PDA

View Full Version : Onrechtvaardigheid troef?


SB1234
28 maart 2004, 13:32
Mevrouw Gennez nam niet de moeite om op het volgende een antwoord te geven, dus herhaal ik het nog maar eens:

1) De fiscale amnestie zet elke eerlijke spaarder compleet in z'n hemd. Mensen die al decennia lang hun geld doorsluisden naar buitenlandse bankrekeningen kunnen hier nu de vruchten van plukken. Wanneer ze het geld gebruiken om te investeren in bijvoorbeeld vastgoed is de 'straf' zo mogelijk nog lager als voor de rest. Vindt u het correct dat een eerlijke spaarder net naast de aankoop grijpt van een huis ten voordele van iemand die dankzij een jarenlange oplichting van de fiscus méér geld heeft dan de eerste?

2) Iedereen betaalt belastingen. Zo ook bijvoorbeeld een willekeurig gekozen 24-jarige werknemer. Hij heeft hard gewerkt voor z'n diploma en ondanks die schandalig hoge grond- en huizenprijzen wil hij er toch helemaal voor gaan in het leven dat hij voor zich heeft. Vindt u het correct dat het belastingsgeld dat hij afdraagt aan de fiscus OOK gebruikt wordt om een bejaard koppel dat multimiljonair is en een villa in Knokke heeft goedkoper met de trein te laten rijden?

3) Als pas afgestudeerde was m'n eerste job een job op een BTW-controlekantoor van het ministerie van financiën. De dingen die je daar ziet grenzen vaak aan het ongelofelijke. Computers amper die naam waardig, belastingplichtigen die al in 25 jaar niet meer gecontroleerd zijn, enzovoorts.... Gelooft u nu echt dat een 'blauwe' minister ooit echt de intentie zal hebben om de fiscale fraude hard aan te pakken? Zoja, bekijk de resultaten. Zoneen, neem als socialistische partij uw verantwoordelijkheid en stel harde eisen!

Top Dog
29 maart 2004, 15:11
Inderdaad Stijn,

Hierdoor ga je je toch afvragen over de SPA wel socialistisch is.
Dat ligt niet meer zo voor de hand tegenwoordig...

Gentenaar
29 maart 2004, 15:14
Terechte vragen, benieuwd naar de antwoorden. (al denk ik niet dat dat bejaarde miljonairskoppel snel een van de gratis treinen zal nemen!)

SB1234
29 maart 2004, 15:21
De kusttram van Knokke naar Oostende, is toch veel gemakkelijker dan met de wagen :wink: