PDA

View Full Version : steun gevraagd!


driewerf
3 augustus 2009, 09:09
Ainur Kurmanov, één van de leiders van onze zusterorganisatie in Kazachstan (Socialistisch Verzet Kazakhstan), werd veroordeeld tot 15 dagen gevangenisstraf (administratief arrest) voor het organiseren van “een niet toegelaten meeting op 22 juli met de bedoeling een piket voor te bereiden voor het overhandigen van een petitie aan de president van Kazachstan, Nursultan Nazarbayev, dat oproept voor het ontslag van de regering”.

Deze aanval op een compromisloze voorvechter van rechten voor arbeiders en armen in Kazachstan mogen we niet aanvaarden. Daarom deze oproep om protestbrieven te schrijven naar de Kazachstan autoriteiten [email protected] met copies naar [email protected].

http://www.socialisme.be/upload/image/2009/7/07ainur.JPG

Mogelijke protestbrief kan als volgt luiden:

Dear,
I had message of the jailing for two weeks of our comrade Ainur Kurmanov. He is apaarantly sentenced for just organising a meeting. I protest against this scandalous way the authorities of Kazhakstan act upon Mr Ainur Kurmanov, and ask his immediate release.

I will also spread the message of your behaviour, to make sure that as much as many people possible know of the shamefull attitude of the Kazhak authorities.


regards,
XXX

Omar Torrijos
3 augustus 2009, 09:15
15 dagen? Valt toch best mee...
Ik ken bevolkingsgroepen waarvan ze de organen verkopen omdat ze een meeting organiseerden...

Socialistisch "verzet"? Klinkt vrij agressief, of heb ik het mis?

"Jaksjemasj!"

http://endtimes.punt.nl/upload/borat3.jpg

driewerf
25 september 2009, 01:57
Kazakstan. Gekende links-socialist Ainur Kurmanov aangevallen en in ziekenhuis

Dinsdagavond werd de linkse socialist Ainur Kurmanov aangevallen waardoor hij in het ziekenhuis is beland. Kurmanov is een leidinggevend lid van Sotsialisticheskoe soprotivlenite (Socialistisch Verzet, onze zusterorganisatie in Kazakstan). Hij werd aangevallen aan zijn huis in de hoofdstad Alma-Ata. Momenteel is hij in het ziekenhuis waar hij herstelt van wonden aan onder meer het hoofd. Hij werd van kop tot teen geslagen.

Op basis van de verwondingen kunnen we vaststellen dat er een zwaar voorwerp werd gebruikt bij de aanval, wellicht een ijzeren staaf. Hij werd langs achteren aangevallen. Hij werd verrast en had weinig mogelijkheden om zich te verdedigen. Ainur slaagde er wel in om zich te verzetten en slaagde er uiteindelijk in om in zijn appartement binnen te geraken van waar hij medische hulp erbij haalde.

Leden van Socialistisch Verzet hebben Ainur onmiddellijk in het ziekenhuis bezocht en verklaarden dat hij zich goed houdt, maar veel pijn heeft. De wonden werden verzorgd en hij krijgt medische zorgen.

Een dergelijke aanval op een gekende socialistische activist is geen “toeval”. Voor activisten in Kazakstan is het duidelijk dat deze aanval op bestelling werd uitgevoerd. Ainur is gekend wegens zijn rol in campagnes en strijdbewegingen. Dat leidde eerder tot een gevangenisstraf van 15 dagen deze zomer.

Recent was Ainur betrokken bij campagnes van de arbeiders van de Almatinskii Wagon fabriek en andere bedrijven. De actieve bijdrage van Ainur leidde er toe dat de arbeiders in staking gingen en protestacties hielden. Dit zorgde ervoor dat honderden jobs werden gered en het bedrijf open bleef.

De patroons willen er alles aan doen om een herhaling van dergelijke strijdbewegingen te vermijden. De eigenaars en grote aandeelhouders van de bedrijven kregen de controle over deze bedrijven voor een kleine prijs in handen bij de privatiseringen. Door bedrijven nu failliet te laten verklaren, willen ze nu enkel de vetste brokken overhouden.

