PDA

View Full Version : aanzet tot haat


benji
12 mei 2004, 14:36
Sinds de aanslagen in Madrid heerst in de Marokkaanse gemeenschap van Amsterdam een onheilspellende sfeer. Eerder uitte moskeeadviseur Aziz Rabah in deze krant zijn angst voor terrorisme in Nederland. In gesprekken met ingewijden van de ´straatscene´ komt een nog angstaanjagender beeld naar voren. Marokkaanse jongens die hier geboren zijn, uiten steeds vaker intense haat voor hun eigen land ? Nederland. Enkelen zouden zelfs bereid zijn om tot actie over te gaan. Zij worden rijp gemaakt voor geweld door gewiekste ronselaars, die een onlangs in Amsterdam opgedoken videoband gebruiken om zieltjes te winnen. ?De Marokkaanse moslimstrijders van het bloedbad in Madrid zitten overal. Ook hier?, waarschuwt een informant van deze krant.

Met videobeelden maken gewiekste ronselaars Marokkaanse jongeren rijp voor geweld

Aanzet tot HAAT tegen Nederland

?Sommige jongens wordt geld geboden?

door JOOST DE HAAS


AMSTERDAM, zaterdag
Nederland kent nu zijn eigen ´Bin Laden-bende´: een groep Marokkaanse jongens uit Amsterdam is ´serieus´ bezig met voorbereidingen voor de gewelddadige ´jihad´, de islamitische oorlog tegen het Westen. Zij worden in moskeeën, buurthuizen en in privé-woningen geïndoctrineerd om hun geboorteland ? Nederland ? te haten.
Dat vertelt ons deze week de 27-jarige Amsterdamse Marokkaan Farid*. Hij is bang en maakt zich grote zorgen over de ontwikkeling van sommige jongeren in de hoofdstad. ?Van de twintig jongens die regelmatig praten over de jihad en een grote bek opzetten, zijn er zo´n vier �* vijf echt serieus mee bezig. Ze gaan mij natuurlijk niet zeggen wanneer ze iets gaan doen, maar ze trekken zich de laatste tijd steeds meer terug. Dat zit me niet lekker en ik vind dat Nederland eens goed wakker geschud moet worden voor het te laat is.?
Farid is echter als de dood om namen te noemen of om zijn identiteit prijs te geven, openlijk praten over dit angstaanjagende fenomeen is uit den boze: ?Ik kijk wel uit, ik heb een gezin.?
Zijn schokkende relaas wordt ondersteund door een 33-jarige Marokkaanse buurtwerker in Amsterdam-West. ?Meedoen aan de jihad speelt momenteel heel erg. Ik zie het om mij heen gebeuren: jongens die opeens naar de moskee gaan, baardjes laten groeien en de koran citeren. Ze worden gehersenspoeld door gekken die de islam misbruiken. Die jongens krijgen hele rare ideeën in hun hoofd, op een gegeven moment weten ze niet beter.?

Vechtpartijen
De buurtwerker wil liever niet genoemd worden, omdat de spanningen in de Marokkaanse gemeenschap de laatste tijd toch al hoog oplopen. ?Het wordt je niet in dank afgenomen als je hier openlijk over praat. Zeker nu de spanning om te snijden is. Ik zie steeds meer vechtpartijen op straat, Marokkanen die om niets in elkaar worden geslagen. Er heerst een hele agressieve sfeer in de stad na Madrid.?
Sinds de treinaanslagen van 11 maart in de Spaanse hoofdstad, waarbij 191 doden vielen, zijn de opsporings- en inlichtingendiensten in Nederland volop bezig met het onderzoeken van mogelijke verbanden met ons land. Volgens minster Remkes (Binnenlandse Zaken) ?valt het niet uit te sluiten dat in het onderzoek op enig moment ook een of meer connecties met Nederland zullen worden vastgesteld?.

?De moslim strijders die de aanslagen in Madrid hebben gepleegd zitten ook hier?

