PDA

View Full Version : Het ware gezicht van de islam!


Werkslaaf
5 april 2004, 22:45
Overal waar er moslims zijn is er oorlog:

Uit de "Groene Amsterdammer" van 27 maart 2004.
In het brein van al-Qaeda

Het klinkt logisch: haal je troepen uit Irak en al-Qaeda schrapt je van haar lijst. Dat idee getuigt van onbegrip. Over de strijd tussen de slaven van God en die van Satan.

door Harald Doornbos


Het klinkt raar, maar ik kan lopend naar al-Qaeda toe. Als ik mijn straatje in wijk F-8 van Islamabad uit loop, sta ik binnen driehonderd meter voor het appartement van Khalid Khawaja, een vriend van Osama bin Laden en verdacht van de moord op de Amerikaanse journalist Daniel Pearl. Khawaja (een 52-jarige Pakistaan, ex-medewerker van ’s lands geheime dienst ISI en oud-luchtmachtofficier) zat een tijdje in de gevangenis. Maar dat weerhoudt hem er niet van te praten. Juist niet. Enthou siast wacht hij me voor de deur van zijn appartement op. Nog voordat ik iets kan zeggen, begint hij: «De aanslagen in Madrid zijn een enorm succes. Oog om oog, tand om tand. De Spaanse regering trekt zich uit Irak terug. Ik zeg je: dit is het begin van de overwinning, net zoals tijdens onze strijd tegen de Russen in Afghanistan. Er komen nog honderd aanslagen in Europa, nog honderd Madrids. Jullie kunnen ons niet verslaan, omdat wij een superieure ideologie hebben. Wat stellen jullie voor, waar staan jullie voor? Jullie soldaten hebben geen hart voor hun zaak, vechten voor geld en zijn dus alleen maar professionele moordenaars. Wij vechten voor God en God alleen.»
Om zijn vrouw, moeder en dochters te vermijden, gaan we in het gastenverblijf van zijn woning zitten. Khawaja beveelt een dienstbode thee en cake te serveren. Ik laat hem ondertussen een exemplaar van het weekblad Newsweek zien met daarin foto’s van de aanslagen in Madrid. Verwrongen staal, lijken, rouwenden. Ik zie waanzin, onschuldigen, terreur. Khawaja niet. «Ik zie de echte daders die hiervoor verantwoordelijk zijn», zegt hij, «Amerika, de joden, Satan.»
Terwijl Khawaja door de pagina’s bladert en de foto’s bekijkt, vraag ik: «Wat moet Europa doen om zulk soort terreur in de toekomst te voorkomen?»
«Madrid was het gevolg van de strijd tussen de slaven van God en jullie slaven van Satan. Geef je over aan God en de aanslagen stoppen», zegt Khawaja.
«Maar religie bij ons is niet belangrijk en niemand heeft zin om moslim te worden.»
«Kijk, dat is jullie grote probleem. Dat is de macht die Satan over jullie heeft. De islam geeft ook jullie recht op bevrijding. Niemand verdient het geregeerd te worden door de duivel. Accepteer Mohammed, vrede zij met hem, als de laatste profeet en als de boodschapper van God. Accepteer de koran als het woord van God. Wij zullen jullie helpen rechtvaardigheid te bereiken. De tijd zal komen dat we jullie zullen bevrijden van jullie machthebbers, bevrijden van de democratie. Mensen hebben niet het recht om te heersen, dat is alleen aan God.»
De strijd tussen goed en kwaad, God en Satan, waarheid en leugen en gelovigen en kruisvaarders staat centraal bij al- Qaeda. Ze beschouwen zichzelf als idealisten, utopisten bijna, die niets anders willen dan goed doen door Gods wetten op aarde te implementeren. Hoe kan het toch, zo vragen ze zich constant af, dat de rest van de wereld Allah maar niet wil aanvaarden als redding? Zelfs veel moslims doen bewust niet mee. De regeringen van Saoedi-Arabië, Egypte, Jordanië, Turkije, Pakistan zijn alle pro-Amerikaans en dienen Satan. Ook die van Libië, Syrië en het Irak van Saddam zijn satanisch. Vijanden van Amerika, dat wel, maar seculier. Net zo erg.
Het alleen-op-de-wereld-gevoel van al-Qaeda doet haar leden niet wanhopen, maar geeft ze juist extra kracht. Veelvuldig denken ze terug aan het jaar 622. Toen, tijdens de hijrah (migratie), aldus de koran, werd de profeet Mohammed door de autoriteiten van Mekka uit de stad gegooid en verbannen naar Medina. Twee jaar later stuurde het stadsbestuur van Mekka een leger af op Mohammed en zijn paar honderd aanhangers met de bedoeling deze eerste moslims een kopje kleiner te maken. Maar het leger van Mohammed won deze slag bij het stadje Badr. Weer zes jaar later veroverde Mohammed Mekka en was de islam veiliggesteld.
Het is dan ook niet toevallig dat de daders van de aanslagen van 11 september 2001, vlak voor ze de Twin Towers raakten, de opdracht hadden gekregen om juist die verzen uit de koran te prevelen die betrekking hadden op de slag bij Badr.
«Deze veldslag geeft enorme inspiratie aan al-Qaeda», aldus auteur Yosri Fouda, zelf een moslim, die een boek schreef over de twee commandanten die 11 september hadden voor bereid. «Ze zien zichzelf als een kleine groep van strijders die, net als Mohammed destijds, tegen alle verwachtingen in de overwinning boeken en de islam veiligstellen.»
Noem Osama bin Laden — zittend in een grot in Afghanis tan, altijd pratend over het jaar 622 en met als enige vervoermiddel een ezel — vooral geen primitieveling die veertien eeuwen achterloopt. Juist wij, joden en christenen, lopen anderhalf duizend jaar achter. En dat terwijl ook wij volkeren van het boek zijn! Al-Qaeda snapt ook wel dat de joden joden waren toen er alleen nog maar profeten en voorvaderen waren als Abraham en Mozes. Maar met de geboorte van de profeet Jezus was het logisch dat de joden christelijk zouden worden. Jood-zijn na Jezus is dus zondig. Op hun beurt maakten de christenen dezelfde cruciale fout door de laatste profeet Mohammed niet te accepteren. Zo zijn alle joden en christenen zondig en achterlijk. En dan hebben we het nog niet over hindoes, boeddhisten, of, erger nog, communisten.
Khalid Khawaja zegt dat hij even moet bidden. Hij is binnen tien minuten klaar. Ik zeg hem dat we een serieus probleem hebben, dat we ons bevinden in een patstelling. Want bijna niemand in het Westen wil de democratie afschaffen en vervangen door Bin Ladens interpretatie van God.
«O ja, we hebben een probleem, dat is duidelijk. Dat is die strijd tussen God en Satan. Jullie kunnen ons vermoorden maar daarmee geef je ons dus precies wat we graag willen: de dood, het hiernamaals. Maar als wij jullie de dood geven, dan weten we dat jullie dat niet willen. Jullie houden van het leven, wij van de dood. Het leven voor ons is als een toilet. Het stelt niets voor. In Gods realiteit is het een fractie van een seconde. Het leven is niet bedoeld om te leven, maar dient als test voor het hiernamaals. Nu goed doen leidt tot het paradijs. Wij leven voor het hiernamaals.»
«Dus je troepen terugtrekken uit Irak is niet genoeg?»
«Nee, natuurlijk niet», roept Khawaja, «kijk eens naar die nieuwe Spaanse regering. Dat zijn socialisten. Bah, daar hebben wij in Afghanistan altijd tegen gevochten. Bush of Clinton? Het maakt niet uit. Ik heb zelfs liever Bush, want die is gelovig. Bush is tegen homofielen. Zijn ze helemaal gek ge worden in de VS met die huwelijken? Wij hebben de doodstraf voor sodomieten. Als Bush de Amerikaanse grondwet afschaft en vervangt door de tien geboden kunnen we beginnen met praten. Maar ja, dat wil hij niet. Uiteindelijk interesseert het me niet wie aan de macht is in Amerika of Spanje of Nederland. De islam schrijft voor niet te kiezen tussen twee soorten kwaad. Als je daaraan begint word je zelf onderdeel van Satan.»
«Dus Spanje kan nog meer aanslagen verwachten?»
«Spanje was vroeger islamitisch», zegt Khawaja. «Wij willen het kalifaat (vereniging van alle moslimlanden in een staat onder goddelijke wetten van Spanje tot en met Indonesië — hd) herstellen, alle moslims moeten in één rijk wonen, net als vroeger. Van daaruit kunnen we optrekken, met kernwapens, elektronische bommen, gifgassen, tegen de ongelovigen. Luister, iedere farao heeft een Mozes. Wij zullen niet stoppen voordat elke farao, overal ter wereld, is neergehaald. Al zou de hele wereld moslim zijn, maar het gouden beeld van Toetanchamon in Egypte toch nog heel, dan gaan we door totdat het beeld kapot is. Het is schandalig dat mensen waarde hechten aan een beeld. Materie heeft geen liefde of zorg nodig, het gaat om liefde en respect voor God en je medemens.»

