika, aardappel,...

Ik kijk eigenlijk gewoon in de frigo wat we liggen hebben. Smijt dat in een pan, en giet er nadien enkele geklutste eitjes over. :-P

Die combinatie moet ik ook eens uitproberen! ;-)

Jaani_Dushman
15 juli 2008, 21:35
:-D

Ach, die zijn allemaal niet waar, allemaal brave kaartersclubkes enzo ;-)Beven je handen daar niet teveel voor?

Dronkoers
15 juli 2008, 21:37
Beven je handen daar niet teveel voor?

Ach, ik speel alleen patience, dan kunnen de kaarten op tafel blijven :mrgreen:

PollyCorrect
16 juli 2008, 08:05
Ach, ik speel alleen patience, dan kunnen de kaarten op tafel blijven :mrgreen:

:lol:

Jazeker
16 juli 2008, 09:47
Als ik enkele proefondervingelijk goedgekeurde additieven mag voorstellen:
Gruyerekaas, spekjes, hesp, salami, ajuin/sjalot, tomaten (gedroogde of verse), gehakt, courgetten, aubergines, boontjes, erwtjes, lente-uitjes, paprika, aardappel,...

3 dagen in den delhaize rondhangen om een omelet te maken? 8O

PollyCorrect
16 juli 2008, 09:57
3 dagen in den delhaize rondhangen om een omelet te maken? 8O

Jaani die is politiek bewust, dus die doet aan overdaad ;-)

Dronkoers
16 juli 2008, 10:33
3 dagen in den delhaize rondhangen om een omelet te maken? 8O

3 dagen? Dan ben ik net voorbij den drankrayon 8-)

Jaani_Dushman
16 juli 2008, 20:43
Jaani die is politiek bewust, dus die doet aan overdaad ;-)"De verwezenlijking van de socialistische maatschappij vereist de afschaffing van de loonarbeid, van de verkoop van de arbeidskracht voor een vast loon in geld, die van de producent een machteloos radertje maakt in het economische leven. In de plaats van de loonarbeid moet een vergoeding van de arbeid treden door het vrij bekomen van alle goederen die nodig zijn voor de voldoening van de behoeften van de producenten. Alleen in een maatschappij die aan de mens een dergelijke overvloed aan goederen kan verzekeren, kan een nieuw sociaal bewustzijn ontstaan, een nieuwe houding van de mensen tegenover elkaar.

Een dergelijke overvloed aan goederen is geenszins utopisch, op voorwaarde dat ze geleidelijk tot stand komt, dat ze vertrekt van een progressieve rationalisering van de menselijke behoeften, wanneer ze bevrijd zijn van de druk van de concurrentie, van de jacht naar persoonlijke verrijking, en van de manipulatie door een reclame die erop gericht is een permanente toestand van onvoldoening te scheppen bij de individu’s."
Ernest Mandel

http://www.ernestmandel.org/nl/werken/txt/1980/inleidingmarxisme/15.htm

Jaani_Dushman
16 juli 2008, 20:44
3 dagen in den delhaize rondhangen om een omelet te maken? 8OVandaar... ;-)Ik kijk eigenlijk gewoon in de frigo wat we liggen hebben. Smijt dat in een pan, en giet er nadien enkele geklutste eitjes over. :-P