Farid windt er geen doekjes om: ?De Marokkaans moslimstrijders die de aanslagen in Madrid hebben gepleegd, zitten overal in Europa. Ook hier in Nederland, dat weet ik zeker. En ik vraag me af of de autoriteiten dat allemaal wel weten. Ik denk dat Nederland veel te laks is en dat is heel gevaarlijk.?
In andere Europese landen zijn de afgelopen weken diverse terreurcomplotten verijdeld en tientallen moslimextremisten opgepakt. Zo werd bij een actie van de Franse geheime dienst begin deze week een cel van de Marokkaanse moslimstrijders ontmanteld. Drie dagen eerder zijn 161 extremisten in Italië opgepakt, terwijl de nervositeit over een mogelijke ´paasaanslag´ toenam door de ontdekking van een videoband waarop werd gedreigd met de vernietiging van Rome. In Groot-Brittannië zitten negen jonge moslims vast op verdenking van het beramen van een bomaanslag; een hoeveelheid kunstmest met ammoniumnitraat werd in beslaggenomen.
Kort daarop werden de Engelsen nog eens opgeschrikt door het nieuws dat inlichtingendiensten een aanval met een chemische bom hebben voorkomen.
In Nederland leek deze week alles rustig. Bronnen in de inlichtingenwereld wijzen er op dat de bekende groep van zo´n 150 terroristen in Nederland nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Tot die terroristen behoren ook leden van de Marokkaanse moslimstrijders beter bekend onder hun Franse naam Groupe Islamique Combattant Marocain (GICM). Een van de leden liep begin dit jaar tegen de lamp bij een verkeerscontrole in Limburg. Deze Belg van Marokkaanse afkomst, Khalid Bouloudo, wordt bijgestaan door mr. Victor Koppe ? de ´huisadvocaat´ van terreurverdachten. Koppe weigert deze krant te woord te staan.
De kantoorgenoot en ex-man van advocate Britta Böhler is ook raadsman in de zaak rond de vermeende terreurcel die vorig jaar oktober werd opgerold. Het gaat daarbij om de Amsterdamse Marokkaan ´Mo´ (17), die met vier vrienden bezig zou zijn geweest een aanslag voor te bereiden. Wegens gebrek aan bewijs werd het viertal vrijgelaten; een vijfde verdachte is als illegaal het land uitgezet.
Vooral de contacten tussen de groep en een lid van de Marokkaanse moslimstrijders in Spanje hebben opnieuw de aandacht van justitie en de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Deze terrorist, die door de AIVD werd weggetipt en door Spanje is uitgeleverd aan Marokko, stond ´in verband met een ophanden zijnde actie´ in contact met Mo en zijn vrienden, zo constateerde de geheime dienst vorig jaar.
De Marokkaanse moslimstrijders opereren onder supervisie van topterrorist Abu Musab al-Zarqawi, die in Irak dood en verderf zaait. Zarqawi heeft niet alleen de oorlog verklaard aan de Amerikanen en hun bondgenoten, maar ook aan de sjiieten, die deze week in opstand zijn gekomen.
De terrorist werkt nauw samen met een andere cliënt van Koppe ? mullah Krekar, de leider van de aan Al-Qaeda gelieerde Ansar al Islam. Krekar, die eind 2002 op Schiphol werd opgepakt, zit nu achter de tralies in Noorwegen op beschuldiging van het voorbereiden van zelfmoordaanslagen in Irak.
De organisatie van Krekar onderhield contacten met een van de hoofdverdachten van Madrid, Jamal Zougam, en houdt zich bezig met het doorsluizen van illegalen naar onder andere Nederland.
Dat kwam naar buiten bij de arrestatie, eind vorig jaar op Schiphol, van kopstuk mullah Braun, die spoorslags aan Duitsland is uitgeleverd. Volgens inlichtingenbronnen is een van de door mullah Braun geronselde terroristen opgepakt bij de operatie tegen Mo en zijn vrienden. Het gaat om de illegaal die werd uitgezet na een inval in een belhuis in Schiedam. In het onderzoek zijn naar verluidt schimmige connecties met Afghanen opgedoken, die zich bezighouden met de verkoop van telefoonkaarten.
Op straat in Amsterdam, in de moslimbuurten, is de strijd tegen het terrorisme het gesprek van de dag. Farid: ?Maar wat je steeds vaker hoort, vooral onder radicale jongens, is dat Amerika en zijn bondgenoten de echte terroristen zijn. Dat wordt erin gepompt door allerlei moslimgroepen, zoals de AEL (Arabisch Europese Liga ? red.) van Abou Jahjah. Zij proberen jongeren te werven met grote scheldpartijen tegen het Westen.?

Onlangs liet de beweging van de uit Libanon afkomstige Jahjah in een verklaring weten dat in de Nederlandse regering ´een groot aantal anti-islamitische elementen´ zitten. De AEL verwijt ons land ´medeverantwoordelijk´ te zijn voor ´de vernietiging van de Palestijnen´ omdat wij betrokken zijn bij de levering van militair materieel aan Israël.

Steun
Farid: ?Het lot van de Palestijnen, onze broeders, wordt altijd gebruikt om steun te krijgen voor de jihad. Jonge jongens zijn daar heel gevoelig voor. Ook wordt telkens gezegd dat de moslims onderdrukt worden, in Europa en ook in Marokko, waar veel jongeren nog vaak met vakantie gaan.?
Onlangs is in Amsterdam een videoband opgedoken die volgens diverse Marokkaanse bronnen wordt gebruikt bij de werving van jihadstrijders. De band, waarvan een kopie in het bezit is van deze krant, bevat een compilatie van heimelijk gefilmde demonstraties die bloedig zijn onderdrukt door de Marokkaanse oproerpolitie. De video, die volgens een getuige door moslimfundamentalisten in Marokko aan een jonge Amsterdammer zou zijn overhandigd, toont ook opnames van een vermoedelijke leider van de moslimstrijdersgroep GICM. Het gaat volgens ingewijden om Abdelkarim el-Mejjati (36), die door Marokko wordt beschouwd als een voortvluchtige terrorist. Mejjati zou betrokken zijn bij de aanslagen in Casablanca, waarbij vorig jaar mei vijfenveertig doden vielen.
Ook een omstreden geestelijk leider wordt in beeld gebracht: imam Mohamed Abbadi, die mede leiding geeft aan de in Marokko verboden beweging ´Rechtvaardigheid en Barmhartigheid´. Abbadi is tot twee jaar celstraf veroordeeld wegens opruiing in verband met het Casablanca-bloedbad.

Fragiel
Farid: ?De mannen die jongens zoeken voor de jihad gebruiken zeker die video, om te laten zien hoe slecht moslims worden behandeld. Kijk, ze doen dat met jongens van zestien, zeventien jaar omdat hun geesten nog heel fragiel zijn. Die zijn het makkelijkst te beïnvloeden.?
Eerder al constateerde de AIVD dat de terreurronselaars in ons land zich graag storten op minderjarigen. De fanatici van Al-Qaeda spelen volgens de AIVD behendig in op het minderwaardigheidsgevoel van jongeren door te wijzen ´op de sociaal-economische achterstand van islamitische minderheden en de discriminatie die daaraan ten grondslag zou liggen´. Alleen de ´zuivere´ islam kan redding bieden, zo wordt een groep van enkele tientallen rekruten duidelijk gemaakt. De ronselaars weten volgens de AIVD ook te ´appelleren aan het idee dat rechten en belangen van ´goede´ moslims ? ook in het Westen ? steeds weer geschonden worden´.
Het gaat niet alleen om godsdienstwaanzinnigen, aldus Farid. ?Ik weet heel zeker dat sommige jongens geld krijgen aangeboden door ronselaars.? Hij zegt dergelijke geluiden ook te hebben opgevangen over Amsterdammer Mo, die in oktober kort vastzat. ?Hij is een jongen die van mooie kleren houdt en graag gaat stappen. Hij doet niet mee aan jihad omdat hij dat echt wil, hij doet mee voor geld. Over andere jongens maak ik me meer zorgen. Zij gaan nu ondergronds omdat de geheime dienst ze in de gaten houdt. Dan wordt het eng.?

* Farid is een schuilnaam; deze krant houdt de identiteit van deze persoon geheim.


(TELEGRAAF, 10 april 2004)

Heeft het Vlaams blok weet van dezelfde ersnstige en bedreigende islam fanatiekeling in ons land?
Zo ja ,wat kan Vlaanderen hiertegen ondernemen?

leentje20
12 mei 2004, 14:39
ik vind het blok een zwaardere bedreiging dan de islam( ook al ben ik niet altijd akkoord met de inhoud en de waarden waar ze voor staan)

benji
12 mei 2004, 14:41
ik vind het blok een zwaardere bedreiging dan de islam( ook al ben ik niet altijd akkoord met de inhoud en de waarden waar ze voor staan)
Ja het blok gaat de wereld aanvallen :lol: :lol: pfffff zo naief .........

leentje20
12 mei 2004, 15:24
eigenlijk wel, het blok valt de fundamentele waarden van een democratie aan, en racisme sorry maar dat vind ik een serieuse bedreiging! Als ik nog maar terug denk aan Hitler en zijn fasco vriendjes en ik kijk naar het blok dan ben ik inderdaad bang...

abramis brama
12 mei 2004, 15:26
eigenlijk wel, het blok valt de fundamentele waarden van een democratie aan, en racisme sorry maar dat vind ik een serieuse bedreiging! Als ik nog maar terug denk aan Hitler en zijn fasco vriendjes en ik kijk naar het blok dan ben ik inderdaad bang...

