PDA

View Full Version : Hamas wankelt. Ehud Barak: 'Doorgaan tot Hamas is ontmanteld'


roskam
30 december 2008, 07:02
De terroristische organisatie Hamas (een broertje van Al Qaeda en de Taliban) krijgt op dit ogenblik zware klappen te incasseren. Hamas werd totaal verrast door de aanval van Israël. De arabieren hadden nooit verwacht dat het Israëlische leger op sabbath (zaterdag 27.12 - de heilige rustdag van de Joden) zouden toeslaan. Khaled Masjaal, de leider van het politiek bureau van Hamas, die als graag geziene gast in Damaskus (Syrië) woont en van daaruit openlijk de PR van Hamas leidt, heeft vertwijfeld een oproep om hulp gedaan aan sjeik Khalifa bin Zayed Al Nahayan van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Iran ronselt vrijwilligers om de Heilige Jihad tegen Israël te vervoegen.

Intussen blijft Hamas ononderbroken Qassam-raketten afvuren op de dorpen Ashkelon en Sderot. De voorbije drie dagen werden meer dan 200 Qassam-raketten afgevuurd. Voorbije nacht raakte één van die raketten een bouwwerf in Ashkelon waar Arabische bouwvakkers aan de slag waren. Eén Bedouiense arabier werd gedood en veertien anderen zwaar gewond waarvan vijf in kritieke toestand. Qassam raketten werden samen met Hezbollah (terreurorganisatie die wordt gefinancierd door Iran) ontwikkeld door Hamas in Gaza, maar er werden in het verleden reeds raketten van dit type vanuit de Westbank afgevuurd.

De voorbije drie jaren, sinds de terugtrekking uit Gaza door het IDF (Israelian Defence Forces - Israëlisch leger) werden op Zuid-Israël meer dan 12.000 van deze raketten (en andere typen mortiergranaten) afgevuurd door Hamas militanten. Ongeacht welk bestand er ook werd afgesloten, is het raketten blijven regenen op Israël, waarbij ontzettend veel materiële schade wordt veroorzaakt en tientallen doden en gewonden vielen.

Op dit ogenblik kraakt Hamas in haar voegen. Ruim 300 gebouwen van Hamas werden reeds plat gebombardeerd. Ehud Barak, Israëlisch minister van defensie zei dat het ergste nog moet komen, waarbij hij verwees naar een op til zijnde grondinterventie. Israëlisch generaal Dan Harel: ''In de Gazastrook zal na het Israëlische offensief tegen de Palestijnse islamitische beweging Hamas geen enkel Hamas-gebouw nog recht staan. Het doel is een einde te maken aan het regime van Hamas. We staan nog maar in het begin van de strijd.'

Internationaal klinken er wel protesten maar geen duidelijke afwijzing van de acties van het IDF. In feite krijgt Israël van de internationale gemeenschap (met uitzondering van de Arabische landen die de terreur van Hamas al jaren steunen en financieren) duidelijk groen licht om Hamas uit te schakelen. Ook Egypte steunt de militaire actie van Israël wat tot grote frustraties oproept in de andere Arabisch landen, die nog steeds aarzelen om hulp te verlenen. Iran is begonnen met het ronselen van vrijwilligers om Hamas te helpen, maar dat wordt door experts op het terrein niet als een ernstige bedreiging gezien. Hamas wordt de facto op het terrein totaal aan haar lot overgelaten. Het ziet er dus bar slecht uit de komende dagen, en het einde van Hamas nadert met rasse schreden. Who cares? Wie maalt erom?

De komende dagen worden als beslissend ervaren. Benieuwd wanneer het IDF Gaza binnentrekt. De dodentol wordt allengs ook zwaarder. Op dit ogenblik zijn er volgens de laatste (betrouwbare) berichten al meer dan 350 slachtoffers waarvan ongeveer 260 Jihadisten van Hamas. Helaas ook een aantal burgers, wat een spijtige zaak is. Probleem is dat vele Hamasmilitanten zich verschuilen in scholen en kinderkribbes en het open gevecht met het IDF schuwen. Laat ons hopen dat het IDF op een gerichte en efficiente wijze spoedig de kern van de terroristische Hamas groep kan uitschakelen, en nieuwe onderhandelingen kunnen worden opgestart zodat de rust in de regio weerkeert en de inwoners van Zuid-Israël zich weer buitenshuis kunnen begeven na drie jaar terreur vanuit Gaza.