We weten niet wie er achter de brutale en laffe aanval op Ainur zat, maar dit was ongetwijfeld bedoeld als “voorbeeld” om arbeiders die samen met Ainur de strijd aangaan af te schrikken. Ze hebben zich misrekend. Ainur laat zich niet zomaar afschrikken. Hij zal samen met onze leden en sympathisanten in Kazakstan en andere landen de strijd voor de rechten van de werkenden en andere onderdrukten verder zetten en opdrijven.

Socialistisch Verzet is vastberaden om de aanvallen af te weren. We roepen internationaal op om te protesteren tegen de aanval op Ainur en tegen het terroriseren van de oppositie in het land. We eisen de onmiddellijke arrestatie van de aanvallers en hun broodheren. Stuur protestberichten via de officiële site van de lokale autoriteiten van Alma Ata. Dat kan online: http://www.almaty.kz/page.php?page_id=416&lang=2 (klik op de tekst onder “question to akim” en dan krijg je een formulier) en http://www.prokuroralm.kz/page.php?page_id=17&lang=1 (klik op het blauwe kadertje op het midden van de pagina en dan krijg je een formulier). Solidariteitsberichten voor Ainur kan je versturen naar [email protected].

Jazeker
25 september 2009, 04:54
Hoe? Het was toch zo plezant toen Vlaams Belangers door Luikse goons tegen de grond werden gewerkt op bevel van de brusselse burgemeester?

Dronkoers
25 september 2009, 05:12
Veel te vroeg, en veel te weinig interesse om heel dien boterham te lezen ;-)

Jazeker
25 september 2009, 05:13
Veel te vroeg, en veel te weinig interesse om heel dien boterham te lezen ;-)

Neen Samson, boterhammen moet je ETEN, niet LEZEN.

Dronkoers
25 september 2009, 05:15
Neen Samson, boterhammen moet je ETEN, niet LEZEN.

Op een boterham staan soms interessantere dingen dan op het forum ze ;-)

Jazeker
25 september 2009, 05:20
Op een boterham staan soms interessantere dingen dan op het forum ze ;-)

Mja... als ik er niet ben.

Dronkoers
25 september 2009, 05:23
Mja... als ik er niet ben.

:-D

driewerf
25 september 2009, 07:17
Hoe? Het was toch zo plezant toen Vlaams Belangers door Luikse goons tegen de grond werden gewerkt op bevel van de brusselse burgemeester?

Ja, was het dat?
Wel bewijs het dan.
Ik zal je zelfs wat aanporren. Ik betaal jou een een pint per post van mijn hand waarin ik dat leuk vind. Te betalen op de volgende forummeeting. Maar als je er geen vindt, eis ik dat je je publiekelijk excuseert.

Kan je dat aan?

Duvelke
25 september 2009, 08:57
verschrikkelijk

Txiki
25 september 2009, 13:43
Wat doet dat in K&K?

Dronkoers
25 september 2009, 13:56
Wat doet dat in K&K?

Vragen om volgespamt te worden natuurlijk :cheer:

Duvelke
25 september 2009, 14:00
waarom zou dit niet in K&k mogen?

Dronkoers
25 september 2009, 14:05
waarom zou dit niet in K&k mogen?

Verkeerd subforum = 1 bp

;-)

Jazeker
25 september 2009, 14:12
strafpunten voor duvel! :cheer:

Duvelke
25 september 2009, 14:22
strafpunten voor duvel! :cheer:

Ik heb dit topic hier niet geplaatst e
dat was driewerf

Yucagira
25 september 2009, 15:05
Ik heb dit topic hier niet geplaatst e
dat was driewerf

deed je dat ook in school :-P ?

Duvelke
25 september 2009, 15:07
welk?

Txiki
25 september 2009, 15:13
welk?

jaja, 't is altijd den andere natuurlijk

Duvelke
25 september 2009, 15:16
jaja, 't is altijd den andere natuurlijk

Dag txiki, alles goed?

Txiki
25 september 2009, 15:36
Dag txiki, alles goed?

Nooit geleerd dat eigennamen in het Nederlands altijd met een hoofdletter geschreven worden? Alé, opnieuw!