PDA

View Full Version : Gratis suggesties.


Herman Desmedt ©HD
28 maart 2004, 15:20
Gratis suggesties.

Wat dacht U van :
Gratis SPA, SPA-bruis en SPA-citroen, gratis SPAarvarken, gratis SPAarpot, gratis SPAarlamp, gratis SPAarkas met gratis SPAarkaart en gratis SPAarbewijs, gratis SPAarzegels, gratis SPAanders, gratis SPAde, gratis SPAtel, gratis SPAr met Kerstmis, gratis SPAlken, gratis SPAntang, gratis SPAnveer, gratis SPAtietoets, gratis SPAtlappen, gratis SPAtbord, gratis SPAtketting, gratis SPAtwater, gratis cursus SPAans, gratis SPAarbekkens in SPAnbeton, gratis SPAndiensten, gratis afSPAnning, gratis aSPAragus, gratis aSPArtaam, gratis boSPAden, gratis fietSPAden, gratis glanSPApier, gratis netSPAnning, gratis kokoSPAlm, gratis leSPAkketten, gratis ontSPAnning, gratis raSPAard, gratis roeiSPAnen, gratis ruitjeSPApier, gratis schranSPArtij, gratis tranSPArant, gratis ve-SPA met gratis zijSPAn. (en ’t lijstje is nog lang niet volledig.)

Alle gekheid op een stokje. Al dat gratis moet ergens betaald worden!
De “belastingsbetaler” dus. En wie is de motor van dat belastingscircuit ?
In de eerste plaats de werkenden in de privé sector. Dat zijn ook diegenen die hun broeksriem hebben mogen aanSPAnnen. Natuurlijk, dat is maar een minderheid, nog geen kwart van de bevolking. Aan die minderheid geeft U wel telkens opnieuw het signaal “Het zijn zotten die werken.”. Diezelfde “zotten” worden bovendien geconfronteerd met het feit dat, onder andere dank zij het huidige beleid, tegen dat ze zelf in pensioen zullen zijn, er misschien geen geld meer zal zijn voor dat pensioen. (zie ook elders: “moeten de volgende generaties de staatschuld afbetalen?)
Solidariteit met de iets lagere lagen van de bevolking (maar daklozen blijven dakloos) is op zich “sociaal” te noemen, maar nu de mensen allerlei dingen gratis gunnen en anderzijds alles hypothekeren van onze nakomelingen, dat is ANTI-SOCIAAL. Onze nakomelingen gaan ons, onze politiek, onze vakbonden en noem maar op nog naar de hel wensen.

In plaats van al dat gratis en de energie te steken in gratis reclame voor de volgende verkiezingen zou er misschien eens mogen gedacht worden aan creatie van jobs. Eigenlijk is dat al 30 jaar te laat maar beter laat dan nooit. Dat kan op verscheidene manieren, en zelfs zonder grote overheidsinvesteringen:
- Gemeenschapsdienst (voor mijn visie hierover zie ook elders)
- Uitbouw nieuwe infrastructuur (daarom nog niet noodzakelijk te financieren door de overheid) Breedband internet overal is maar één voorbeeld.
- Specifieke eisen en vragen aan de ondernemingen. Ook maar één voorbeeld: De her-informatisering voor de invoering van de Euro heeft veel werkgelegenheid gebracht in de informaticasector. Het was toen al te voorzien dat na die invoering de informatiseringsbranche serieus ging delen in de klappen. Dat is ook gebeurd. Enkele bijkomende eisen bijvoorbeeld aan de interfacing van die informaticapaketten, wat betreft informatie op web-sites, beveiliging van data, enz. had de crisis in die sector kunnen minimaliseren en ons landje bovendien voordelen kunnen opleveren.

Als er méér jobs komen dan is er na aanpakken van de prioritaire problemen zoals staatsschuld enz. misschien wat meer ruimte om al dan niet iets gratis te geven, maar dan zou dat gratis in de eerste plaats moeten gaan naar diegenen die het vanuit SOCIAAL standpunt echt nodig hebben: Zij die nu geen dak boven het hoofd hebben, die aan de rand van de maatschappij leven, die geen recht hebben op ziekteverzekering, enz. Niet in de eerste plaats naar uw kiespubliek dus.

Concrete vragen:
-> Waarom gaat de aandacht in de eerste plaats niet naar creatie van meer jobs. Zorgen dat de taart groter wordt dus. Als de taart groter wordt dan is er iets meer ruimte om een stukje uit te delen.
-> Wat doe de SPA eigenlijk met al die suggesties die ze krijgt via hun web site, waarbij U ongetwijfeld ook bruikbare ideeën ziet om banen te scheppen ? Waarom zien we daarvan niets ? Waarom worden mogelijke oplossingen gewoon terzijde gelegd ?

Dank bij voorbaat.

Herman Desmedt ©HD
31 maart 2004, 06:48
Wat promoten in de lijst. :roll:
Misschien heeft Steve dit niet zien staan. :?

En heb ook al gemerkt dat hiervoor aansluitende topics werden gemaakt.

Herr Flick
31 maart 2004, 13:14
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: