PDA

View Full Version : 59-59 in vijfde set


Johnny Blaze
24 juni 2010, 11:18
Tennissers verpulveren records op Wimledon: 59-59 in vijfde set

Spektakel op Wimbledon. Na een wedstrijd van 9 uur en 54 minuten staat het 59-59 in de vijfde set tussen de Fransman Nicolas Mahut en de Amerikaan John Isner. Woensdagavond werd het spel even na 22 uur Belgische tijd noodgedwongen stilgelegd wegens duisternis. Donderdag hervat het tweetal de uitputtingsslag.

Nadat Isner de eerste set op zijn naam schreef, won Mahut de tweede en derde set. Daarop kwam de Amerikaan opnieuw langszij. De vijfde, beslissende set is alvast ongemeen spannend.

Het duo verbrak inmiddels de records van de set met de meeste games ooit (118), de meeste aces in een duel (192) en de langste partij ooit. Hopelijk wordt donderdag na een verkwikkende nacht duidelijk wie de sterkste is.

http://www.hbvl.be/nieuws/sport/tennis/aid948218/tennissers-verpulveren-record-op-wimledon-59-59-in-vijfde-set.aspx

Holy shit 8O

nihao
24 juni 2010, 12:49
Schakers zijn tenminste zo verstandig van remise te aanvaarden.

Den Duisteren Duikboot
25 juni 2010, 22:16
Alleszins een onwenselijke situatie. Isner kon in zijn volgende wedstrijd echt niets meer. Het lijkt me verstandiger om bij 6-6 in de vijfde set gewoon een ultieme, beslissende tie-break te spelen. Waarom er voor de vijfde set andere regels moeten gelden dan voor de eerste, tweede, derde en vierde is ook niet helemaal duidelijk. Leuk voor het publiek - alhoewel: op den duur wordt het vervelend - en voor de recordfreaks, maar voor de spelers is dit ondoenbaar.

Jammer dat Mahut verloor. Hij was de completere speler. Isner stond zich maar aan te stellen: als hij echt kapot was geweest, had hij die wedstrijd niet meer kunnen winnen.