Met Allah als een volmaakte god en de koran als het enige goddelijke boek ter wereld, zo redeneert al-Qaeda, kunnen wereldvrede, harmonie en rechtvaardigheid alleen worden bereikt wanneer iedereen op aarde moslim is. Ze hopen van ganser harte dat de schellen van de ogen van de ongelovigen zullen vallen. Bin Laden haalt in 2002 een vers uit de koran aan om duidelijk te maken dat de strijd net zo lang zal duren «tot er geen fitnah (ongeloof en aanbidding van andere goden dan Allah — hd) meer is en de aanbidding voor Allah alleen is». Onrecht zal op de aarde blijven heersen zolang Satan niet volledig is vernietigd en niet iedereen een slaaf van God is.
Het resultaat van dit denken is dat de aanslagen van Madrid een daad van vrede zijn. Ze breken de machtsbasis van Satan, waardoor de wereldvrede eerder zal worden bereikt. Toen al-Qaeda-leden in november 2002 zich schriftelijk mengden in een uitgebreide discussie tussen westerse en Saoedische academici rechtvaardigden de aanhangers van Bin Laden de terreur niet met politieke maar met religieuze argumenten. Ze schreven: «Wij roepen jullie op deel uit te gaan maken van de islam, een religie van eenheid en onschuld, een religie van complete liefde voor de almachtige Allah waar alles aan is overgegeven. Het spijt ons te moeten melden dat jullie (het Westen — hd) het slechtste land zijn in de geschiedenis van de mensheid. Jullie respecteren niet Gods maar jullie zelfgemaakte wetten. Jullie drinken en produceren alcohol. Jullie staan gokken toe, heffen rente. Prostitutie en homofilie heersen. Jullie kunnen trots zijn op het verspreiden van hiv en aids. Trots op jullie president Bill Clinton die overspel pleegde en daarvoor alleen maar gestraft werd met een verhoor.»
Vergeet dus de manier waarop wij kijken naar conflicten of tegenstellingen. Links tegen rechts, Amerika te gen Europa, nieuw tegen oud Europa, staat tegen individu, armoede tegen rijkdom: allemaal onwerkbare concepten wanneer je al-Qaeda probeert te ontleden.

Generaal Mirza Aslam Beg is 72 en voormalig stafchef van het Pakistaanse leger. Hij is geen lid van al-Qaeda, meer een sympathisant. De oude generaal, die door de autoriteiten wordt verdacht van het doorsluizen van Pakistaanse nucleaire componenten naar Iran, woont in Rawalpindi. Dat is te ver om vanuit Islamabad te lopen, maar met de auto ben je er in een kwartiertje. President Musharraf haat Aslam Beg en noemt hem een «pseudo-intellectueel». Aslam Beg op zijn beurt moet niets hebben van Musharraf. «Een Amerikanenvriendje», zegt hij. Dan steekt de generaal van wal. «Er wordt veel gesproken over de negatieve consequenties van 11 september. Maar ik zie eigenlijk alleen maar positieve ontwikkelingen. Voor de eerste keer is het Amerikaanse unilateralisme serieus uitgedaagd. De Amerikaanse tactiek van het gebruik van geweld om politieke doelen te bereiken, wordt door al-Qaeda succesvol tegen hen gebruikt. 11 september was een zegen omdat het heeft geleid tot de renaissance binnen de moslimwereld. Overal waar moslims leven, zijn er problemen. Dat vervult ons met grote trots. Moslims in Irak en Afghanistan tegen de Amerikanen en de Anglosaksen, moslims in Tsjetsjenië tegen de Russen, moslims in Bosnië tegen de Serviërs, moslims in Kasjmir tegen de hindoes, moslims in Palestina tegen de joden. Overal waar je kijkt spelen moslims een cruciale rol. Je moet vele eeuwen terug gaan om eenzelfde soort situatie aan te treffen. Het Westen kan niets terugdoen. Pakistan heeft kernwapens. Als jullie zo dom zouden zijn om ons aan te vallen, gooien we alle kernbommen die we hebben op India. Ik herhaal: ook al valt Israël of Amerika ons aan, alle bommen gaan naar India. Dat weet iedereen, dat is de reden dat ze ons niet kunnen aanvallen.»
Enigszins gesimplificeerd verklaren westerse analisten de opkomst van het fenomeen al-Qaeda als volgt. Amerika heeft Afghanistan aan het einde van de jaren tachtig in de steek gelaten nadat de communistische Russen er verslagen waren. Hierdoor kregen de Afghanen en de Arabische strijders het gevoel dat ze misbruikt waren. De frustratie is verder gegroeid toen Amerika in 1991 voor het eerst Irak aanviel, troepen naar het heilige land Saoedi-Arabië stuurde, Israël bleef steunen en vervolgens in 2003 opnieuw Irak binnentrok. Oftewel: wie kaatst, kan de bal verwachten, nietwaar? Verscheidene Europese ministers hebben het na Madrid al hardop gezegd: we moeten ons niet alleen bezighouden met de bestrijding van de terreur, maar ook de oorzaken ervan wegnemen.
Maar de oorzaken van al-Qaeda’s terreur zijn veel groter, allesomvattender en onbegrijpelijker en veel minder politiek. Al-Qaeda valt volgens dr. Jean E. Rosenfeld, verbonden aan de vakgroep vergelijkende religieuze studies van de universiteit van Los Angeles en een van de weinige onderzoekers die de groep serieus heeft bestudeerd, te vergelijken met een sekte: «Ze bevinden zich in het milieu van de revolutionaire millenniumbewegingen waarbij alles een samenzwering is en de seculiere staat als de grootste vijand wordt gezien, waar alle vormen van geweld tegen zijn geoorloofd.»
Neem het recente voorbeeld van de aanslagen in Madrid. Spanje is door al-Qaeda ongetwijfeld als doelwit gekozen, boven bijvoorbeeld Oeganda, omdat premier Aznar een pro-Amerikaanse politiek voerde en de regering van Oeganda niet. Maar als iemand de moeite had genomen Bin Ladens speeches te lezen, blijkt dat al-Qaeda al lange tijd Spanje in het vizier had. In een toespraak van 8 oktober 2001, vlak nadat de Amerikanen waren begonnen met het bombarderen van Afghanistan, maar ver voordat de Spaanse regering duidelijk maakte dat zij achter de latere Irak-politiek van de VS stond, begint Bin Laden met de volgende woorden: «Laat de hele wereld weten dat wij nooit zullen accepteren dat de tragedie van Andalusië herhaald zal worden in Palestina.» Bin Laden meldt de tragedie van Andalusië niet zomaar tussen neus en lippen door. Nee, hij begint ermee. Madrid, Sevilla en Cordoba als Jeruzalem en Bagdad, kruispunten en climaxen van de strijd tussen de kruisvaarders, de ongelovigen, de kaffers en de slaven van God. Noem de tragedie van Andalusië tegenover een enigszins ontwikkelde westerling en hij zal wellicht denken aan de verbeten strijd tijdens de Spaanse burgeroorlog tussen anarcho-syndicalisten en Franco’s troepen. Maar aan het verlies ervan door de Moren in de vijftiende eeuw? Probeer dat maar eens uit te leggen op het strand van Torremolinos.
Niet al te ver verwijderd van generaal Aslam Beg heeft ook luitenant-kolonel Hamid Gul een aardig optrekje. Gul is voormalig hoofd van de Pakistaanse inlichtingendienst ISI. Als vroegere leider van een club Pakistaanse nucleaire wetenschappers die in Afghanistan een kernbom voor al-Qaeda wilden bouwen, wordt Gul door tegenstanders ook wel Mister Evil genoemd. Gul is al-Qaeda-lid en ideoloog.
«De Amerikanen hebben er zelf om gevraagd door Irak in te trekken. Dom, dom, dom. Alle jihadi’s (strijders van de heilige oorlog — hd) hebben nu een oorlog om de hoek. We hoeven niet meer naar Amerika, ga naar Irak en je hebt honderd duizend doelwitten. Een guerrillero hoeft niet te winnen, die moet er alleen maar voor zorgen dat hij niet verliest. Hoe lang duurt de strijd in Palestina al? Door alle overwinningen die we gaan boeken, zal de moslimwereld steeds sterker worden. Ik ben eens in New York geweest en daar heb ik het Wereld handelscentrum beklommen. Mooi uitzicht was dat. Wij moslims hebben een goddelijke gids die ons de overwinning brengt. Wij erkennen alle voorvaderen en profeten van de joden en christenen, maar jullie weigeren onze profeet te erkennen. Jullie systeem zal instorten. Het einde van de westerse beschaving is in de maak. Als ik jou was zou ik me heel erg veel zorgen maken.»
Vroeger, ach, vroeger was alles mooier en beter. Vroeger, toen een terrorist nog de politie opbelde met de mededeling dat er een bom hier of daar zo en zo laat zou ontploffen. Toen een terrorist de moeite nam een ellenlange verklaring op papier te zetten. Toen een terrorist nog excuses aanbood als er een beetje te veel onschuldigen om het leven bleken te zijn gekomen. Sorry, zo hadden we het ook weer niet bedoeld.
Terroristen hadden toen een min of meer realistisch einddoel. Als Baskenland morgen onafhankelijk wordt, stopt de Eta ermee. RaRa pleegde, nadat de Makro zich had teruggetrokken uit Zuid-Afrika, geen vervolgaanslagen met de eis dat de Makro-bezoeker voortaan op maandag een onderbroek op zijn hoofd moest dragen.
Met al-Qaeda liggen die tijden definitief achter ons. Osama bin Ladens club kent geen einde. Word je een moslim, dan is het feit dat je alcohol drinkt nog altijd genoeg reden om je te vermoorden. Stop je ook met de alcohol, dan moeten tevens de foto’s uit je huis weg. Heb je alle fotoalbums weggegooid, moeten ook de cd’s eraan geloven. En zo gaat het maar door.
Al-Qaeda belt de politie niet voordat ze een aanslag pleegt. Het is juist de bedoeling dat er zo veel mogelijk slachtoffers vallen. Omdat de slachtoffers slaven van Satan zijn, bestaat het begrip onschuldigen niet. Hoe meer onschuldigen er vallen onder de ongelovigen, hoe meer haat Satan voelt tegen de slaven van God. Aanslagen worden niet meer opgeëist, want schijnbare zinloosheid maakt ons nog kwader en dat geeft juist zin aan al-Qaeda’s strijd. Bin Laden hoopt dat zijn haat de onze aansteekt en zal leiden tot een niet te lijmen tweedeling in de wereld, een ultieme clash of cultures.
Bin Laden zelf is daar heel open in. In een rechtvaardiging van de aanvallen van 11 september 2001 houdt de al-Qaeda-leider begin oktober van dat jaar in Afghanistan een toespraak voor aanhangers. Hij zegt: «Deze gebeurtenissen hebben de wereld verdeeld in twee kampen, die van de gelovigen en die van de ongelovigen, moge God u bij hen weghouden. Iedere moslim moet zich haasten om bij de overwinning van zijn religie te helpen. De wind van geloof is gekomen, de wind van verandering is gekomen die de onderdrukkers zal vernietigen op het eiland van de profeet Mohammed (Saoedi-Arabië — hd), vrede zij met hem.»
Khalid Khawaja, de man van de cake, is het daar volledig mee eens. «Waar wij van uitgaan», zegt hij, «is dat als er maar genoeg aanslagen plaatsvinden de christenen uiteindelijk alle moslims uit Amerika en Europa zullen gooien. Dit is erg belangrijk voor ons, want wij willen niet dat moslims zich mengen met Satan of door hem geregeerd worden. Moslims die in dienst zijn van de ongelovigen mogen niet worden begraven en gaan direct naar de hel. Alle moslims in het Westen moeten uiteindelijk in het kalifaat gaan wonen.»
Ook Hamid Gul kan zich daarin vinden, al beweert hij dat tegelijkertijd moet worden afgerekend met de joden. «Ik heb puntsgewijs een programma ter vernietiging van de joden opgesteld», vertelt Gul tevreden. «We maken er zo’n zootje van in Irak dat Amerika het niet kan blijven volhouden. Vervolgens wil Amerika zich terugtrekken, maar dat zal Israël niet toestaan omdat Irak dan in handen valt van de heilige strijders. Dus Israël zal extra spanningen gaan creëren om de Amerikanen in het Midden-Oosten te houden. Hierdoor ziet de rest van de wereld Israël steeds meer als de spelbreker, als een obstakel naar vrede. Misschien is de wens de vader van de gedachte, maar er zullen weer pogroms in Europa tegen de joden komen. De Europeanen hebben namelijk een traditie als het gaat om het vermoorden van joden. Israël zal vervolgens zo geïsoleerd komen te staan dat alle Arabische landen hen zullen omsingelen en hen eruit zullen gooien. Ach, de joden hebben er een handje van om als natie collectief zelfmoord te plegen.»

