PDA

View Full Version : VS houden veroordeling moord Yassin tegen met veto


Tjolder
26 maart 2004, 00:32
VS houden veroordeling moord Yassin tegen met veto

Bron: nieuws.nl

Vandaag heeft de gedelegeerde namens de Verenigde Staten in de Veiligheidsraad zijn veto uitgesproken over een door Algerije ingediende resolutie. In de ingediende resolutie werd de moord op Hamas-leider sjeik Ahmed Yassin, uitgevoerd door Israël, veroordeeld.

Uiteindelijk bleken elf landen vóór een veroordeling te hebben gestemd en onthielden drie landen zich van de stemming. De resolutie werd door de Verenigde Staten geblokkeerd, omdat ze van mening waren dat het geweld waaraan de Hamas en andere extremistische Palestijnse groepen zich schuldig maken, ook in de resolutie moest worden opgenomen

------------------------
Zullen de Moslims sympathiek vinden. :roll:

Ipv zich stil te houden (vb onthouding) moeten ze weer eens duidelijk partij kiezen.
Net alsof het een drama zou zijn moest Israël eens veroordeeld worden.
Die treken zich daar toch gene zak van aan. (t zijn allemaal antisemieten :P )

tomm
26 maart 2004, 08:37
och iedereen had daar al op gerekend, niet echt een verrassing. Inderdaad dat zullen ze niet zo sympathiek vinden, er zijn nog wel dingen die de Arabische wereld niet sympathiek vinden aan de politiek van Bush...
Goed, sheik Yassin was nu bepaald geen heilige, maar de VS die hameren op veroordeling van de twee kanten zijn hypocriet bezig want zelf veroordelen ze zeer zelden de israelische bezettingspolitiek. Ik ben een zeker van dat moest hammas Sharon vermoorden en dit veroordeeld zou worden in de veiligheidsraad ze NIET zouden eisen dat ook dat ook de Israelische bezettingspolitiek nog eens veroordeeld zou moeten worden in dezelfde resolutie.
Maar de VS die zich zondigt aan hypocrisie, ook dat is geen nieuwigheid en maakt deel uit van een stevige traditie, zeker wat betreft het Midden-Oosten.
Eigenlijk heb ik nog meer sympathie voor Israel, die zeggen gewoon waar het op staat en nemen geen blad voor de mond, net als Hamas zelf overigens. De hypocrisie van de VS (zeker als je aan Irak denkt) wekt nog meer aggressie op in de Arabische wereld dan Israel, dat eigenlijk als een vasalstaat wordt gezien.