Foto's hieronder:

1) Hamas militanten vuren willekeurig Qassam raketten af op Israëlische burgerdoelwitten

2) Inslag van een Qassam raket, 'vervelend' heet het bij de VRT :|
12.000 stuks van dit op 3 jaar tijd zijn niet meer 'vervelend' maar regelrechte terreur! :x


http://www.weaponsurvey.com/graphics/qassam.jpg

http://www.weaponsurvey.com/graphics/qassamattack.gif

roskam
30 december 2008, 09:31
De Volkskrant.nl meldt deze ochtend dat het merendeel van de slachtoffers politieagenten en strijders van Hamas betreft. Het Israëlisch offensief is door Hamas beantwoord met raketbeschietingen op dorpen en steden rond de Gazastrook; een Israëlische burger kwam daarbij om het leven. De circa tachtig raketten troffen onder meer de kustplaatsen Ashkelon en Ashdod; die laatste ligt op 30 kilometer van Gaza. Echter volgens Israël is op dit ogenblik de raketcapaciteit van Hamas met de helft verminderd.

Israëlisch generaal Dan Harel: ‘We richten ons niet alleen op terroristen en raketinstallaties, maar op de hele overheid van Hamas. We raken overheidsgebouwen, fabrieken, beveiligingseenheden en meer’

Red_Dog
30 december 2008, 09:37
Ik stel me ook vragen bij de berichtgeving hier, op 3-4 jaar tijd 12.000 raketten af vuren op burgerdoelwitten (Vaak met opzet op tijdstippen wanneer er veel volk buiten is, het einde van een schooldag bijvoorbeeld) is niet 'vervelend', maar een constant aanval op een soeverein land.

Maar o wee als Israel terug slaat.

bloedverwant
30 december 2008, 09:38
Hoeveel threads ga je nog maken?

Die "meer" is trouwens veelzeggend in dat statement van Harel. Kwestie van een stok achter de deur te houden.

roskam
30 december 2008, 09:54
Hoeveel threads ga je nog maken?

Tot Hamas terug in de catacomben van Gaza is verdrongen. Hooguit nog een paar dagen dus, en dan hoor je me [hopelijk] een tijd niet meer. Overigens is dit nog maar de 3de thread die ik opstart over dit onderwerp.

roskam
30 december 2008, 16:26
Ik stel me ook vragen bij de berichtgeving hier, op 3-4 jaar tijd 12.000 raketten af vuren op burgerdoelwitten (Vaak met opzet op tijdstippen wanneer er veel volk buiten is, het einde van een schooldag bijvoorbeeld) is niet 'vervelend', maar een constant aanval op een soeverein land.

Maar o wee als Israel terug slaat.

De cijfers: "More than 360 Palestinians have been killed since the air force began its operation on Saturday, most of them members of Hamas security forces but at least 64 of them civilians, according to UN figures."

Dat betekent concreet dat tot op heden van de 364 slachtoffers wellicht 85% milities zijn van Hamas. Direct hits dus. Ik vind dat een hoge score.

Sommigen spreken bij 64 omgekomen burgers in Gaza al van een genocide.

Hoe duiden ze dan de moord op 1 miljoen Kongolezen aan in Oost-Kongo?

64 = genocide
1.000.000 = ???

Flippend Rund
30 december 2008, 16:28
Na de PLO kwam Hamas en na Hamas zal wel weer wat anders komen. En zo gaat het eeuwig door.

IkbenLara
30 december 2008, 21:09
Ik ben geen Hamas fan, maar jouw threads zijn lachwekkend propagandistisch en fout.


1300 raketten per jaar, met 11 Israëlische doden in totaal.
De laatste 8 jaar zijn er 245 Israëlische civielen gedood door Palestijnen. In diezelfde 8 jaar zijn er 5000 Palestijnen gedood door het Israëlische leger.

Het ontruimen van de Gazatrook ging gepaard met het verlenen van toelating aan nieuwe settlements in the westbank en de verdere bouw van de muur.
Tijdens het bestand is er geen enkele dode aan israeelse zijde gevallen, terwijl het dodental bij de palestijnen opliep tot 49. Al die tijd werden er geen hulpgoederen doorgelaten.En uw foto's: alleen zwakzinnigen denken dat dit iets aantoont.
Voor die zwakzinnigen in evenwicht te brengen
http://english.aljazeera.net/mritems/Images//2008/12/30/20081230112933339580_8.jpg
Een Hamas-terrorist volgens de IDF

Dajjal
30 december 2008, 21:13
En uw foto's: alleen zwakzinnigen denken dat dit iets aantoont.
Voor die zwakzinnigen in evenwicht te brengen
http://english.aljazeera.net/mritems/Images//2008/12/30/20081230112933339580_8.jpg
Een Hamas-terrorist volgens de IDF

Correctie: waarschijnlijke toekomstige Hamas-terrorist. :cry:

roskam
30 december 2008, 23:01
1300 raketten per jaar, met 11 Israëlische doden in totaal.

Volgens mijn info is het ietskes meer: 12.000 stuks (mortierganaten en Qassam-raketten op 3 jaar tijd sinds het IDF zich uit Gaza terugtrok. Waar haal jij je cijfers, rechstreeks bij Hamas en Co?

Fiere Jood
30 december 2008, 23:09
Volgens mijn info is het ietskes meer: 12.000 stuks (mortierganaten en Qassam-raketten op 3 jaar tijd sinds het IDF zich uit Gaza terugtrok. Waar haal jij je cijfers, rechstreeks bij Hamas en Co?


En als zijn het maar 150 raketten,de mensen kunnen buiten hun schulkelders niet meer leven.

Dajjal
30 december 2008, 23:18
Shanah Tovah to all my friends in Israel...

roskam
31 december 2008, 19:47
En als zijn het maar 150 raketten,de mensen kunnen buiten hun schulkelders niet meer leven.

Klopt, en dat is al sinds 2000 dat Hamas onophoudelijk projectielen afvuurt op Zuid-Israëlische dorpjes. Vreselijk moet dat zijn!

roskam
31 december 2008, 20:08
Laatste berichten zijn niet mis te verstaan, dit uit De Standaard online van hedenmiddag:

Israël heeft internationale oproepen voor een staakt-het-vuren in Gaza, naast zich neergelegd en gaat door met zijn militaire operatie tegen Hamas. Het voorstel is volgens de regering 'onrealistisch', zolang Hamas raketten blijft afvuren op het zuiden van Israël. De Europese Unie riep dinsdag op tot een 'onvoorwaardelijk' bestand in Gaza. De Franse minister van Buitenlandse Zaken Bernard Kouchner stelde voor een wapenstilstand van 48 uur in te lassen, om alvast de hulpverlening aan de bevolking van de Gazastrook mogelijk maken. Tijdens een crisisberaad tussen de Israëlische premier Ehud Olmert en de ministers van Buitenlandse Zaken Tzipi Livni en Defensie Ehud Barack werd echter besloten door te gaan met de luchtaanvallen.

In Jordanië vergaderen de landen van de Arabische Liga, maar de tegenstellingen zijn groot en ze raken het maar niet eens.

Bij zoveel impliciete goedkeuring vanuit het Westen, de VS en de EU enerzijds en anderzijds de grote verdeelheid binnen de AL kan de eindslag niet lang meer uitblijven. Het is nu wel iedereen duidelijk dat op elk moment de grondtroepen van het IDF Gaza zullen binnentrekken.

Fiere Jood
31 december 2008, 21:07
Klopt, en dat is al sinds 2000 dat Hamas onophoudelijk projectielen afvuurt op Zuid-Israëlische dorpjes. Vreselijk moet dat zijn!

8 jaar vuurt men op Israelische burgerdoelen en geen enkel "vrede"manifestatie van 11.11.11.(en de andere racisten)
5 dagen vuurt Israel op Hamasdoelen in Gaza en de kot is te klein.
De Antwerpse wagens weten het ook ondertussen.

Kallikles
31 december 2008, 23:01
. De Europese Unie riep dinsdag op tot een 'onvoorwaardelijk' bestand in Gaza.


Bij zoveel impliciete goedkeuring vanuit het Westen, de VS en de EU enerzijds en anderzijds de grote verdeelheid binnen de AL kan de eindslag niet lang meer uitblijven. Het is nu wel iedereen duidelijk dat op elk moment de grondtroepen van het IDF Gaza zullen binnentrekken.

Oproepen tot een onvoorwaardelijk bestand als "impliciete goedkeuring" voor een grondoffensief? Zeer impliciet blijkbaar...

Israël trekt zich al lang geen moer aan van wat de EU vertelt; ze zijn zelfs zo ver gegaan dat ze met vliegtuigen pamfletten hebben gedropt in de tuin van het hoofd van de Delegatie van de Europese Unie in Beyrut. Israël heeft daarentegen gewoon schrik om man tegen man te vechten, ook al zijn ze duizendmaal beter bewapend. Ze droppen liever laf bommen op de burgerbevolking.

jones
31 december 2008, 23:14
8 jaar vuurt men op Israelische burgerdoelen en geen enkel "vrede"manifestatie van 11.11.11.(en de andere racisten)
[.

Organisaties als 11/11/11 zouden zich toch niet mogen bemoeien in het conflikt en party kiezen. Zij moeten daar volledig boven staan :evil:

Kallikles
31 december 2008, 23:32
Organisaties als 11/11/11 zouden zich toch niet mogen bemoeien in het conflikt en party kiezen. Zij moeten daar volledig boven staan :evil:

Ik zou niet alles geloven wat onze vriend "Fiere Jood" hier uitkraamt. Ga liever kijken op de website van 11.11.11 zelf. Het gaat niet om stellingname in een conflict, maar om een humanitaire oproep tot:
- einde van de blokkade tegen de Palestijnen
- einde van de bombardementen op Gaza
- einde van het geweld op burgers

Dat is uiteraard het minimum waartoe een organisatie die begaan is met mensenrechten en met menselijke ontwikkeling kan oproepen.

http://www.11.be/

jones
31 december 2008, 23:37
I
http://www.11.be/Dat ze hun boodschap dan ook maar eens tot Hamas en al die andere radicale moslims ook maar eens richten, dat ontbreekt wel op die site

Kallikles
31 december 2008, 23:43
Dat ze hun boodschap dan ook maar eens tot Hamas en al die andere radicale moslims ook maar eens richten, dat ontbreekt wel op die site

Hamas verdedigt gewoon de eigen huizen. Hoe zou jij reageren als morgen een Franstalige je huis komt afpakken? En als je zoon protesteert, wordt hij voor je ogen afgemaakt en dan staan er nog mensen te juichen: weer een terrorist minder? Hoe zou jij dan reageren, jones? Zou jij je ook niet verzetten, zoals de Palestijnen doen?

Fiere Jood
1 januari 2009, 15:31
Fiere Jood kraamt niks uit,jij daartegen keurt Israelische burgerdoelen goed.
In de laatste 8 jaar vuurt Hamas non-stop enkel op burgerdoelen.
Warvaan dubbel zoveel sinds Israel de Gazastrook Judenfrei deed.
Ik heb de laatste 8 jaar geen enkel manifestatie gezien van al die zogenaamde vredebewegingen.Ik heb AEL nooit zien protesteren tegen de geweld van Hamas,het verdrijven en lynchen van Fatahgeloofsgenoten en de miljoenen slachtoffers die afgeslacht worden in Afrika.

Maar als Israel na 8 jaar voor enkele dagen Hamasdoelwitten aanvalt(ja,er vallen ook burgers dood) zijn ze daar allemaal.
De racistische vredebewegingen laat weer hun ware kant zien en AEL-die niks te maken heeft het conflict en altijd stilzwijgt-is massaal aanwezig,en een deel geniet weer om flikken ineen te slaan,trams en wagens te vernielen.

Geef je het niet toe,dan valt er niet meer te discussieren.

De Libanese Moslims in de diamantbuurt-die normaal gezien de kant van Palestina kiezen-,begrijpen nu helemal niet hoe mensen de kant van Hamas kiezen.

roskam
1 januari 2009, 15:45
De racistische vredebewegingen laat weer hun ware kant zien en AEL-die niks te maken heeft het conflict en altijd stilzwijgt-is massaal aanwezig,en een deel geniet weer om flikken ineen te slaan,trams en wagens te vernielen.

De nagel op de kop. Helaas... :|

Kallikles
1 januari 2009, 15:48
AEL-die niks te maken heeft het conflict en altijd stilzwijgt-is massaal aanwezig

Waarom spreken over een beweging die niets met het conflict te maken heeft en altijd stilzwijgt?

Heel veel politieke bewegingen trachten de Palestijnse kwestie te recupereren. Laat ons het echter over de kern van het probleem hebben: grond en de diefstal van grond.

Israël heeft zelfs het Belgisch consulaat in Jeruzalem gestolen en wil België nu vervolgen wegens "achterstallige huur".

Mahalingam
1 januari 2009, 16:03
Als een Belg ergens in het buitenland in het gevang beland en hij vraag assistentie van het Consulaat, wat krijgt die dan te horen? "Wij kunnen ons niet mengen in de toepassing van de wetten van het land." "Wij kunnen ons niet bemoeien met de rechtsgang." "Wij moeten ons houden aan de wetten van het land".
En in de kwestie van de Villa Salameh: Dan kan de wet van het gastland wel worden genegeerd.

Félicien Bwanatongo
1 januari 2009, 16:05
Hamas volledig opdoeken als zionist. Om een dergelijke "mening" te verkondigen moet je echt wel een erpel van superformaat zijn. Hamas is een volksbeweging, dergelijke bewegingen kunnen enkel ophouden als men het ganse volk uitroeit. :roll:

roskam
1 januari 2009, 16:18
Hamas volledig opdoeken als zionist. Om een dergelijke "mening" te verkondigen moet je echt wel een erpel van superformaat zijn. Hamas is een volksbeweging, dergelijke bewegingen kunnen enkel ophouden als men het ganse volk uitroeit. :roll:

Domme oprmerking. Dat is net hetzelfde als beweren dat men jouw NIEUW-SOLIDARISTISCH ALTERNATIEF enkel zou kunnen doen ophouden door het ganse Vlaamse volk uit te roeien. Hoeveel leden tellen jullie in feite, behalve jezelf dan en je vriendin? :-P

Kallikles
1 januari 2009, 16:24
Als een Belg ergens in het buitenland in het gevang beland en hij vraag assistentie van het Consulaat, wat krijgt die dan te horen? "Wij kunnen ons niet mengen in de toepassing van de wetten van het land." "Wij kunnen ons niet bemoeien met de rechtsgang." "Wij moeten ons houden aan de wetten van het land".
En in de kwestie van de Villa Salameh: Dan kan de wet van het gastland wel worden genegeerd.

De wet? De diefstal, ja! België heeft altijd de huur betaald aan de rechtmatige eigenaar, geen Israeli zoals de naam "Villa Salameh" aangeeft. De diefstal door de Israëlische staat wordt niet erkend door het internationale recht, noch door de VN. België reageert dus correct door het internationale recht te respecteren. Israël zal deze soevereine Belgische beslissing moeten respecteren.

Lincoln
1 januari 2009, 17:55
Na de PLO kwam Hamas en na Hamas zal wel weer wat anders komen. En zo gaat het eeuwig door.
²

Fiere Jood
1 januari 2009, 21:40
²

Misschien wel,misschien niet.
Maar met Fatah geloof ik persoonlijk(iedereen mag me naief noemen) in vrede.
Maar Hamas zal ik nooit vertrouwen.

Kallikles
1 januari 2009, 21:42
Misschien wel,misschien niet.
Maar met Fatah geloof ik persoonlijk(iedereen mag me naief noemen) in vrede.


Het is spijtig dat Israël Fatah & Arafat heeft kapotgemaakt. Toen was er een kans op vrede, maar hij werd gedemoniseerd en tenslotte in de dood gedreven.