Het had allemaal heel anders kunnen aflopen. Als Osama bin Laden in plaats van in een grot in Afghanistan door de politie hallucinerend en halfnaakt was aangetroffen langs de snelweg ter hoogte van Amersfoort, was hij vast en zeker in een inrichting gestopt en kon hij na een paar jaar psychiatrische behandeling wellicht weer op een sociale werkplaats functioneren. Maar het is gelopen zoals het is gelopen. Bin Laden zit in een ijzersterke positie. Open samenlevingen hebben eigenlijk helemaal geen antwoord. Bij iedere aanslag is de bevolking van Amerika en Europa meer genegen om haar vrijheid te verruilen voor zekerheid. Meer camera’s, meer politie, meer controle, meer wantrouwen, meer haat. Maar als we ons juist terugtrekken uit de oorlog tegen het terrorisme en hopen dat Osama een land als Nederland niet weet te vinden op de kaart, dan verzwakken we andere democratische landen en maken we het alleen maar makkelijker voor al-Qaeda om te winnen.
De teerling lijkt geworpen. De oorlog zonder einde is begonnen.


© auteur / De Groene Amsterdammer

Eugene
5 april 2004, 22:51
Sommige godsdiensfanaten vergeten één belangrijke zaak, wij hebben de bom, Israel heeft er ook een paar honderd en indien de Islam zo doorgaat zal de clash der culturen er komen, en het Westen zal die winnen. De prijs voor het mensDOM zal echter onbeschrijvelijk hoog zijn, dus hoogtijd voor een verdraagzame Islam-versie, de rest moeten we in hunne zandbak dumpen en zorgen dat ze er nooit meer uitkruipen!!

Gorefest
5 april 2004, 22:55
Sommige godsdiensfanaten vergeten één belangrijke zaak, wij hebben de bom, Israel heeft er ook een paar honderd en indien de Islam zo doorgaat zal de clash der culturen er komen, en het Westen zal die winnen. De prijs voor het mensDOM zal echter onbeschrijvelijk hoog zijn, dus hoogtijd voor een verdraagzame Islam-versie, de rest moeten we in hunne zandbak dumpen en zorgen dat ze er nooit meer uitkruipen!!
In Pakistan hebben ze ook de bom, en als dat land ooit in handen valt van Al-qaida of van die Taliban-zotten dan hebben we waarschijnlijk een serieus probleempje in de wereld :roll:

Rudy Van Nespen
5 april 2004, 23:05
Eindelijk zien meer en meer mensen in dat de oorlog van de Islam en het Westen wel degelijk begonnen is!
Nu er nog naar handelen. Ook in België zitten terroristische cellen en zelfs hoofdkwartieren van Islam-terroristische organisaties.

We moeten dringend deze cellen met wortel en al uitroeien: laat ze zingend zichzelf opblazen of schiet de terroristen neer als de laffe honden die ze zijn!

Al de rest moet gevraagd worden om de wetten en gewoonten van dit land te onderschrijven en moeten dit steeds weer bewijzen, anders mogen ze vertrekken!

Groen Valkje
5 april 2004, 23:10
Als ik dat hier zo allemaal lees , zijn er gouden tijden op komst voor het vlaams blok 8O en gaan de moslims de meest gehate soort worden :?:

Rudy Van Nespen
5 april 2004, 23:12
Als ik dat hier zo allemaal lees , zijn er gouden tijden op komst voor het vlaams blok 8O en gaan de moslims de meest gehate soort worden :?:

Tja, bekijk het als de realiteit, die de linkse multiculturele leugens achterhaald heeft!

Eugene
5 april 2004, 23:20
Als ik dat hier zo allemaal lees , zijn er gouden tijden op komst voor het vlaams blok 8O en gaan de moslims de meest gehate soort worden :?:

Juist integendeel hoor. Wanneer we er in slagen om een 'verdraagzame' Europese Islam variant mee te helpen creëren dan zie ik de toekomst positief in. Probleem is wel dat het nu zo is dat de Islam, of beter de moslims ons in grote getale haten en zich laten opzwepen door achterlijke Immams die hier amper door de lagere school zouden geraken. De Islam moet op zijn beurt door een soort van 'verlichting ' gaan en ik besef maar al te goed dat dit met spanningen gaat. Iemand met een beetje geschiedeniskennis weet ook dat onze 'Europese verlichting' véél moorden en onzinnig bloedvergieten met zich heeft meegebracht. Misschien kunnen we, door 'gematigde' westerse moslims te steunen, die 'hel' voor hen, en dus ook voor ons besparen. Iedereen moet leren uit de historische fouten, ook de moslims. Indien een en ander niet gebeurt zie ik het inderdaad somber in en zal er een moment komen waarop het voor ons Westerlingen nog maar om één zaak zal gaan, overleven we of niet...en als het van mij afhangt mogen dan alle middelen worden ingezet om onze cultuur van de ondergang te redden maar nog eens, het hoeft niet zover te komen...maar een volk dat niet bereid is zich te verdedigen..zal onder de voet worden gelopen hoor Rood Valkje, dat is nu eenmaal realisme!

Xnorf
5 april 2004, 23:42
Eugene , je bedoeling is goed en nobel , echter onrealistisch. Zij die hun godsdienst aan ons willen opdringen zullen niet aanvaarden dat wij hun godsdienst in een ander jasje zullen steken. Het zijn dan immers niet meer de woorden van Allah de Almachtige. Voor hen is het kiezen of sterven. Een compromis bestaat niet voor die fundamentalisten, hoe spijtig het ook mag zijn. Ik hoop dat ik mis ben maar ik vrees dat er de komende 25 jaar nog honderden liters bloed zullen vloeien aan beide zijden. Maar ik weet 1 ding wel zeker, ik zal nooit moslim worden, al moet ik er tegen vechten tot de laatste druppel bloed.

Xnorf
5 april 2004, 23:45
Als ik dat hier zo allemaal lees , zijn er gouden tijden op komst voor het vlaams blok 8O en gaan de moslims de meest gehate soort worden :?:

En van het moment dat dat gebeurt zullen ze niet lang een gehate soort meer zijn :wink: :snipersm: :2gunfire: :vamp:

tabufferkwa
5 april 2004, 23:54
Maar ik weet 1 ding wel zeker, ik zal nooit moslim worden, al moet ik er tegen vechten tot de laatste druppel bloed.

Had die Abdullah Jean-François Bastin ook niet aan een nederlandse krant gezegd dat België een moslimland moest worden en degene die geen moslim wouden worden of de vrouwen die geen afwasdoek op hun hoofd wilden dragen dan maar wegwezen. Er staan ons nog mooie zaken te wachten.

Eugene
5 april 2004, 23:57
Eugene , je bedoeling is goed en nobel , echter onrealistisch. Zij die hun godsdienst aan ons willen opdringen zullen niet aanvaarden dat wij hun godsdienst in een ander jasje zullen steken. Het zijn dan immers niet meer de woorden van Allah de Almachtige. Voor hen is het kiezen of sterven. Een compromis bestaat niet voor die fundamentalisten, hoe spijtig het ook mag zijn. Ik hoop dat ik mis ben maar ik vrees dat er de komende 25 jaar nog honderden liters bloed zullen vloeien aan beide zijden. Maar ik weet 1 ding wel zeker, ik zal nooit moslim worden, al moet ik er tegen vechten tot de laatste druppel bloed.

Ik geloof nooit dat er bvb in Belgie 95% van de moslims hier liever een armoedig Islam-bestaan willen dan een rijk 'Westers' bestaan. De eerste barsten zijn al aan het ontstaan daar waar het moet, bij de moslim-vrouwen die langzaam maar zeker zich onder het juk van hun man weten uit te wringen, juist daar moeten we in investeren. Het zullen de moslims zelf zijn die de interpretatie van de Koran, waar daar draait in feite alles om, een Westerse invulling zullen geven, maar niets gaat op 1-2-3 hoor!