Als ik u vertel dat de socialisten een verborgen agenda hebben, die inhoudt dat ze hier op termijn een stalinistisch regime willen invoeren, gelooft u dat dan ook ?
Of zou u het pas geloven indien onze niet-politiek-gekleurde-vaederlandsche-pers (sic) het u vertelt ? :mrgreen:

abramis brama
12 mei 2004, 15:27
ik vind het blok een zwaardere bedreiging dan de islam( ook al ben ik niet altijd akkoord met de inhoud en de waarden waar ze voor staan)

Ik vermoed dat de "20" in uw nick staat voor uw leeftijd ? :?

muys
12 mei 2004, 15:29
hela, ik ben ook 20 maar belange niet zo naief...................

leentje20
12 mei 2004, 15:30
ik ben er van overtuigd dat de socialisten dat niet hebben, van het blok ben ik daar helemaal niet zeker van!!

Euh doet mijn leeftijd ter zake?

muys
12 mei 2004, 15:31
ik ben er van overtuigd dat de socialisten dat niet hebben, van het blok ben ik daar helemaal niet zeker van!!

Euh doet mijn leeftijd ter zake?

en waarom bent u dat zo zeker, ik hoor robert stevaert immers dikwijls zeggen "ik verwijs hier graag naar de geschriften van lenin"

vindt u dat dan zo normaal

abramis brama
12 mei 2004, 15:34
ik ben er van overtuigd dat de socialisten dat niet hebben, van het blok ben ik daar helemaal niet zeker van!!


Da's uw goed recht. Het verstand komt met de jaren, dus maak u geen zorgen.

Euh doet mijn leeftijd ter zake?

Zie hoger...

leentje20
12 mei 2004, 15:34
tis steve (hij heeft zijn naam namelijk laten veranderen) sommige punten zijn niet slecht é ( ze zetten niet aan tot racisme) that's the difference

leentje20
12 mei 2004, 15:35
ik weet niet waarom het terzake doet. Dat was de vraag...

abramis brama
12 mei 2004, 15:38
tis steve (hij heeft zijn naam namelijk laten veranderen) sommige punten zijn niet slecht é ( ze zetten niet aan tot racisme) that's the difference

Mag ik eerlijk mijn mening geven ? 't Is niet kwetsend bedoeld, hoor...

U bent één van de meest lichtgelovige mensen die ik ooit op een forum heb ontmoet. Ik heb zo de indruk dat u alles slikt wat de linkse partijen over hun tegenstanders orakelen, zonder enige argumentatie, en opvallend genoeg geloof je het blijkbaar allemaal ook.

Vandaar ook mijn vraag naar uw leeftijd. U komt over als iemand die nog niet zolang geleden de schoolpoort achter zich heeft dichtgetrokken, na een periode van doorgedreven indoctrinatie door linkse geschiedenisleerkrachten.

Nee ?

Enfin, hoop doet leven. Je zal zeker niet de laatste mens op aarde zijn die pas op latere leeftijd een zekere kritische zin ontwikkelt.

Ga in vrede, Leentje. :wink:

muys
12 mei 2004, 15:38
tis steve (hij heeft zijn naam namelijk laten veranderen) sommige punten zijn niet slecht é ( ze zetten niet aan tot racisme) that's the difference

zetten niet aan tot racisme? wist u dat freya van den bossche laatst in de kamer het voorstel heeft ingediend om een appart onderwijsnet op poten te zetten voor allochtonen. dit was een standpunt van het vlaams blok in het eerste 70 punten plan en werd toen door de linksen afgeschilderd als zeer rascistisch

Puur Vlaams
12 mei 2004, 16:24
eigenlijk wel, het blok valt de fundamentele waarden van een democratie aan, en racisme sorry maar dat vind ik een serieuse bedreiging! Als ik nog maar terug denk aan Hitler en zijn fasco vriendjes en ik kijk naar het blok dan ben ik inderdaad bang...