Geert C
1 januari 2009, 21:50
Als een Belg ergens in het buitenland in het gevang beland en hij vraag assistentie van het Consulaat, wat krijgt die dan te horen? "Wij kunnen ons niet mengen in de toepassing van de wetten van het land." "Wij kunnen ons niet bemoeien met de rechtsgang." "Wij moeten ons houden aan de wetten van het land".
En in de kwestie van de Villa Salameh: Dan kan de wet van het gastland wel worden genegeerd.
Israël is NIET het gastland van het consulaat in Jeruzalem. Op Israël zelf na is er geen enkel land ter wereld dat Jeruzalem als een deel van de Israëlische staat erkent (in de VS heeft het Congres wel ooit een erkenningswet goedgekeurd, maar tot op heden heeft de regering geweigerd die uit te voeren). De consulaten in Jeruzalem zijn bij geen enkel land geaccrediteerd en hun geloofsbrieven worden altijd overhandigd aan de autoriteiten van Jeruzalem en NIET aan de Israëlische regering. Voor de internationale gemeenschap is Jeruzalem neutraal gebied dat tot nader order de jure aan geen enkele soevereine staat toebehoort, vandaar ook dat de ambassade zich in Tel Aviv bevindt.

roodhaar
1 januari 2009, 21:54
Israël is NIET het gastland van het consulaat in Jeruzalem. Op Israël zelf na is er geen enkel land ter wereld dat Jeruzalem als een deel van de Israëlische staat erkent (in de VS heeft het Congres wel ooit een erkenningswet goedgekeurd, maar tot op heden heeft de regering geweigerd die uit te voeren). De consulaten in Jeruzalem zijn bij geen enkel land geaccrediteerd en hun geloofsbrieven worden altijd overhandigd aan de autoriteiten van Jeruzalem en NIET aan de Israëlische regering. Voor de internationale gemeenschap is Jeruzalem neutraal gebied dat tot nader order de jure aan geen enkele soevereine staat toebehoort, vandaar ook dat de ambassade zich in Tel Aviv bevindt.

bedankt om dit te verduidelijken !

Mahalingam
1 januari 2009, 22:25
Dank Geert C voor de informatie.
Kan je me ook vertellen wie in die 60 jaar dat deze twist al loopt, het onderhoud van dit gebouw heeft betaald? Wie daarvoor opdraait heeft - lijkt mij - recht op een deel van de huur.

LeMmOnN
2 januari 2009, 12:21
Oproepen tot een onvoorwaardelijk bestand als "impliciete goedkeuring" voor een grondoffensief? Zeer impliciet blijkbaar...

Israël trekt zich al lang geen moer aan van wat de EU vertelt; ze zijn zelfs zo ver gegaan dat ze met vliegtuigen pamfletten hebben gedropt in de tuin van het hoofd van de Delegatie van de Europese Unie in Beyrut. Israël heeft daarentegen gewoon schrik om man tegen man te vechten, ook al zijn ze duizendmaal beter bewapend. Ze droppen liever laf bommen op de burgerbevolking.

Van welke "laffe" buren zouden ze dat geleerd hebben?!

Balk - splinter

Kallikles
2 januari 2009, 13:46
Van welke "laffe" buren zouden ze dat geleerd hebben?!

Balk - splinter

Bedoel je het Egyptisch regime of de koning van Jordanië? Dat zijn inderdaad kampioenen van politieke lafheid.

Maar noch het Palestijnse volk, noch het Libanese volk kan je van lafheid beschuldigen. Andere volkeren hadden het al lang opgegeven. De sterkte van de Palestijnse en Libanese naties, ondanks alle verdeeldheid, heeft er echter voor gezorgd dat zij nog steeds bestaan als naties, zelfs vitaler dan ooit.

Red_Dog
2 januari 2009, 14:08
Bedoel je het Egyptisch regime of de koning van Jordanië? Dat zijn inderdaad kampioenen van politieke lafheid.

Maar noch het Palestijnse volk, noch het Libanese volk kan je van lafheid beschuldigen. Andere volkeren hadden het al lang opgegeven. De sterkte van de Palestijnse en Libanese naties, ondanks alle verdeeldheid, heeft er echter voor gezorgd dat zij nog steeds bestaan als naties, zelfs vitaler dan ooit.