TypO
5 april 2004, 23:59
Dit is wat ik in �*l m'n vorige topics bedoelde...

Rudy Van Nespen
6 april 2004, 00:00
Ik geloof nooit dat er bvb in Belgie 95% van de moslims hier liever een armoedig Islam-bestaan willen dan een rijk 'Westers' bestaan. De eerste barsten zijn al aan het ontstaan daar waar het moet, bij de moslim-vrouwen die langzaam maar zeker zich onder het juk van hun man weten uit te wringen, juist daar moeten we in investeren.

Dan ziet U andere zaken dan ik, Eugene!
Steeds meer allochtone vrouwen schikken zich naar het opgelegde hoofddoekje. Ze komen minder buiten en van enige emancipatie van de moslimvrouw is al helemaal geen sprake meer!

Eugene
6 april 2004, 00:08
Ik geloof nooit dat er bvb in Belgie 95% van de moslims hier liever een armoedig Islam-bestaan willen dan een rijk 'Westers' bestaan. De eerste barsten zijn al aan het ontstaan daar waar het moet, bij de moslim-vrouwen die langzaam maar zeker zich onder het juk van hun man weten uit te wringen, juist daar moeten we in investeren.

Dan ziet U andere zaken dan ik, Eugene!
Steeds meer allochtone vrouwen schikken zich naar het opgelegde hoofddoekje. Ze komen minder buiten en van enige emancipatie van de moslimvrouw is al helemaal geen sprake meer!

Het probleem is Rudy dat jullie enkel maar het negatieve willen zien en géén enkele positief signaal meer willen onderkennen. Er zijn, zelfs in de meeste moslimlanden, steeds méér en méér vrouwen die voor zichzelf opkomen, tegen de sharia enz...U wenst dat echter niet te zien omdat u verblind bent door alle propaganda en het simplisme van deze tijd. het leven is niet simpel hoor Rudy, en een samenleving kan dus ook met géén simplismen worden gestructureerd hoor, met simplismen krijgen we wat we nu hebben...mensen die niet meer buiten durven te komen, een sociaal weefsel dat helemaal verdwenen is, 1 op de 3 Vlamingen vertrouwd nog een ander, dat zijn feiten en géén simplismen...feiten uit de maatschappij die wij allen wensen te verdedigen....zonder er iets voor te willen doen behalve blind zijn voor iedere realiteit die wat verder gaat dan de voordeur!

ancapa
6 april 2004, 06:29
DE TERRORISTEN ZIJN ONDER ONS !

Geen slachtoffer

"De man die zich zaterdagavond in Madrid met een knal van het leven beroofde, was geen randfiguur, geen uitgestotene. Serhane Ben Abdelmajid Farkhet had een baan, hij had gestudeerd. Spanje was als immigratieland niet hard voor hem geweest. En toch plande hij de bomaanslagen die 191 mensen het leven kostten, sommigen inwijkelingen en moslims net als hijzelf."

Grenzen aan tolerantie

"We moeten luisteren naar wat er gezegd wordt in moskeeën en scholen. De inlichtingendiensten moeten dat veel intensiever gaan doen om de bedreigingen door de extremisten in kaart te brengen: hun netwerken, hun bewegingen in onze open samenleving, hun financieringsmiddelen, hun plannen. Er kan geen vrijplaats zijn voor wie massamoord beraamt."

Marc Van de Weyer in Het Belang van Limburg, 05.04.2004

Radicalisering is verontrustend

"Dit is maar één van de langer wordende rij feiten en vaststellingen die wijzen op een verdere radicalisering van een deel van de islam. Een verontrustende ontwikkeling."

"Niet meer veilig in eigen huis"

"Ik voel me niet meer veilig in mijn eigen huis", hoorde ik een ontredderde Spaanse vrouw op televisie zeggen. Op de achtergrond: haar tot betonrepen en vlechtijzer herleidde flat. De impact van deze ene zin die gisteren de wereld rondging, mag niet worden onderschat."

Vijfde colonne

"De naweeën van de aanslagen in Madrid geven wel aan dat ook in tal van andere Europese grootsteden lieden vertoeven die vatbaar zijn voor een middeleeuws-letterlijke interpretatie en lezing van overgeleverde teksten en heilsverwachtingen."

Multiculturele kater

"Het is voor veel Vlamingen schrikken wanneer ze tot hun verbijstering met eremoord, bloedwraak, vijandigheid ten aanzien van meisjes en vrouwen, en misprijzen voor gelijkheid, broederlijkheid en vrijheid worden geconfronteerd. (...) Aan humanistische basiswaarden moet door niemand worden getornd."

Mathias Danneels in Het Nieuwsblad, 05.04.2004

Permanente dreiging

"De snelle ontmanteling van de Spaanse terreurcel die verantwoordelijk was voor 11 maart, is een opsteker voor de Spaanse politiediensten. Het is een waarschuwing voor de rest van Europa dat de dreiging nog altijd heel reëel en dichtbij is."

Jean Vanempten in De Tijd, 05.04.2004

ancapa
6 april 2004, 06:31
Een mooi paasgeschenk voor Rood Valkje een boek dat u naar de keel zal grijpen !

Enkele passages :

SOUAD ONTSNAPTE AAN EREMOORD

Vloek

"Bij ons is het een vloek als meisje te worden geboren. Een echtgenote moet eerst een zoon baren, minstens één. Er zijn hooguit twee of drie meisjes nodig voor het vee, voor het werk in huis en op het land."

Moord

"Mijn moeder lag op een schapenvacht. Ze was aan het bevallen. Toen hoorde ik geschreeuw, van mijn moeder en de baby. En heel snel pakte mijn moeder de schapenvacht en verstikte het kind. Ik werd door een vreselijke angst verlamd. Ik hoorde mijn oudste zus tegen mijn moeder zeggen: 'Als ik meisjes krijg, zal ik het net zo doen als jij.' Zo heeft mijn moeder zeven meisjes uit de weg geruimd."

Complot

"Doodsbang sta ik achter de muur te luisteren. Mijn moeder praat tegen mijn schoonbroer: 'We kunnen het onze zoon niet vragen, hij zal het niet kunnen en is te jong. Jij moet Souad voor je rekening nemen, maar je moet je in een één klap van haar ontdoen.' Ik heb mijn terdoodveroordeling vernomen."

Gegrild vlees

"Plotseling voel ik iets koud op mijn hoofd. Het moment daarop sta ik in brand. (...) Ze slepen me naar de fontein van het dorp, het water stroomde over me heen terwijl ik brulde van angst. Ik ruik de geur van gegrild vlees (...). Ik ga sterven, dat is goed."

Souad in haar boek "Souad/Geschonden", uittreksels in Gazet van Antwerpen, 01.04.2004

Het boek werd uitgegeven bij Uitgeverij Standaard-Manteau.

Het Skill Effect
6 april 2004, 09:01
Amaai wat een blufferkes hier! :roll:
Oorlog promoten en zo...

Stoer, heel stoer! :silly:

pope
6 april 2004, 09:19
Als ik dat hier zo allemaal lees , zijn er gouden tijden op komst voor het vlaams blok 8O en gaan de moslims de meest gehate soort worden :?:
Inderdaad, en daar hebben ze ZELF VOOR GEZORGD!!!
Laat Bush herverkozen worden en samen met Poetin de strijd aangaan tegen dit terroristisch, racistisch, ontolerant geloof.
En begin hier alstublieft niet weer met van dat typisch links gezeik. Kom voor een keer af met even degelijke bewijzen dat het zo niet zou zijn en we zullen jullie geloven!
Maar jullie zijn TE gemanipuleerd en blind voor de gevaren die ons te wachten staan!

Rechts moet en zal zegevieren om onze kinderen een veilige toekomst te geven!

pope
6 april 2004, 09:31
Eugene , je bedoeling is goed en nobel , echter onrealistisch. Zij die hun godsdienst aan ons willen opdringen zullen niet aanvaarden dat wij hun godsdienst in een ander jasje zullen steken. Het zijn dan immers niet meer de woorden van Allah de Almachtige. Voor hen is het kiezen of sterven. Een compromis bestaat niet voor die fundamentalisten, hoe spijtig het ook mag zijn. Ik hoop dat ik mis ben maar ik vrees dat er de komende 25 jaar nog honderden liters bloed zullen vloeien aan beide zijden. Maar ik weet 1 ding wel zeker, ik zal nooit moslim worden, al moet ik er tegen vechten tot de laatste druppel bloed.

Ik geloof nooit dat er bvb in Belgie 95% van de moslims hier liever een armoedig Islam-bestaan willen dan een rijk 'Westers' bestaan. De eerste barsten zijn al aan het ontstaan daar waar het moet, bij de moslim-vrouwen die langzaam maar zeker zich onder het juk van hun man weten uit te wringen, juist daar moeten we in investeren. Het zullen de moslims zelf zijn die de interpretatie van de Koran, waar daar draait in feite alles om, een Westerse invulling zullen geven, maar niets gaat op 1-2-3 hoor!

Het feit dat ze zich hier constant bezondigen aan gewelddadige diefstallen is heir het schoonste bewijs van!

JoeQpublic
6 april 2004, 10:04
door Harald Doornbos

Als ik mijn straatje in wijk F-8 van Islamabad uit loop, sta ik binnen driehonderd meter voor het appartement van Khalid Khawaja, een vriend van Osama bin Laden en verdacht van de moord op de Amerikaanse journalist Daniel Pearl. Khawaja (een 52-jarige Pakistaan, ex-medewerker van ’s lands geheime dienst ISI en oud-luchtmachtofficier) zat een tijdje in de gevangenis. Maar dat weerhoudt hem er niet van te praten. Juist niet.

