PDA

View Full Version : stemplicht/migrantenstemrecht


belleku
18 april 2004, 17:25
Karel

Waarom heeft de VLD het migrantenstemrecht niet gekoppeld aan het omzetten van stemplicht in stemrecht voor Belgen ?
Op die manier waren er geen verliezers en geen winnaars geweest.
Graag jouw mening hierover.

marijke
19 april 2004, 15:54
hetgeen ik persoonlijk nog erger vind..is dat men de kans niet heeft gegrepen, om het stemrecht niet te laten doorgaan, desnoods doorde regering te doen vallen..Ik heb zo het vermoeden, dat jullie daardoor de kans om de verkiezingen nu te winnen hebben verspeeld..en niet alleen bij de vlamingen maar evenzeer bij de waalse burgers..

Rr00ttt
19 april 2004, 16:09
Ik heb zo het vermoeden, dat jullie daardoor de kans om de verkiezingen nu te winnen hebben verspeeld..en niet alleen bij de vlamingen maar evenzeer bij de waalse burgers..

Het effect van verkiezingen op de Europese parachute voor Verhofstadt is veel kleiner dan het effect van een boze PS. Zo simpel is dat...

Linda
20 april 2004, 15:21
Verhofstadt is een bekwaam premier met een ploeg bekwame ministers die nu pas goed ingewerkt zijn en op 'kruissnelheid' zijn gekomen. Het zou zonde zijn om hen nu ze op hun beste zijn weer te vervangen door nieuwelingen die van management van de NV België geen kaas hebben gegeten. Maar goed, ik ben Karel niet. Benieuwd wat hij zal te vertellen hebben.

Rr00ttt
20 april 2004, 15:42
Verhofstadt is een bekwaam premier met een ploeg bekwame ministers die nu pas goed ingewerkt zijn en op 'kruissnelheid' zijn gekomen. Het zou zonde zijn om hen nu ze op hun beste zijn weer te vervangen door nieuwelingen die van management van de NV België geen kaas hebben gegeten. Maar goed, ik ben Karel niet. Benieuwd wat hij zal te vertellen hebben.

Met alle respect, maar de VLD zelf heeft er hoegenaamd geen probleem mee om voor de verkiezingen 'nieuwelingen' te droppen omdat de anderen 'te oud en niet flashy genoeg zijn'. Ik zie niet in hoe de VLD geloofwaardig jouw argument zou kunnen gebruiken en hoop dat KDG met iets geloofwaardigers weet af te komen, maar dat zal moeilijk worden vrees ik.

Daarnaast vind ik de termijn die ze nodig hadden om 'op 'kruissnelheid' te komen nogal dramatisch én heb ik eerder de indruk dat het nog bergaf gaat de laatste tijd dan dat er enige progressie inzit.

Linda
20 april 2004, 17:58
U, hebt een punt. Ik ben ook niet gelukkig met het droppen van Jaak Gabriëls ten gunste van het lichtgewicht Patricia Ceysens en Oelewappers als Jean-Marie Dedecker doen het imago van de VLD ook geen goed. Nu is het niet omdat er een paar clowns tussen lopen, dat men de kwaliteitsvolle elementen mee moet weggooien. Geen enkele politieke formatie is perfect en al de zwaargewichten met ervaring van de CD&V zijn ook vervangen door 'flashy' jong volk dat nog groen is achter de oren. Wivina Demeester was nog eens een kranige dame, maar die doet niet meer mee, dus... waarom zou de huidige ploeg dan moeten verdwijnen? Is het hun schuld wel dat het bergaf gaat? Al eens goed gezien hoe hard Nederland bergaf is gegaan. Neen, niet dat ik over alles tevreden ben en niet vind dat het beter kan, maar al bij al doet de Guy het nog zo slecht niet. We moeten niet eeuwig zeuren en zagen.

Rr00ttt
21 april 2004, 07:25
U, hebt een punt. Ik ben ook niet gelukkig met het droppen van Jaak Gabriëls ten gunste van het lichtgewicht Patricia Ceysens en Oelewappers als Jean-Marie Dedecker doen het imago van de VLD ook geen goed. Nu is het niet omdat er een paar clowns tussen lopen, dat men de kwaliteitsvolle elementen mee moet weggooien.

Wie in godsnaam wie? Ik kan geen enkele VLD minister bedenken waarvan ik vind dat die redelijk gepresteerd heeft. Geen enkele. De beste (minst slechte) ministers waren stuk voor stuk van de SP-a.


Geen enkele politieke formatie is perfect en al de zwaargewichten met ervaring van de CD&V zijn ook vervangen door 'flashy' jong volk dat nog groen is achter de oren. Wivina Demeester was nog eens een kranige dame, maar die doet niet meer mee, dus... waarom zou de huidige ploeg dan moeten verdwijnen? Is het hun schuld wel dat het bergaf gaat?

De meest concrete dingen:

- de meest anti-vlaamse regering sinds mensenheugenis. Alles, maar dan ook alles wordt in het voordeel van Wallonië (en nadeel van Vlaanderen) geregeld. Overlaatst nog die verdeling van de opbrangsten van het boetefonds (al die flitspalen die enkel in vlaanderen te bespeuren zijn. De walen delen niet alleen mee in de opbrengst, ze krijgen nog eens proportioneel het dubbele ook???)

- burgermanifesten, meer democratie, referenda!: we hebben er veel van gezien, we hebben van ex-superdemocraat Guy V wél een kiesdrempel, een proces tegen een oppositiepartij en een wet op partijfinanciering gekregen die - naast het VB als hoofddoelwit - mooi meegenomen heeft dat nieuwe partijen zo ongeveer een levensvatbaarheid van nul hebben gekregen. Enkel minder democratie is er gekomen ja.

- kiezersbedrog: De SP-a was dan tenminste nog consequent met het migrantenstemrecht.

- 'democratie' binnen de VLD zelf???? IK zeg niet dat het bij de andere partijen veel beter is, maar hoe schofterig en egocentrisch kan een mens zijn om zich te gedragen zoals GV???

- Buitenlandse relaties: de ene catastrofe na de andere: zowat al onze traditionele bondgenoten hebben we wel eens goed te kakken gezet en de amerikanen nog het meest. Met welk nut? Wat is daar de winst aan voor België????

- Vlaamse regering: wat voor een kiekenkot is me dat niet geweest? Blijkbaar dat dat enkel geld als (liefst zo kort mogelijk) tussenstapje in de carriere van de gemiddelde VLD-politicus.

- BHV en kazakkendraaier Patrick Dewael. How low can you go?

- de verfoeilijke show om wie er burgemeester van Antwerpen mocht worden. (weliswaar in gedeelde regie met de sp-a)....

- Noël Slangen. Veroordeeld maar in beroep wegens verjaring vrijgesproken (tiens sommige andere processen kunnen blijkbaar héél wat rapper trouwens). Blijft gewoon rustig op post bij Verhofstadt.

- Olympische Spelen in Vlaanderen. Duur betaald voor een nep studie om toch maar verder te kunnen dromen en zich niet met echte zaken te moeten bezighouden.

- mensen die het officieel partijstandpunt verdedigen worden gestraft, maar nitwits als Vankrunkelsven mogen wel naar hartelust tégen dat partijstandpunt argumenteren. (Wat heeft die Vankrunkelsven trouwens uberhaupt te zoeken bij de VLD?)

- usw usw usw.

Al eens goed gezien hoe hard Nederland bergaf is gegaan. Neen, niet dat ik over alles tevreden ben en niet vind dat het beter kan, maar al bij al doet de Guy het nog zo slecht niet. We moeten niet eeuwig zeuren en zagen.

Omg! Als je eens een half oog op de nederlandse statistieken en de belgische zou hebben geworpen, zou je beseffen dat Nederland er zo ongeveer tienduizend keer beter voorstaat dan België. Zoek misschien is op hoe groot de nederlandse staatsschuld is, hoeveel zij in hun pensioenfondsen hebben zitten enz (een tip het is aanzienlijk meer dan die halve maand pensioenen die in 'het zilverfonds' zit).

Al een chance dat ze het deze keer niet meer allemaal op de groenen kunnen steken. Ik denk dat veel mensen het wel met me eens zijn als ik zeg dat deze regering zéér zwak was en de VLD daarin dan nog de meest perfide rol heeft gespeeld. Van al de mensen die ik ken die verleden keer op VLD stemden stemt nu de helft CD&V en de andere helft VB. En daar zitten nochthans nogal wat 'rasliberalen' tussen...

Linda
21 april 2004, 10:34
Guy Verhofstadt is een uitstekend premier. Ik vind het net zo moedig en heldhaftig dat hij is durven inkomen tegen het dictaat van de VS.

Jammer dat hij zich heeft laten doen inzake de genocidewet.

circe
21 april 2004, 11:31
Jammer dat hij zich heeft laten doen inzake de genocidewet.

Jammer dat de genocidewet misbruikt werd door Jahjah en consoorten.

Linda
21 april 2004, 13:33
Het gebruiken van de genocidewet door Abou Jahjah was legitiem.

circe
21 april 2004, 14:18
waarom heeft Jahjah dan Arafat niet aan laten klagen? waarom niet Saddam?

Marco
21 april 2004, 15:15
Als je eens een half oog op de nederlandse statistieken en de belgische zou hebben geworpen, zou je beseffen dat Nederland er zo ongeveer tienduizend keer beter voorstaat dan België. Zoek misschien is op hoe groot de nederlandse staatsschuld is, hoeveel zij in hun pensioenfondsen hebben zitten enz (een tip het is aanzienlijk meer dan die halve maand pensioenen die in 'het zilverfonds' zit).

1. De VLD is altijd al voor kapitalisatie geweest. De SP.A niet.
2. Het zilverfonds is bedrog. Geld kan je niet twee keer uitgeven. Niet door de staatsschuld af te bouwen én het Zilverfonds te spijzen. Laten we de SP.A zo onze begroting verder “berekenen”.
3. De grootste stijging is bij de ziektenkosten. Bevoegdheid van een SP.A minister.
4. Belastingvermindering is van de VLD. De SP.A is radikaal tegen! De vermindering van de vennootschapsbelastingen is budgetneutraal dankzij de SP.A.
5. In europa betaal je de hoogste belastingen op arbeid waar de socialisten het langst aan de macht zijn (geweest). Kijk maar na.

De SP.A, da ‘s pas kiezersbedrog. De VLD is nog het minst slecht ondanks hun linkse inslag. Ik zie het ook liever rechtser maar dat is niet populair genoeg blijkbaar.