Hij bedoelt uiteraard de Palestijnen, die weigeren om het Israëlische leger aan te vallen, omdat ze weten dat geen schijn van kans maken.
Dus kiezen ze ervoor om moedwillig burgers aan te vallen.
Kinderen en mentaal gehandicapte mensen als levende bommen sturen naar scholen en markten getuigt ook van lafheid me dunkt.

Kallikles
2 januari 2009, 14:18
Hij bedoelt uiteraard de Palestijnen, .

De Palestijnen zijn een moedig volk, dat ondanks alle beproevingen nog steeds het hoofd opgeheven houdt. Waar de indianen zich lieten verzwakken door alcohol, interne stammentwisten, hoogverraad en optreden als huurlingen voor de Europese kolonisten, houden de Palestijnen dapper stand.

De Palestijnen hebben ook een apart soort humor ontwikkeld, die sterk doet denken aan de joodse humor. Zoals de joodse humor is deze Palestijnse humor de creatie van een dapper volk dat zichzelf blijft ondanks alle onderdrukking.

Red_Dog
2 januari 2009, 14:20
Yep, dat hebben we gezien met Fatah en Hamas...
Dan heb ik meer respect voor Israël, dat al decennia lang stand moet houden tegen een min of meer vijandelijke ring van landen en dat tot nog toe zeer goed doet.

Kallikles
2 januari 2009, 14:25
Hij bedoelt uiteraard de Palestijnen, die weigeren om het Israëlische leger aan te vallen, omdat ze weten dat geen schijn van kans maken.

De Tanzim van Marwan Barghouti hebben uitsluitend militaire doelen aangevallen, om de bezetting te verzwakken en Israël tot onderhandelingen te dwingen. Israël heeft de man echter ontvoerd en houdt hem sindsdien als gijzelaar.

Nochtans is de man de enige die het moreel gezag heeft, zowel in Palestina als in Israël, om vrede te bewerkstelligen. De man spreekt vloeiend Hebreeuws, kent de Israëlische samenleving en politiek door en door en is bereid pijnlijke compromissen overtuigend te verdedigen. In Palestina heeft hij een reputatie van onkreukbaar verzetsman.

Red_Dog
2 januari 2009, 14:28
En hij zit gevangen voor de moord op burgers, dat vergeet je wel te vermelden.
Of zou dat ook een list zijn van de vuile Zionisten ?
Nog iets dat je 'toevallig' vergeet te zeggen is dat veel leden van Tanzim nu bij de voormalige Al-Aqsa Brigades zitten, waar zij ook vrouwelijke zelfmoordterroristen opleiden die zich op civiele bussen opblazen.

Maar ja, als je natuurlijk gaat redeneren dat elke Israëli een militair is...

Kallikles
2 januari 2009, 14:33
En hij zit gevangen voor de moord op burgers, dat vergeet je wel te vermelden.


Je weet heel goed dat zijn proces een zuiver politiek proces was. En je weet even goed dat alle Israëlische leiders beseffen dat ze, als ze vrede willen, ze deze man zullen moeten vrijlaten.

IkbenLara
2 januari 2009, 14:53
Hij bedoelt uiteraard de Palestijnen, die weigeren om het Israëlische leger aan te vallen, omdat ze weten dat geen schijn van kans maken.
Dus kiezen ze ervoor om moedwillig burgers aan te vallen.
Kinderen en mentaal gehandicapte mensen als levende bommen sturen naar scholen en markten getuigt ook van lafheid me dunkt.

Mij schijnt het toch zo te zijn dat ze gewoon in het wilde wge schieten en het enige raken wat ze kunnen raken. Dichtbijzijnde steden. Soms.


Volgens mijn info is het ietskes meer: 12.000 stuks (mortierganaten en Qassam-raketten op 3 jaar tijd sinds het IDF zich uit Gaza terugtrok. Waar haal jij je cijfers, rechstreeks bij Hamas en Co?
Wat ben jij een grapjas. Volgens mij ben jij degene die je cijfers rechtstreeks bij het ISsraeelse leger haalt, nee? Ik haal mijn cijfers van Btselem. Die mannen zijn heel goed in cijfers.