Ik denk dat jij je geschiedenis niet goed kent. Als je nog zo naïef bent dat je het Blok vergelijkt met Hitler. Al geluk dat er nog dergelijke naïeve mensen bestaan, anders had de SPA geen enkele stem.
Dit doet nu niet ter zake.
Wel dat het bewezen is dat moslimfundamentalisten zich verschuilen in Belgïe. En ik weet niet wat jullie er van vinden, maar ik woon graag in Vlaanderen en ik laat me zeker niet wegjagen of vermoorden (als het zover is) door personen die hier 'geen bal' te zoeken hebben.
Als ze de Islam willen predikken dat ze dan terug naar hun land gaan.
Wij aanvaarden iedereen als die zich aanpast aa ONZE wetten, waarden en normen. En niet aan hun Wetten, waarden en normen.
Nu is het al zover gekomen dat buitenlanders zeggen: Samenlevingsproblemen? Het is allemaal de schuld van die domme, onverdraagzame Vlamingen, laat Jahjah (AEL) horen. "De autochtonen kunnen zich niet aanpassen aan de multiculturele realiteit. Dat is wat er aan de hand is. Dan moeten ze maar emigreren. Wie het hier niet meer bevalt, moet maar weggaan."
Waar gaan we naartoe!!!!!!!!!!!!

serge
12 mei 2004, 16:38
ik vind het blok een zwaardere bedreiging dan de islam( ook al ben ik niet altijd akkoord met de inhoud en de waarden waar ze voor staan)

Ik vermoed dat de "20" in uw nick staat voor uw leeftijd ? :?

en ik vermoed dat "Oscarwinnaar: slimste forumgebruiker" ook een beetje overroepen is :lol:

leentje20
12 mei 2004, 16:41
ik ben meer dan kritisch genoeg anders zou ik toch nooit de slogans van het blok kunnen doorprikken!

Puur Vlaams
12 mei 2004, 16:46
ik ben meer dan kritisch genoeg anders zou ik toch nooit de slogans van het blok kunnen doorprikken!

Blijkbaar niet als je nog zo nïef kunt denken!!!!!!!!

soske
12 mei 2004, 18:48
Naïef? Omdat je de nonsens van het doorziet? Elke normaal denkende mens weet wat voor een partij het blok is. .....................

muys
12 mei 2004, 19:05
Naïef? Omdat je de nonsens van het doorziet? Elke normaal denkende mens weet wat voor een partij het blok is. .....................

zie maar dat uw partijke van "normaal denkende" mensen die erin geloven dat het mogelijk is alles gratis te maken op 13 juni niet kleiner is dan die "abnormalen"

soske
13 mei 2004, 06:50
Dat is weer typisch een vlaams blokker he. Nog altijd niet door dat GRATIS gewoon een herverdelingsmechanisme is. Wij weten ook wel dat dat allemaal al op voorhand betaald is. U maakt uzelf belachelijk 8O

muys
13 mei 2004, 08:16
Dat is weer typisch een vlaams blokker he. Nog altijd niet door dat GRATIS gewoon een herverdelingsmechanisme is. Wij weten ook wel dat dat allemaal al op voorhand betaald is. U maakt uzelf belachelijk 8O

hazo, ik maak mezelf belachelijk : ontkent u dan dat stevaert in hasselt zijn stemmen koopt met andermans geld, zijn openbaar vervoer in hasselt wordt immers slechts voor 20% betaald door hasselt zelf en 80% door de vlaamse gemeenschap.

leg mij nu eens uit waarom ik moet betalen omdat er in hasselt iemand gratis op de bus zit.

verder zou u misschien eens moeten meegeweest zijn naar nederland met steveke, dan zou u gezien hebben wat de gevolgen zijn van paars beleid :
-buitensporige uitgaven in de sociale zekerheid
-overgrote overheidsbetuttelling
-ernstige problemen met illegalen en allochtonen
-een integratiebeleid dat totaal gefaald heeft
-......

moet er nog zand zijn

headinajar
13 mei 2004, 11:19
eigenlijk wel, het blok valt de fundamentele waarden van een democratie aan, en racisme sorry maar dat vind ik een serieuse bedreiging! Als ik nog maar terug denk aan Hitler en zijn fasco vriendjes en ik kijk naar het blok dan ben ik inderdaad bang...

Ik denk dat jij je geschiedenis niet goed kent. Als je nog zo naïef bent dat je het Blok vergelijkt met Hitler. Al geluk dat er nog dergelijke naïeve mensen bestaan, anders had de SPA geen enkele stem.
Dit doet nu niet ter zake.

Dus volgens U zijn alle SPa stemmers naïf en dom! :twisted: :twisted:

headinajar
13 mei 2004, 11:23
ik ben meer dan kritisch genoeg anders zou ik toch nooit de slogans van het blok kunnen doorprikken!

Blijkbaar niet als je nog zo nïef kunt denken!!!!!!!!

http://vlaamsblok.be/images/foto_programma_wijzeggen.jpg

sorry, kon het nie laten :lol: :lol: :lol: :lol: