PDA

View Full Version : President Bush steunt het VN-plan voor Irak


eliohater
17 april 2004, 09:54
President Bush steunt het VN-plan voor Irak

za 17/04/04 - De Amerikaanse president George Bush steunt het plan van de Verenigde Naties voor een Iraakse overgangsregering. Dat heeft hij gezegd op een persconferentie samen met de Britse premier Tony Blair in Washington.


(foto Belga)



De Iraakse overgangsregering moet na 30 juni het bestuur overnemen van de Amerikanen en verkiezingen voorbereiden voor begin 2005. Dat staat in een plan van de speciale VN-gezant in Irak. De VN zou de nieuwe bewindsploeg samenstellen in overleg met de Amerikaanse en Iraakse leiders.

Tot nog toe wou Bush de VN geen belangrijke rol geven in Irak, maar de voorbije dagen werd al duidelijk dat zijn mening aan het veranderen was. Dat gebeurde allicht onder druk van het opflakkerende geweld in Irak de voorbije weken.

Ook Blair steunt het VN-plan. Hij vindt dat de Verenigde Naties een centrale rol moeten spelen bij het vestigen van een democratie in Irak.

nu wilt die pipo ineens wel de VN volgen zodat heel de VN straks aanslagen op zijn dak krijgt en militairen van alle nationaliteiten sneuvelen.
en Blair is nen gatlikker, vindt zich te goed voor Europa