PDA

View Full Version : Rechtse frontvorming?


Guderian
10 april 2004, 16:30
Beste Joris,


Er wordt in politiek Vlaanderen (en in het Vlaams Blok?) wel eens gesproken over die zogenaamde nood aan "rechtse frontvorming". Ik vraag mij af of men daarmee niet de toer zal opgaan als de FPÖ in Oostenrijk met de ÖVP-coalitie, namelijk dat er een beleid daaruit zou tot standkomen dat uitermate negatief is voor de kleine man. Burgerlijk rechts heeft namelijk als systeembevestigende groep steeds de belangen van de kleine man verwaarloosd of geschaad (door een uiterst liberale politiek in sociaal-economische kwesties) maar nationaal-rechts (of radicaal rechts) heeft steeds een brede aanhang gehad bij die kleine man. De FPÖ heeft door het zeer rechts-liberale beleid heel wat kiezers verloren in Weense volkswijken aan de socialisten. Is dat niet hetgeen rechtse frontvorming onmogelijk maakt ervan uitgaande dat het Vlaams Blok daaraan zou deelnemen? Wat is uw mening daarover?

C uit W
12 april 2004, 19:21
Gud, je weet zelf zeer goed dat veel van de blok-stemmen komen van burgerlijk rechts.
Het blok kan dus niet te ruw zijn.

Guderian
15 april 2004, 17:32
Gud, je weet zelf zeer goed dat veel van de blok-stemmen komen van burgerlijk rechts.
Het blok kan dus niet te ruw zijn.


Er is een verschil! Stemmen leveren aan het VB, daar zijn die burgerlijk rechtsen volgens mij nog goed genoeg voor. :wink: Er een partijpolitiek front mee vormen of hen postjes en plaatsjes op lijsten aanbieden gaat mij te ver. 8)

Zaadworst
21 mei 2004, 20:41
Ik ga met de buurt een front vormen in de straat. Mijn vrouw is nu aan het graven in de voortuin. Er komt een loopgraaf van mijn winkel tot en met de bakker twee straten verderop. Mijn kinderen zijn kogels aan het smeden van oude fietsen, dit is best een offer, maar het is wat waard.