Wat stellen jullie voor, waar staan jullie voor? Jullie soldaten hebben geen hart voor hun zaak, vechten voor geld en zijn dus alleen maar professionele moordenaars. Wij vechten voor God en God alleen.»

Vergeet dus de manier waarop wij kijken naar conflicten of tegenstellingen. Links tegen rechts, Amerika te gen Europa, nieuw tegen oud Europa, staat tegen individu, armoede tegen rijkdom: allemaal onwerkbare concepten wanneer je al-Qaeda probeert te ontleden.

Generaal Mirza Aslam Beg is 72 en voormalig stafchef van het Pakistaanse leger. Hij is geen lid van al-Qaeda, meer een sympathisant.

Overal waar moslims leven, zijn er problemen. Dat vervult ons met grote trots. Moslims in Irak en Afghanistan tegen de Amerikanen en de Anglosaksen, moslims in Tsjetsjenië tegen de Russen, moslims in Bosnië tegen de Serviërs, moslims in Kasjmir tegen de hindoes, moslims in Palestina tegen de joden.

Enigszins gesimplificeerd verklaren westerse analisten de opkomst van het fenomeen al-Qaeda als volgt. Amerika heeft Afghanistan aan het einde van de jaren tachtig in de steek gelaten nadat de communistische Russen er verslagen waren. Hierdoor kregen de Afghanen en de Arabische strijders het gevoel dat ze misbruikt waren.

Niet al te ver verwijderd van generaal Aslam Beg heeft ook luitenant-kolonel Hamid Gul een aardig optrekje. Gul is voormalig hoofd van de Pakistaanse inlichtingendienst ISI.
© auteur / De Groene Amsterdammer met wat komen ze nu af, heeft de Pakistaanse geheime dienst ISI iets te maken met Osama's losse beweging? :wink:

verklaring opkomst al-Qaeda: waarom daar al stoppen? waarom zegt het artikel niet dat de "mujahideen" in de jaren '90 door Pakistan gebruikt werden als guerillero's en infiltranten in de betwiste regio Kashmir?
of over de banden tussen UCK, opium-smokkelaars en bepaalde groepen in Afghanistan?

lijkt mij meer van hetzelfde en te wijzen op een dieperliggend fenomeen: godsdienstfanatiekelingen worden door (onderdelen van) staten bewapend, getraind en gebruikt om hun conflicten uit te vechten. In tegenstelling tot beroepssoldaten en huurlingen vechten ze niet voor soldij of bloedgeld maar enkel ter eer en glorie van allah. Goedkope strijdkrachten en nog fanatiek ook: ideaal.

een beetje zoals sommige extreem-rechtse politici zich wel es uitlaten over skinheads: handige stoottroepen, maar op te ruimen nadat de wereldse doelen bereikt zijn.

Snap niet wat deze topic in rubriek "binnenland" doet.

Tegendradigaard
6 april 2004, 10:29
Als ik dat artikel uit De Groen Amsterdammer lees dan voel ik koude rillingen over mijn rug lopen.

Als ik het lees en rondom mij zie in Europa dan vrees ik dat de auteur gelijk heeft.

Zullen wij constant in angst moeten leven ? In Spanje anders al wel. Zou ik mijn vakantie kunnen annuleren ?

Werkslaaf
6 april 2004, 17:11
De Islam voert al lang oorlog tegen het westen. En ze is er al lang op uit terug het "grote islamitische rijk" te veroveren.

En als er hier dan toch over "de bom" gesproken wordt. Al wie denkt dat de islamitische terreurorganisaties "de bom" nog niet hebben is verkeerd.

De eerste die "de bom" zal gebruiken zal de islam zijn. In de naam van Allah en de Islam.

De tijd dat moslims met lijken door de straten sleuren zullen we in Europa ook nog kennen. De Islam is aan het radicaliseren. En het gaat hier niet om een kleine groep, maar om de IslamWERELD.

Ontkennen doet het westen al te lang, en inderdaad, Europa twijfelt. Want Europa begint in te zien dat hun "multicultureel" beleid aan het falen is omdat de islamieten helemaal niet geintegreerd willen worden, maar wél de islam willen opleggen.

Bedenk dat alle niet-islamieten voor de moslims ketters zijn en hun leven geen cent waard is, mogen vermoord en bestolen worden. Voor islamieten is dat helemaal geen misdaad. Met zulke mensen kan je niet praten.

Ontkennen heeft geen zin meer. De islam rechtvaardigt geweld en oorlog tegen niet-moslims.

De enige vraag is: is Europa werkelijk naar de kl#ten of kunnen we er nog iets aan doen?

ancapa
7 april 2004, 11:19
De Britse en Amerikaanse inlichtingendiensten hebben een chemische aanslag in Groot-Brittannië verijdeld. Dat meldde de BBC gisteren.

Terroristen zouden een chemische wolk met osmiumtetroxide hebben willen ontsnappen. Het is onduidelijk of er een verband is met de arrestatie vorige week van negen vermeende terroristen.

"always look at the bright side of life..."

Weisse Wolf
7 april 2004, 11:31
België wordt islamrepubliek

"Islam betekent vrede", roepen naïeve apostelen van de multiculturele samenleving nog altijd. Tegen beter weten in. Na de bloedbaden van 11 september in New York en 11 maart in Madrid.

Op 13 december 2003 werd in Turkije Muhammed Bastin aangehouden in verband met de bomaanslagen in Instanbul. Daarbij vielen op 15 en 20 november 66 doden en 750 gewonden. Muhammed Bastin is de zoon van Jean-François Bastin, een tot de islam bekeerde Belg die zich tegenwoordig 'Abdullah Abu Abdulaziz' noemt en die aan het hoofd staat van de moslimpartij PCP. Bij de verkiezingen behaalde Bastin in onze hoofdstad meer dan 10.000 stemmen. En dat heeft de man aan het dromen gebracht.

De Nederlandse omroep trok naar Brussel en voelde Bastin aan de tand over zijn toekomstplannen. En die laten aan duidelijkheid niets te wensen over. Zo moeten er eigen banken komen en een apart islamitisch onderwijsnet. In afwachting van het ultieme doel: de vestiging van een islamitische staat in België. Op termijn, - korte termijn - aldus een zegezekere Bastin, zal iedereen in België moslim worden. Door de wervende kracht van de islam ... en - als dat nodig is - het nodige duwtje in de rug.

"We zullen de mensen laten kennismaken met de islam. En dan mogen ze zelf kiezen. Ofwel vinden ze het goed - en worden ze moslim - ofwel vinden ze het niet goed en dan mogen ze vertrekken." Jawel, u leest het goed. Geef toe: verdraagzame jongens, toch? Bastin laat er ook geen twijfel over bestaan welk lot de vrouwen beschoren is in zijn islamitische heilstaat. "Alle vrouwen zullen een hoofddoek moeten dragen. Uiteraard." Tja, en als ze dat niet leuk vinden, "mogen ze vertrekken" ...

Zowat elke veiligheidsdienst in het vrije westen wéét dat vooral 'bekeerde' autochtonen vatbaar zijn voor de lokroep van het moslimfundamentalisme. Bij de ontmanteling van terreurnetwerken, botsen ze steevast op 'bekeerde' westerlingen. Maar in België knijpen we wel een oogje toe. Zodat nog maar eens bewezen werd dat het af en toe verhelderend kan zijn naar de Nederlandse televisie te kijken om te zien wat in ons land maar al te vaak met de mantel der liefde wordt toegedekt.

ancapa
7 april 2004, 11:33
Waarom Al-Qa'ida in Marokko steeds meer aanhangers weet te mobiliseren, is niet duidelijk. Volgens sommigen komt het door de oorlog in Irak. Westerlingen - en Amerikanen in het bijzonder - zijn volgens veel Marokkanen hypocriet. Ze hebben de mond vol van mensenrechten, maar denken in werkelijkheid alleen aan hun economische belang. Dat de Amerikanen in Irak zijn om terreuraanvallen als die van 11 september te voorkomen, gelooft geen Marokkaan. Net als elders in de regio is de haat tegen westerlingen toegenomen.

Anderen beweren dat de moderniseringspolitiek van koning Mohammed VI de oorzaak is van de radicalisering. Na veel aarzelen besloot het staatshoofd vorig jaar tot een herziening van de mudawana, de familiewetgeving. Deze wet, gebaseerd op de Koran, gaf mannen onder meer de mogelijkheid hun vrouw te verstoten. De nieuwe wet, in januari goedgekeurd door het parlement, maakt daar een eind aan. Vrouwen kunnen nu een scheiding aanvragen. Ook polygamie wordt een stuk moeilijker. De minimumleeftijd waarop een vrouw mag huwen, is verhoogd van 15 naar 18 jaar.

Duizenden Marokkanen gingen de straat op nadat de nieuwe regels bekend werden. Streng gelovige moslims geloven dat Allah Marokko zal straffen voor het niet naleven van de islamitische wet. Naleving van de geboden in de Koran is volgens hen nauw verbonden met materiële welvaart. Ook benadrukken veel moslims dat herziening van de familiewet een vorm is van westers cultureel imperialisme. Ze vrezen dat straks ook het homohuwelijk wordt gelegaliseerd.

ancapa
7 april 2004, 11:37
Marokkanen onderschat
De Marokkaanse terreurgroep Groupe islamique combattant marocain (GICM) wordt verantwoordelijk gehouden voor de aanslagen in Madrid van 11 maart en die van vorig jaar in Casablanca, waarbij 33 mensen omkwamen. Maar pas sinds 11 maart (192 doden) zijn verschillende Europese inlichtingendiensten echt interesse gaan tonen voor radicale moslims van Marokkaanse origine: maandag werden in de omgeving van Parijs dertien personen gearresteerd op verdenking van banden met de GICM.

