PDA

View Full Version : Radio Mille Collines: doodsbedreiging Weverke en politiebegeleiding


De schoofzak
13 augustus 2008, 07:04
Wie werd daar ook weer op de korrel genomen omdat hij iets zei over die haatradio in Ruanda, die mee aan de basis lag van de trigger voor de genoside?

Wie sprak van fasjisme, verdraagzaamheid, solidariteit, westerse waarden van vrijheid van meningsuiting, lichamelijke integriteit ...

Zover is het nu gekomen.

En voor wie twijfelt: in deze draad mogen gerust de uitpsraken van het Weverke komen, die "erover" zouden zijn, die aanleiding zouden kunnen zijn tot iets meer dan de konklusie dat die man een politieke tegenstrever is.
Want er zijn geen dergelijke uitspraken.


De splitsing is hiermee alweer een eind dichter gekomen.


Op menselijk vlak:
Ik leef vooral mee met de dichte familie van het Weverke. Hijzelf en de flikken die hem bewaken zitten natuurlijk met de gebakken peren, maar zij kunnen zich verweren edm. Zijn echtgenote, kinderen, eventuele ouders .... moeten er maar mee leren leven.


link: http://www.standaard.be/Krant/Tekst/Artikel.aspx?artikelId=651V661I&date=20080813&demo=False#

woensdag 13 augustus 2008
Politiebewaking voor Bart De Wever


N-VA-voorzitter Bart De Wever wordt bewaakt door de federale politie omdat hij een stijgende stroom doodsbedreigingen ontvangt uit Franstalige hoek. Het weekblad Le Vif/L'Express maakte vorige week gewag van een 'onrustwekkende toename van bedreigingen aan het adres van De Wever' en van 'politieonderzoek'. De Wever is al meer dan een jaar de kop van Jut van de radicalen in het Franstalige kamp. Inmiddels overtreffen de doodsbedreigingen de haatmails; op internetfora wordt dagelijks openlijk opgeroepen om De Wever 'uit te schakelen'. Bart De Wever zelf tilt zwaar aan de kwestie, maar wil er niets meer over zeggen dan dat 'ik absoluut niet loop te bibberen van de schrik'. (fds)




(fds)

Jazeker
13 augustus 2008, 07:26
http://forum.politics.be/showthread.php?t=110581

Donderdag
13 augustus 2008, 07:37
Gelieve op http://forum.politics.be/showthread.php?t=110581 verder te discussiƫren