PDA

View Full Version : Nieuwe apostasie-wet in Iran eist doodstraf voor islamieten die zich bekeren


C2C
25 september 2008, 12:52
Now, Iran is threatening her own people through apostasy legislation. The new law hasn't been ratified yet, but it has received overwhelming approval by Iran's parliament. It would, for the first time, formally institute the death penalty for Muslims converting to Christianity.

Mission Network News:
http://www.mnnonline.org/article/11703

Da's gewoon pure chantage. We moeten de moslims in ons land - die zich ooit zouden kunnen bekeren - beschermen tegen de gekken in hun landen van herkomst.

eno2
8 februari 2010, 11:20
Da's gewoon pure chantage. We moeten de moslims in ons land - die zich ooit zouden kunnen bekeren - beschermen tegen de gekken in hun landen van herkomst.


Voor zover ik weet is doodstraf voor bekering ruim verspreid in de Islam

Neptunus
8 februari 2010, 16:03
Dat een moslim die verandert van godsdienst de doodstraf verdient, staat in verschillende koranverzen 3:90, 6:3-6, 4:18, 4:146..
Je leest het ook in boekjes die hier in huishoudwinkels worden verkocht zoals 'Geboorteregeling in de islam', (uitgeverij Noer, 2005):
ER IS GERAPPORTEERD DAT DE PROFEET MOHAMMED HEEFT GEZEGD:
'HIJ DIE VERANDERT VAN GODSDIENST, DOODT HEM'

Doodstraf op afvalligheid of het veranderen van godsdienst, wordt ook letterlijk toegepast in Saoedi-Arabië en in Iran. In Iran werd op 11 november 2009 een man opgehangen die zich had bekeerd tot christen.

In alle landen met een moslimeerderheid, is het voor moslims verboden om zich openlijk te bekeren tot een andere godsdienst. Ook zendingswerk is er verboden. In landen zoals Turkije en Marokko belanden moslims in de cel als ze zich openlijk bekeren tot een andere godsdienst: op bekering staat gevangenisstraf. Mensen die bekeringswerk doen (bekeren tot een andere godsdienst dan de islam), worden opgepakt, de cel ingegooid of het land uitgezet. Vorig jaar is er in Marokko een Belg opgepakt en opgesloten in de gevangenis omdat hij een bijbel had gegeven aan een Marokkaan.

Nexer
8 februari 2010, 17:14
Dit doet mij vaag denken aan Wereldoorlog 2, waar het voldoende was een anonieme brief naar de bezetters te sturen om aan te geven dat je "vermoedde" dat een bepaalde persoon/gezin tegen de Nazi's was, en die mensen werden onmiddelijk opgepakt en afgemaakt.

Zo werden menig burenruzie opgelost: briefje schrijven en ze laten afmaken.

>_>

grimbergen
8 februari 2010, 20:20
Dat je daar nog wakker van ligt.

Neptunus
12 februari 2010, 15:34
Niet-gelovigen en atheïsten (kafirs) zouden er wel mogen van wakker liggen:

In landen met een moslimmeerderheid is het ook verboden om openlijk atheïst te zijn. Homobewegingen en verenigingen voor vrijzinnigen zijn verboden in islamlanden, vergaderen kan ook niet. Kafirs hebben meer redenen om bezorgd te zijn, ze staan lager in rang dan dhimmis (christenen en joden), die gedoogd worden in een minderwaardig statuut, daarentegen hebben atheïsten (kafirs) geen bestaansrecht in een islamitisch bestel.

Marie van de koster
12 februari 2010, 15:38
Voor zover ik weet is doodstraf voor bekering ruim verspreid in de Islam

Gruwelijk ...

Herr Flick
12 februari 2010, 15:41
Voor zover ik weet is doodstraf voor bekering ruim verspreid in de Islam

Dat is inderdaad, standaard in de Sharia, of een van hun andere publicaties voorzien.

afvalligen, worden de kop afgehakt.