Volgens de Franse inlichtingendienst werden de Marokkanen al vier maanden gevolgd. De Marokkaanse terreurdeskundige Mohamed Darif gelooft daar niet in. ,,Natuurlijk zeggen ze dat. Maar waarom kwamen ze dan niet eerder in actie? De waarheid is dat inlichtingendiensten na 11 maart van mening zijn veranderd: vóór Madrid zijn er wel Marokkanen in Europa opgepakt, maar nu pas hebben ze écht prioriteit gekregen.''

Een andere aanwijzing voor de aanvankelijke terughoudendheid is volgens Darif de weigering van Groot-Brittannië om de GICM'er Mohamed Gerbouzi uit te leveren aan Marokko. Gerbouzi werd vanwege zijn rol in Casablanca bij verstek veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf. Hij zou ook contacten hebben gehad met verschillende daders van het bloedbad in Madrid.


www.democrates.net

Turkje
7 april 2004, 12:02
1. Het verwondert me natuurlijk niets dat de pea-brains op dit forum het gezever van één zwakzinnige (die toeten noch blazen te maken had met de aanslagen in Madrid btw) beschouwen als de officiële gedachtengang van alle moslims ter wereld.

2. Het verwondert me dan ook niets dat met geen woord wordt gerept over de massale nationale oproep van imams in Groot-Brittanië gericht tegen de terreur.

Ignorance is bliss, nietwaar?

Turkje
7 april 2004, 12:03
We moeten dringend deze cellen met wortel en al uitroeien: laat ze zingend zichzelf opblazen of schiet de terroristen neer als de laffe honden die ze zijn!


Aangezien voor lafheid weinig nodig is, stel ik voor dat u zichzelf netjes opblaast. Of bent u nog laffer dan die "islamhonden"? :lol:

Turkje
7 april 2004, 12:05
Zij die hun godsdienst aan ons willen opdringen

Ik had graag van u namen en verblijfplaatsen geweten van de leiders van de islamitische godsdienst, die achter dit plan zitten.

ancapa
7 april 2004, 12:08
rudy heeft het goed gezegd !

blaas uw eigen auto op :oops: maar verbrandt je lippen niet aan een te hete uitlaatbuis 8O

als de moslims willen sterven voor allah, mij goed !

maar geen anders gelovigen bijsleuren ! dank u !

Rudy Van Nespen
7 april 2004, 12:09
We moeten dringend deze cellen met wortel en al uitroeien: laat ze zingend zichzelf opblazen of schiet de terroristen neer als de laffe honden die ze zijn!


Aangezien voor lafheid weinig nodig is, stel ik voor dat u zichzelf netjes opblaast. Of bent u nog laffer dan die "islamhonden"? :lol:

Ik had van U echt geen andere reactie verwacht.
Voor U bestaat er geen islam-fundamentalisme, geen islam-geweld en is de Islam een 'godsdienst van vrede' terwijl de realiteit dagelijks het tegendeel bewijst!
En ons dan maar van racisme beschuldigen...
Typisch voor de moslim- en linkse blinden in ons land!

Turkje
7 april 2004, 12:13
Ik had van U echt geen andere reactie verwacht.
Voor U bestaat er geen islam-fundamentalisme, geen islam-geweld en is de Islam een 'godsdienst van vrede' terwijl de realiteit dagelijks het tegendeel bewijst!
En ons dan maar van racisme beschuldigen...
Typisch voor de moslim- en linkse blinden in ons land!


"Ik had van U echt geen andere reactie verwacht. Voor U is islam gelijk aan fundamentalisme, kan een moslim onmogelijk vredevol samenleven met iemand anders, en kunnen we het beste atoombommekes droppen op alle islamgezinde landen. En ons dan maar van linkse multicullers beschuldigen. Typisch voor de rechtse zakken in ons land".

Stick your arguments where the sun don't shine. Of grow up.

Rudy Van Nespen
7 april 2004, 12:17
Ik had van U echt geen andere reactie verwacht.
Voor U bestaat er geen islam-fundamentalisme, geen islam-geweld en is de Islam een 'godsdienst van vrede' terwijl de realiteit dagelijks het tegendeel bewijst!
En ons dan maar van racisme beschuldigen...
Typisch voor de moslim- en linkse blinden in ons land!


"Ik had van U echt geen andere reactie verwacht. Voor U is islam gelijk aan fundamentalisme, kan een moslim onmogelijk vredevol samenleven met iemand anders, en kunnen we het beste atoombommekes droppen op alle islamgezinde landen. En ons dan maar van linkse multicullers beschuldigen. Typisch voor de rechtse zakken in ons land".

Stick your arguments where the sun don't shine. Of grow up.



Blijkbaar kwetst de waarheid weer zodanig dat het schelden de enige oplossing lijkt te zijn.

Tja Turkje, open uw oogskes eens en zie hoe de werkelijkheid in België en de wereld aantoont dat de wil tot vreedzaam samenleven ver zoek is in de Islam-geinspireerde maatschappij!

Turkje
7 april 2004, 12:24
"Ik had van U echt geen andere reactie verwacht. Voor U is islam gelijk aan fundamentalisme, kan een moslim onmogelijk vredevol samenleven met iemand anders, en kunnen we het beste atoombommekes droppen op alle islamgezinde landen. En ons dan maar van linkse multicullers beschuldigen. Typisch voor de rechtse zakken in ons land".

Stick your arguments where the sun don't shine. Of grow up.



Blijkbaar kwetst de waarheid weer zodanig dat het schelden de enige oplossing lijkt te zijn.

Tja Turkje, open uw oogskes eens en zie hoe de werkelijkheid in België en de wereld aantoont dat de wil tot vreedzaam samenleven ver zoek is in de Islam-geinspireerde maatschappij!

Schelden? Blijkbaar bent u zelfs niet in staat om persiflages te begrijpen. Tja, dan heb ik al geluk dat u zich kunt uitdrukken in een voor mensen verstaanbare taal, nietwaar?

En u doet het weer hé : gans de islam is rot en fundamentalistisch, en iedereen die het tegendeel beweert, ontkent het licht in meneer zijn schoon ogen. Nogmaals : tegen zo'n argumenten kan niemand op :roll: Van hetzelfde kaliber als : u bent een kinderachtig iemand, en iedereen zal dat al wel lang doorhebben. OK ? :wink:

circe
7 april 2004, 12:28
2. Het verwondert me dan ook niets dat met geen woord wordt gerept over de massale nationale oproep van imams in Groot-Brittanië gericht tegen de terreur.

Ignorance is bliss, nietwaar?

Die imams kwamen dan wel ontzettend rijkelijk laat met hun MASSALE NATIONALE oproep nietwaar?
Wanneer werden de WTC torens nu weer opgeblazen? Wanneer werd die USS Cole de lucht ingekieperd? Wanneer gebeurde die aanslag in Bali? Wanneer......


och... NU roepen de imams MASSAL NATIONAAL!!! op! Allez 't is goe! we kunnen gerust zijn! (of begonnen ze misschien zelf de hete adem van hun vrome geloofsbroeders in hunne nek te voelen?)

Rudy Van Nespen
7 april 2004, 12:33
Schelden? Blijkbaar bent u zelfs niet in staat om persiflages te begrijpen. Tja, dan heb ik al geluk dat u zich kunt uitdrukken in een voor mensen verstaanbare taal, nietwaar?

En u doet het weer hé : gans de islam is rot en fundamentalistisch, en iedereen die het tegendeel beweert, ontkent het licht in meneer zijn schoon ogen. Nogmaals : tegen zo'n argumenten kan niemand op :roll: Van hetzelfde kaliber als : u bent een kinderachtig iemand, en iedereen zal dat al wel lang doorhebben. OK ? :wink:

Wat 'iedereen' over mij denkt raakt me hoegenaamd niet.

Ik vind het alleszins zeer eigenaardig dat U zo licht geraakt reageert, wanneer ik U confronteer met het feit dat 95% van het geweld tegenwoordig rechtstreeks of onrechtstreeks met de Islam is geliëerd...

Brabo
7 april 2004, 12:37
2. Het verwondert me dan ook niets dat met geen woord wordt gerept over de massale nationale oproep van imams in Groot-Brittanië gericht tegen de terreur.

Ignorance is bliss, nietwaar?

Die imams kwamen dan wel ontzettend rijkelijk laat met hun MASSALE NATIONALE oproep nietwaar?
Wanneer werden de WTC torens nu weer opgeblazen?

Op 11 september. (http://www.mcb.org.uk/110901.htm)

Turkje
7 april 2004, 12:38
Die imams kwamen dan wel ontzettend rijkelijk laat met hun MASSALE NATIONALE oproep nietwaar?
Wanneer werden de WTC torens nu weer opgeblazen? Wanneer werd die USS Cole de lucht ingekieperd? Wanneer gebeurde die aanslag in Bali? Wanneer......

och... NU roepen de imams MASSAL NATIONAAL!!! op! Allez 't is goe! we kunnen gerust zijn! (of begonnen ze misschien zelf de hete adem van hun vrome geloofsbroeders in hunne nek te voelen?)

Ge hebt blijkbaar van die mensen die nooit tevreden zijn. Hoor je de moslims niet, dan is het niet goed. Hoor je ze wel, dan is het ook niet goed. U hebt blijkbaar een bos in den hof, want aan stokken hebt u geen gebrek...

:roll:

Turkje
7 april 2004, 12:40
Wat 'iedereen' over mij denkt raakt me hoegenaamd niet.

Ik vind het alleszins zeer eigenaardig dat U zo licht geraakt reageert, wanneer ik U confronteer met het feit dat 95% van het geweld tegenwoordig rechtstreeks of onrechtstreeks met de Islam is geliëerd...

:roll:

Al de grote genocides uit de vorige eeuw (toch nog niet zo lang geleden, nietwaar) hadden juist geen bal te maken met de islam. Hoeveel mensen zijn er gesneuveld tijdens WOI, WOII, het communistisch bewind, de daaropvolgende oorlogen Oost vs. West, de Rwandese genocide, ...? En vergelijk dat getal nu eens met "het islamitische geweld"? De proporties zullen u waarschijnlijk wel vlug duidelijk worden.

