PDA

View Full Version : Waarom verlaat u de Sp.a niet?


Eldritch
28 maart 2009, 20:49
Geachte heer De Bruyn,

Het is mijn mening dat de enige toekomst die de Sp.a heeft er één is van de sociaal-democratie, eerder dan het socialisme. Minder links dus.
De stellingen van Sp.a rood passen hier helemaal niet in. Naar mijn mening vertegenwoordigt Sp.a rood ook maar een spreekwoordelijke "twee man en een paardenkop", nagenoeg uitsluitend bestaande uit syndicalisten. Uw score bij de provinciale ronde van de voorzittersverkiezingen vertegenwoordigde volgens mij enkel proteststemmen tegen een onhandig gecommuniceerde kandidatuur van C. Gennez, en geen echte keuze vóór uw persoon of uw standpunten.

Vandaar mijn vraag.

Waarom verlaat u gewoon de Sp.a niet?

U brengt de partij niks dan schade toe. Telkens de partij iets doet of zegt waarmee u het niet eens bent komt u in de media met een afwijkend standpunt. Telkens toont de Sp.a onenigheid, verdeeldheid en ruzie. Is het niet beter te militeren in een partij die beter uw idealen vertegenwoordigt, bv. een extreemlinkse partij? Is dat niet eerlijker dan lid te blijven van een club waarvan men de koers niet ondersteunt? Naar mijn mening wacht u binnen de Sp.a ook geen enkele toekomst. U zal uiteindelijk ofwel moegestreden de partij verlaten ofwel uit de partij worden gezet.

Blijft u misschien bij de Sp.a omdat u zelf beseft dat een extreemlinks alternatief in Vlaanderen geen enkele toekomst heeft? Ik verwijs hier naar het onbestaande electorale succes van enige extreemlinkse partij de laatste 15 jaar in Vlaanderen. De economische crisis zal dit niet veranderen. Zou de weigering van de partijtop van Sp.a om meer een Sp.a rode koers te varen geen. Is dit geen indicatie dat er voor uw strijd en uw extreemlinkse standpunten, buiten een beperkt clubje syndicalisten, geen enkel maatschappelijk draagvlak is?

Met vriendelijke groeten,

AEvanLoon
29 maart 2009, 11:02
Interessante vraag.

Maar vergis je niet, Eldritch, in het aantal syndicalisten dat voor een oprecht socialistische volkspartij zou kiezen als die er ooit komt - ofwel via een hervormde sp(a) ofwel via een nieuwe formatie van ABVV'ers, ACV'ers en de idealisten van klein-links.
Dat zullen geen 2 man en en paardenkop zijn.

eddy123
29 maart 2009, 14:35
Minder links en meer progressief is de reden dat paars zo "goed " heeft gewerkt
Hoeveel paardekoppen binnen de SPa dit niet goed vonden kan u zien aan de kiesresultaten en de polls voor de volgende verkiezing
De progressieve partij bij uitstek vandaag is de partij van Geert Lambert
Ik hoop maar dat nu SPa van die drukkingsgroep af is er intern een echt linkse beweging op gang komt
Ik hoop maar dat er ooit eens terug een echte keuze komt in belgie

Echte rechtse werkgeverspartij Lijst Dedecker
Centrum rechts VLD
Centrum CD&V
Links ????? Op papier SPa maar in praktijk ???
Groen ????? Op papier GROEN maar in praktijk ???
Uitgesproken progressief SPa , GROEN ,VLD
Uitgesproken conservatief CD&V NVA en VB

IK ben links , groen en conservatief
GROEN en SPA zijn vooral bezig met progressieve maatregelen betreffende drugs , migranten ,holeby's en dergelijke
Om daarin te scoren geven ze te veel toe op wat hun domein zou moeten zijn

Erik De Bruyn
30 maart 2009, 23:19
Ik denk dat we deze discussie beter voeren na de verkiezingen. Die zullen een heel ander licht werpen op de zaak :-)