PDA

View Full Version : Wordt de Democratie ondermijnd door de banksters?


Valentine Julien
22 oktober 2008, 13:22
Om het vertrouwen in de banken te herstellen hebben de
ministers aller landen en ook in België de afgelopen weken enorme bedragen vrijgemaakt voor de "privébanken in nood". Het woord 'vertrouwen' komt telkens terug in de pleidooien voor bescherming van de spaargelden van verschillende senatoren op 15 okt.in hun eigen arena.

Sommige senatoren lieten zich scherp uit over de schandalige uitverkoop met belastinggeld van de burgers. Met andermans geld zo kwistig strooien noemen sommigen in de senaat deze week toch een "in de geschiedenis van de mensheid nog nooit geziene collectieve roof". Tja we danken u voor deze scherpe observatie en wat nu? Van den Berghe sprak van de verplaatsing van het Circus van buiten het parlement naar de binnenkant.

Waarom kon de regering wel miljarden op papier beloven aan de banksters en geen enkele garantie op papier zetten voor de spaarders tot 100 000 euro? Dit was de vraag in de senaat. Over welk vertrouwen spreken we dan hier ?
En meer gebeurt er niet in de parlementen. De experts krijgen hun loon en gaan naar huis.

Opnieuw blijkt dat parlementen, kamer en Senaat buiten schot staan in belangrijke beslissingen die door de regering zonder ruggespraak zijn genomen. Met het verdrag van Lissabon, de EU grondwet is hetzelfde bezig. Het snelle ondemocratisch handelen wordt verder goed gepraat omdat de nood zo hoog was. Een soort ongeschreven Krijgswet? Men spreekt in de Senaat van een greenspanisation van de schuld... een gebrek aan geweten.... dat een blanco cheque aan de banken geven door de regering schandalig is ...... En gaat u nu die wetten blokkeren en een andere oplossing zoeken voor de spaarders beste senatoren? Wij willen u daarbij helpen en hebben u daarvoor onze stem gegeven.... Ik denk dat de pijnlijke waarheid ook hier verlammend werkt, of de verloning....want men vraagt enkel om een onderzoek. Hebben deze mensen geen studiediensten die zoiets op voorhand kunnen zien aankomen? Als wij burgers dit al jaren van de daken roepen zijn we doomdenkers... en zij dronken nog een kommetje bloep.

lees verder
http://www.anderepolitiek.be/nieuwecap/modules/news/article.php?storyid=1079

Distel
23 oktober 2008, 08:16
De democratie wordt hier niet door ondermijnd aangezien er in dit land geen democratie is die kan ondermijnd worden. En dat wordt hier nog maar eens aangetoond.

Het is overigens weeral tekenend hoe die politici moord en brand schreeuwen bij wat er nu gebeurt (terecht overigens), maar dan wel goedkeurend zwijgen wanneer er nog eens een fortuin naar La Wallonie verhuist (waar het verkwist wordt), de dotaties van het racistische koningshuid worden verhoogd, en de begroting (lees: de laatste restantjes van de politieke loopbaan) van Leterme & co wordt gered niet door te besparen in het overheidsapparaat maar door de burger nog maar eens te laten dokken.

En aangezien dit land geen democratie is, en wij gelukkig geen gewelddadig volk zijn, rest ons enkel om bij de volgende verkiezingen te stemmen voor ofwel dezelfde authoritaire prutsers, ofwel voor plaatsvervangende authoritaire prutsers. Al een geluk dat de groei van die plaatsvervangende prutsers nog enigzins voor deining en discussie over opsplitsing zorgen in dit land, het zou anders helemaal triestig worden...

Valentine Julien
23 oktober 2008, 12:03
De arme Vlamingen zijn de grootste stumpers aller tijden.
Misschien dat Amnesty international er een dosier over wil openen en ik vind eigenlijk dat de United Nations zouden moeten ingrijpen om dit verdrukte volk haar rechten te vrijwaren...
zoveel pech en malheur... in de geschiedenis en nu dit weer...
Zo triestig zoveel onrecht.
:-(