Rudy Van Nespen
7 april 2004, 12:43
Wat 'iedereen' over mij denkt raakt me hoegenaamd niet.

Ik vind het alleszins zeer eigenaardig dat U zo licht geraakt reageert, wanneer ik U confronteer met het feit dat 95% van het geweld tegenwoordig rechtstreeks of onrechtstreeks met de Islam is geliëerd...

:roll:

Al de grote genocides uit de vorige eeuw (toch nog niet zo lang geleden, nietwaar) hadden juist geen bal te maken met de islam. Hoeveel mensen zijn er gesneuveld tijdens WOI, WOII, het communistisch bewind, de daaropvolgende oorlogen Oost vs. West, de Rwandese genocide, ...? En vergelijk dat getal nu eens met "het islamitische geweld"? De proporties zullen u waarschijnlijk wel vlug duidelijk worden.

Ik praat dan ook niet over het verleden, maar over het heden.
Ik heb het over de periode 2001 tot nu...

Turkje
7 april 2004, 12:45
Ik praat dan ook niet over het verleden, maar over het heden.
Ik heb het over de periode 2001 tot nu...

Aha... nu weet ik waar uw radicaliteit vandaan komt: kortzichtigheid ! :wink:

Rudy Van Nespen
7 april 2004, 12:46
Ik praat dan ook niet over het verleden, maar over het heden.
Ik heb het over de periode 2001 tot nu...

Aha... nu weet ik waar uw radicaliteit vandaan komt: kortzichtigheid ! :wink:

Noem mijn visie wat U wil.
Naast de huidige realiteit kijken kan U toch niet!

Eugene
7 april 2004, 12:51
:roll:

Al de grote genocides uit de vorige eeuw (toch nog niet zo lang geleden, nietwaar) hadden juist geen bal te maken met de islam. Hoeveel mensen zijn er gesneuveld tijdens WOI, WOII, het communistisch bewind, de daaropvolgende oorlogen Oost vs. West, de Rwandese genocide, ...? En vergelijk dat getal nu eens met "het islamitische geweld"? De proporties zullen u waarschijnlijk wel vlug duidelijk worden.

Ik praat dan ook niet over het verleden, maar over het heden.
Ik heb het over de periode 2001 tot nu...

Voor u begint de geschiedenis dus op 11/9/2001. :? :? :?

Turkje
7 april 2004, 12:53
Noem mijn visie wat U wil.
Naast de huidige realiteit kijken kan U toch niet!

En dat doe ik niet. Maar met de beste wil van de wereld kan die "huidige realiteit" mij niet overtuigen van de kwade bedoelingen van de "islam in zijn geheel".

Ten eerste is er immers geen "islam in zijn geheel", al was het maar omdat de islam niet over een popie jopie beschikt die haarfijn, doch autoritair uitlegt hoe de koran en alle andere geschriften dienen geïnterpreteerd te worden.

Ten tweede wil dat ook zeggen dat ik mijn buren in plaats van als vrienden, als vijanden moet aanzien. En daar heb ik tot nog toe geen enkele aanleiding voor gezien (Ze hebben me zelfs niet proberen te bekeren ! Stel u voor !).

JoeQpublic
7 april 2004, 12:58
Hoeveel mensen zijn er gesneuveld tijdens WOI, WOII, het communistisch bewind, de daaropvolgende oorlogen Oost vs. West, de Rwandese genocide, ...? De proporties zullen u waarschijnlijk wel vlug duidelijk worden. jamaar jamaar, Turkje, de onderlinge moordpartij in Rwanda is al 10 jaar geleden, de eerste aanslag op de WTC torens... euh... :wink:
don't bother amigo, inhoudelijke dsicussie wordt in geen enkele rubriek aangegaan, hoewel het telkens over hetzelfde artikel gaat.

Ik vind het alleszins zeer eigenaardig dat U zo licht geraakt reageert, wanneer ik U confronteer met het feit dat 95% van het geweld tegenwoordig rechtstreeks of onrechtstreeks met de Islam is geliëerd...
da's geen feit Rudy, da's blaaskesmakerij op het internet. Let even op, dan leer je misschien iets bij:

Een voorbeeld van een feit is "er gaan 100 centimeters in een meter"

Veralgemenende uitspraken die gebruik maken van schoon afgeronde percentages zijn géén feiten, ook al kom je ze vaak tegen op het internet.

Toogpraat en veel gewauwel, toch triestig dat dit forum over "politics" zou moeten gaan :(

Rudy Van Nespen
7 april 2004, 13:15
Ik vind het alleszins zeer eigenaardig dat U zo licht geraakt reageert, wanneer ik U confronteer met het feit dat 95% van het geweld tegenwoordig rechtstreeks of onrechtstreeks met de Islam is geliëerd...
da's geen feit Rudy, da's blaaskesmakerij op het internet. Let even op, dan leer je misschien iets bij:

Een voorbeeld van een feit is "er gaan 100 centimeters in een meter"

Veralgemenende uitspraken die gebruik maken van schoon afgeronde percentages zijn géén feiten, ook al kom je ze vaak tegen op het internet.

Toogpraat en veel gewauwel, toch triestig dat dit forum over "politics" zou moeten gaan :(

U noemt het toogpraat en veel gewauwel?
Wil U me dan eens aantonen, objectief dan, dat de overgrote meerderheid van het geweld in de periode 2001 en nu niet rechtstreeks of onrechtstreeks met de Islam gelinkt is?

Ik vind het wederom eigenaardig dat ik U met FEITEN confronteer en dat U mij dan maar snel probeert te catalogeren onder de noemer 'toogpraat en gewauwel'!

Zou dit een voorbeeld kunnen zijn van het selectief doof en blind zijn tegenover de werkelijkheid, wanneer het gaat over de multicul-droom?

Seba
7 april 2004, 13:17
da's geen feit Rudy, da's blaaskesmakerij op het internet. Let even op, dan leer je misschien iets bij:

Een voorbeeld van een feit is "er gaan 100 centimeters in een meter"

Veralgemenende uitspraken die gebruik maken van schoon afgeronde percentages zijn géén feiten, ook al kom je ze vaak tegen op het internet.

Toogpraat en veel gewauwel, toch triestig dat dit forum over "politics" zou moeten gaan :(

U noemt het toogpraat en veel gewauwel?
Wil U me dan eens aantonen, objectief dan, dat de overgrote meerderheid van het geweld in de periode 2001 en nu niet rechtstreeks of onrechtstreeks met de Islam gelinkt is?

Ik vind het wederom eigenaardig dat ik U met FEITEN confronteer en dat U mij dan maar snel probeert te catalogeren onder de noemer 'toogpraat en gewauwel'!

Zou dit een voorbeeld kunnen zijn van het selectief doof en blind zijn tegenover de werkelijkheid, wanneer het gaat over de multicul-droom?

blijkbar doet u nog een schepje toogpraat erbovenop, nu is het aan ons om te bewijzen dat dit niet zo is. JoeQpublic slaat de nagel opd e kop dat die uitspraak van 95% niets anders dan veralgemend is en op niets gestaafd is

Rudy Van Nespen
7 april 2004, 13:22
blijkbaar doet u nog een schepje toogpraat erbovenop, nu is het aan ons om te bewijzen dat dit niet zo is. JoeQpublic slaat de nagel op de kop dat die uitspraak van 95% niets anders dan veralgemeend is en op niets gestaafd is

Tja, deze discussie leidt duidelijk tot niets.
U roept allen nu reeds: "Wir haben es nicht gewusst!"... :roll:

Turkje
7 april 2004, 13:23
U noemt het toogpraat en veel gewauwel?
Wil U me dan eens aantonen, objectief dan, dat de overgrote meerderheid van het geweld in de periode 2001 en nu niet rechtstreeks of onrechtstreeks met de Islam gelinkt is?


Ik ben op dit moment even aan het zoeken.

Maar kunt u me in tussentijd eens bewijzen dat de overgrote meederheid van het geweld in de periode 2001 en nu niet rechtstreeks of onrechtstreeks met de USA gelinkt is? :wink:

TomB
7 april 2004, 13:23
Geef misschien eens de bronnen van het feit dat 95% van het geweld op deze wereld gelieerd is aan de Islam, want volgens mij is dat ook cafepraat, en dan nog vanuit een bruin cafe ook.

lyot
7 april 2004, 13:34
Geef misschien eens de bronnen van het feit dat 95% van het geweld op deze wereld gelieerd is aan de Islam, want volgens mij is dat ook cafepraat, en dan nog vanuit een bruin cafe ook.

hahaha.. Ik herinner me wel dat een merendeel der hedendaagse conflicten min of meer gelinkt waren met Islam, maar bon , dan kan je evenzeer zeggen dat het altijd om geld of macht draait.. Meestal is de religie maar een voorwendsel om het gepeupel mee te slepen..

Turkje
7 april 2004, 13:46
Ik vind niet zo direct een site waar alle mogelijke wereldconflicten van vandaag de dag op te vinden zijn. Iemand een idee?

http://www.ploughshares.ca/content/MONITOR/monj01c.html voor het jaar 2000

40 gewapende conflicten in 35 staten, waarvan 12.5% zich afspelen in het midden-oosten, 35% in de rest van Azië, en 42.5% in Afrika.

Voor 2002 (http://www.ploughshares.ca/CONTENT/BUILD%20PEACE/swords&ploughshares.pdf) zijn dat soortgelijke cijfers : 39 conflicten verspreid over 29 staten, waarvan 10.8% in het Midden-Oosten, 37.8% in Afrika en 43.2% in Azië.

Deze cijfers doen de stelling dat "95% gelinkt is met de islam" sterk wankelen.

Dat is ook het geval als je bvb. eens kijkt in welke landen er overal journalisten aan een gewelddadig eind zijn gekomen :

http://www.cpj.org/killed/Ten_Year_Killed/2002_list.html

Rudy Van Nespen
7 april 2004, 13:57
http://www.ploughshares.ca/content/ACR/ACR00/ACR00.html

Misschien is 95% overdreven, maar ver zit ik er niet van af.

JoeQpublic
7 april 2004, 14:47
Tja, deze discussie leidt duidelijk tot niets.
U roept allen nu reeds: "Wir haben es nicht gewusst!"... :roll: beste Rudy,
van een "discussie" is maar sprake als beide partijen argumenten aanhalen en die proberen te staven of te weerleggen.
Roepen dat "alle moslims moorddadig crapuul zijn" of "die arme Marokkanen zijn het beste wat ons overkomen is" zijn geen van beiden argumenten, van discussie is dan ook geen sprake: jij herhaalt jouw waarheid, ik de mijne en zo kan het nog lang, lang doorgaan. Helaas weiger ik daar tijd en bandwijdte aan te verspillen.

Ik begrijp dat redelijk recente gebeurtenissen (aanslagen) en ontwikkelingen (migranten) een hoop mensen overstuur maken.

Ik geloof ook dat internationaal terrorosime een bedreiging is van onze samenleving en dat kleine criminaliteit een groot probleem is voor wie er mee geconfronteerd wordt.

Maar ik begrijp niet wat het helpt om alle moslims ter wereld op dezelfde hoop als Osama bin Laden te gooien of om te stellen dat alle Marokkanen in Brussel bandieten zijn. Uw hart es luchten kan deugd doen, maar veel verder kom je er niet mee.

Ik besef dat het niet aan mij alleen is om de wereld te veranderen, maar ik probeer wel hem te begrijpen en op basis van feiten (niet geschreeuw, niet clichés, niet toogpraat) zal ik eventueel m'n gedrag aanpassen.
Zo zal ik dit jaar niet naar Irak op vakantie te gaan, maar evenzeer ga ik geen moskees in brand steken of elke gekleurde medemens scheef bekijken.

Turkje
7 april 2004, 16:12
beste Rudy,
van een "discussie" is maar sprake als beide partijen argumenten aanhalen en die proberen te staven of te weerleggen.
Roepen dat "alle moslims moorddadig crapuul zijn" of "die arme Marokkanen zijn het beste wat ons overkomen is" zijn geen van beiden argumenten, van discussie is dan ook geen sprake: jij herhaalt jouw waarheid, ik de mijne en zo kan het nog lang, lang doorgaan. Helaas weiger ik daar tijd en bandwijdte aan te verspillen.

Ik begrijp dat redelijk recente gebeurtenissen (aanslagen) en ontwikkelingen (migranten) een hoop mensen overstuur maken.

Ik geloof ook dat internationaal terrorosime een bedreiging is van onze samenleving en dat kleine criminaliteit een groot probleem is voor wie er mee geconfronteerd wordt.

Maar ik begrijp niet wat het helpt om alle moslims ter wereld op dezelfde hoop als Osama bin Laden te gooien of om te stellen dat alle Marokkanen in Brussel bandieten zijn. Uw hart es luchten kan deugd doen, maar veel verder kom je er niet mee.

Ik besef dat het niet aan mij alleen is om de wereld te veranderen, maar ik probeer wel hem te begrijpen en op basis van feiten (niet geschreeuw, niet clichés, niet toogpraat) zal ik eventueel m'n gedrag aanpassen.
Zo zal ik dit jaar niet naar Irak op vakantie te gaan, maar evenzeer ga ik geen moskees in brand steken of elke gekleurde medemens scheef bekijken.

Help ! Een rationele geest !

:wink:

Seba
7 april 2004, 18:21
Tja, deze discussie leidt duidelijk tot niets.
U roept allen nu reeds: "Wir haben es nicht gewusst!"... :roll: beste Rudy,
van een "discussie" is maar sprake als beide partijen argumenten aanhalen en die proberen te staven of te weerleggen.
Roepen dat "alle moslims moorddadig crapuul zijn" of "die arme Marokkanen zijn het beste wat ons overkomen is" zijn geen van beiden argumenten, van discussie is dan ook geen sprake: jij herhaalt jouw waarheid, ik de mijne en zo kan het nog lang, lang doorgaan. Helaas weiger ik daar tijd en bandwijdte aan te verspillen.

Ik begrijp dat redelijk recente gebeurtenissen (aanslagen) en ontwikkelingen (migranten) een hoop mensen overstuur maken.

Ik geloof ook dat internationaal terrorosime een bedreiging is van onze samenleving en dat kleine criminaliteit een groot probleem is voor wie er mee geconfronteerd wordt.

Maar ik begrijp niet wat het helpt om alle moslims ter wereld op dezelfde hoop als Osama bin Laden te gooien of om te stellen dat alle Marokkanen in Brussel bandieten zijn. Uw hart es luchten kan deugd doen, maar veel verder kom je er niet mee.

Ik besef dat het niet aan mij alleen is om de wereld te veranderen, maar ik probeer wel hem te begrijpen en op basis van feiten (niet geschreeuw, niet clichés, niet toogpraat) zal ik eventueel m'n gedrag aanpassen.
Zo zal ik dit jaar niet naar Irak op vakantie te gaan, maar evenzeer ga ik geen moskees in brand steken of elke gekleurde medemens scheef bekijken.

u bent een mens naar m'n hart :wink:

WaCo
7 april 2004, 20:32
Eindelijk zien meer en meer mensen in dat de oorlog van de Islam en het Westen wel degelijk begonnen is!
Nu er nog naar handelen. Ook in België zitten terroristische cellen en zelfs hoofdkwartieren van Islam-terroristische organisaties.

We moeten dringend deze cellen met wortel en al uitroeien: laat ze zingend zichzelf opblazen of schiet de terroristen neer als de laffe honden die ze zijn!

Al de rest moet gevraagd worden om de wetten en gewoonten van dit land te onderschrijven en moeten dit steeds weer bewijzen, anders mogen ze vertrekken!

Hallelujah, goed gezegd... :D

Werkslaaf
9 april 2004, 00:09
Vandaag nogmaals het bewijs op televisie: Japanse burgers met het mes op de keel in naam van Allah en Islam.

Het ware gezicht van de islam!

Philips Inc.
9 april 2004, 09:47
Vandaag nogmaals het bewijs op televisie: Japanse burgers met het mes op de keel in naam van Allah en Islam.

Het ware gezicht van de islam!

U heeft dringend nood aan een andere dimensie in het leven: van eendimensioneel denken naar tweedimensioneel.

(Het driedimensioneel denken is voor gevorderden!)

JoeQpublic
9 april 2004, 10:02
zucht...

enige troost die ik heb, is dat mensen met zwart-wit kaderkes rond wereldse problemen daardoor gelukkig nooit in 'n positie komen waarin hun mening grotere gevolgen heeft dan al dan niet een Marokkaanse winkel binnenstappen of op deze of gene partij stemmen.

'n Bedenking zo u wilt: als Irak best met de grond gelijk gemaakt wordt, waarom doet men het dan niet?
lobbywerk van linkie-winkies in het Pentagon?

ga maar terug computerspellekes spelen, gasten...

filosoof
9 april 2004, 11:19
Een mooi paasgeschenk voor Rood Valkje een boek dat u naar de keel zal grijpen !

Enkele passages :

SOUAD ONTSNAPTE AAN EREMOORD

Vloek

"Bij ons is het een vloek als meisje te worden geboren. Een echtgenote moet eerst een zoon baren, minstens één. Er zijn hooguit twee of drie meisjes nodig voor het vee, voor het werk in huis en op het land."

Moord

"Mijn moeder lag op een schapenvacht. Ze was aan het bevallen. Toen hoorde ik geschreeuw, van mijn moeder en de baby. En heel snel pakte mijn moeder de schapenvacht en verstikte het kind. Ik werd door een vreselijke angst verlamd. Ik hoorde mijn oudste zus tegen mijn moeder zeggen: 'Als ik meisjes krijg, zal ik het net zo doen als jij.' Zo heeft mijn moeder zeven meisjes uit de weg geruimd."

Complot

"Doodsbang sta ik achter de muur te luisteren. Mijn moeder praat tegen mijn schoonbroer: 'We kunnen het onze zoon niet vragen, hij zal het niet kunnen en is te jong. Jij moet Souad voor je rekening nemen, maar je moet je in een één klap van haar ontdoen.' Ik heb mijn terdoodveroordeling vernomen."

Gegrild vlees

"Plotseling voel ik iets koud op mijn hoofd. Het moment daarop sta ik in brand. (...) Ze slepen me naar de fontein van het dorp, het water stroomde over me heen terwijl ik brulde van angst. Ik ruik de geur van gegrild vlees (...). Ik ga sterven, dat is goed."

Souad in haar boek "Souad/Geschonden", uittreksels in Gazet van Antwerpen, 01.04.2004

Het boek werd uitgegeven bij Uitgeverij Standaard-Manteau.
In hoeveel topics heb je dit nu al geplaatst?
-Ofwel is wat in dat boek beschreven staat écht gebeurd zoals beschreven, en dan is het een misdaad van gemeen recht, zoals er helaas te veel in de ganse wereld voorkomen
-Ofwel heeft men hier één kleine zaak geweldig opgeblazen en overdreven om beter te verkopen,
-Ofwel is heel de zaak puur verzinsel dat in een haatcampagne past
(anti-islamboeken verkopen goed bij een zeker op sensatie belust publiek, zeker als er veel smeuïge détails in staan...)

Vreemd wel dat boeken over gelijkaardige zaken in India of China, waar dat nog meer voorkomt, niet zo goed verkopen :twisted:

Werkslaaf
9 april 2004, 15:07
Over zwart-wit denken en één-dimensioneel:

Voor de islam heb je: moslims en... niet-moslims.

Is dat nu één- of twee dimensioneel?